ronja
|
ronja: če mata keš, kupi tega robotka, sam original ne fejk...jst bi si ga kuj in ko bo denar si ga sigruno bom...to bo naš novi hišni ljubljenček Jaz ga tudi že nekaj časa sanjam... Samo je kar drag - 400 € in saj veš, kako je z denarjem - da bi imela 400 € viška glih ni - pač šparamo za večje stanovanje... Denar imaš za določene stvari vedno, za določene nikoli, večina jih je pa vmes - si privoščiš kdaj pa kdaj, nimaš pa vedno za to... No, ta zadeva je tu nekje vmes...Enkrat je bil v Merkatorju znižan na 390 - pa še torkov popust in bi bilo 350€ - se še zdaj tolčem po glavi, da ga nisva takrat vzela... Pa fora je v tem, da imamo zelo malo in zelo zabasano stanovanje, samo meni se zdi, da bi vseeno prav prišel. kaj ve mislite? Mamo 38 kvadratov, skoraj ni prazne površine, povsod omare, ampak je pa skoz vse zapacano, ker skoz nekaj ustvarjamo in ker najini pupi tako jesta, da vse dol leti... Lubi je za, ni pa glih ful navdušen nad njim - se mi zdi, da je bolj za zato, ker si ga jaz želim . Ma sej jst nikoli ne pospravljam ko sem z M, ponavadi si vzamem čas za to, ko pridejo moji, tako da mama pegla, tata ga varva, jst pa počistim. ****, tudi če delaš oz. bi delala to, ko si z malim, se ne rabiš opravičevat . Midva delava vse skupaj z njima - pa se mi to ne zdi nič slabo. Vem, da jima zato ni nič hudega, pri enih opravilih celo neznansko uživata (za razliko od staršev ). Kakorkoli ste dogovorjeni - če vam je vsem prav, je ok. Če pa komu ni, potem pa ni ok. Meni ta sistem ne bi špilal, ker sem drugačen človek, pa to ne pomeni, da je sistem slab - kot ni pravo slabo, samo ni zame . Meni ni všeč, da bi mi mami pospravljala/likala (tega itak ne delamo , saj ni več dojenčkov ), pa tudi nama je obema škoda časa, ko majo otroke drugi... takrat bi midva kaj drugega počela, ne pa pucala . standardov pa nimam ravno zelo visokih, nimam pa nizkih, sej to je tako subjektivno, jaz lahko rečem da imam rada pospravljeno in čisto, imate pa lahko vi precej bolj kot jaz ;) ja, je subjektivno, samo ti rečem, da mamo mi večjo svinjarijo . Ne, da se bi s tem hvalila, samo pač sem si morala naredit eno lestvico v življenju in je en kup stvari prehitelo tole spucano stanovanje. Dokler sva bila sama, sva imela kar lepo spucano (ne v nulo, ker nisva taka tipa, ampak je bilo vse čisto) - zdaj pa... Zdaj mava pa otroke ... Bistvo je da v hiši vse delam sama, on v bistvu res redko kaj naredi. To ima veliko parov na deželi tako zmenjeno, ker je pač več dela okoli hiše... In potem on dela zunaj, ona pa not. Samo meni to ne ustreza, ker se mi zdi not preveč dela . Pa ker bi rada en milijon stvari (drugih) počela... In ker na srečo živimo v bloku in si tudi druga dela kar deliva, se mi zdi tako tudi edino fer. Js bi pa namesto robotskega sesalca imela kar cistilko Don't be gready . Ma, ti jo privoščim, veš da! Cofki so fajn stvar - saj v bistvu je večina stvari zelo enostavnih za naredit, če ne greš preveč v detajle . Andrejev semenj je od 4.12. dalje Kaj in kje je to? Ampak on že ne bo delal, kar mu jaz določimuser posted image , če mu pa ne pa itak nič ne vidi in, kar ne morem razumet - nič ga tud ne moti. Sam si pa tud ne bo ničesar določil. farfala, kaj pa če naredita SKUP spisek opravil, za katere tudi on smatra, da so potrebna, pa si potem on iz spiska izbere, kaj bi delal? In se ti tega definitivno ne takneš in ko bo štala, bo videl, da je res treba naredit in bo prostovoljno naredil? Je pač eden tistih, ki mu ni bilo treba doma nikoli nič pomagat v hiši Ma, ne kar obupat, no! Lubiju NI BILO TREBA NIČ, čisto nič! Pa celo ko je prosil mamo, če ga nauči likat, GA NI HOTELA!!! Jap, točno to! Da ni treba, da zna, da saj to bo pa že ona naredila, itd... Pa je rekel, da bi rad znal, čist tko, tut če ona lika, pa vseeno ni hotla. Da to bo že ona. Konec. Pol pa valjda ni več silil, saj ni glup . NO, for the record: zdaj zna likat . Jaz sem mu z veseljem pokazala, čim je prvič omenil, hehe. Res rabi več časa, ker sem mela sama doma prakse, da je joj (sem likala za 5 člansko družino - oče vsak dan sveža srajca, mami fensi šmensi oblekice z volančki, itd... brat, ki je sredi zime nosil T majce za ven in posledično VES čas smrkal in nasmrkal eno gomilo robcev, ki so bili seveda bombažni... PS zdaj, odkar si sam pere in lika, uporablja papirnate ... skratka, bilo je res ogromno in ko sva se preselila na svoje, sem imela 10x manj dela z gospodinjstvom (celim) kot prej samo " s svojim deležem" - according to my moma and bro...) rob.sesalec - stopnic ne sesa, a ne, pa pajčevinuser posted image - torej še vedno potrebuješ en navaden sesalec - zvezdica kje si, poročaj malo o temuser posted image in še čem Stopnic nimamo oz. smo v bloku in stopnišče pomiva čistilka, ki jo lepo plačamo, tako da to odpade. Pajki so pa moji prijatelji, ker komarje in molje jejo, tako da ni šans, da jim pajčevino uničim, če jim kje kako uspe naredit (pri nas je vse zelo bizi in so vsi koti precej v uporabi). Original je roomba, ta, ki bi ga jaz rada... marta , sva na istem