|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
7.11.2010 18:51:42   
mateyci
Čer

Danes dopoldne sva z mojim pogledala zanimiv dokumentarec o štirih dojenčkih od nosečnosti do dveh let. Gre za štiri zgodbe iz štirih držav z naslovom Babies. Toplo priporočam, saj so zgodbe o odraščanju iz različnih kultur res zanimive.

Kar se pa tiče najinega user posted image . Menstruacija mi je zamujala že aprila in sva naredila test- negativen. Bila sva ful razočarana, čeprav nisva nič planirala. Pogovarjala sva se, da bo za otroke še prišel čas, da sva se komaj kupila stanovanje in da ga je potrebno še opremit, pa da malo še počakava. On je imel pred sabo še diplomo, delal je preko študenta. Izgovorov en kubik. In ko je bil rezultat aprila negativen sva se odločila, da je prišel čas, ker sva bila tako razočarana, da nimava kaj več čakati.user posted image Malo sem spremljala ovulacijo, malo sva več user posted image in maja je bil plusek.user posted image Sedaj pa komaj čakava na februar, pa čeprav stanovanje ni do konca opremljeno. Maja pa sva bila na koncertu David Guette v ZG, sedaj pa bo prišel v Lj decembra. Seveda sedaj na koncert ne greva, se pa rada pošalim s kolegi, ki smo bili na koncertu, kater par je sedaj naslednji za user posted image , saj naj bi bil najin spočet okoli datuma, ko je bil koncertuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 776
7.11.2010 20:15:27   
Mišyka
Dober večer!

No, mi smo preživeli še današnji uradni RD. Hvala vsem za čestitke! Je zelo ponosen - zdej je najboljša fora to, da če velik poje, vstane in gleda, kok je zrastu...

Jst sem si pa mal nogo zvila, ker sem padla na tračnicah oz. vlaku ki ga je dobil od none za RD - sem spet mal preklela taščo user posted image

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 777
7.11.2010 20:16:49   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: mateyci

Danes dopoldne sva z mojim pogledala zanimiv dokumentarec o štirih dojenčkih od nosečnosti do dveh let. Gre za štiri zgodbe iz štirih držav z naslovom Babies. Toplo priporočam, saj so zgodbe o odraščanju iz različnih kultur res zanimive.

Iz kje si si pa snela ta dokumentarec?

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 778
7.11.2010 20:29:11   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Potrebujem nasvet - midva s partnerjem sva prijavljena vsak na svojem naslovu, živima pa na čist tretjem naslovu. Torej tamalega ko se rodi prijavim na moj naslov?? Kaj bi bilo boljše, če se vsi trije prijavimo na isti naslov (stalno prebivališče)??? Ampak potem ne bom mogla izkoristit ugodnosti, ki bi jih drugače imela za plačilo vrtca, otroški dodatek, ..... Kaj mislite ve???

Mislim, da ne moreš vzet bolniške za otroka, če nimata istega naslova in pazi, kam bo prišla patronažna po porodu. Mislim tudi, da ima tisti starš, ki ima drugačen naslov kot otrok nekaj težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov).

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 779
7.11.2010 20:31:18   
trsica
Hojla. Evo, mulček je spet doma. Mi imamo pa kuhinjo v sobi (lahko bi kar kuhali tu). user posted image Jutri pride parket zamenjat. Joj, joj, kdaj bomo mi končali s temi deli. user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 780
7.11.2010 20:37:49   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov).

A otrok je imel očetov naslov? Ker pri nas je imel moj naslov in njegov priimek. Na meji so nas preverjali vsakič znova (pa smo šli npr. v istem dnevu trikrat čez pri istem cariniku). user posted image Zdaj, ko imamo pa vsi isti naslov in isti priimek, nas pa niti ne povohajo. user posted image Aja, sicer pa moraš stalno nosit otrokov rojstni list sabo, če imaš različne naslove itd.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 781
7.11.2010 21:33:28   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

težav pri uveljavljanju nekaterih pravic (kolegica ni mogla tamalemu osebne dat delat, ker je imela drug naslov).

A otrok je imel očetov naslov? Ker pri nas je imel moj naslov in njegov priimek. Na meji so nas preverjali vsakič znova (pa smo šli npr. v istem dnevu trikrat čez pri istem cariniku). user posted image Zdaj, ko imamo pa vsi isti naslov in isti priimek, nas pa niti ne povohajo. user posted image Aja, sicer pa moraš stalno nosit otrokov rojstni list sabo, če imaš različne naslove itd.

Misliš reči, da če sva midva z mojim prijavljena na različnih naslovih in gre moj z otročkom nekam, da mora imeti rojstni list s sabo? user posted image

Kako naj se pa midva prijaviva, če sva v najemu?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 782
7.11.2010 21:43:27   
d´ori

Čisto enostavno se je prijaviti na istem naslovu, četudi sta v najemu, le lastnik mora podati pisno izjavo, da se strinja, da se prijavita na njihovem naslovu. Ta papir nato neseta za UE in se oba prijavita. Je pa večkrat v takih primerih problem, ker če se uradno prijavita na tem naslovu mora lastnik plačati kak davek za najemnino. Sicer pa je kaznivo, če nekje stanuješ, nisi pa tam uradno prijavljen. Nisem pa slišala, da bi že koga zaradi tega kaznovali.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 783
7.11.2010 21:53:42   
ninchi9
Lastnik ne rabi plačati nobenega davka, če se najemniki samo začasno prijavijo na njihov naslov. Preverjeno - sem najemodajalec :)

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 784
7.11.2010 22:14:38   
Nina33
Čer!
Teyla, še enkrat hvala - bomo mi kr okol desetih probal tam bit user posted image . Nam tut tko ura glih odgovarja user posted image . Glede težav z naslovom pa ne vem - mogoče je začasno bivališče dost user posted image Če sta oba na istem začasno prijavljena user posted image Ne vem, HB se mi ni bilo treba še s tem ukvarjat.
Tršica, a vi se tkole kampiranje igrate user posted image ? Mate pa dobre ideje user posted image .  K nam šele jutri (no, vsaj "obljubil" je) pride pogledat, kolk bi on za takle zaračunal user posted image . Res pa je, de čem "samo" prehod (luknjo v zid user posted image ), tla bi pa teoretično pomoje do poleti zdržala pod kakim linolejem. Poj bi itak še vrata za na vrt naredila tm kt je okn zdej user posted image . In bi podn mogoče rajš takrat menjali. Pa še vsaj unih švoh 200€ na mesec bi takrat še dobivala user posted image .
Pa še mal "reklame" za kakšne "alternativke" user posted image : tole predlagam - moja mama zelo hvali, je pa tut za nosečnice (priprave na porod) in poj za dojenčke (ona ni ne eno ne drugo user posted image ).
Mateyci, mene tut zanima, kje si staknila ta dokumentarc?
Petrap, naš drugi (ta zdej user posted image ) je tut morski majček user posted image . Dobr "zrak" majo, ni kej user posted image . Je treba res pazt user posted image .
Hayabusa, upam, de je mala že boljša user posted image user posted image user posted image .
Mišyka, vsak "izgovor" je dobr user posted image . Vseen upam, de z gležnjem ni hujšga user posted image user posted image user posted image .
Zdej grem pa (končno) hladilnik izropat. Moj user posted image neče nč namigov (no, niso več glih namigi user posted image ) zastopt - bom zgleda mogla kr sama v akcijo user posted image .
Lep večer, mirno noč in prelepe sanje vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 785
7.11.2010 22:32:50   
meta21

A otrok je imel očetov naslov?

ja, ker se je ona preselila k njemu par hiš stran le naslova še ni menjala

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 786
7.11.2010 22:32:58   
tamy82
mateyci sem prav pobrskala za tem dokumentarcem, ko si napisala da je zanimiv user posted image No, sem ga našla na partis.si, če še katero zanima. Tako da se ga da loadad zastonj user posted image Tako da ga že mam, bova verjetno jutri pogledala.

Za danes bo pa dovolj user posted image tako da bom šla kar ninat počasi. Še dobro, da smo bli vsaj prej popoldne malo zunaj, ker zdej spet fajn dežuje user posted image
Nočko!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 787
7.11.2010 23:24:46   
Teyla
Hvala za odgovore vsem. Če prav razumem je začasno bivališče potemtakem dovolj? Rabim samo potrdilo od lastnice?

Me kar zmanjkuje, tako da grem spat. Lahko noč user posted image

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 788
7.11.2010 23:38:48   
Nina33
Hmm, pomoje morš tut bl "uradno" tole začasno bivališče zrihtat user posted image . Z unim cegcem od lastnice greš na občino uredit pomoje. Ker res pa rabiš "dovoljenje" lastnika stanovanja za takle.
Lepe sanje! user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 789
8.11.2010 6:44:23   
vipercat
dobro jutri punce moje

za mano je slab vikend: v petek z dokumenti nisem uredila skoraj nič, saj so mi na zavodu rekli da pododba o prekinitvi delovnega tazmerje ni dobra (datumi niso prav nastavljeni). sedaj bi bilo treba spet dobiti direktorja da jo spremeni in podpiše, ta pa se mi ne javlja - valda ker mi je dolžan kup denarja. user posted image

no potem mali iz petka na soboto ni skoraj nič spal. zbodila sva se oba prehlajena. moj se je vrnil iz makedonije ved nekaj nadut in takoj začel nekaj povzdigovat glas na malega, tako da sva se takoj počla. potem sem mu začela razlagat kaj je bilo z dokumenti in da so mi na zavodu rekli da nikakor ne bom upravičena do denarne pomoči če odrem s.p., ker bom vmes imela porodniško, in namesto malo tolažbe in razumevanja, ki sem ga pričakovala, dobim komentar, da je že skoraj pol meseca mimo, jaz pa nič še nisem uredila in da z eno plačo ne bo šlo ... a res? dej kej novega povej, kot da se po riti praskam cel dan. kako naj dobim denar, ki mi ga je firma dolžna, če pa še država od njih prispevkov ne more izterjat. ne razumem kaj bi rad od mene user posted image
valda sem se zjokala kot dež in povlekla surlo. on pa tudi, tako da se sedaj še tri dni držimo. verjetno ni potrebno posebaj omenjat da mali tudi iz sobote na nedlejon ni nič spal, tako da sem včeraj bila kot zombi user posted image - bolana in nenaspana.

hvala bogu je danes mali kar dobro spal, tako da sem tudi jaz dobila nekaj spanca. samo šše tale prehlad da mine pa bo.
se opravičujem ker sem se tok razpisala, ampak sem komaj čakala da se nekomu lahko malo spucam

grem raje brat za nazaj

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 790
8.11.2010 7:12:51   
vipercat
jaz vam ne bom pošilljala slikic z zajtrkom, ker upam da ste ve bol pridne od mene. ležim v postelji, računalnik v naročju, v roki pa kroznik z pecivom, ki sem ga pekla včeraj - jabolžna čežana s smetano in to ob 6:30 zjutraj user posted image

tamy82 - mislim da se da eno pravilo kluba malo prekršit, če boš nadoknadila pri drugem. tudi jaz budilke ne prestavim ,sem pa zato dosti več na kavču, kot veli pravilo user posted image

hayabusa - tudi jaz ti želim da se mala čim prej pocajta. tudi sama sem taka, da ne dajem nikakršnih zdravil in sirupov - sploh za prehlade, razen če je res potrebno. in ko res zboli je to nekaj najhujšega za gledat. raje bi sama trepela vse gorje sveta, kot da je mali bogi

midva sva tevža dobila čisto nepričakovano. nehala sem jeemati zaščito, nato sva pol leta pazila, patem pa prosto po prešernu in kar takoj je meni izostala m. moj je bil presrečen,  jaz pa sem stala z testerjem vroki in odprtimi usti. tegale drugega pa sva delala dalj časa. sicer nisva ravno intenzivna delovca (če veste kaj mislim) in izgleda da sva zamudila plodne dneve, tako da je od ideje do ppluska preteklo kar kakšno leto... pa sem vseeno stala z testerjem in odprtimi usti user posted image  - ta mevedno dobi nepripravljeno

meta21 - pri nas za podpis očetovstva ni bilo potrebno da sem jaz tam. bila sem v podornišnici, ko je moj uredil vse papirje.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 791
8.11.2010 7:29:27   
vipercat
teyla kako lepe slikice, ne morem verjeti da so živali že tako udomačene

petrap - zanimiva zgodbica.., mi je kar solzica pritekla... haha kot da je to kaj nenavadnega

registrirana - da ti poročam - samo še en cd mi je ostal. sem pridna ne?

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 792
8.11.2010 8:09:24   
DIANE

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Misliš reči, da če sva midva z mojim prijavljena na različnih naslovih in gre moj z otročkom nekam, da mora imeti rojstni list s sabo? user posted image

Jutro!
Tudi jaz mam tak problem. Sam sem slišala, da npr. za vrtec morata imeti pa stalno prebivališče prijavljeno?

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 793
8.11.2010 8:22:37   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Jutro!
Tudi jaz mam tak problem. Sam sem slišala, da npr. za vrtec morata imeti pa stalno prebivališče prijavljeno?

Kako to misliš za vrtec? Če sta ločena, sta ločena. Če je začasno prebivališče, je začasno. Na vlogi za vrtec vpišeš oba naslova- stalno in začasno, če ga imaš.

Kar se tiče prijave začasnega bivališča, ti mora pa lastnica to dovolit. Ni neke znanosti. Pa mislim, da rabiš veljavno najemno pogodbo.

Kar se pa tiče rojstnega lista, ga moraš imeti tudi ti, če imata z otrokom različna priimka (pa čeprav isti naslov). user posted image

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 794
8.11.2010 8:24:34   
tamy82
Jutro!

Najprej nekaj sladkega za dober začetek dneva user posted image

user posted image

vipercat upam, da čim prej rešiš vse stvari in to kar se da uspešno user posted image user posted image Pa da se mali možek pozdravi in bo spet razposajen user posted image

diane ja za vrtec majo gotovo prednost tisti, ki imajo stalno bivališče tam kjer je vrtec. Zdej pa odvisno koliko so vrtci zasedeni (po večini kar preveč) ...

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 795
8.11.2010 8:24:57   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Lastnik ne rabi plačati nobenega davka, če se najemniki samo začasno prijavijo na njihov naslov. Preverjeno - sem najemodajalec :)

Ja, davek plačuješ zaradi najemne pogodbe, ne zaradi začasne prijave. Koneckoncev bi se lahko v tvoje stanovanje prijavil tudi kak sorodnik, s katerim nimata najemne pogodbe. user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 796
8.11.2010 8:26:37   
tamy82
trsica a slučajno veš kako bo potem z nami glede teh priimkov ... Ker pri nas imava oba dvojni priimek (njegov in moj), otroci bodo pa meli samo njegovega ... bo tudi treba rojstni list non stop s sabo nosit? user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 797
8.11.2010 8:48:11   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

trsica a slučajno veš kako bo potem z nami glede teh priimkov ... Ker pri nas imava oba dvojni priimek (njegov in moj), otroci bodo pa meli samo njegovega ... bo tudi treba rojstni list non stop s sabo nosit? user posted image

Hm, a veš da tolk pa ne vem. user posted image Konec koncev bo otrok imel priimek, ki ga vsebujeta vidva obadva.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 798
8.11.2010 8:50:24   
maurica
vipercat user posted image ti se nam kar potoži, tudi zato smo tukaj. Mah, ko je napetost v zraku in sta oba malo živčna, rado hitro poči. Pomaga pa vedno samo pogovor, tako da se čim prej pogovorita in si povejta, kar vama leži na kupu. Imaš pa res težko situacijo (to s službo) in verjamem, da je zelo hudo user posted image . Na splošno je situacija v Slo zelo težka (neplačevanje prispevkov, neizplačilo plač ...), groza

Kolikor jaz vem, mora tisti starš, ki ima drugačen priimek kot otrok, s sabo vedno nositi potrdilo o starševstvu, s katerim dokazuje starševstvo. Se zdi komplicirano, ampak je logično. Kako pa naj carinik ali policaj ve, da ste vi starš? Moja prijateljica se je razšla s fantom, mali ima njegov priimek, prijavljen je na njenem naslovu tako kot ona. In mora skozi imeti to potrdilo s sabo.
tamy; mislim, da pri tebi bi tako, ker imaš tudi ti njegov priimek.

mišyka; malo pozno, ampak tudi jaz želim tvojemu sončku vse naj naj!! user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 799
8.11.2010 8:58:44   
sara1986
Dobro jutro , tamy82,  hvala za kavico user posted image

Kako ste kaj razpoložene danes? A vam kaj otrdeva trebuh?

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?