Tinca Malinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ IZVIRNO SPOROČILO: niwci IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ IZVIRNO SPOROČILO: niwci IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca IZVIRNO SPOROČILO: niwci Jst bi pa rada preskočla nočno dojenje. K sploh ne je, ker bi bla lačna ampak se samo carta. In je zdej že več ku 1t kar redna z bujenjem. Smo že spali cele noči in če ne dobi za jest prou stopnjuje jok. Malo bom še čakala, da uvedem še dopoldansko malico, pa bomo vidli če bo potem kaj bolje. Punsha ne vem kaj ti svetovat. Probi mu dat pa po žlički, če ne gre drugači. Sej bo use minilo...nekega dne. Niwci, ko najdeš način, ga prosim deli z mano. Naša se je nehala dojiti ponoči že poleti (pri 5 mesecih), zadnji teden pa se konstantno zbuja ob 2. ponoči in se hoče dojiti ... Pa sva se že tako rekoč odvajali od dojenja!!!! Danes ji bom prvič dala dopoldne malico, torej 3 obroke, pa bomo vidli kaj bo ponoči. Če bo pomagalo povem. Moj je reku, naj ji zvečer namest dojenja dam kašico... sam jst bi zvečer raje še dojila. Ne vem no. kako jeste vi? Če pa ti kaj potuhtaš, tudi povej! seveda, takoj večerno kašico, jo bo bolj nasitla. pri tej starosti je le pri redkih mleko še dovolj. običjani vrstni red je kosilo - večerja, pol pa dopoldanske malice. naš je večerjo na žlico od 7m in par tednov za tem se je ponoči še bolj ali manj samo cartal, ne več toliko pil. prej smo imeli 6 obrokov dnevno +1-2 nočna ko smo uvedli 4 obroke gostega, je pristal na skupno 5 obrokih dnevno + 1nočni, zdaj pa še samo 5 dnevnih. tak si je sam zrihtal, ni več bil tako pogosto lačen. zdaj dobi zjutraj flaško, ostali 4 obroki so GH (do pred 2,5 tednoma sem zjutraj še dojila). Smo uvedli večerno kašico pri 4m, pa ni nič pomagala, zato smo jo čez čas opustili. Zdej mi je pa kar hudo pustit večerno dojenje, ko se dojiva sam zjuto in zvečer, no plus tisti nočni obrokec. ja, ampak pozabljaš, da je to bilo pri 4m. otrokom je v večini do 6m dovolj samo mleko (seveda so tu pa tam kake izjeme), kasneje pa mleko samo ne zadošča več, zato se počasi uvaja GH. in pri 9m otrok potrebuje veliko več energije kot je dobi iz mleka, saj je v pospešenem fizičnem razvoju - sedenje, plazenje, ... pri 4m otrok bolj ali manj samo leži skoraj pri miru, oziroma, niti približno ni v takem gibanju kot pri 9m. seveda še lahko dobi kakšen obork samo mleko, vendar bi naj to bilo mogoče samo 1 na dan, in če je potreba, ponoči. ostali obroki bi naj bili Gh. (saj pravim, so tud kake izjeme, ki imajo do 11m ali še dlje večinoma samo mleko , vendar so to res ekstremni primeri). prav tako otroka pri 9m mleko ne nasiti več toliko kot npr. pri 4m. kljub povečani količini popitega mleka. Mi smo pred kakšnim mesecem uvedli večerno kašico, da bi prenehali z večernim dojenjem (in bi jaz lahko šla v gledališče ali kaj podobnega) in je delovalo ... prejšnji teden pa se je spet začela zbujati sredi noči. Mislim, da je bil za to kriv ekcemček na nogi, ki jo je verjetno srbel ... Pri zdravniku smo dobili neko kremico, zadeva gre nazaj in danes je spala do 6.
|