|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
16.11.2010 16:05:26   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: aktak

Teyla po moje je optična prevara. Nekaj jih je 56 nekaj pa 62. Po tem kar berem tu gor sploh ne vem če ima smisel kupovati manjšeuser posted image

Aha, ok. Se mi je zdelo par bodijev res majhnih. Kje si pa nakupovala? jaz imam samo en kompletek št.50, pa ne mislim več kupovati, ker res nima smisla. Če se bo pa otroček odločil kej prej ven pogledat, bom pa že mojega angažirala. Mislim, da mu ne bo hudo. Razen, če bo res punčka, ker bo po moje "prisiljen" kupit kakšno roza stvarco. user posted image

Madonca tu se je ful ulilo. Bedno vreme. še za jesen ni primerno. Jaz kar šibam iz službe, ker ni nič za delat, pa se mi res ne da.

Še en vic za mimogrede:

Gresta dva diamanta po puščavi. Pa reče en drugemu:
- "Ti, beživa stran, tu so sami klošarji."

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
   [Brisano sporočilo]
16.11.2010 17:51:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1352
16.11.2010 18:21:44   
cukica
Tako pregled za nami tamali je v glavični vstavi,kar pomeni da je obrnjen bil z glavo navzdol.
Naše mere pa so:
BPD:77
HC:279
AC:266
FL:54

Imamo 1500g in smo kr veliki za te tedne,....Jaz sem v redu tudi zareze so še vedno prisotne ampak vse o.k. moram samo nadzirat sladkor,da se tamali nebi preveč zredil,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
16.11.2010 19:08:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n
PilotGirl7, samo da si zdresirala parlnega. Ja, moški in navodila, saj jih ne potrebujejo, ko pa že vse znajouser posted image

SI dobro napisala!

No jaz se malo oglašam, na RR sem pridna, se učim za dva izpita. Enega imam jutri drugega pa naslednji teden 24. 11..
22. bom zopet videla mojo žabico, komaj čakam!

Danes sem na BB Natura hotela naročiti arganovo olje, pa je vse razprodano. Mogoče katera ve, kje bi se ga dalo še kupiti?

Zanima me tudi, če kera pije malinov sirup user posted image Jaz sem rekla, da bi ga tudi začela, mogoče mi bo pa med porodom kaj pomagal. Zanima me, katerega pijete?

Držte pesti za jutri, pišem ob 16h do 17:30 user posted image

(odgovor članu Jo@n)
  Neposredna povezava do sporočila: 1354
16.11.2010 19:11:24   
Anonimen
cukica super samo, da je vse ok user posted image

Kdaj pa mora biti pravilno dete obrnjeno oz. kdaj se začnejo obračati navzdol?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1355
16.11.2010 19:57:26   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Kdaj pa mora biti pravilno dete obrnjeno oz. kdaj se začnejo obračati navzdol?

Meni je G. na prejšnjem pregledu rekel da imajo otroci čas za to do zadnjega dneva, eni se še na dan poroda premislijouser posted image Moja gospodična je bila lani v 30. tednu (sem mela takrat pregled) že obrnjena in je tako ostala.

IZVIRNO SPOROČILO: Registirana
Še zadnje poročilo od Delfinke: zaenkrat je vse OK, razlika med  +   je, ampak ravno na meji. Dp 34 tedna bo sigurno ostala v LJ, tako da obstaja veliko možnosti, da bo tam rodila. Idealno bi bilo, da zdrži 3v1 vsaj še 3 tedne, če pa rodi prej pa tudi ni več velike krize. Pošilja nam pozdravčke in poljubčke.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jeeeeeeeeeeeeeej, me veseli, upam da preživi vsaj še 1 mesec 3 v 1!
Zanima me tudi, če kera pije malinov sirup Jaz sem rekla, da bi ga tudi začela, mogoče mi bo pa med porodom kaj pomagal. Zanima me, katerega pijete?

Za kaj je pa to dobro?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
16.11.2010 20:04:43   
Jo@n
Ojla,
tudi jaz sem danes imela kontrolo pri diabetologu, pridno prej skladno z navodili pojedla zajtrk, pa vrednosti niso bile ravno obetajoče... Kot kaže mi sadje (oz. njegovi produkti) pri zajtrku na k. sladkor ne vplivajo ravno najbolje... Tako da imam kontrolo že drug tedenuser posted image

Cukica, se opravičujem, ampak posedanje na polikliniki je trajalo celo večnost, preden so se me usmilili. Imaš user posted image v dobrem! Pa user posted image za v redu mere.

Šibam pod vroč tuš, me že od včeraj tako križ matra, da sem komaj mobilna, sedim pa zaenkrat še lahko...

Nočko!

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
16.11.2010 20:24:34   
Teyla
Registirana super za shopping  user posted image . Hvala za info o delfinki, sem ti zjutraj pozabila ZS poslat in sem  ti ga sedaj. user posted image   Upam, da bo še naprej vse ok z njo in da čim dlje ostanejo 3v1. user posted image user posted image

cukica super za pregled in za mere.user posted image 1500 je pa kar krepko. user posted image

Pilotgirl držim pesti za jutrišnji izpit. Malinov čaj se pa priporoča šele po 30.tednu se mi zdi. Je pa najboljši iz listov, ne plodov. Za sirup pa sploh ne vem, če ima kakšen učinek.

hayabusa malinov čaj naj bi mehčal maternično sluznico in s tem pripomoral k lažjemu porodu in na nek način tudi preprečil raztrganine. Meni ga je kolegica (rodila januarja letos) toplo priporočila. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
16.11.2010 21:03:14   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
hayabusa malinov čaj naj bi mehčal maternično sluznico in s tem pripomoral k lažjemu porodu in na nek način tudi preprečil raztrganine. Meni ga je kolegica (rodila januarja letos) toplo priporočila. user posted image

aaaaaaaaaa ampak potem se mi pa 30 teden malo hitro zdi, je verjetno enako kot učinek "parne kopeli" al kaj so nam že lani v MŠ govorili;)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
16.11.2010 21:28:37   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Zanima me tudi, če kera pije malinov sirup Jaz sem rekla, da bi ga tudi začela, mogoče mi bo pa med porodom kaj pomagal. Zanima me, katerega pijete?

Za kaj je pa to dobro?

Baje pomaga pri mehčanju maternice in se zato hitreje odpiraš. Zdej, če to res pomaga ne vem, vendar je kar nekaj sošolk in prijateljic mi to potrdilo. Prav tako pomaga, da imaš dvoolj mleka za dojenje, dekleta pravjo, da ga majo še preveč. user posted image

(odgovor članu hayabusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1360
16.11.2010 21:43:39   
Nina33
Čer!
Takole Babica Marjeta o čaju:
Da bi omehčali maternični vrat in mišice medeničnega dna, pijte od dopolnjenega 36. tedna nosečnosti čaj malinovih listov (eno skodelico 3- krat na dan, brez sladkorja). Pripravite ga takole: prevreto vodo prelijete z eno žličko čaja, stoji naj 5 minut, ga precedite in ga, mlačnega, pijete po požirkih. S tem se vzpostavi boljša prebava, ki tudi vpliva na kontrakcije maternice. Uživajte tudi laneno seme, eno žličko na dan v jogurtu, nato pijte dovolj vode, ker v nasprotnem primeru laneno seme zapira. Laneno seme pomaga tudi pri mehčanju materničnega ustja.
Bom entrala, de mi ne bo treba še enkrat vsega.
Patrisha, una tipka za rikverc prime tut po viasoriju (če pozabiš kopirat).
No, s prevreto vodo prelijete, a ne. Ma sem sitna user posted image .

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 16.11.2010 21:47:08 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
16.11.2010 22:04:09   
Nina33
Še enkrat čer!
D3lfink4, čimdlje 3v1 user posted image user posted image user posted image user posted image .
Hayabusa, men je ta Čarobni svet takooo dober user posted image .
Jo@n, škoda za cukr user posted image .
Čukica, super, za mere in vse!!!
Obračanje: do zadnjega dne, ja user posted image , eni baje dejansko med porodom user posted image . So pa do 37. tedna običajno že obrnjeni, zato obrate najraje delajo "šele" takrat. Zunanje obrate otroka mislim.
Registrirana, fajn za šoipng, pa hvala, ker nas o D3lfinki informiraš user posted image .
Dobri vici so dons klele user posted image , pa še kr neki jih je user posted image .
Aktak, manjših res ne rabiš, mogoče res enega za lušt, to je pa to. Oblačenje dojenčkov (ta pravih user posted image ) ni tko zlo simpl kt se nam (no, mi) je zdelo, ko smo svoje punčke preoblačle user posted image .
Tršica, kolk user posted image user posted image . Hudo... Poj tale sploh ni tolk hud user posted image . Sam men se 300 flik za "eno lukno v sten" vseen zdi kr neki user posted image . Ne vem, zakaj ima sam s špaletami za 150€ plus davek stroškov in dela?
Spet entram user posted image , o vzgoji mam namen bit dolga (za spremembo, kt ponavad sem čist čist kratka user posted image ).
Sam tale RR je pa za popuser posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
16.11.2010 22:20:01   
Nina33
Čeeer user posted image !
Tele odaje o vzgoji (oziroma o pomankanju le-te) sem tut jaz včasih gledala in se strinjam, de si hitro lohk tam, samo... Tako hitro je na jeziku stavek "Se jim ne da, pa popustijo". Mah, no, men se pa ne da vsakič sproti mu 100x razlagat pa se prerekat z njim, da o pospravljanju njegovih igrač ipd. ne govorim. Mogoče sem lena mama, samo pr nas je to tko: rečem 1x (še lepo), rečem drugič (oštro, z napovedano "kaznijo"), če še ne pali pa "izvršim kazen". Vedno. RES je treba bit dosleden, lena sem pri drugih stvareh. No, zdej velikrat namesto tega drugega opozorila začnem štet... do kr nekam (prav deleč nikol ne pridem user posted image ) in če se ne premakne "dost" hitr, pač ukrepam po številki tri. Namesto postelje (če ušpiči kero tako za katero nimamo več opozoril), ga pošljem "stran " oziroma v sobo, da se skulira. In jaz tut user posted image . In ne odreagiram na njegov "NE" - sej ga ne prosim, da se strinja, niti ga ne sprašujem za mnenje- nekaj sem mu naročila in to naj naredi, ni pa treba de mu je všeč. Pr temule "NE"ju moj user posted image občasno, moja starša pa skoraj obvezno pogorita, ker se odzoveta in poj imajo "debato" namesto da bi ubogal user posted image . Pa sem kr tih (no, user posted image sem povedala za haklc user posted image ), saj sta dost stara, važn, da mene ne vozi okol. In prav fino vozimo - seveda mi kdaj pokrov vzdigne, pa včasih (res samo včasih) me prepriča za kako malenkost... Sej ne mislim bit diktator user posted image . Sam uni "permisivci" mi grejo pa na user posted image . In ja, z žvalmi je zelo podobno user posted image . Imam še mačka (oba) pošlihtana. Pa +/- brez agresije, res mal trdo primem včasih, pa tut kašna "okol ušes" pride, ampak pri teh mojih "prijemih" večjo vlogo igra presenečenje kot kakšna sila user posted image .
Pa še en stavek za konec:
"Imel sem 10 teorij o vzgoji otrok - zdaj imam 3 otroke in nobene teorije več." user posted image user posted image
Ja, pa tut nama se je prav fajn zdelo, kako sva brez knjig ipd. "pametna" starša - večina res učinkovitih nasvetov je pač plod zdrave pameti in če si le pustimo smo +/- vsi pametni user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
16.11.2010 22:21:56   
Nina33
Pa kej ste, sej je zgodi user posted image Kr mal prezgodi za moje monologe user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
16.11.2010 22:35:42   
Nina33
Še eno lepo zgodbico, za vse, mogoče še malo bolj za Ninchi, ker ji je bilo zanč tako hudo user posted image :

Po stari anekdoti je otrocek pred rojstvom nagovoril Boga:
-Slisal sem, da me jutri posiljas na zemljo.Ampak, kako se bom znasel tam dalec tako nemocen in nebogljen?

-Ne skrbi, otrok moj. Izbral sem Angela, samo za tebe.On te bo pricakal tam in lepo skrbel za tebe. V vsakem trenutku bo s teboj.Smejal se bo s teboj, dobival bos vso njegovo ljubezen in srecen bos po njegovi zaslugi.

-Kako pa se bom sporazumeval z ljudmi, ko pa ne poznam njihovega jezika?

-Tvoj Angel te bo naucil vsega, kar bos potreboval za sporazumevanje.

Otrok je dvignil glavo in vprasal:
-Vsi pravijo, da so na Zemlji zlobni ljudje. Kdo me bo scitil pred njimi?

- Tvoj Angel te bo branil pred njimi, magari za ceno svojega zivljenja.

-Bi mi, dragi moj Bog zaupal vsaj njegovo ime?

-Ime sploh ni vazno! Ti ga bos klical:MAMA!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
16.11.2010 22:36:21   
Nina33
Eh, zdej sem pa samo sebe v jok spravila user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
16.11.2010 22:39:40   
Nina33
Pa še tole, čeprav "mal" prehitevam user posted image :
Seneni drobir
Je v vrečki z blaga, odrežete in ga date eno pest v bide, prelijete z ca 5 l prevrete vode in sedite na pari dokler se ne shladi. Stimulira popadke, mehča medenično dno, zbudi otroka. To delajte enkrat 38 tednu nosečnosti, enkrat v 39 tednu , od termina naprej pa vsak dan.

Bom pa ponucala tole babico, prav fajn user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
16.11.2010 23:01:20   
tamy82
nina33 ja tale zgodbica je res lušna user posted image  user posted image Sem enkrat mela power point s takimi lepimi slikcami in zraven je bilo to napisano. Res lepo user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
17.11.2010 0:00:15   
Nina33
Za vse naše user posted image . user posted image

user posted image
But what is it then that sits in my heart, that breathes so quietly, and
without lungs — that is here, here in this world, and yet not here?
~Mary Oliver

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
17.11.2010 6:29:59   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Čer!
Takole Babica Marjeta o čaju:
Da bi omehčali maternični vrat in mišice medeničnega dna, pijte od dopolnjenega 36. tedna nosečnosti čaj malinovih listov (eno skodelico 3- krat na dan, brez sladkorja). Pripravite ga takole: prevreto vodo prelijete z eno žličko čaja, stoji naj 5 minut, ga precedite in ga, mlačnega, pijete po požirkih. S tem se vzpostavi boljša prebava, ki tudi vpliva na kontrakcije maternice. Uživajte tudi laneno seme, eno žličko na dan v jogurtu, nato pijte dovolj vode, ker v nasprotnem primeru laneno seme zapira. Laneno seme pomaga tudi pri mehčanju materničnega ustja.
Bom entrala, de mi ne bo treba še enkrat vsega.
Patrisha, una tipka za rikverc prime tut po viasoriju (če pozabiš kopirat).
No, s prevreto vodo prelijete, a ne. Ma sem sitna user posted image .

A ha no to nisem vedla, a je sirup al listje! Hvala za informacijo. Kje pa to listje dobiš?

(odgovor članu Nina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 1370
17.11.2010 6:34:06   
Anonimen
Jutro!!! user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1371
17.11.2010 7:44:23   
cukica
Jo@n ne se sekirat tud jaz sem kenslala sadje z jutranjega menija in je malo bolje,me pa zeza sladkor na tešče sicer zadnje 4 dni ga mam 5 tako,da je vse o.k.NA kavo bova pa že šle-Jaz mam ponovni pregled 30.11. za sladkor boš videla kaj boš uredila naslednji teden pa poročaj.
Ja 1500 g ja kr oreng bebica bo,če bo šlo tko naprej,...user posted image  sam,da je vse o.k. zaenkrat sem bila pohvaljena,ker se res pazim zarad cukra in tud tamalemu ni nič poznat,bomo videli kaj bodo rekli čez 14 dni,ko imamo ponovni pregled,...

PA dobro jutro vsem skupaj,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
17.11.2010 9:03:31   
maurica
mmmmm pilotegirl, super zajtrk user posted image

glede teh malinovih listov pa prvič slišim. res zanimivo. mene tudi zanima, kje se jih da dobiti?

nina; se kar strinjam glede vzgoje, dosledost se najbolj izplača

registrirana, super za shoping user posted image , pa pozdravi našo delfinko

cukica; user posted image za pregled

za mano je pa ena neprespana noč. se nikakor nisem mogla prav naštimat user posted image . ah, bo boljše user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
17.11.2010 9:04:45   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

aaaaaaaaaa ampak potem se mi pa 30 teden malo hitro zdi, je verjetno enako kot učinek "parne kopeli" al kaj so nam že lani v MŠ govorili;)

Ta ČAJ in malinovih listov se dobi v filter vrečkah in pomaga pri mehčanju materničnega dna, pije se pa tam od enega 35.tedna pa do poroda, če pomaga me ne spreševat, sem ga lani pila, pa kljub temu so bili problemi pri porodu, tako, da sem se letos odločila, da spijem, kej mi je ostalouser posted image , nič ne telovadim-beri imam telovadbo z malimuser posted image .
Ups, Nina, nisem prej prebrala, da si že ti pisala, ja laneno seme tudi jauser posted image , vse skup je en larifari, edino, če se psihično prepričaš.

Teyla, ja sirup malinov ima ućinek-REDIuser posted image user posted image user posted image

Joan, ja, zgleda, da sva obe na podobnem položaju, an kup objemčkov.
Še moji rezultati iz kontrole, povprečni 3mesečni sladkor je 5,8, kar je dobrouser posted image , sladkorji čez dan so tudi v reduuser posted image , sam jutranji so previsokiuser posted image user posted image , tako, da imam čez 14 dni spet kontrolo, da vidi, ali bom dobila inzulin za zvečeruser posted image user posted image , mene je pa strahuser posted image user posted image .

Cukica, vau, vaše dete je pa že kr krepko težko, v katerem tednu si pa ti?user posted image  Sicer pa upam, da bom zaradi NS tudi jaz imela danes UZ, ki ga komaj čakamuser posted image , in tudi zato, da vidim, kaj dobimo, da lahk končno kaj kupimo za novega člana. Sicer sem pa na istem z dohodki, kot ti, trenutno ne dobim nič, šele naslednji mesec-socialno, no januarja pa porodniško, bo ostala taka kot lani, okrog 500€user posted image user posted image , sem si že izračunalauser posted image

No, še jaz prav lepo pozdravljam Delfinko, in ji sporočam, da naj čim dlje zdrži 3v1.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
17.11.2010 9:11:16   
vipercat
DOBRO JUTRO

jest bi palačinke... že dva dni mam manijo in ne vem če ne bom šla danes v nm v storijo na ta dobre palačinke

registrirana - hvala za poročillo o delfinki. prenesi ji tudi moje pozdrave in dobre žželje

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?