|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
10.11.2010 16:46:22   
ninchi9
Muca5 - to je normalno, ker gre tista zadeva iz kapsule (je take bež, rumene barve) še zraven ven. Najbolje, da si kapsulo vstaviš zvečer, v postelji, ko greš spat. Meni je ta zadeva edina pomagala pri vnetjih, s katerimi sem se borila slabi 2 leti. Sem dala vse skozi, od Canestenov in podobnih vaginalet, krem, antibiotikov da sploh ne govorim, koliko različnih so mi dali, pa nič ni pomagalo. Je pa res, da ko sem se zdravila z Gynophilusom, nisem imela spolnih odnosov 1 mesec. Ampak se je splačalo zgleda user posted image

Če pa se ti zdi, da je slabše, pa pojdi k zdravniku...

Kar se pa tiče povezave na ringaraja - bruh user posted image user posted image
Mene je zdaj par dni ven metalo... :(

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
10.11.2010 16:49:55   
Tisia
glede porodov sem bila kar zadovoljna predvsem z babico saj sem imela isto pri obeh porodih,z zdravniki je pe drugač...to je pa zgodba zase,
pri prvem porodu je edino prišla smena druga in sem dobila drugo babico tik pred samim porodom in je bila prav tečna se je kar nekaj drla,nisem imela moči pritisnit otroka ven ker je bila visoko, tako da mi je skoraj nogo zvila pa sem jo potem kar grobo odrinila,dr. ni mogla priklicat in se je potam končno spomnila da mi pomaga s tem da mi pritisne na rebra in potem je bilo lažje pritisnit otroka ven
pri drugem sem imela babico ves čas in je res zlata vredna saj mi je bila ves čas v oporo tako kot pri prvem porodu in me držala za roko in klepetala z menoj je bila pa tudi ob koncu smene ampak je tokrat počakala da je šlo dete ven,sem pa spet rabila pomoč,ker je zopet bila visokouser posted image  in seveda je dr.prišel vendar je tako grob da mi je vsa rebra polomil sem bila čisto plava en teden ter nisem mogla dihat normalno,povrh tega mi je zjutraj pri pregledu dal  tableto za odpiranje m.vratu kot da bi z kravo delal,jaz ga še za veterinarja ne bi dalauser posted image ....drugače m.sestre so mi bile fajn na oddelku in hrana tudi,sem pa rodila v N.M. tako kot vipercat, mogoče se pa še srečamo kje v porodnišiciuser posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
10.11.2010 16:52:34   
Tisia
no končno mi je uspelo user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
10.11.2010 18:51:32   
zasi
Glede trgovin v Grazu. Poleg Ikeie sta dve trgovini, ki sta meni ful fajn, ker sta dokaj poceni, pa dosti stvari majo. Toys r us in Baby1one.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
10.11.2010 19:06:18   
cukica
Mi smo mel danes pregled v patološki ambulanti in ga imam 16.11. v  torek ponovno,ker me bo spremljala na Uz,da vidi če otročiček normalno raste.Shujšali smo 2 kg,ker imamo dieto zaradi sladkorja,Sladkor je v redu in sem imela do sedaj vse pod mejo,...upam,da tako tudi ostane,....Drgač pa našemu Nejcu srček lepo bije in je zaenkrat vse o.k. in imava nato ponovni pregled poleg 16.11. še 1.12.

Sem ostala brez besed sem full napisala in je šlo vse v maloro,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
10.11.2010 19:12:20   
trsica
Moj izvid vode je ok. user posted image Enkrat je ok, enkrat ne. user posted image

Še eno mnenje glede branja porodnih zgodb. Mal poglejte tudi datum objave. Za RR vem, da ga berejo tudi v KR porodnišnici  in kolikor vem, se je stanje že precej izboljšalo. user posted image

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
10.11.2010 19:18:25   
trsica
Moj naslednji redni pregled je 1.12., en teden prej se pa moram naročit na natančnejši pregled (UZ) v porodnišnici, kjer bodo ugotavljali podobno, kot pri D3lfinki. Upam, da bo vse ok.user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
10.11.2010 19:20:25   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Sem ostala brez besed sem full napisala in je šlo vse v maloro,....

V Mozilli imam jaz vklopljene Mouse Gestures in če se mi pokaže napaka, grem samo nazaj in se mi prikaže celotno besedilo. Potem samo skopiram in prilepim v nov post. user posted image V IE pa ne vem, če gumb Nazaj deluje.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
10.11.2010 19:22:45   
trsica
Aja, še eno glede kg. Sem šla primerjat kg s prvo nosečnostjo. In sem se tudi takrat do teh tednov zredila cca. 10 kg. Končni pridelek je bil takrat +14/15 kg. Torej mi gre tokrat kar ok. user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
10.11.2010 19:33:20   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Kaj ti ga prvič oni previjejo potem pa sama?

Meni so vse tri dni ko sva bili v P oni naredili vse, sma pa meli svoje plenice za enkratno uporabo zraven, tako da so mi jo v to povijali, ker drugače ponekod te plenice dajejo samo ponoči.

IZVIRNO SPOROČILO: samsara04
Pri negi zob dojenčka se sicer ne strinjam s sestro, ki je dejala, da DUDE nikakor ne. Ker baje zelo pošoduje zobovje.

Sem bila pred porodom enakega mnenja. Ko sem rodila je tamala imela željo non stop viset na meni in sem bila full utrujena, pa se je moj razjezil in ji dudo porinil. Groza, sem rabila par dni da sem se psihično k sebi spravla ker ima otrok dudo. Sedaj sem mnenja, da jo bomo pač dali vstran ko bo malo starejša, čeprav toplo priporočajo da se to do 1. leta odpravi. Bomo že. Sicer so pa sedaj dude ravno zaradi zob anatomsko oblikovane. Mislim da si jo bomo mi za vsak sličaj tokrat kar v porodnišnico nesli (čeprav to sestre tam težko sprejmejo)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
10.11.2010 20:38:40   
FoxyLady
Pri negi zob dojenčka se sicer ne strinjam s sestro, ki je dejala, da DUDE nikakor ne. Ker baje zelo pošoduje zobovje.

naša patricija je mela dudo skoraj do dveh let pa ima full lepe zobe,tk da na to jz glih ne dam velliko.
Je pa rres,da jih težko odvadiš,ampak naša jo je spravla za postlo pol sm pa rekla da jo je ziher miška odnesla pa je kr hitro pozabla na njo.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
10.11.2010 20:42:37   
FoxyLady

Čukica- super za dober pregled in da je z Nejcem vse oki. Pa super za cuker in 2kili manj,veš meni pa kljub dieti cuker skače pa narašča ,tak da ne vem kak bo. S kilami pa že tk prej nisem mela problemov,mislim zdej med nosečnostjo.

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
10.11.2010 20:46:33   
meta21
Babeeeeee! Nehejte že s temi slabimi izkušnjami! Pred 2 leti nas je v službi rodilo 9 v 4 mesecih in nobena ni imela slabe izkušnje. Ena je sicer imela vakumski porod, ker se je tamala obrnila z obrazom navzgor (proti trebuhu) namesto navzdol (proti zadnjici) in 2 sta rodili s CR ampak nobena se ni pretirano pritoževala. Res, da kakšni ni bla všeč hrana ali kakšna sestra ampak nič tragičnega. Nekaj je tudi od našega odnosa odvisno in pričakovanj.

Pa še to je, da slabe izkušnje in zgodbe veselo krožijo, pohvale se pa hitro izgubijo ampak sem prepričana, da so večinoma lepe zgodbe.

Aja, pa meni je bilo tudi grozno vroče in se halje niti dotaknila nisem, čeprav so mi jo sestre prinesle. Zunaj je bilo mrzlo in doma smo kurili.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
10.11.2010 20:50:30   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

ja, jaz sem se jokala naslednji dan ko je sestra delala otroku nego, ker jebla TAKOOOOOOOOOO lepa dojenčica ko je bla naga! No potem sem to še ponovila ko je prišla pediatrinja in so mi jo spet slekli, so verjetno vsi mislili da se mi meša ker se otrok joče

Kaj ti ga prvič oni previjejo potem pa sama?

v LJ so ga meni 2 dni oni rihtali. Res, da pač pridejo previt vsake toliko časa in je včasih tudi kakšno uro pokakan ampak ni panike. Sicer maš pa vse tam in ga takrat lahko probaš sama previt.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
10.11.2010 21:02:09   
valek
JU HU HUHUHUUUUUU!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Punce, pa je le ratalo shranit moj album z uhančkiuser posted image
izvolite si ogledat...če pa se kateri kak par dopade zase ali za kakšno darilce za božička za koga, pa naj mi kar sporoči....:)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
10.11.2010 21:05:48   
cukica
foxylady men so rekli danes,če bi imela 3 dni zapovrstjo sladkor čez 6.6.,da naj bi dobila insulin za zvečer,...
Zaenkrat sem ga mela samo en teden nazaj 8.2,ko sem jedla napolitanke,se jim nisem mogla upret po kosilu,...Sej bo važen da je z našimi bebicami vse kull,.,..

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
10.11.2010 21:06:34   
cukica
lil_ kako si pa ti odpravila danes???

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
10.11.2010 21:22:32   
FoxyLady

Čukica-Smem vprašat,zakaj hodiš v patološko ambulanto?

sej moj cuker ni vsaki dan povišsn ,enkrat je enkrat ni skače kot da bi bil na elastiki.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
10.11.2010 21:26:59   
valek
JU HU HUHUHUUUUUU!!!
Punce, pa je le ratalo shranit moj album z uhančki
izvolite si ogledat...če pa se kateri kak par dopade zase ali za kakšno darilce za božička za koga, pa naj mi kar sporoči....:)

A srečanje se pripravlja? A bo tudi tukaj na štajerskem kako? ...bi bilo super...

Moram vam še javiti, da se poskušam odvaditi sladkarij....3 dni sem uspešno zdržala brez,danes pa smo dobili en obisk in sem se malo pregrešila(najbolj zanimivo pa je to, da ko sm pojedla malo čokolade je malo tako začel brcati veselo, kot da je to potreboval:))) v glavnem želja je da se vsaj pretežno odvadim in da pojem kaj sladkega le priložnostno...redko..

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
10.11.2010 22:18:04   
meta21

Pri negi zob dojenčka se sicer ne strinjam s sestro, ki je dejala, da DUDE nikakor ne. Ker baje zelo pošoduje zobovje. Poznam namreč neko mamico, ki prvorojenki ni dajala dude in se je ta zelo navezala nanjo (oz. na njeno dojko), bohnedaj, da bi mama kam šla in bi pristala v rokah očeta. Pa saj je duda nadomestek dojke oz. tolažba v primeru, da mama ni na voljo. Pri drugorojenki sta se odločila drugače. Ta lahko ima dudo in je tudi zelo vesel in radoživ dojenček, ki je lahko brez problema v varstvu očeta ali sorodnika. Kaj menite ve?

Meni je v prvih dveh letih Lovrovega življenja definitivno mnogo olajšala življenje in jo bom pri drugem tudi prakticirala. Seveda je za zobe bolje, da je nima ampak take hude škode pa tudi ne naredi. Naša pediatrinja pravi, da naj dudo do 3. leta odvadimo in vse deformacije prvih 3 let naj bi v nekaj mescih izginle.
Mi smo imeli dudo od 6. meseca samo še tam kjer je spal-v postelji in vozičku, po 1. letu pa samo še v postelji. Medtem, ko se igra ali hodi ali gleda TV ali pač karkoli že, po mojem, ne rabi dude pa še možnosti nima, da bi kaj žlobudral, če mu nonstop rineš dudo v usta. Jaz sem Za dudo ampak toliko kot je potrebno.

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Pa o umetnih popadkih nočem niti slišat, razen če jih ne bom sama hotela. kako so pa včasih rojevale za božjo voljo?
Še vsaka je rodila, ni vrag da ne bi me in to tako kot hočemo in želimo.

Umetni popadki niso nič drugega kot umetno sproženi naravni popadki. In ker jih pospešujejo so intenzivnejši, hitreje se odpiraš in zato bolj bolijo-je pa zato hitreje konec. BOLEČINA = ODPIRANJE Če jih jaz 1. ne bi dobila bi verjetno morala na CR ali pa bi mi otrok umrl, ker mojih popadkov ni bilo skoraj nič pa še ponehavali so, voda mi je pa že davno odtekla.

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
10.11.2010 22:46:08   
Nina33
Čer čveke!
Kljub "ven metanju" ste se razpisale !
Registrirana, čestitke princesi Pa lLekadol le vzemi preden bo "prepozno" - jaz se moram ob takih težavah prav prisilit, de do cajta kej vzameme: ko je že ornk vse razvito, mi nč več ne zaleže . Škodi pa ne.
Čukica, super za cuker in de je Nejc tut fajn .
Tršica, fajn de je OK. Sej bo na UZ tut vse fajn.
Porod: ni vsaka stvar, ki ni v našem "porodnem načrtu" neki slabega. Verjamem, de smo +/- vse za čimbolj "naraven" porod al tvegala pa nobena ne bi preveč rada, pomoje. Je treba vseeno zaupat jim, da so le strokovnjaki. Prevečkrat se pozabi, de so sicer res rojevale včasih brez vsega tega, je pa veliko (in tudi mam) umrlo med ali kmalu po porodu. Pa P je pač bolnica in ne hotel, jaz kerga luksuza res ne pričakujem. So pa babice, sestre in G pač ljudje s službo - bilo bi idealno, če bi jo vsi vedno opravljali s srcem, pa pač ni tako. Ni fajn, če naletiš na tako osebo ampak večina je pomoje dobrih/ljudi na mestu in s srcem pri delu, ki ga opravljajo. In ni je P s katero bi bile vse zadovoljne. Jaz bi imela prav kičasto izkušnjo, če ne bi bilo te babce. Samo to bi bilo lahko lepše. Slabše bi bilo pa lahko marsikaj in to ornk. In tut če bi ta še delala v KR P, bi vseeno šla še enkrat tja rodit, samo nje nečem več videt. Na kakšnega/o takega/o pa pač lahko naletiš glih v katerikoli P.
Duda: sem bila proti pa sem jo vseeno probala mu jo "uturit" (no, že v P so se trudile sestre s tem), pa je ni hotel. In je res visel na meni dolgo, dolgo (mesece), takrat sem mu pač bila vedno na razpolago, čeprav ne vedno najraje . Potem je ta faza zgleda prešla, piti je začel res +/- za hranjenje in ne cartanje (no, na koncu je bilo le cartanje , za minutko zvečer). Ni pa nikoli kar "za brez veze" dojke iskal ali kaj podobnega. Je imel pač izrazito in malo daljšo "oralno" fazo . Se mu nič ne pozna in še odvajat mi ga ni treba ničesar (cartanja zvečer se je  - z malo pomoči - sam odvadil v parih dneh). Tko, de zdej grem na isto: sem kao proti, čeprav jo bom z veseljem "uturila", če bo sila in če jo bo hotel. Sem pa (na žalost) videla v P kar nekaj mamic, ki so svojemu dudo res skoraj zalimale v usta in bile po dnevu, dveh takega "navajanja" vse ponosne, de jim ga je uspelo zamotit . Taka ne bom, mislim, da dojenje ni le pitje hrane, ampak veliko več, sploh na štartu. In si ne predstavljam, de bi moj otrok imel dudo v ustih "kar tako" - se mi zdi, de so eni otroci kar "zaštofljani" . Sej včasih bi jaz tut našnu mal zaprla uno povodenj iz ust, ampak.. Ne vem. Upam, de bomo tut zdej tko fajn skoz prišli (no, razen unih prvih par mescev, kolk se hitr pozabljajo stvari ).
Sem se pa razpisala, pa še kratka sem hotla bit .
Upam, de mi objavi - s smaljiji, če se da .
Lep večer, mirno noč in lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
10.11.2010 22:47:01   
Nina33
Ja, sevede user posted image . Smajlije je požrlo. No, ja. Vsaj objavil je. Po mukah user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
10.11.2010 22:51:55   
Nina33
Valek, ne vidim tvojega albuma z uhančki user posted image . Samo une lušne cotke.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
11.11.2010 4:27:37   
cukica
Dobro jutro vsem skupaj.Mi imamo jutranjo telovadbo že od 4 ure,....
foxylady v patološko ambulanto hodim zaradi sladkorja,...in zaradi zarez,ki so se pojavile na levi in desni strani,zdaj pa bodo to malo bolj spremljali,....Se bojijo,da bo otrok prevelik in pretežak,ampak zaenkrat je vse normalno kot mora bit,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
11.11.2010 6:36:37   
sara1986
cukica, vse bo ok in pridna si da se tako lepo držiš diete in da je cukr vredu user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?