Nina33
|
Čer čveke! Kljub "ven metanju" ste se razpisale ! Registrirana, čestitke princesi Pa lLekadol le vzemi preden bo "prepozno" - jaz se moram ob takih težavah prav prisilit, de do cajta kej vzameme: ko je že ornk vse razvito, mi nč več ne zaleže . Škodi pa ne. Čukica, super za cuker in de je Nejc tut fajn . Tršica, fajn de je OK. Sej bo na UZ tut vse fajn. Porod: ni vsaka stvar, ki ni v našem "porodnem načrtu" neki slabega. Verjamem, de smo +/- vse za čimbolj "naraven" porod al tvegala pa nobena ne bi preveč rada, pomoje. Je treba vseeno zaupat jim, da so le strokovnjaki. Prevečkrat se pozabi, de so sicer res rojevale včasih brez vsega tega, je pa veliko (in tudi mam) umrlo med ali kmalu po porodu. Pa P je pač bolnica in ne hotel, jaz kerga luksuza res ne pričakujem. So pa babice, sestre in G pač ljudje s službo - bilo bi idealno, če bi jo vsi vedno opravljali s srcem, pa pač ni tako. Ni fajn, če naletiš na tako osebo ampak večina je pomoje dobrih/ljudi na mestu in s srcem pri delu, ki ga opravljajo. In ni je P s katero bi bile vse zadovoljne. Jaz bi imela prav kičasto izkušnjo, če ne bi bilo te babce. Samo to bi bilo lahko lepše. Slabše bi bilo pa lahko marsikaj in to ornk. In tut če bi ta še delala v KR P, bi vseeno šla še enkrat tja rodit, samo nje nečem več videt. Na kakšnega/o takega/o pa pač lahko naletiš glih v katerikoli P. Duda: sem bila proti pa sem jo vseeno probala mu jo "uturit" (no, že v P so se trudile sestre s tem), pa je ni hotel. In je res visel na meni dolgo, dolgo (mesece), takrat sem mu pač bila vedno na razpolago, čeprav ne vedno najraje . Potem je ta faza zgleda prešla, piti je začel res +/- za hranjenje in ne cartanje (no, na koncu je bilo le cartanje , za minutko zvečer). Ni pa nikoli kar "za brez veze" dojke iskal ali kaj podobnega. Je imel pač izrazito in malo daljšo "oralno" fazo . Se mu nič ne pozna in še odvajat mi ga ni treba ničesar (cartanja zvečer se je - z malo pomoči - sam odvadil v parih dneh). Tko, de zdej grem na isto: sem kao proti, čeprav jo bom z veseljem "uturila", če bo sila in če jo bo hotel. Sem pa (na žalost) videla v P kar nekaj mamic, ki so svojemu dudo res skoraj zalimale v usta in bile po dnevu, dveh takega "navajanja" vse ponosne, de jim ga je uspelo zamotit . Taka ne bom, mislim, da dojenje ni le pitje hrane, ampak veliko več, sploh na štartu. In si ne predstavljam, de bi moj otrok imel dudo v ustih "kar tako" - se mi zdi, de so eni otroci kar "zaštofljani" . Sej včasih bi jaz tut našnu mal zaprla uno povodenj iz ust, ampak.. Ne vem. Upam, de bomo tut zdej tko fajn skoz prišli (no, razen unih prvih par mescev, kolk se hitr pozabljajo stvari ). Sem se pa razpisala, pa še kratka sem hotla bit . Upam, de mi objavi - s smaljiji, če se da . Lep večer, mirno noč in lepe sanje!