meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Mene pa nekaj muči. Včeraj je babica razlagala kako ti je v porodni vse na voljo, da se lahko sprehajaš, rodiš čepe, če ni s tabo oz tvojim otročkom kaj narobe. Da te vprašajo, če želiš masko in podobno. Potem pa berem zgodbe od porodnic (ja saj vem, grozen je ta internet) in ni jih malo, ki napišejo, da so jih vedno podili na posteljo, čeprav jim je pasalo sprehajati se, o žogah ni bilo duha ne sluha (pa ni bilo nobenih zapletov ali kakšne nevarnosti za otorčka)... V glavnem javljajo se, da te v šoli za starše govorijo eno, potem pa prideš v porodnišnico, je pa zgodba popolnoma drugačna. Mene malo skrbi, da se bo zgodilo ravno to, vendar se s tem ne obremenjujem. Nočem tma pametovat babicam, ampak če se želim sprehajat, naj bi mi to bilo omogočeno, ne? Jah, nam so v MŠ V LJ rekli, da večina rodi v polsedečem položaju, da ti dajo prenosni CTG, da se lahko sprehajaš, itd. Rodila sem leže in mi tudi nihče ni rekel, da bi obstajal kakšen drug položaj. Bunit se pa niti nisem spomnla niti si nisem upala, ker (sploh ne vem zakaj) sem se počutil kot v vrtcu ali v šoli pri kakšni strogi tršici k si tudi dihat nisem upala, da me ne bi nadrla. Spomnim se, da sva z možem čakala vsak v svoji garderobi, ki sta par metrov narazen pa sem si samo enkrat v 2 urah upala it pokukat k njemu. Tud sprehajat se nisem upala glih na veliko-bolj na malem prostoru. Mogoče je krivo to, da sem bila tam od 1h do 9h zjutraj, ko je bilo vse temno in zaspano, sestre pa tudi malo podremane. Zdaj upam, da bom bolj samozavestna!!!
|