|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
9.11.2010 17:23:44   
tamy82
spet mi je vse zbrisalo user posted image user posted image user posted image

samo komentar na link pilotgirl katastrofa, da se to dogaja! Povsem neopravičljivo res ... brez besed sem ostala, ko sem to brala, jokala sem zraven za to ubogo mamico ... user posted image user posted image user posted image
Sej ne vem več a naj še kej berem o tem ali naj pustim vse skupaj, ker je vse preveč žalostnih zgodb ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 926
9.11.2010 17:47:38   
Anonimen
tamy82 vem sem tudi jaz, ko mi je osebno govorila in sem bla pri obek na obisk pa šturčki pogledat. Mene je dobesedno prizadelo. Pa sta obe rekli, da sta mi hotli to prišparati, ker sta vidli, da mi je šlo na jok. Zato ne rada berem tudi sama o tem ali govorim, ker nočem nobenega v strah spravit ali kakor koli. Samo to se dejansko dogaja. Me pa zelo boli, da se potem kaže prste na dekleta, ki so mela slabe iskušnje, češ da so razvajene in nevem kaj. Pa obe poznam zelo dobro osebno in vem, da niste neke razvajenke niti nista tako občutljivi. Sej tudi babca v MŠ je priznala, da prijazna porodnošnica je dojenčku ne pa mami. Da ne omeni, da so porodi obupni lahko zaradi osebja. Jaz pravim samo komunicirat bi mogli, jaz vrjamem da maš slab dan, pa nosečko boli, da jo je strah, da dabi toplo besedo. Sam nevem a te ženske, ki delajo na tem področju tko na izi rodijo da pozabijouser posted image Največ sreče maš lahko, če bomo mele porod s kakšno študentko, to mi je pa pred letom dni pritrdila druga sošolka, ki je rekla, da je res tista študentka jo res pedenala, da če nje nebi blo, da ne ve kako bi bilo. Da ostalim, se pa skos nekaj mudi nekaj nadirajo, žalijo oz. imajo nek nehuman humor. Jaz temu ne morem rečt humor!
Zato imam nek negativen mnenje, da bi v ljubljani rodila, čeprav mi je dejansko najbližje, tko da vedno se še nagibam, če bodo popadki pa da mi ne bo voda odtekla, da bom šla drugam.

Me pa res zanima, kdaj dejansko moraš do porodnišnice mislim, kakšna frekvenca mora biti popadkov? Ker tole na 5 min mi je mal pozno nevem.

samo danes pa res nagaja forum

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 927
9.11.2010 18:13:10   
inia
Glede poroda imam tudi jaz zelo slabo izkušnjo. In če mene katera vpraša, ki še ni rodila raje rečem, da ne bom nič govorila in da bo sama videla. Zdaj upam, da bo boljše. Se tolažim, da slabše tako ne more biti, ampak me je pa grozno strah. In tudi jaz imam prag bolečine visok. Nimam se za razvajeno in da en bi prenesla bolečine. Pa saj bolečine so tam še najmanj. Gre se za celoten odnos babic in ostalega osebja. Jaz lahko samo rečem katastrofa. Vem pa da ni povsod tako in da je odvisno od primera do primera.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 928
9.11.2010 19:03:41   
trsica
Jaz imam sicer dobro porodno izkušnjo, ker sem babico poznala. Rodila pa sem v KR. Moram pa rečt, da sem si že pred odhodom v P rekla, da če me bo bolelo, se bom drla, pa naj reče kdorkoli karkoli hoče. Saj je Monika Seleš tud skoz stokala. user posted image Mene tudi niso podili na posteljo, sem se ulegla kar sama, ker mi je tako pasalo. Lahko bi pa hodila, če bi želela. Edino na wc, ko sem šla, je prišla ena za mano in rekla, naj grem ven, če nočem, da bi kaj drugega padlo v školjko. user posted image Najbolj me je bolelo šivanje. Tega se bolj bojim. Pa na oddelku je bila ena smotana sestra. Ampak sem jo tudi poznala in imam občutek, da vem zakaj je bila taka (it's personal). user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 929
9.11.2010 19:40:44   
lutika89
js mam pa super izkušnje s porodom,rodila pa sem v Celju..glede na to a sem bla skor cel mesec prej v bolnici,zaradi prezgodnih popadkov in kr sm bla odprta že 3cm..ampak na dan poroda js čist brez popadkov  pa še mehur so mi predrli (ker sem bla potem že 5 dni čez rok) tk da sm mela umetne,ni me prehudo bolelo,rodila pa sem v 5 urah(pa je bla mala težka 4160 in velka 52)
tk da čist odvisno na kero babico in zdravnika naletiš-js sm mela obe super

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 930
9.11.2010 19:52:38   
valek
Sem dodala album mojih Unikatnih uhančkovuser posted image -
- vabljene na ogled -
če pa se katera v kakšne zaljubi, pa me naj kar kontaktira na z.s.
za podrobnejše informacije....

(odgovor članu lutika89)
Neposredna povezava do sporočila: 931
9.11.2010 19:55:41   
FoxyLady

Drage moje sonosečke,prosim za pomoč.Tako rada bi vam prilepla eno slikco pa je nikakor ne znam. Prosim vas za pomočuser posted image . Hvala

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 932
9.11.2010 20:27:50   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Jaz imam sicer dobro porodno izkušnjo, ker sem babico poznala. Rodila pa sem v KR. Moram pa rečt, da sem si že pred odhodom v P rekla, da če me bo bolelo, se bom drla, pa naj reče kdorkoli karkoli hoče. Saj je Monika Seleš tud skoz stokala.  Mene tudi niso podili na posteljo, sem se ulegla kar sama, ker mi je tako pasalo. Lahko bi pa hodila, če bi želela. Edino na wc, ko sem šla, je prišla ena za mano in rekla, naj grem ven, če nočem, da bi kaj drugega padlo v školjko.  Najbolj me je bolelo šivanje. Tega se bolj bojim. Pa na oddelku je bila ena smotana sestra. Ampak sem jo tudi poznala in imam občutek, da vem zakaj je bila taka (it's personal). 

BOM PONORELA SEM MELA KOMENTARJE ZA " STRANI NAZAJ PA JE RR VSE POJEDEL sem pozabla kopirat,kar niti ni slabo ker bo zdaj skrajšana verzija

Jaz sem se drla da so me pomoje v naslednji štuk slišali. Pa me ne gane! Sem vedla da se bom, mi je blo lažje in tud tokrat se bom!!!!!!!!!!!!!! Edino mene so pa dale popadke na WC predihavat in moram rečt da če se mene vpraša bi tam kar ostala do zadnjega je blo full fajn ker nikjer nič ne pritiska

d3lfink4 - sem bla popoldan prav Žalostna ko sem prebrala. Želim ti, da se vse dobro izteče in da je najhuje od vsega kak dolgčas (sicer pa bolje slabe 3 kot pa več mesecev). Če boš brez neta se pa zamoti s tuhtanjem kako nam boš vsake toliko sporočila kako si!

Pozdravljene nove

Babice - na žalost so takšne in drugačne. Postavit se je treba za sebe (na žalost) in jim povedat svoje, one so tam zaradi nas in ne obratno!!!!!!!!!!!!!!! Babice pozabljajo da gre večina žensk prvič rodit in jim je vse novo, one pa delajo vse po tekočem traku, rutinsko in pozabijo na odnose. Če ne med porodom, pa se po porodu pritožite čim višje je možno!

Popadki - tista ki je rodila v 1 uri, je bila zelo "blažena" in izjema ali pa to ni bil prvi porod - mislim da z vsakim naslednjim je treba prej it not. Meni voda ni odtekla, ko so bili popadki na 5 min sem šla peš sama v porodnišnico (je blizu) in rodila z umetnimi popadki čez 5 ur.
Šivanje pa mene ni tak full bolelo, pa sem ga čutla, zgleda da anestetik še ni prijel. Smo si različne.

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 933
9.11.2010 20:35:23   
trsica
Jaz sem imela popadke na 3 minute in bila odprta 6 cm, ko sem šla v P, pa sem rodila čez 3 ure.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 934
   [Brisano sporočilo]
9.11.2010 20:47:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vipercat)
  Neposredna povezava do sporočila: 935
   [Brisano sporočilo]
9.11.2010 20:54:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 936
9.11.2010 21:02:08   
Anonimen
Glede popadkov je v MŠ razlagala takole:
- prvorodke moramo ko se nam v uri ponavlja na 5 min
- tiste, ki so prvi porod dale že skos pa morajo v porodnišnico, ko se v eni uri ponavljajo na 10 mint

Jasno, če pa voda prej odteče pa takoj v porodnišnico.

Glede očetostva, pojdite urediti na upavno enoto, je veliko hitreje kot na sociali. Pa včasih znajo biti socialne delovke nesramne, češ kaj se vam tok mudi urejat papirje to urediti po rojstvu, samo mislim, da je prav da se to prej uredi, ne da pol okoli hodis z mesec dni starim otrokom ali celo manj. Februarja je le zima, pa še zgarane bomo od poroda in šivane. Tako, si saj malo ulajšamo. Postopek je bil čisto enostaven, midva sva pred mesecem dni to uredila, točno takrat, ko so štrajkali. Sva prišla not pred šalter, rekla, da bi rada uredila očetovstvo, dala samo vsak svojo osebno in to je bilo to. Samo še podpisala svase dogovorila o priimku, pač imena nisva ker nisva vedla spola in podpisala ter dobila vsak svoj original. Tudi nič nisva plačala, ta postopek je zastonj. Tako, da ni strahu, da nebi na upravni enoti urejali. Sociali so mi pa fulll komplicirali.

Glede naslovov tudi ni tak problem, tudi če mamica še nima istega naslova, smo ko prideje iz upravne enote v porodnišnico jih morate to opozoriti in vam bodo povedale kako maorate storiti. Namreč to je mela sošolka ker je podnajemnica stalno ma pa drugje in še do poroda niso uredili. Ko je prišla iz upravne enote v porodnišnico, je lepo povedala in je utrok prijavljen bil tam kjer je hotela. Tako, da ni več teh težav, tudi vse papirje je urejala pa čeprav še ni bila prijavljena, šele sedaj je porihtala svoje papirje pa je dete staro 4 mesece. Tako, da ni panike.

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 937
9.11.2010 21:04:25   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: FoxyLady

Drage moje sonosečke,prosim za pomoč.Tako rada bi vam prilepla eno slikco pa je nikakor ne znam. Prosim vas za pomočuser posted image . Hvala

Znaš priti do albuma? Kje ti nagaja?

(odgovor članu FoxyLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 938
9.11.2010 21:30:12   
kiara24
Čer,

spet nekaj novih, super dobordošle.....

Želodec me boli k user posted image , pa ne vem zakaj.

Porod- pri meni kaj pa vem. Rodila sem v KR in prva babca k je bila tam mi je bila glupa k noč, pa nič me  ni porajtala, pa vse sem sama delala nič razložila prišla pogledat enkrat pol je bila pa na srečo izmenia in meni se je kamen odvalil od srca k je bila pol res prijzna. Bilo je pa tako da mi je na soboto zjutraj otekla voda in sem šla v P. Ker CTG nni nič zazanal sp mpjega poslali domov mene pa na oddelek, tam preležala celo soboto in nedeljo, pol me je pa malo špikalo. v sobi sem zdržala do 3 zjutraj pol sem šla pa do sestre, da me je poslala na CTG in tam so zaznali poapdke, dali klistir pogledali kol sem odprta in poklicali mojga. Malo sem šetkala po hodniku pol sem pa ležala vse skupaj je trjalo 5 ur. V drugo si pa želim, da če mi že voda odteče da imam tudi takoj svoje popadke, ker nočem ponoviti zgodbe od prvega proda. Posledica čakanja zdravnikov je bila to, da ker je bila malčica na suhem se je okužila z bakteri ins va bili v P en teden zaradi prjemanja antibiotikov....

Tudi mene danes zeza RR, ko ne vem kaj in mi briše poste k jih napišem in želim objaviti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 939
9.11.2010 21:32:57   
FoxyLady

PilotGirl,rada bi jo prilepla sm na forum

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 940
9.11.2010 21:34:50   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Mene pa nekaj muči. Včeraj je babica razlagala kako ti je v porodni vse na voljo, da se lahko sprehajaš, rodiš čepe, če ni s tabo oz tvojim otročkom kaj narobe. Da te vprašajo, če želiš masko in podobno. Potem pa berem zgodbe od porodnic (ja saj vem, grozen je ta internet) in ni jih malo, ki napišejo, da so jih vedno podili na posteljo, čeprav jim je pasalo sprehajati se, o žogah ni bilo duha ne sluha (pa ni bilo nobenih zapletov ali kakšne nevarnosti za otorčka)... V glavnem javljajo se, da te v šoli za starše govorijo eno, potem pa prideš v porodnišnico, je pa zgodba popolnoma drugačna. user posted image
Mene malo skrbi, da se bo zgodilo ravno to, vendar se s tem ne obremenjujem. Nočem tma pametovat babicam, ampak če se želim sprehajat, naj bi mi to bilo omogočeno, ne? user posted image

Jah, nam so v MŠ V LJ rekli, da večina rodi v polsedečem položaju, da ti dajo prenosni CTG, da se lahko sprehajaš, itd. Rodila sem leže in mi tudi nihče ni rekel, da bi obstajal kakšen drug položaj. Bunit se pa niti nisem spomnla niti si nisem upala, ker (sploh ne vem zakaj) sem se počutil kot v vrtcu ali v šoli pri kakšni strogi tršici k si tudi dihat nisem upala, da me ne bi nadrla. Spomnim se, da sva z možem čakala vsak v svoji garderobi, ki sta par metrov narazen pa sem si samo enkrat v 2 urah upala it pokukat k njemu. Tud sprehajat se nisem upala glih na veliko-bolj na malem prostoru. Mogoče je krivo to, da sem bila tam od 1h do 9h zjutraj, ko je bilo vse temno in zaspano, sestre pa tudi malo podremane. Zdaj upam, da bom bolj samozavestna!!!

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 941
9.11.2010 21:37:57   
Anonimen
Kirara24 ja mama mi je rekla, da pri njej so je pri vseh treh voda odtekla. Tako, da je velika možnost da bo v drugo isto. Je pa v MŠ rekla babca, da če voda odteče, da dostikrat popatki ne začnejo, zato potem v Lj kar dajo umetne, da ne čakaš toliko časa. Pa tudi ni najbolje pri odtečeni vodi preveč čakati. Spet stvar osebja, eni pravjo pa da če ti odteče, da lahko še nekaj časa hodiš, da ni tak tabu. Potem pa vedi.

Jaz vsem želim in sebi ful lepe čim manj boleče in hitre porode ter prijazno osebje. Sem rekla, da malo pozitivno napišem, da ne bomo žalostne in prestrašene. user posted image

(odgovor članu kiara24)
  Neposredna povezava do sporočila: 942
9.11.2010 21:41:15   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: FoxyLady

PilotGirl,rada bi jo prilepla sm na forum

Moraš jo imeti shranjen nekje na nekem trezniku al je to picasa al moj album ali pa na ringaraja. No skopiraš link in napišeš [img]celoten naslov linka [/img]

(odgovor članu FoxyLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 943
9.11.2010 21:43:25   
valek
Punce, kako se vam zdijo uhančki?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 944
9.11.2010 21:43:50   
kiara24
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Kirara24 ja mama mi je rekla, da pri njej so je pri vseh treh voda odtekla. Tako, da je velika možnost da bo v drugo isto. Je pa v MŠ rekla babca, da če voda odteče, da dostikrat popatki ne začnejo, zato potem v Lj kar dajo umetne, da ne čakaš toliko časa. Pa tudi ni najbolje pri odtečeni vodi preveč čakati. Spet stvar osebja, eni pravjo pa da če ti odteče, da lahko še nekaj časa hodiš, da ni tak tabu. Potem pa vedi.

Jaz vsem želim in sebi ful lepe čim manj boleče in hitre porode ter prijazno osebje. Sem rekla, da malo pozitivno napišem, da ne bomo žalostne in prestrašene. user posted image

Jaz srčno upam, da sedaj ne bo tako!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 945
9.11.2010 21:44:15   
tamy82

Pod to se pa podpišem! user posted image No, bo res treba bolj pozitivno razmišljat user posted image

Jaz pa sem se naposlušala danes o vzgoji ipd., smo imeli danes v MŠ predavnje o tem. Ma je bilo kar zanimivo (celo mojemu! user posted image ), ker je predavala ena res zanimva psihologinja user posted image
Tako da sem zdej sklenila, da dam malo na stran tudi knjige z dojenčkasto vsebino, ker mam rahlo že vsega vrh glave user posted image ker preveč vedet pa spet ni fajn user posted image
No, na forum pa itak pridem vsak dan user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 946
9.11.2010 21:48:17   
tamy82
IZVIRNO SPOROČILO: valek

Meni ne prikaže kakšnega novega albuma pri tebi user posted image zadnji je tisti, kjer je samo ena slikica mini oblačilc user posted image

Mah ta RR je danes res obupen! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 947
9.11.2010 21:48:38   
Anonimen
Ja knjige nas čisto zasujejo in smo potem čisto zmedene. Pomoje je najbolje, da same vklopimo intuicijo in občutek... To je tisto mama največ ve kaj je najbolje za otoka, neglede na okolico.

A je psihologinja kaj govorila o spanju?

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 948
9.11.2010 21:51:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: valek

Medni tudi ne pokaže albuma z novimi slikicami :(

(odgovor članu valek)
  Neposredna povezava do sporočila: 949
9.11.2010 21:58:48   
meta21
Tudi to pričakujte, da vam bodo partnerja domov poslal. To je pri sošolki bilo in jo je čisto groza bila. Rodila je pa v treh urah, njega so pa poslale domov češ, da bo imela popatke še 8 ur. user posted image

Sem pa malo zbegama, MŠ je rekla babca, da moramo priti v porodnišnico, če nam voda še ni odtekla ko jih imam na 5 minut. A ni to malo pozno? Sodelavka od mojega je rekla, da ko je mela popatke na 5 minut rodila v roku ureuser posted image

Veš, da sem jaz zadnjič patronažno vprašala o tem in je rekla, da ni pošteno, da ga mučimo tam, če se še nič ne dogaja. Hudiča, a jaz se pa lahko matram!!!??? Zraven bo pa že menda svetil. No, drugače pa mojega niso domov poslale pa je bil 8 ur tam z mano (no, 5 ur v porodni pa še prej ctg, podatki, klistir, čakanje ...).

Porod štejejo od takrat, ko imaš popadke na 3 minute in jaz sem rabila potem še 4 ure in pol, tako da se nič ne boj. Mogoče 1 od tisočih prvorodk rodi hitreje, vsekakor pa ne prej kot v eni uri. Odpiraš se namreč 1 cm na uro in verjemi, da je bolje bit doma kot pa med tistimi surlastimi sestrami in bolniškimi zidovi. Nič, ne rečem, večina drugo- in več rodk pa vsekakor rodi veliko hitreje zato je drugič treba it na 10 minut. No, jaz upam da bom med temi brzinkami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?