PERSIDA
|
Dober dan.Sem slišala,da se je nekaj govorilo o meni. Tak je, božički zaenkrat mirujejo ,ker je trenutno na prvem mestu naše zdravje.Sedaj dve noči malo bolj normalno spimo prej ,pa dva meseca skoraj nič.Sicer še nismo zdravi gremo iz prehlada v prehlad ampak ok ,enkrat bo bolje baje.Zadnje dni se mi je že ravno rolalo ,ker mi je Tomaž kašljal celo noč in seveda jokal.Kašljal ,pa vedno samo ponoči.Nakar se še začne za uhice vlačit tako,da sva se včeraj šla pokazat,ker z ušesi se res ni za špilat.In hb z ušesi in pljuči vse ok.Kar kamen mi se je odvalil.Sva ,pa šla sama v zd in čakala več kot dve uri in moram ga pohvalit je bil priden ko bubica ,ko ima zraven brateca ,pa hočeta zd razturit. Sicer ,pa izkoriščamo zadnje čudovite dneve kar se vremena tiče.Za vikende ,pa še okol hodimo.Rd sploh letos ne misli bit konec.Ati,pa dnare služi še za vikend ,da si bom lahko pred službo šla kupit kaj za oblečt ,da ne bodo mislile babnice ,da je kaki klošar prišo na šiht. V nedeljo smo bili pri stari sodelavki .Smo šli dopoldan ,ker te sta še v najboljši formi ,popoldan se sploh nočeta več oblečt.No in seveda moja kolegica pripravlja kosilo pač za svoje ,hčerko,sina ,zeta.Da ,pa ji ne bi šlo preveč zlahka sta poskrbela bavca in stala pred hladilnikom in fehtala.Pol jima odpre in si vzameta tisto mini marmeladico ,pa pravi mati dobro jih ti učiš skromnosti. Pol,pa gre čez nekaj časa ženska obračat pišeka v pečico in seveda bavca zagledata krompir.Začtneta tulit (ker govorit ne znamo) in stegovat rokice.Mislim ,da sta ji jasno povedala kaj hočeta.Komaj sva ju prepričale ,da še krompir ni pečen.Pa jima da na mizo veliiko skledo zeljeve solate in obema veliko žlico.Sploh nista vidla v skledo taka velika je bla ampak pozor zeljevo solato,pa jedla tak kot čokolado.Ko se je zadeva pomirila je bilo počasi kosilo gotovo in smo šli lepo od začetka.Kolegica se jima ni mogla nagledat kako šefa sedita za mizo in mlatita po krožniku.Seveda zgledalo je tak kot,da boga reveža doma stradam.Nikoli vidla ,mesa,krompira ,solate.Kasneje jima je pokazala kje si lahko muziko naštimata in seveda cela radgona je bla v luftu ko sta ga nažigala in seveda plesala,pa še midve sva mogli zraven itak. No ko smo šli domov jima je rekla ,da drugič naj prideta tik pred kosilom ko bo vse gotovo.Boga reva je mogla študirat ,da bo ja imela vse perajt pol,pa še bavca strečt ,ja ni ji blo lahko.Je ,pa seveda bla od vseh daril najbolj vesela njiju.Aja ko smo prišli ji je Anže dal šopek rožic kolegica ,pa itak vsa paf.No saj sem že rekla enkrat ,da dobro,da skoz okol hiše trgamo rožice. Zdaj,pa še vam malo atrakcij napišem: zadnjič jima kupla vsakemu svoj računalnik igračo da ne bo pomote in ,ker ni bilo priloženih baterij sem mogla odvit tist pokrovček in jih vstavit.Ko jaz lepo sprobam zadeve ,če delajo mi vzameta računalnik malo potipkata na kar zahtevata vsak svoj računalnik in izvijač.Računalnik obrneta na glavo in začneta šraufat tam ko je šrauf.Ja pri nas se ni za bat ,da ne bi bilo mehanikov. Ta nova, atrakcija sem iz podstrešja privlekla moj stari radio ,da mi stolpa ne uničita in sedaj tam naštelavata muziko in zraven plešeta.Seveda mami vsa razgreta zraven plešem in se vrtimo in smejimo ,malo se še napravljam zraven tak,da je še bolj veselo.Kar,pa me na svetu najbolj veseli ,da imata zaenkrat oba takt v nogicah.Uf vsaj nekaj po mami. Ta,pa je zmagovalna smo bili včeraj pri babici,pa jaz naštelavam baby kanal,pa nikak ni šlo na glas ,pa malo zbutkam pilota od tvja ,pa stiskam in držim proti tvju,pa seveda ni šlo.Se naveličam in odložim pilota nakar pride Tomaž mi vzame pilota in začne najprej treskat po pilotu,pol,pa še drži proti tvju in stiska.Jaz ,pa prasnila v taki smeh ej,jaz nisem mogla zadržat smeha.Tokrat,pa res ne . Tak nam dogaja ja. felix - nekoč bom delala to kar rada počnem in to je ? šivam za male bavce.To so moje sanje.In ,ker se v teh zadnjih dveh letih vse nekako obrača na svoja pota sem začela verjet v čudeže in tudi v to verujem ,da mi nekoč uspe delat to ,kar me veseli.Takrat bodo slikice na fb ,pa upam ,da boš še moja frendica. Bom kaj poslikala božičke itak ,pa še nekaj pripravljam ampak ,če povem bo skrivnost odkrita.Boš,pa seveda vse videla. Naj ti povem ,da imam miljon hobijev ,tak,da zaenkrat še skrivam svoje talente.Ti,pa povem,da česar se lotim vse mi rata.Naj bo to risanje,šivanje,izdelovanje iz lesa,zidanje ,pleskanje ,v glavnem ni da ni. Sem človek ,ki se rad uči kar vidi .Edina moja pomanjklivost je,da pri knjigah ,pa zmrznem za to,pa res nisem.Ampak kot pravim upam ,da nekoč res zaplujem na svojo barko ,ki bo zares samo moja.
|