|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
10.11.2010 9:34:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 976
   RE: Februarke 2011 II.del
10.11.2010 9:34:16   
maurica
vipercat; na nek način se strinjam s tabo. Strašenje ni dobro. Ampak, če tebe ne bi prej opozorili na grobost tega zdravnika in bi šla v P v prepričanju, kako bo vse super in bodo vsi prijazni, verjetno ne bi na začetku tako odreagirala in mu pokazala zobe, za sabo pa bi verjetno imela slabšo izkušno, kot ko imaš.
Zato menim, da moramo vse zgodbe, ki jih preberemo, jemati z neko rezervo (vsaka palica ima dva konca) in z namenom, da vemo, kaj nas lahko čaka in kako se postaviti zase. Jaz raje pridem v P malo naspidirana, kako bom pokazala zobe, če bo treba, kot pa da živim v prepričanju, kako bo vse super in kako bodo vsi prijazni, pol pa šok user posted image .
Na koncu pa bo itak vse kul, ko bomo odšle iz P z največjim čudežem user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 977
10.11.2010 9:37:01   
Teyla
tamy82 nič bat, da bi ti kaj vzelo samozavest. Samo govori si, da si močna in bo vse ok. Sama sicer ne vem, če bi rekla doktorju, da zahtevam da preglede opravlja nekdo drug (kot je to storila vipercat) ampak če bo prišlo do kakega grobega pregleda, bom že rekla, če je lahko bolj nežen/nežna. Bom tudi mojega podučila, da mora mene bodrit, da kaj nazaj rečem, če mi ne bo ok.

maurica tudi jaz razmišljam o Postojni. A je slučajno tam kaj za plačat ali je porod zastonj. Meni namreč ta plačila še niso povsem jasna. nekje je epdiuralna za plačat, nekje ne, ultiva vem da je. Sicer se teh zadev ne mislim posluževati, me pa zanima za porod na pručki, če je zastonj.
Verjento res ne bom šla v Lj, če mi bo Postojna všeč. user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 978
10.11.2010 9:39:21   
vipercat
registrirana - pregledane vse tri sezone user posted image . konec mi sicer ni bil ravno najboljši - sem pričakovala saj veš - strasten poljub in objem v mesečini user posted image

v petek grem v trebnje, pa bom šla še na pošto da ti vrnem cd-je. še enkrat ti najlepša hvala. sem tvoja dolžnica. hitro se pocajtaj (jaz že cel teden smrkam in kašlam pa se ne upam nič vzet) za malčico pa vse naj, naj!!!

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 979
10.11.2010 9:40:27   
Patrisha
no, jaz bom rekla tak. Cisto vsak porod je unikaten ( ce mene kdo kaj vprasa ). Vec lahko povedo tiste ki imajo ze kakega pikeca doma. Moja mama pravi naslednje, glede na to da nas je 5 in, da je imela 3 tezke porode, da ko dobis soncka v roke pozabis na marsikatero grdo izkusnjo.
Poznam pa eno, ko ma eno puncko in je prva in zadnja in nikoli vec v zivljenju noce dat tega skozi. Odvisno je od vsega, od drugih in se vec od samega sebe. Je pa res, da vsaka slaba izkusnja se nekje pozna, kot dobra tudi. Lahko nacrtujemo koliko zelimo kako bo in kaj.. na koncu se izkaze da je za 180 ° drugace...

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 980
10.11.2010 9:42:29   
Patrisha
maurica tudi jaz razmišljam o Postojni. A je slučajno tam kaj za plačat ali je porod zastonj. Meni namreč ta plačila še niso povsem jasna. nekje je epdiuralna za plačat, nekje ne, ultiva vem da je. Sicer se teh zadev ne mislim posluževati, me pa zanima za porod na pručki, če je zastonj.
Verjento res ne bom šla v Lj, če mi bo Postojna všeč.
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

tamy82 nič bat, da bi ti kaj vzelo samozavest. Samo govori si, da si močna in bo vse ok. Sama sicer ne vem, če bi rekla doktorju, da zahtevam da preglede opravlja nekdo drug (kot je to storila vipercat) ampak če bo prišlo do kakega grobega pregleda, bom že rekla, če je lahko bolj nežen/nežna. Bom tudi mojega podučila, da mora mene bodrit, da kaj nazaj rečem, če mi ne bo ok.

Verjento res ne bom šla v Lj, če mi bo Postojna všeč. user posted image

v PO stane 190 € epedeuralna, vodni pa je 200 €. Sem se ze pozanimala :) Mene vodni mika oz. me je mikal - pocasi me mineva...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 981
10.11.2010 9:43:33   
Teyla
maurica se čisto strinjam, vse je potrebno jemati z rezervo. Je pa bolje iti notri pripravljen, pa vseeno kdaj stisnit zobe in reči kako prijazno besedo. Mojemu sem tudi že predlagala, če bi prinesel kake priboljške za sestre. Pa ne da se jim prilizuješ, ampak tako da se ve, da so tudi one pomagale in da so del kolektiva. S emi zdi, da so včasih zelo zapostavljene (največ slabih izkušenj ima večina s sestrami na oddelku).
tamy82 če bom mojega user posted image rihtala, mi dojenček sploh ne bo problem, samo previjanje še dodam, pa sem nared. user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 982
   [Brisano sporočilo]
10.11.2010 9:44:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vipercat)
  Neposredna povezava do sporočila: 983
10.11.2010 9:46:28   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

no, jaz bom rekla tak. Cisto vsak porod je unikaten ( ce mene kdo kaj vprasa ). Vec lahko povedo tiste ki imajo ze kakega pikeca doma. Moja mama pravi naslednje, glede na to da nas je 5 in, da je imela 3 tezke porode, da ko dobis soncka v roke pozabis na marsikatero grdo izkusnjo.
Poznam pa eno, ko ma eno puncko in je prva in zadnja in nikoli vec v zivljenju noce dat tega skozi. Odvisno je od vsega, od drugih in se vec od samega sebe. Je pa res, da vsaka slaba izkusnja se nekje pozna, kot dobra tudi. Lahko nacrtujemo koliko zelimo kako bo in kaj.. na koncu se izkaze da je za 180 ° drugace...

Podpis.user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 984
10.11.2010 9:51:43   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha
v PO stane 190 € epedeuralna, vodni pa je 200 €. Sem se ze pozanimala :) Mene vodni mika oz. me je mikal - pocasi me mineva...

Navadni porod in porod na pručki brez analgetikov je pa brezplačen? Pa še zanima me, če je v vseh porodnišnicah na voljo tista "magična" maska, če se mi je slučajno zalušta.

Punce, kdaj bomo pa imele naslednje srečanje? Predlagam prvi teden decembra, če vsem ustreza. Takrat se prazniki še ne začnejo, pa trebuščki še ne bodo tako okrogli. Kaj pravite? user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 985
10.11.2010 9:52:39   
maurica
teyla; v Slo gremo ženske lahko roditi v katerokoli P in to zastonj, razen če se odločimo za kakšno posebno alternativo (ultiva, EA, porod v vodi). Mislim, da je na pručki zastonj.
V PO EA in porod v vodi staneta 180 eur, sta ti pa na voljo 24h na dan (razen, če banja ni zasedena). Se mi pa zdi, da PO ne prakticira poroda na pručki, tako da če razmišljaš o tej varianti, to prakticirajo v KR P.
EA je zastonj v tistih P, kjer jo nudijo, ko je na voljo anestezist (ker ti je ne morejo zagotoviti kadarkoli). Kjer pa je EA na voljo 24h na dan, pa se plača, cena pa je povsod tam tam. Vsaj jaz sem tako razumela, ko sem malo prebirala te zadeve.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 986
10.11.2010 10:02:40   
maurica
Tista maska je precej standard zadeva za lajšanje bolečin in mislim, da jo prakticirajo povsod.

Prvi teden v decembru se sliši super :)

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 987
10.11.2010 10:06:25   
Patrisha
http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=24

ups, malo sem se zmotla oz. cene so spustili... sem gledala 2 mesca nazaj in je blo toliko kot sem napisala.. zdaj pa je tak kot je napisala maurica

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 988
10.11.2010 10:27:12   
tamy82
registrirana sej to sem hotla povedat, da ni prav, da porod smatramo kot nekaj slabega in bolečega. Ampak se mi zdi, da smo se ženske same sprijaznile s tem, da je to tako pri nas tako in da nič ne storimo, da bi bilo kaj boljše.

Se pa tudi jaz strinjam, da je boljše, da prej slišiš/prebereš tudi kakšno bolj žalostno zgodbo, da veš kaj tudiko pričakuješ. Je pa težko postavit neko mejo, da se potem zaradi tega ne še bolj sekiraš in bojiš.

Je pa tudi res kot je napisala patrisha da je vsak porod unikaten in jih je težko primerjat ...

Začetek decembra bi bilo kul za srečanje! user posted image Upam, da bom tokrat imela kaj več časa user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 989
10.11.2010 10:28:37   
Anonimen
Jaz sem tudi mnenja, da je prav, da se zavedaš na kaj lahko naletiš. Mislim, da ni nič narobe in da se v naprej pripraviš. (ja zensko so res rojevale, samo so v krogu drižine, kdo jih je pa gnjavil? ;) ) Tako, da jaz sem rekla, pričakujem samo prijaznost, pa spodbudo, tud če me boli, pa pojamram, da me boli, da mi osebje ne da kakšnega dotipa. Bolje je če je tiho ;) Saj pri meni je tako, čeprav, jaz sem taka ko me boli, mi niti ni do komunikacije. Imam sicer zelo zelo visok prag so mi zdravniki že trikrat rekli, pa niste padli skup od bolečin. Nisem, samo takrat, ko me boli, sem zelo redko besedna. To se je moj že navadil... da je tiho ;) Še ko so me na živo šivali notranji del ustnic, sem se s kirurgom na urgentnem bloku smejala ker mi je vice pokal. Tako, da bolečine pač ja me je strah ker jo nepoznam, ko bom na tem, jo bom sigurno prebrodila, samo prijaznost rabim in razumevanje pa bo. Je pa res, da te pa skos nekaj sprašujejo eno in isto pa zatopim Meta21, da ti prekipi :) Sam baje je to še vedno ritual.
Sem pa slišala, da če rojevaš zvečer ali pa ko je menjava, da takrat je najslabše. Vsi so nekaj živčni, hočejo, da te spravjo skos ker je menjava, da te ne predajo pa tko. Vmes si celo nekaj časa sam. Samo tako je. Se mi zdi, da se je to dogajalo tudi v bolnici ko sem bila parkrat. Določene ure, je kot bolnica duhov ni ne sestr, kaj šele zdranika. :)
Na žalost je Lj porodnišnica, kjer ima maso porodnic. Sej če je rizično ali kakšen zaplet, so sigurno najboljši, ker imajo veliko izkušen, vendar ravna ta masa me odbija ker si številka in je tok porodnic v sobi. Skratka številka! Mi je pa sestrična povedla, ki je skoraj pred letom rodila, da pozimi v ljubljanski blazno zebe in da se moramo paziti, da se ne bomo prehladile, ker jim piha po vogalih sploh pri oknih. Tako, da če nas zebe moramo kar rečt. Poznam nekaj primerov, ko so se domov vrnile prehlajene in bolne.

Še nekaj me zanima a v Postojni in Kranju je umogočeno lajšanje bolečin z Ultivo? Mene odbija lajšanje z traumalom (po njem se mi blazno spi in sem kot cunja) in Dolantin ( po njemu ti je lahko blazno slabo). Za ljubljansko vem, da lahko o gelu in Ultivi kar pozabimo, oni dajejo.

Čestitke za rojstni dan tvoji princeski!!!! user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 10.11.2010 10:29:22 >

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 990
10.11.2010 10:33:59   
Anonimen
prilagam eno brošurco, lajšanje porodnih bolečin http://www.szaim.org/datoteke/Lajšnje%20bolečin%20med%20porodom%20ABBOTT.pdf

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 991
10.11.2010 10:36:00   
Teyla
maurica in patrisha hvala za odgovore. user posted image Vidim, da prakticirajo porod čepe, meni je tudi to ok, važno da nisem prisiljena ležat.

Srečanje II: bom pustila datum odprt, da vidim koliko vas ima tisti vikend frej. Fino bi bilo, da se nas zbere čim več. Men je bilo prvič ful v redu, pa komaj čakam, da še kakšno nosečko spoznam.  user posted image user posted image   user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 992
10.11.2010 10:37:09   
FoxyLady

No ,pa naj še jz opišem moj porod.

Začel se je ob 5 zjutraj ,ko sm dobila umetne popadke,prvo blage do 7 ure zjutraj ko je bila vizita,potem po viziti pa močnejše,hodit žal nisem mogla ker sem imela bebico na elektrodah,ampak vam morm povedat,da je bila moja sobna G ves čas zravn mene in me masirala,me tolažla,me bodrila. Res so umetni popadki .Bolijo ko ne vem kaj. No da nadaljujem, ob 2 je bila smena babic in sm dobila TAKOOOOOOOOOOOOOOO FAJNOOOOOOOOO BABICO,ki je zamenjala G,ter nadaljevala njeno delo.Malo prej so tudi bebiko odklopli iz elektrodic in sm lahko hodila ,šla na wc....
Ob 14.40 pa se je začelo zares. Sem bila zmučena zelo in sm se zelo bala da mi bo zmankalo moči za finale,ampak res vsa zahvala babici in G ,ki sta me bodrile,tako ,da je bilo 14.55 vse končano.

Resnično se veliko pozna kakšne babice in G imaš ob sebi,saj so ti lahko v veliko pomoč že samo z nasmehom,tistim iskrenim in bodrilnim.

Tudi potem na oddelku sm imela dobre sestre,ki so mi pomagale pri dojenju in odgovorile na vse kar sm jih vprašala. Tak ,da moja izkušnja nje bila enkratna in v lepem spominu.

Seveda pa je čisto možno,das ta ne bo tako prijetna,ampak drage moje, čisto vsak porod je drugačen,je pa res,da je veliko odvisno od odnosa strokovnega osebja

Upam ,da bo objavlo

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 993
   [Brisano sporočilo]
10.11.2010 10:37:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 994
   [Brisano sporočilo]
10.11.2010 10:41:04   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 995
10.11.2010 10:42:13   
FoxyLady
sej mi ni prvič objavlo,ni smeškovuser posted image ,sam hvala bogu za copy ,pasteuser posted image

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 996
10.11.2010 10:43:27   
Anonimen
Ja lj je baje to drogiranje kar pogosto, baje tudi prepozno dajejo in so potem na pohodu vakumi. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 997
10.11.2010 10:52:53   
Patrisha
NEBOM VEC PISALA! jeb... milo mater user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ceu roman spisem potem pa error :/

pfuj pfej RR!!!

Neposredna povezava do sporočila: 998
10.11.2010 10:54:28   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

IZVIRNO SPOROČILO: valek

Punce, kako se vam zdijo uhančki?

Medni tudi ne pokaže albuma z novimi slikicami :(

meni tud ne s kakimi uhančki, razen, če si jih kje zraven dodala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 999
10.11.2010 11:01:04   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Sem pa slišala, da če rojevaš zvečer ali pa ko je menjava, da takrat je najslabše. Vsi so nekaj živčni, hočejo, da te spravjo skos ker je menjava, da te ne predajo pa tko. Vmes si celo nekaj časa sam. Samo tako je. Se mi zdi, da se je to dogajalo tudi v bolnici ko sem bila parkrat. Določene ure, je kot bolnica duhov ni ne sestr, kaj šele zdranika. :)
Na žalost je Lj porodnišnica, kjer ima maso porodnic. Sej če je rizično ali kakšen zaplet, so sigurno najboljši, ker imajo veliko izkušen, vendar ravna ta masa me odbija ker si številka in je tok porodnic v sobi. Skratka številka! Mi je pa sestrična povedla, ki je skoraj pred letom rodila, da pozimi v ljubljanski blazno zebe in da se moramo paziti, da se ne bomo prehladile, ker jim piha po vogalih sploh pri oknih. Tako, da če nas zebe moramo kar rečt. Poznam nekaj primerov, ko so se domov vrnile prehlajene in bolne.

Ja ko sem jst rodila, je potem šla ta babica domov. Je bla pa ful hladna, v bistvu je pršla mim samo vsake pol ure mal pogledat, komentirala ni nč, mene je pa zvijal od bolečin, da tud govorit nisem mogla. Tko da hvala bogu, da nisem šla rodit sama, ker bi bla potem v porodni večino časa sama. Tisti čas, ko se je mali rodil, sta bla zraven samo ona in mož.
Men je blo pa v LJ tko vroče, da sem mislila da bom zgorela (novembra!)! Sploh v porodni. Ne vem če ni blo vsaj ene 35, gor na sebi maš pa tisto debelo haljo. Pa tud na oddelku je blo men ves čas vroče - ko se ti spet hormonsko ravnovesje mal spreminja, tvorba mleka... skratka vse to skupej je mene grelo za znoret!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?