|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010-2. del
3.11.2010 9:29:40   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Jst bi pa rada preskočla nočno dojenje. K sploh ne je, ker bi bla lačna ampak se samo carta. In je zdej že več ku 1t kar redna z bujenjem. Smo že spali cele noči in če ne dobi za jest prou stopnjuje jok. Malo bom še čakala, da uvedem še dopoldansko malico, pa bomo vidli če bo potem kaj bolje.
Punsha ne vem kaj ti svetovat. Probi mu dat pa po žlički, če ne gre drugači. Sej bo use minilo...nekega dne.

Niwci, ko najdeš način, ga prosim deli z mano. Naša se je nehala dojiti ponoči že poleti (pri 5 mesecih), zadnji teden pa se konstantno zbuja ob 2. ponoči in se hoče dojiti ... Pa sva se že tako rekoč odvajali od dojenja!!!! user posted image

Danes ji bom prvič dala dopoldne malico, torej 3 obroke, pa bomo vidli kaj bo ponoči. Če bo pomagalo povem. Moj je reku, naj ji zvečer namest dojenja dam kašico... sam jst bi zvečer raje še dojila. Ne vem no. kako jeste vi?
Če pa ti kaj potuhtaš, tudi povej! user posted image

seveda, takoj večerno kašico, jo bo bolj nasitla. pri tej starosti je le pri redkih mleko še dovolj. običjani vrstni red je kosilo - večerja, pol pa dopoldanske malice. naš je večerjo na žlico od 7m in par tednov za tem se je ponoči še bolj ali manj samo cartal, ne več toliko pil. prej smo imeli 6 obrokov dnevno +1-2 nočna ko smo uvedli 4 obroke gostega, je pristal na skupno 5 obrokih dnevno + 1nočni, zdaj pa še samo 5 dnevnih. tak si je sam zrihtal, ni več bil tako pogosto lačen. zdaj dobi zjutraj flaško, ostali 4 obroki so GH (do pred 2,5 tednoma sem zjutraj še dojila).  

Smo uvedli večerno kašico pri 4m, pa ni nič pomagala, zato smo jo čez čas opustili. Zdej mi je pa kar hudo pustit večerno dojenje, ko se dojiva sam zjuto in zvečer, no plus tisti nočni obrokec.

ja, ampak pozabljaš, da je to bilo pri 4m. otrokom je v večini do 6m dovolj samo mleko (seveda so tu pa tam kake izjeme), kasneje pa mleko samo ne zadošča več, zato se počasi uvaja GH. in pri 9m otrok potrebuje veliko več energije kot je dobi iz mleka, saj je v pospešenem fizičnem razvoju - sedenje, plazenje, ... pri 4m otrok bolj ali manj samo leži skoraj pri miru, oziroma, niti približno ni v takem gibanju kot pri 9m. seveda še lahko dobi kakšen obork samo mleko, vendar bi naj to bilo mogoče samo 1 na dan, in če je potreba, ponoči. ostali obroki bi naj bili Gh. (saj pravim, so tud kake izjeme, ki imajo do 11m ali še dlje večinoma samo mleko , vendar so to res ekstremni primeri). prav tako otroka pri 9m mleko ne nasiti več toliko kot npr. pri 4m. kljub povečani količini popitega mleka.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 751
3.11.2010 9:38:52   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Drugače sem pa v ponedeljek staknila nekaj.....ne vejo točno kaj  (možno da rotavirus al pa kako trebušno gripo)...v glavnem cel dan sem bila na wc-ju (driska), potem sem začela še bruhat...v glavnem potem me je moj peljal k dežurnemu ker sem bla cela boga in zelena, da sm tam 4 ure ležala in so mi dali infuzijo, ker sem bla čist dehidrirana...včeraj še tud nisem mogla nč jest sam pit.....danes pa sem sicer še mal slaba ampak sem vsej jedla....tako da gre na boljše

Ojoj, mucica! user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 752
3.11.2010 9:39:53   
MATEJKA_

Drugače sem pa v ponedeljek staknila nekaj.....ne vejo točno kaj  (možno da rotavirus al pa kako trebušno gripo)...v glavnem cel dan sem bila na wc-ju (driska), potem sem začela še bruhat...v glavnem potem me je moj peljal k dežurnemu ker sem bla cela boga in zelena, da sm tam 4 ure ležala in so mi dali infuzijo, ker sem bla čist dehidrirana...včeraj še tud nisem mogla nč jest sam pit.....danes pa sem sicer še mal slaba ampak sem vsej jedla....tako da gre na boljše

Ojoj, mucica! user posted image user posted image user posted image !!!

se pridružujem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 753
3.11.2010 9:41:05   
Tinca Malinca

Jst bi pa rada preskočla nočno dojenje. K sploh ne je, ker bi bla lačna ampak se samo carta. In je zdej že več ku 1t kar redna z bujenjem. Smo že spali cele noči in če ne dobi za jest prou stopnjuje jok. Malo bom še čakala, da uvedem še dopoldansko malico, pa bomo vidli če bo potem kaj bolje.
Punsha ne vem kaj ti svetovat. Probi mu dat pa po žlički, če ne gre drugači. Sej bo use minilo...nekega dne.

Niwci, ko najdeš način, ga prosim deli z mano. Naša se je nehala dojiti ponoči že poleti (pri 5 mesecih), zadnji teden pa se konstantno zbuja ob 2. ponoči in se hoče dojiti ... Pa sva se že tako rekoč odvajali od dojenja!!!! user posted image

Danes ji bom prvič dala dopoldne malico, torej 3 obroke, pa bomo vidli kaj bo ponoči. Če bo pomagalo povem. Moj je reku, naj ji zvečer namest dojenja dam kašico... sam jst bi zvečer raje še dojila. Ne vem no. kako jeste vi?

seveda, takoj večerno kašico, jo bo bolj nasitla. pri tej starosti je le pri redkih mleko še dovolj. običjani vrstni red je kosilo - večerja, pol pa dopoldanske malice. naš je večerjo na žlico od 7m in par tednov za tem se je ponoči še bolj ali manj samo cartal, ne več toliko pil. prej smo imeli 6 obrokov dnevno +1-2 nočna ko smo uvedli 4 obroke gostega, je pristal na skupno 5 obrokih dnevno + 1nočni, zdaj pa še samo 5 dnevnih. tak si je sam zrihtal, ni več bil tako pogosto lačen. zdaj dobi zjutraj flaško, ostali 4 obroki so GH (do pred 2,5 tednoma sem zjutraj še dojila).  

Smo uvedli večerno kašico pri 4m, pa ni nič pomagala, zato smo jo čez čas opustili. Zdej mi je pa kar hudo pustit večerno dojenje, ko se dojiva sam zjuto in zvečer, no plus tisti nočni obrokec.

ja, ampak pozabljaš, da je to bilo pri 4m. otrokom je v večini do 6m dovolj samo mleko (seveda so tu pa tam kake izjeme), kasneje pa mleko samo ne zadošča več, zato se počasi uvaja GH. in pri 9m otrok potrebuje veliko več energije kot je dobi iz mleka, saj je v pospešenem fizičnem razvoju - sedenje, plazenje, ... pri 4m otrok bolj ali manj samo leži skoraj pri miru, oziroma, niti približno ni v takem gibanju kot pri 9m. seveda še lahko dobi kakšen obork samo mleko, vendar bi naj to bilo mogoče samo 1 na dan, in če je potreba, ponoči. ostali obroki bi naj bili Gh. (saj pravim, so tud kake izjeme, ki imajo do 11m ali še dlje večinoma samo mleko , vendar so to res ekstremni primeri). prav tako otroka pri 9m mleko ne nasiti več toliko kot npr. pri 4m. kljub povečani količini popitega mleka.

Mi smo pred kakšnim mesecem uvedli večerno kašico, da bi prenehali z večernim dojenjem (in bi jaz lahko šla v gledališče ali kaj podobnega) in je delovalo ... prejšnji teden pa se je spet začela zbujati sredi noči.
Mislim, da je bil za to kriv ekcemček na nogi, ki jo je verjetno srbel ... Pri zdravniku smo dobili neko kremico, zadeva gre nazaj in danes je spala do 6. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 754
3.11.2010 9:53:07   
Tinca Malinca

naša pa zna ploskat, pa papa ( sam včasih maha kar z obema rokama), pa roke stegne če rečeš pridi, pa lučko zna prižgat in ugasnit, pa žvižga (čeprav samo piha), pa lahko da sem kaj pozabla, aja če rečeš kje je lepa punca pogleda na svojo slikouser posted image

drugače pa Tinca nič se ne sekiraj glede motorike, naša se še vsede ne sama, plazi se malo rikverc....no bolj puza....se pa dvigne na vse štiri in se gunga user posted image

Eh, saj se ne sekiram preveč. Plazi se naokoli kot šus, se dvigne kamorkoli, da dobi, kar hoče ... kobaca še ne, boga jaz, ko enkrat bo ... ker to bitje je tako divje. V 15 minutah je zadnjič pri varuški razturila pol igralnice.

Danes sem ležala zraven nje na tleh ... je prišla zraven, me objela čez vrat in mi dala tak improviziran poljubček :). Cmoknila je zraven, ampak ji še manjka malo vaje user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 755
3.11.2010 10:13:34   
niwci

Mi smo pred kakšnim mesecem uvedli večerno kašico, da bi prenehali z večernim dojenjem (in bi jaz lahko šla v gledališče ali kaj podobnega) in je delovalo ... prejšnji teden pa se je spet začela zbujati sredi noči.
Mislim, da je bil za to kriv ekcemček na nogi, ki jo je verjetno srbel ... Pri zdravniku smo dobili neko kremico, zadeva gre nazaj in danes je spala do 6. user posted image user posted image user posted image

Vem da potrebuje več. Sej bmo poskusili še druge variante. Hvala za nasvete.

Tinca samo da gre na bolje.

Neposredna povezava do sporočila: 756
3.11.2010 10:14:33   
niwci
mucica hitro okrevaj! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 757
3.11.2010 10:26:51   
mucica2
hvala punce.....sej bo počasi

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 758
3.11.2010 11:24:39   
Smrketa13
Eno hitro vprašanje...a ve ste, ko ste začele dajati rumenjak, ga dajale tut 3-5 dni skupaj za test alergije?

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

Neposredna povezava do sporočila: 759
3.11.2010 11:34:28   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

Eno hitro vprašanje...a ve ste, ko ste začele dajati rumenjak, ga dajale tut 3-5 dni skupaj za test alergije?

Ne ne, jaz sem ga dala 1x na teden, sedaj pa ene 2x, ko mu jajček kar spečem, včasih pa vmešam v kako špinačo.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 760
3.11.2010 11:37:42   
Jada82

hvala punce.....sej bo počasi

Ej, bo bo, boš vidla. Jest sem to staknila spomladi. Prvi dan čist boga, drugi dan bolje, tretji pa že skor ok, pol je blo pa dobr ...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 761
3.11.2010 11:45:10   
Jada82
Hm, ja naša tud še ne zna takih for, kot je pa pa, pa mahat pa to ... ne vem, je ne učim kaj dosti. Pač, ko grem rečem pa pa, pa še to ne pomaham vedno ... pol pa revež ne more znat user posted image user posted image user posted image
Zna pa migat z glavo ne ne, pa če rečem, npr. ko sedi, pejdi meni, stegne rokice, če je na tleh, pa rečem pejdi meni, pride do mene in se me dotakne z rokico, kar pomeni, vzemi me v naročje user posted image To je to user posted image user posted image user posted image
Drugač pa zadnje čase ful ponavlja zloge .. pa sama se vsede, plazi se še vedno le po trebuhu ... mogoč 1-2 korakca po vseh 4 ... ampak je pa tud aktivna k norc, skoz v pogonu, pa taka vesela, zadovoljna (edin zadnje 3 dni je nekaj jokava, pa crkljiva ... sumim zobke). Tko da, ene 2 ure je aktivna, pol je pa že ful zaspana ...
Otroci so različni, za vsako mamico pa je njen user posted image najlepši, najboljši in najbolj prisrčen. user posted image user posted image user posted image user posted image Men je moja Iza res naj naj največji cuker!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 762
3.11.2010 16:38:49   
nadj@
Po  nekaj dneh premora sem spet nazaj.

vrtec - jaz ga ne nameravam dat v vrtec do 3 leta, takrat bo pri moji mama, je doma, tako da ni problema, pa rade volje ga pomirka. drugače bo imel od 3-6 leta dovolj za bit v vrtcu.

plazenje - naš še ne plazi, se pa vrti v krogu kot navita ura, se da na kolenca in se gunca user posted image , se obrača na trebuh in nazaj na hrbet, pa namesto da bi šel naprej z rokicami, se pomika rikverc. vsake toliko ga damo v hojco in zelo uživa, dirka po stanovanju kot zmešan. eni so zelo proti hojci eni za, tako da pol ne veš kaj bi. jaz sem mela hojco in shodila pri 8 mesecih, mi ni škodlo, tako da tudi našmu pobiču ne more škodit.

bili, čestitke za prve korake in za velikega, zdravega korenjakauser posted image user posted image user posted image

spanje - ne glede na to ali gre spat ob 20, 21 al 22, bo spal do 5h zjutraj, morda kakšen dan do 6h, to je res redkost. preden gre spat mu dam kašico zvečer, poje kar dosti in potem ko zaspi mu dam še AM in spi do 5h. ne vem več kaj naj naredim da bo spal dlje. 

hranjenje - mi mamo že od 6 meseca po 5-6 obrokov GH, vsakič ko zaspi pa še obrok AM. glede na to kolko je bi moral bit pujsek, sam je tolk aktiven, akcija non stop, da vse porabi.

mucica, želim ti čimprejšnje okrevanje
user posted image
Lep dan še naprej.

Jure - 14.02.2010
rojstvo - 3370g, 51cm
1 mes - 4000g, 53,5cm
2 mes - 4900g, 56,5 cm
3 mes - 5620g, 60cm
4 mes - 6180g, 63,5 cm
5 mes - 6500g,
6 mes - 6910g, 68,5cm
7 mes - 7530g,
8 mes - 7800g, 71 cm

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 763
3.11.2010 21:47:21   
punsha
niwci, jaz mu zvečer tudi še vseeno dam jesti pri meni. Ponoči ga odvajam, ker se mi zdi najtežje, zvečer pa še dobi. Sicer ima obrok GH, ki ga dobi pred kopanjem, nato ga skopam, za konec pred spanjem pa sledi še dojenje. Pa vedno pije še pri meni.

Jaz pa jutri pokličem P zaradi tistih rdečih flekcev. Pred mesecem sva dobila kremo zmešano v lekarni, pa ni nič bolje. Ima na vsakem komolcu in na ritki - rdeči okrogli fleki, hrapavi. Upam da ni kaka alergija (ne vem kak to izgleda).

Sedaj pa šibam spat, mali je zgoden user posted image

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 764
4.11.2010 8:07:58   
MATEJKA_
nekaj info v zvezi s hojico - otrok je v hojici prisiljen v držo, ki je očitno še ne obvlada (drugače hojice ne bi rabil), ista finta, kot če otroka, ki še ne zna sedet, založimo z vsemi možnimi blazinami, da sedi, čeprav še njegova hrbtenica in mišice niso dovolj razvite. če je otrok v hojici redno oz. daljši čas, lahko tako pride do resnejših poškodb kolkov in hrbtenice. hojica prav tako ne vpliva na to, kdaj bo otrok shodil. poznam tud starše, ki hčero dajejo skjoraj vsaki dan noter, pa tud pri 14m še ne hodi, tako da hojica prav nič ne pripomore k temu, v večini primerov pa po mnenju strokovnajkov zavira  razvojni proces (kaj se stanja in hoče tiče). otrok pa se v njej tud ne nauči loviti ravnotežja, kar pa potem opazimo nekaj mesecih kasneje: "padanje kot klada" - otroci pri padcu ne znajo reagirati in ne stegnejo rok predse, zato običajno padajo pol direkt na obraz.bolj primerno je po stanovanju razporediti ovire (stole, pručke ipd.), da se lahko otrok nanje opre in se po svojih močeh postavi na noge in hodi ob teh oporah - ko je seveda tako daleč.

tolko samo v razmislek, vsaka pa seveda naj dela kako ji paše.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 765
4.11.2010 8:12:21   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: nadj@

plazenje - naš še ne plazi, se pa vrti v krogu kot navita ura, se da na kolenca in se gunca user posted image , se obrača na trebuh in nazaj na hrbet, pa namesto da bi šel naprej z rokicami, se pomika rikverc. vsake toliko ga damo v hojco in zelo uživa, dirka po stanovanju kot zmešan. eni so zelo proti hojci eni za, tako da pol ne veš kaj bi. jaz sem mela hojco in shodila pri 8 mesecih, mi ni škodlo, tako da tudi našmu pobiču ne more škodit.

spanje - ne glede na to ali gre spat ob 20, 21 al 22, bo spal do 5h zjutraj, morda kakšen dan do 6h, to je res redkost. preden gre spat mu dam kašico zvečer, poje kar dosti in potem ko zaspi mu dam še AM in spi do 5h. ne vem več kaj naj naredim da bo spal dlje. 

no, to vrtenje je pri nas isto, se pa še ne gunca na kolenih, dela to leže user posted image . rikverc je tudi plazenje, naprej pa pol običajno pride kakšen teden kasneje...

naš se tud vedno zbudi nekje med 5-6h. ni ravno pospanček. pa mi v bistvu kar paše, ne bom imela težav pri bujenju zjutraj, ko bom začela v službo hodit. ta starejša je že 2 leti stara, pa se še vedno nekje okrog 6h (včasih 6,30) zbuja. tak imamo zjutraj lepo vsi še cartanje na programu, pol pa še v miru zajtrk poje preden gre v vrtec.  

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 766
4.11.2010 9:49:23   
niwci
Rumenjak- jaz jizdej dam 1x na teden 3/4, še 2x, potem pa ceuga.

No učiri pa je spet dobila kašico pred spanjem, potem sm jo še podojila in po 1h diujanju po postelji, je končno zaspala. Ponoči je enkrat zajamrala inje bila duda zadosti, ob 4h pa je kot ponavadi spet biu čas za zizo. Torej 1 obrok ob 1h je prespala. user posted image user posted image user posted image Je očitno res pomagalo.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 767
4.11.2010 10:42:13   
Smrketa13
Včeraj sem mu dala rumenjak oz. bučkine polpete in zgleda, da je ok. Sicer je pojedu 2 koščka po pol cm, ampak verjetno, če bi bil alergičen bi se tut pri taki majhni količini poznalo...upam...
Mi se zbujamo ob 8h, pa ne vem kako bo, ko bomo šli v varstvo, ker tm je una rekla, da grejo spat ob pol 12. Naš k ustane ob 8h gre že ob 10:30 spat...ga bo treba navadit

Ko sem brala kaj vse znajo vaši govort...sej ne vem kaj naj rečem...naš še nič...ata je neki časa govoru, zdej pa to skor tut ne več. Sej se bo že nauču...je pa največji smejko...se smiji k navit user posted image user posted image user posted image

Konc mesca imamo pa mi pregled, upam, da bo do takrat že kej več jedu.

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 768
4.11.2010 11:29:16   
MATEJKA_
niwci - user posted image user posted image user posted image  kar potrpežljivo...

naš pa ne bo dobil rumenjaka - je alergičen na beljak in najverjetneje tud na rumenjak. ponovne teste imamo januarja.

sem pa patronažno klicala v zvezi z neprebavljenim mlekom v blatu in da smo sprobali že 4 formule. je rekla, da očitno, kljub temu, da je alergijo na mleko prerasel, ne prenaša še dobro mlečnih beljakovin in to ne more prebaviti. zato ostanki v blatu. je priporočala, naj naj sprobam s HA formulo - najbolje s hippovo. grem jutri v mullerja kupit, pa bomo vidli.

leon pa od včerja sedi v svojem stolčku (od haucka) user posted image .
tudi zvečer ga pri uspavanju nisem vzela na roke in je tud sam zaspal - z jokom po kakih 6 min - vmes sem 3x šla k njemu in ga tolažla, mu pripovedovala,...

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 769
5.11.2010 8:28:00   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Jaz pa jutri pokličem P zaradi tistih rdečih flekcev. Pred mesecem sva dobila kremo zmešano v lekarni, pa ni nič bolje. Ima na vsakem komolcu in na ritki - rdeči okrogli fleki, hrapavi. Upam da ni kaka alergija (ne vem kak to izgleda).

Če so taki mali hrapavi krogeci, je verjetno dermatitis. Jaz imam to že leta in leta, zdaj je pa še user posted image to fasala user posted image . Smo dobili eno kremico, mažemo 1 teden in je dobro.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 770
5.11.2010 8:30:57   
Tinca Malinca

nekaj info v zvezi s hojico - otrok je v hojici prisiljen v držo, ki je očitno še ne obvlada (drugače hojice ne bi rabil), ista finta, kot če otroka, ki še ne zna sedet, založimo z vsemi možnimi blazinami, da sedi, čeprav še njegova hrbtenica in mišice niso dovolj razvite. če je otrok v hojici redno oz. daljši čas, lahko tako pride do resnejših poškodb kolkov in hrbtenice. hojica prav tako ne vpliva na to, kdaj bo otrok shodil. poznam tud starše, ki hčero dajejo skjoraj vsaki dan noter, pa tud pri 14m še ne hodi, tako da hojica prav nič ne pripomore k temu, v večini primerov pa po mnenju strokovnajkov zavira  razvojni proces (kaj se stanja in hoče tiče). otrok pa se v njej tud ne nauči loviti ravnotežja, kar pa potem opazimo nekaj mesecih kasneje: "padanje kot klada" - otroci pri padcu ne znajo reagirati in ne stegnejo rok predse, zato običajno padajo pol direkt na obraz.bolj primerno je po stanovanju razporediti ovire (stole, pručke ipd.), da se lahko otrok nanje opre in se po svojih močeh postavi na noge in hodi ob teh oporah - ko je seveda tako daleč.

Jaz sem tudi absolutno proti hojici in tudi stajici - ampak po včerajšnjem incidentu (tamala je padla s postelje, na glavo ... kri je tekla v potokih, šibali smo na urgenco in je k sreči vse ok) smo jo vseeno kupili. Bom bolj mirna, če bom vedela, da ni možnosti, da kam pade, da pade kaj na njo ali da kaj razmontira ...
Sem še vedno čisto v šoku ... in se mi prikazuje tisti prizor, ko jo mož prinese iz spalnice jokajočo in okrvavljeno user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 771
5.11.2010 8:33:06   
Tinca Malinca

niwci - user posted image user posted image user posted image  kar potrpežljivo...

naš pa ne bo dobil rumenjaka - je alergičen na beljak in najverjetneje tud na rumenjak. ponovne teste imamo januarja.

sem pa patronažno klicala v zvezi z neprebavljenim mlekom v blatu in da smo sprobali že 4 formule. je rekla, da očitno, kljub temu, da je alergijo na mleko prerasel, ne prenaša še dobro mlečnih beljakovin in to ne more prebaviti. zato ostanki v blatu. je priporočala, naj naj sprobam s HA formulo - najbolje s hippovo. grem jutri v mullerja kupit, pa bomo vidli.

leon pa od včerja sedi v svojem stolčku (od haucka) user posted image .
tudi zvečer ga pri uspavanju nisem vzela na roke in je tud sam zaspal - z jokom po kakih 6 min - vmes sem 3x šla k njemu in ga tolažla, mu pripovedovala,...

user posted image user posted image user posted image za malega papavčka user posted image in zaspankota user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 772
5.11.2010 12:15:13   
MATEJKA_
evo, po 2 dneh, še vedno zaspi sam, čeprav z jokom - traja pa vedno nekje 5-8 min, več ne... (vmes ga seveda hodim tolažit).

sem pediatrinji na med.over.net pisala glede leonovega blata (ostanki neprebavljenega mleka v blatu), pa mi je napisala, da še vedno verjetno gre za alergijo, čeprav nima drugih znakov in ni imel potrjene na testih. naj pač gremo pač čim prej na testiranje. no, kontrolo tak imamo januarja, je čakalna doba vsaj 3-4 mesece.

danes sem kupla hipp HA, jutri sprobam, pa bomo vidli. če čez vikend blato še vedno ne bo ok, grem naslednji teden enkrat k pediatrinji, mogoče bo lahko kaj pospešla vso zadevo.   ves ta čas mi je namreč trdila, da če je bil test negativen (pozit. samo na beljak), na KML pač ni alergičen. znaki so pač kazali drugače.

Neposredna povezava do sporočila: 773
5.11.2010 12:18:48   
MATEJKA_

Jaz sem tudi absolutno proti hojici in tudi stajici - ampak po včerajšnjem incidentu (tamala je padla s postelje, na glavo ... kri je tekla v potokih, šibali smo na urgenco in je k sreči vse ok) smo jo vseeno kupili. Bom bolj mirna, če bom vedela, da ni možnosti, da kam pade, da pade kaj na njo ali da kaj razmontira ...
Sem še vedno čisto v šoku ... in se mi prikazuje tisti prizor, ko jo mož prinese iz spalnice jokajočo in okrvavljeno user posted image user posted image user posted image .

mene bi verjetno kap... upam, da je zdaj vse ok...
ravno zato je naš ves čas na tleh - na koci alio igralnici - pri ta starejši je takrat blo enako. ko pa je plazla okoli, pa pač vse kar ne sme dobiti v roke, pospravljeno drugam oz. zaščiteno tako, da ne more prevreči. ampak nesreče se dogajajo, žal...

stajica ni problem, hojica pa se lahko prav takjo prevrne - malo si poglejte informacije na netu, koliko nesreč je bilo, ker so se hojice prevrgle. in kaj je bilo - ekstremno hude poškodbe glav.

pa še nekaj - naš je včeraj začel plazit - puza ko vojak user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 774
5.11.2010 12:49:03   
punsha
Midva sva bila pa danes pri P zaradi tistih flekov, ko sva že v posvetovalnici dobila kremo, ki pa ni pomagala, še slabše je. V glavnem, rekla je, da gre za alergijo in sva dobila napotnico za teste. Sem ga že naročila in imava 22.12. Bom pa najprej sama poskusila črtati najprej kravje mleko. Sedaj pa rabim malo pomoči. Nikoli nismo uporabljali AM. Katerega naj kupim? Koliko mora biti številka? In kak ga uporabljati pri kuhanji gresa, polente... Mogoče za nekatere hecno sprašujem, ampak res ne vem, ko nikoli nisem rabila. Hvala za vsako informacijo.
Sedaj pa moram kosilo kuhat, Enej spi in imam čas user posted image

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?