Roberta69
|
Tybysy, čestitke . Tiamo, meni zanekrat še ne izprazni joške, ampak upam, da se kmalu začne proizvajat manj mleka. Je pa ful čudno, da imam levo joško, ki je že v osnovi malo večja od desne, skoraj še enkrat večjo - resno in je ful trda, desna pa čisto mehka in podobno "ohlapna" kot pred porodom . Ga pa tudi jaz skušam na vse načine zbudit, predvsem kadar je na levi, ker bi fuuul rada, da jo izprazni , pa ne pali. Izgleda se ful hitro nasiti. Naša tudi po eni strani obožuje mojo porodniško, ker je takrat pa res veliko zunaj . Kopanje/umivanje dojenčka: jaz sem pa glih razmišljala, da zakaj je "treba" v bistvu dojenčka vsak dan umivat, če pa sploh nima biti od česa umazan, voda pa samo izsušuje kožo . Moram it prov mal poguglat... Saj mogoče sem čudna, ampak jaz tudi starejšega sina ne umivam/kopam prov pogosto (umijeva zobe, pa obraz, pa ritko), pa nismo umazanci , oz. če se želi kopat/stuširat (zdaj se zna že sam, tako da ne poliva ) se itak lahko, ampak jaz res sploh ne vidim potrebe po tem; poti se itak še ne oz. vsaj vonja nima nobenega, kar se pa zares umaže, so pa le roke in ritka/lulček. Saj večina rada to vzame kot nek ritual, meni se zdi pa kar brez veze . Ko pride , se pa pranje kar "poveča", ja. Jaz vsake par dni operem tetrice, pa čeprav jih imam ful veliko (ampak jih kar skos nekaj rabimo), oblačilca pa za oba sinčka kar skupaj perem, čeprav je P rekla, da naj raje, dokler se popek ne zaceli, posebej. Čeprav se mi zdi, da gre na 60 stopinj vse ven ; edino pokakcane stvari pa skuham skupaj s tetricami. Danes smo se spet tehtali in tale mali škrat, čeprav se ne doji velikorat in ne dolgo časa, vseeno veliko poje ali pa imam ekstra kalorično mleko , je že prilezel na 4 kg. Naši patronažki se pa izgleda ne da kaj preveč, pa je drugače čist OK, mi je rekla, če ga bom skopala kar sama... pa ne, da je to kaj zelo posebnega, ampak vseeno sem kar pozabila, kako prijet takega majhnega škrata, je pa res, da sem zdaj v drugo ful bolj ziher in nimam nič občutka, da se bo kar zdrobil . Anju, kupila sem blazino od Odeje Škofja Loka (roza ) v baby Centru za malce manj kot 30 €, mi pa res fuuul odtehta. Imeli so še eno ful dolgo in mehko (Thermaline ali nekaj podobnega), ki pride bolj prav že za spanje med nosečnostjo, pa eno Thermaline mini, ki je podobna moji, le da je krajša. Ta ima precej dolge krake in je ful trda, kar mi paše, da ima dojenček dobro oporo, pa tudi jaz se tako bolje oprem s komolci, kot če bi bila mehkejša (so imeli še eno bolj mehko). A veste, da jaz imam pa fuuul časa, ker Izak res skoraj skos spi, tudi po 4 ure skupaj, je pa res, da ga malce bolj sračka ponoči, kot bi zamenjal noč in dan, ampak tudi takrat ni take krize. Edino danes sem pa malo bolj fertik, ker je celo noč nekaj stokal (saj sem rekla, da že tako in tako neke glasove spušča ) in potem samo napol spim, pa vsake tolio me še poruka, da naj pogledam, kaj je z malim. Zjutraj sem res komaj vstala, potem je pa še malce zapaničaril, da naj Liama peljem k zdravniku, ker že nekaj časa vsake toliko malo pokašlja ( je bil pa včeraj po milijon letih pri zdravniku in nekaj ful ni kul s pljuči, mora na dodatne preiskave na Golnik) in je zdravnica HB rekla, da se super drži, občasen kašelj pa ni nič neobičajnega. Pa še Izaka je vzela (čeprav imajo gužvo, ampak "domači" imajo prednost ), se spomnim, kako sem takrat pri Liamu klicarila kot nora in sem imela glih srečo, da so naju vzeli . Trebuh: jaz ga nima več prov veliko, takšno čisto majhno žogico, kot recimo na začetku nosečnosti, ni pa nič ohlapen, tako da ko ponikne, bo najbrž trebuh spet raven in a veste, da mi bodo tiste ogabne strije (bi pokazala fotko, pa so se ob nalaganju na računalnik kar izgubile ) izgleda izginile , prej so bile živo rdeče in navzdol od popka sta bili dve na koncu dolgi kar ene 5 cm, nad popkom pa ne tako dolgi, ampak ena pa široka kar dober cm , v glavnem ful grdo, zdaj so pa že čisto blede , mogoče bom imela pa res srečo .
|