|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010-2. del
5.11.2010 13:49:54   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Midva sva bila pa danes pri P zaradi tistih flekov, ko sva že v posvetovalnici dobila kremo, ki pa ni pomagala, še slabše je. V glavnem, rekla je, da gre za alergijo in sva dobila napotnico za teste. Sem ga že naročila in imava 22.12. Bom pa najprej sama poskusila črtati najprej kravje mleko. Sedaj pa rabim malo pomoči. Nikoli nismo uporabljali AM. Katerega naj kupim? Koliko mora biti številka? In kak ga uporabljati pri kuhanji gresa, polente... Mogoče za nekatere hecno sprašujem, ampak res ne vem, ko nikoli nisem rabila. Hvala za vsako informacijo.
Sedaj pa moram kosilo kuhat, Enej spi in imam čas user posted image

pri alergiji na KML prideta samo 2 v poštev: aptamil ADC in allernova. oboje se da kupiti izključno v lekarni. najprej poskusi z aptamilom ADC, ni tak ugaben. kot tudi druga AM, se ga ne sme prekuhavati, zato raje kupi kosmiče (milupa bio gris, ovseni, riževi,... ali dm-vi so nekaj ceneje), ki jih pol zmešaš s pripravljenim mlekom. to so vse zgolj kosmiči, brez kakega dodanega mleka. mi jih redno uporabljamo, sem jih tud pri starejši (ki ni alergik) do 1,5 leta, oz. nekatere (7-korn)  še je zdaj pri 2 letih.

če še imaš kako vprašanje, kar na plano, sem že skoraj vse naštudirala v zvezi s tem.

še ima kake druge znake - bruhanje, krči, driska, sluz, kri v blatu? ti so običajno pri alergiji na KML (no, naš je imel vse to, zdaj pa ima samo še flekast obraz, tako, da se je alergija očitno že umirila, vendar še ne izginila). sta mogoče kaj drugega novega jedla - paradižnik, citrusi, koščičasto sadje, oreščki, jajca, pšenica? to so pač najpogostejši...  

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 5.11.2010 13:52:54 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 776
5.11.2010 13:52:46   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

nekaj info v zvezi s hojico - otrok je v hojici prisiljen v držo, ki je očitno še ne obvlada (drugače hojice ne bi rabil), ista finta, kot če otroka, ki še ne zna sedet, založimo z vsemi možnimi blazinami, da sedi, čeprav še njegova hrbtenica in mišice niso dovolj razvite. če je otrok v hojici redno oz. daljši čas, lahko tako pride do resnejših poškodb kolkov in hrbtenice. hojica prav tako ne vpliva na to, kdaj bo otrok shodil. poznam tud starše, ki hčero dajejo skjoraj vsaki dan noter, pa tud pri 14m še ne hodi, tako da hojica prav nič ne pripomore k temu, v večini primerov pa po mnenju strokovnajkov zavira  razvojni proces (kaj se stanja in hoče tiče). otrok pa se v njej tud ne nauči loviti ravnotežja, kar pa potem opazimo nekaj mesecih kasneje: "padanje kot klada" - otroci pri padcu ne znajo reagirati in ne stegnejo rok predse, zato običajno padajo pol direkt na obraz.bolj primerno je po stanovanju razporediti ovire (stole, pručke ipd.), da se lahko otrok nanje opre in se po svojih močeh postavi na noge in hodi ob teh oporah - ko je seveda tako daleč.

tolko samo v razmislek, vsaka pa seveda naj dela kako ji paše.

Jaz sem tudi absolutno proti hojici in tudi stajici - ampak po včerajšnjem incidentu (tamala je padla s postelje, na glavo ... kri je tekla v potokih, šibali smo na urgenco in je k sreči vse ok) smo jo vseeno kupili. Bom bolj mirna, če bom vedela, da ni možnosti, da kam pade, da pade kaj na njo ali da kaj razmontira ...
Sem še vedno čisto v šoku ... in se mi prikazuje tisti prizor, ko jo mož prinese iz spalnice jokajočo in okrvavljeno user posted image user posted image user posted image .

o jej user posted image user posted image user posted image user posted image ...

pike poke da bo čimprej pozdravljeno in pozabljeno

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 777
5.11.2010 14:03:36   
punsha

Midva sva bila pa danes pri P zaradi tistih flekov, ko sva že v posvetovalnici dobila kremo, ki pa ni pomagala, še slabše je. V glavnem, rekla je, da gre za alergijo in sva dobila napotnico za teste. Sem ga že naročila in imava 22.12. Bom pa najprej sama poskusila črtati najprej kravje mleko. Sedaj pa rabim malo pomoči. Nikoli nismo uporabljali AM. Katerega naj kupim? Koliko mora biti številka? In kak ga uporabljati pri kuhanji gresa, polente... Mogoče za nekatere hecno sprašujem, ampak res ne vem, ko nikoli nisem rabila. Hvala za vsako informacijo.
Sedaj pa moram kosilo kuhat, Enej spi in imam čas user posted image

pri alergiji na KML prideta samo 2 v poštev: aptamil ADC in allernova. oboje se da kupiti izključno v lekarni. najprej poskusi z aptamilom ADC, ni tak ugaben. kot tudi druga AM, se ga ne sme prekuhavati, zato raje kupi kosmiče (milupa bio gris, ovseni, riževi,... ali dm-vi so nekaj ceneje), ki jih pol zmešaš s pripravljenim mlekom. to so vse zgolj kosmiči, brez kakega dodanega mleka. mi jih redno uporabljamo, sem jih tud pri starejši (ki ni alergik) do 1,5 leta, oz. nekatere (7-korn)  še je zdaj pri 2 letih.

če še imaš kako vprašanje, kar na plano, sem že skoraj vse naštudirala v zvezi s tem.

še ima kake druge znake - bruhanje, krči, driska, sluz, kri v blatu? ti so običajno pri alergiji na KML (no, naš je imel vse to, zdaj pa ima samo še flekast obraz, tako, da se je alergija očitno že umirila, vendar še ne izginila). sta mogoče kaj drugega novega jedla - paradižnik, citrusi, koščičasto sadje, oreščki, jajca, pšenica? to so pač najpogostejši...  

Hm, očitno bom morala biti malo bolj pozorna na blato. Kaj pa vem kak je z njim. Nisva nič novega uvajala zadnje čase. Začelo se je en mesec in pol nazaj, ko se mu je pojavil majhen rdeč hrapav flekec na komolcu. Dobila sva mazilo, ki ni nič pomagalo. To je sedaj vedno večje, ratalo je še na drugem komolcu in na ritki. Na ritki ima stalno 2 flekca, vedno večkrat je pa kar posti s fleki po ritki in naprej po hrbtu. Sem že mislila, da so plenice krive, ampak mislim da ne, sem menjala. Krčev pa nima. Bruhal je zelo veliko prej, ko sva se dojila - skoraj pri vsakem obroku v loku. Sedaj bruha še vedno, če se doji, sicer pa ne. Nimam pojma kaj bi bilo...

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 778
5.11.2010 14:12:07   
MATEJKA_
kja pa pralni prah, mehčalec ipd.
pri mleku pa pazi - mleko v prahu, sirotka ipd. je skoraj vsepovsod noter (paštete, krispiji, klobase...). aja, ne dojiš več... pol je že lažje, glede na to, da mali ne jejo še čisto vsega tega. rastlinske smetane in margarine niso zgolj rastlinske, če izključne ne piše, da ne vsebujejo mleka ipd.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 779
5.11.2010 21:39:52   
niwci

nekaj info v zvezi s hojico - otrok je v hojici prisiljen v držo, ki je očitno še ne obvlada (drugače hojice ne bi rabil), ista finta, kot če otroka, ki še ne zna sedet, založimo z vsemi možnimi blazinami, da sedi, čeprav še njegova hrbtenica in mišice niso dovolj razvite. če je otrok v hojici redno oz. daljši čas, lahko tako pride do resnejših poškodb kolkov in hrbtenice. hojica prav tako ne vpliva na to, kdaj bo otrok shodil. poznam tud starše, ki hčero dajejo skjoraj vsaki dan noter, pa tud pri 14m še ne hodi, tako da hojica prav nič ne pripomore k temu, v večini primerov pa po mnenju strokovnajkov zavira  razvojni proces (kaj se stanja in hoče tiče). otrok pa se v njej tud ne nauči loviti ravnotežja, kar pa potem opazimo nekaj mesecih kasneje: "padanje kot klada" - otroci pri padcu ne znajo reagirati in ne stegnejo rok predse, zato običajno padajo pol direkt na obraz.bolj primerno je po stanovanju razporediti ovire (stole, pručke ipd.), da se lahko otrok nanje opre in se po svojih močeh postavi na noge in hodi ob teh oporah - ko je seveda tako daleč.

tolko samo v razmislek, vsaka pa seveda naj dela kako ji paše.

Jaz sem tudi absolutno proti hojici in tudi stajici - ampak po včerajšnjem incidentu (tamala je padla s postelje, na glavo ... kri je tekla v potokih, šibali smo na urgenco in je k sreči vse ok) smo jo vseeno kupili. Bom bolj mirna, če bom vedela, da ni možnosti, da kam pade, da pade kaj na njo ali da kaj razmontira ...
Sem še vedno čisto v šoku ... in se mi prikazuje tisti prizor, ko jo mož prinese iz spalnice jokajočo in okrvavljeno user posted image user posted image user posted image .

mene bi verjetno kap... upam, da je zdaj vse ok...
ravno zato je naš ves čas na tleh - na koci alio igralnici - pri ta starejši je takrat blo enako. ko pa je plazla okoli, pa pač vse kar ne sme dobiti v roke, pospravljeno drugam oz. zaščiteno tako, da ne more prevreči. ampak nesreče se dogajajo, žal...

stajica ni problem, hojica pa se lahko prav takjo prevrne - malo si poglejte informacije na netu, koliko nesreč je bilo, ker so se hojice prevrgle. in kaj je bilo - ekstremno hude poškodbe glav.

pa še nekaj - naš je včeraj začel plazit - puza ko vojak user posted image

Ne smem niti pomislit. Tako hitro lahko rata kaj tazga. am da je vse OK.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 780
5.11.2010 22:04:27   
punsha

kja pa pralni prah, mehčalec ipd.
pri mleku pa pazi - mleko v prahu, sirotka ipd. je skoraj vsepovsod noter (paštete, krispiji, klobase...). aja, ne dojiš več... pol je že lažje, glede na to, da mali ne jejo še čisto vsega tega. rastlinske smetane in margarine niso zgolj rastlinske, če izključne ne piše, da ne vsebujejo mleka ipd.

Dojim še, počasi se odvajamo... Uf ja, upam da to ni to no, tole mleko je res povsod...se še ne bom obremenjevala in sekirala, bom počakala na teste. Poskusila bom kako stvar čisto tako, da vidim...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 781
6.11.2010 14:41:28   
punsha
Ko je bila ravno debata o hojici in stajici... Ok, za hojico sem 100% proti, je en kup razlogov. Dajte mi povedat, kaj pa je pri stajici. Ja, omejevanje otroka - ko nima toliko prostora, da bi se svobodno gibal. Lahko mu pač tudi ni všeč notri, ker je omejen... Je še kaj takega posebnega, kar bi škodilo otroku? Ne vem, sedajle mi res ne pade na pamet. Sicer je nimam, zaenkrat niti nimam namena je kupiti, ampak kaj pa vem kaj vse pride user posted image

Nama z Enejem je pa uspelo ukiniti nočno dojenje user posted image . Po parih dneh prave krize, sedaj ne joka več. Spat gre normalno ob 20h in se zbudi okoli 5 zjutraj. Takrat pije kompot, nato ga dam pa nazaj spat. Ima sicer malo težav zaspati nazaj, kar se mi zdi normalno, saj ko mu dam piti ga dvignem, pije iz lončka in se gotovo kar predrami. Tako da potrebuje eno urico, da zaspi. No in danes sva potem vstala malo čez 7. Se mi zdi kar super. Ja, dojenje...čez dan ali pa 1x zvečer mu še malo ponudim in se tako z veseljem prisesa, se mu kar smeji user posted image . Mogoče še kak dan, pa čisto zaključimo. 10 mesecev in pol user posted image . Se mi zdi ravno prav user posted image

Joj, meni pa dnevi kar letijo. Zunaj je tako lepo, tako bi šla malo več ven, mogoče na kak hribček, pa kar zmanjkuje časa. Upam da ne bo sonce že pobegnu, ko se mali zbudi

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 782
6.11.2010 15:38:30   
Smrketa13

Nama z Enejem je pa uspelo ukiniti nočno dojenje user posted image . Po parih dneh prave krize, sedaj ne joka več. Spat gre normalno ob 20h in se zbudi okoli 5 zjutraj. Takrat pije kompot, nato ga dam pa nazaj spat. Ima sicer malo težav zaspati nazaj, kar se mi zdi normalno, saj ko mu dam piti ga dvignem, pije iz lončka in se gotovo kar predrami. Tako da potrebuje eno urico, da zaspi. No in danes sva potem vstala malo čez 7. Se mi zdi kar super. Ja, dojenje...čez dan ali pa 1x zvečer mu še malo ponudim in se tako z veseljem prisesa, se mu kar smeji user posted image . Mogoče še kak dan, pa čisto zaključimo. 10 mesecev in pol user posted image . Se mi zdi ravno prav user posted image

user posted image user posted image user posted image dej povej kako ti je to uspelo. Men se zdi, da moj ni lačen ponoči, ampak, da bi se rad samo malo pocrkljal. Dons sem se zbudila ob 2h zjutraj, k sem ga slišala in je svoji posteljici pasel kravce user posted image user posted image . Pa sem ga vzela k sebi, dala na jožo in je zaspal.

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 783
6.11.2010 15:52:57   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

user posted image user posted image user posted image dej povej kako ti je to uspelo. Men se zdi, da moj ni lačen ponoči, ampak, da bi se rad samo malo pocrkljal. Dons sem se zbudila ob 2h zjutraj, k sem ga slišala in je svoji posteljici pasel kravce user posted image user posted image . Pa sem ga vzela k sebi, dala na jožo in je zaspal.

Sonce je pobegnu, Enej pa še spi user posted image

Jaz sem bila kar malo prisiljena nehati z dojenjem, zato je bilo mogoče malo lažje se sploh odločiti za to. Če ne bi sama nehala, bi pa morala začeti s tabletami za zaustavitev proizvodnje mleka, ki pa imajo menda zelo močne stranske učinke. Prej sem ga dojila 2x na noč. Najprej sem prvo zbujanje oz sledeče dojenje nadomestila s pitjem kompota. Veš kaka kriza, ko sem mu ponudila lonček user posted image . Ene tretjo noč je pa že lepo pil. To sem potem prakticirala ene 8 dni, ko se je začel zbujati le še za drugi obrok ponoči. Takrat sem pa potem še tega nadomestila s kompotom. Sedaj je bilo šele grozno. 2 noči sva oba jokala kot dež in na koncu sem obupala in mu dala piti pri meni. To je bilo pa zanj nekaj najbolj groznega se mi zdi. Ja potem je bilo pa treba vztrajat. In bilo je vedno bolje. Še 2 noči je malo pojokal, a ni bilo sile. Sedaj je pa že vredu. Ne, ni mi všeč odvajanje od dojenja, ne zanj in ne zame...za nikogar ni fino. Ma meni se to zdi tako fino, res je en poseben trenutek, ko sta skupaj. Pogrešala bom...

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 784
6.11.2010 21:48:15   
niwci
punsha dobra si, čeprav če si prisiljen, verjamem, da se da narediti ve. Mi pa smo danes, po dveh prespanih nočeh imeli spet hranjenje ob 2h. Kaj bo danes...?

te dvojkice pa sploh očejo ven. V pondeljek bo že 2t, kar so se nakazale, zdej ma že 10 dni tako nabito dlesen, pa še nč. Sam male pikice.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 785
7.11.2010 13:00:22   
Smrketa13

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

punsha dobra si, čeprav če si prisiljen, verjamem, da se da narediti ve. Mi pa smo danes, po dveh prespanih nočeh imeli spet hranjenje ob 2h. Kaj bo danes...?

te dvojkice pa sploh očejo ven. V pondeljek bo že 2t, kar so se nakazale, zdej ma že 10 dni tako nabito dlesen, pa še nč. Sam male pikice.

Našmu isto, sicer zgornji enki. Tolk ma že nabite dlesni, da se mi zdi, da jih bo vsak čas razneslo user posted image

Sem gledala dons vremesko...groza skos sam dež. Še ven ne morem jit user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 786
7.11.2010 15:40:55   
niwci
Pri nas pa je sonček, čeprav že par dni popoldne fejst piha, tko da smo bli sam dopoldne mal zuni.

Neposredna povezava do sporočila: 787
7.11.2010 19:47:41   
lana08
Mi smo danes dobili prvi zobek. Upam, da bomo vse tako brez težav kot tega.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 788
7.11.2010 21:29:29   
vaney
K., slikica vozička:)
http://www.google.si/imgres?imgurl=http://www.productwiki.com/upload/images/peg_perego_aria_oh_classico.jpg&imgrefurl=http://www.productwiki.com/peg-perego-aria-oh-classico/&h=400&w=400&sz=19&tbnid=G9URJ6mI6URLPM:&tbnh=124&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dpeg%2Bperego%2Baria&zoom=1&q=peg+perego+aria&hl=sl&usg=__7zVj99Li3aN7vF-JNYi25hjpKCg=&sa=X&ei=FQvXTJL7K5CLswbZxazUCA&ved=0CDUQ9QEwAw

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 789
8.11.2010 12:47:09   
Jada82
Oj punce! 
Mi mamo spet pestro Ne glih na fajn način, žal. Joj, naša je bila že tako pridna, veliko se je sama igrala, spanje čez dan je mela pošlihtano, bila je pravi veseljaček, skratka, začela sem uživat porodniško, fajn je blo z njo it kam okol ...
No, pol se je pa prejšnji teden začelo, da je okol 7h (odkar so prestavili uro) zvečer začela jokcat in samo h meni, ati ni bil dober. No, v četrtek je bla taka tud zjutraj, tud uštimat se nisem mogla ... no ja, sem se, sam je blo tolk histeričnega dretja, da sem bla vsa živčna in pol sem pol stvari pozabila doma ... smo šli h kolegom. No, ponoči je zbolela (nosek zabasan, vročina ... in je bla res boga). V petek smo bli pri zdravniku ... naj bi bla le viroza, zdravimo s Calpolom. No, zdaj je pa skor že zdrava, vročina je veliko nižja, pa tud ni vedno prisotna, nos je že tud boljši, ona pa tečna k ... Ponoči se zbuja non stop. No, danes smo do 3h nekako spali (če ne upoštevam, da sem 3krat vstala za dudo), v četrto pa ni hotla zaspat, ampak se je drla kot jesihar. Hotla je h meni, ni hotla ne dude, ne čaja, nič. Ko sem obupala (po ene 20 minut), sej jo le vzela v naročje, pa ni bilo dobro, mogla sem jo nosit ... pol je bla pa v sekundi normalna, gledala okoli itd. No, sem jo dala nazaj v posteljico ... histerično dretje. Nisem jo pa hotla spet h sebi v posteljo vzet, se mi zdi, da je že razvajena. Ampak, ko se je 1 uro drla, sem obupala in jo vzela, pa se je še pri nama drla ... jao  No, pol smo končno zaspali .. jaz seveda čisto na robu postelje
Jah, čez dan pa ni nič bolje ... jokcanje ves čas, ampak res, ves čas Čisto nič ji ne ustreza, sama se noče igrat, ko jo vzamem v naročje hoče dol, ko jo dam dol, hoče v naročje Skratka tečna k In rezultat: jaz vsa živčna, tečna, nervozna, naveličana takega življenja, ona še bolj dereča in jokava ... jaz se potem derem na njo No, zdaj pijem čaj za pomiritev .. tako ne gre več naprej. Pa še ven ne moreva ... bolezen in vreme Ja pa itak sem še vsa neprespana in zato še bolj slabe volje, saj me kar glava boli itd.

Mislila sem tudi, da ji rastejo zobki, saj skoz daje roke v usta, pa slini se, pa zdelo se mi je, da je belo zgoraj na dlesni. Itak ne pusti pogledat, ampak kolikor sem uspela, se mi zdi, da danes ni nič videti Odklanja pa tudi koščke hrane, piškote itd. Prej je ful rada glodala kruh z mano pri zajtrku, pa piškoti, njami, zdaj ga pa kar ven pljune al pa usta zapre. Ja, pa zobkov ne pusti več umivat, prej ji je blo kar všeč

A mislite, da je kaj narobe, da je bolna, al res zobki rastejo al bo pač zdaj spet non stop tako sitna? Prosim, ne! Ker res ne bom zdržala. Ob takih dneh pa res komaj čakam, da grem delat. Zunaj nisva bili že od petka, zaprta sem notri non stop sama z njo (moj ma glih tko šiht zadnje čase, da je več al manj v služib), skratka, kriza Kakšen spodbuden nasvet bi mi prav prišel!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 790
8.11.2010 13:11:21   
Tinca Malinca
Jada, jaz še kako razumem tole. Tako obnašanje smo mi imeli kakšen teden, preden sem uspela ugotoviti, da je to zaradi tistega flekca na nogici ... skoz jok jok jok, pa v naročje, pa čez 3 sekunde dol nazaj ... pa jamranje in noben razen mene ni bil dovolj dober. Potem imaš pa začarani krog - ti si slabe volje in to otroček čuti ... pa je še slabše volje user posted image .
Mi smo kolikor toliko rešili stvar ... razen nočnega spanja, ki se neha že okoli polnoči.

Po moje so zobki - če si ne pusti gledati dlesni, umivati zobkov ... boli jo, revico. Samo čim več cartanja in bo user posted image . Držim pesti, da vama bo čim hitreje minilo!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 791
8.11.2010 13:27:09   
vaney
Jada, to bo najbrž še od bolezni...saj bo prišla nazaj k sebi, pa bo boljše, boš videla. Kaj dosti pomagat ti pa ne znam, ker naša sicer ni sitna in redko tečnari čez dan, se zna pa ponoči tako dret, da to ne moreš verjet, če ne slišiš. Tudi danes je bilo tako...2 uri je navijala...vsakih par minut sem hodila k njej, je pomirila, se mi je smejala v obraz, skakala po postelji in vriskala, ko sem šla stran, spet dretje od dretja. Po 2h urah je nehala...jaz sem bila sicer utrujena, ampak sekiram se pa nič kaj preveč. Manjka ji ne nič...sita je, žejna ni, previta je, dudo ima, mojo bližino tudi, ampak igrali se pač ponoči ne bomo in pika...Izklopila sem varuško v spalnici, ker se je starejši sin preselil k meni, ker mu je šlo njeno dretje tako na živce, da bo v miru spal, jaz pa sem vsakih nekaj minut šla k njej... Po 2 urah je ugotovila, da se ne splača in zaspala. Pač poskuša...vseeno pa se jaz držim tega, da mora imet red, saj ni več 1 teden star dojenček...če se ponoči spi v postelji, se spi v postelji...pa dretje gor ali dol...saj je ne pustim same in hodim k njej, ampak ven je ne vzamem, v posteljo k nama pa tudi ne.
Drugače ti ne znam svetovat kot da postavi malo živce na hladno, pojdi malo sama ven na zrak, nadihaj se, pusti Izo malo mami/tašči in ko boš prišla nazaj, boš tečnobo lažje prenašala, posledično bo (upam) tudi Iza boljše volje. Ker to pa sama vidim, če sem jaz tečna, sta mala2 nemogoča in potem imamo začaran krog in me lahko samo v norišnico odpeljejo. Če se pa trudim bit mirna, sta pa tudi onadva kljub tečnobi za zdržat...
Upam, da se stanje čimprej umiri...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 792
8.11.2010 13:41:07   
MATEJKA_
jada - take dneve in noči žal še predobro poznam. se kaj za uhice vlači ? probaj ji ti it s prstom malo noter,če bo jamrala... pri našemu so pri takem obnašanju bile uhice krive - je imel ekstremno vnete. po 2 dneh antibiotika je bilo skoraj skoraj ok.

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 8.11.2010 13:42:00 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 793
8.11.2010 18:18:38   
Smrketa13
Jada bolezen in prestavitev ure in zobki vržejo user posted image iz tira. Ne bo trajalo skos, verjemi, sam nazaj na tirnice mora priti. Naš je z spanjem zadnje 3 dni katastrofalen. Ne vem a je vreme al kaj. Ponoč se zbudi, pase kravce in nič ga ne uspava nazaj samo joža. In to se mi zdi, da vsako noč ob isti uri - 2h zjutraj. Danes čez dan je spal 2x po 35 min...Pa se ne sekiram preveč, bo že minilo. Edino kar me skrbi je, da bi se počas mogel naučiti zaspati brez jože user posted image user posted image user posted image
Jaz mislim, da se bo vse uredilo, še pri vseh se je. Upam, da se ti bo čimprej

user posted image user posted image user posted image za tolažbo

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 794
8.11.2010 19:50:51   
Smrketa13
Še to sem hotla dodat na prejšnji post. Najhuje je, če si sam. Če je vsaj mož doma al pa mama al pa tašča, pač kdorkoli, da ti vsaj malo lahko pomaga. Poskusi koga najdit, če mora že tvoj delat.

Neposredna povezava do sporočila: 795
8.11.2010 22:53:25   
Smrketa13
No user posted image je šel spat 20:30, zbudu se je ob 21:45 in zdej se veselo igramo...groza. Ne vem kaj mu je, pa čez dan ni skor nič spal....

Neposredna povezava do sporočila: 796
9.11.2010 11:01:24   
Tinca Malinca

Še to sem hotla dodat na prejšnji post. Najhuje je, če si sam. Če je vsaj mož doma al pa mama al pa tašča, pač kdorkoli, da ti vsaj malo lahko pomaga. Poskusi koga najdit, če mora že tvoj delat.

Smrketa, jaz sem večino časa sama. Moji starši so 120 km stran, tašča in tast tudi (pa itak sta bolj ali manj neuporabna) ... najboljša prijateljica je v tujini. Kadar je tako, da gre mož na službeno pot (in ga ni tudi zvečer in ponoči), greva s tamalo k mojim. In potem od svakinje poslušam komentarje, da sem razvajena in da ne znam za otroka sama poskrbet!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa saj mi je lepo, ampak res bi rabila kakšen dan vsaj 1 urico odmora ...

Neposredna povezava do sporočila: 797
9.11.2010 11:43:10   
Smrketa13

Smrketa, jaz sem večino časa sama. Moji starši so 120 km stran, tašča in tast tudi (pa itak sta bolj ali manj neuporabna) ... najboljša prijateljica je v tujini. Kadar je tako, da gre mož na službeno pot (in ga ni tudi zvečer in ponoči), greva s tamalo k mojim. In potem od svakinje poslušam komentarje, da sem razvajena in da ne znam za otroka sama poskrbet!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem kr pike dobila k sem tole brala. Mislim, da bi vsaka, ki je mama mogla to razumet. Pri eni kolegici je mama bila skos pri njej, ko se je tamal rodil, da ji je pomagala, vsaj prve par tednov. V Franciji država plačuje nekakšne pomočnice, ki ti pridejo pomagat pri vseh opravilih, tako za dojenčka kot pri gospodinjstvu. Ko maš prvega otroka nisi pripravljen na vse in ne vem zakaj bi sekiranje mamice pomagalo. Jest sem na žalost taka, da ponavad kr kakšno ostro nazaj povem takim pametnim glavcam.

Zadnjič sem bla pri sodelovcih. Pa sem se z eno pogovarjala k ma tamalga starga 2 leti. Pa sem rekla, da spi v najini sobi, ponoč, ko ga podojim ga pa kr pustim v moji postelji. In je cel šov nardila s tega. Češ, da ga nej čimprej "šutnem" ven iz sobe, da o skupni postelji sploh ne govorim. Za posrat... k bi vsaj na lep način povedala...groza

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 798
9.11.2010 12:13:16   
MATEJKA_
no, kar se tiče skupne postelje sem tud ekstremno proti, ampak svoje mnenje povem, ne vsiljujem pa ga drugim. kak pač komu paše, jaz posteljo raje samo z možem delim, za cartanje pa tak oba otroka prideta zjutraj k nama. (seveda - ko so še otroci čisto mali - nekaj mesecev - se zgodi, da ponoči pri dojenju zaspiš poleg ipd.)
naj pa povem primer moje svakinje in brata - bila je v drugo noseča. njen mož (moj brat) je v času nosečnosti moral it spat v otroško sobo, ker je njun starejši sin hotel spati pri mami (sin pa je bil star 5 let). skupaj so spali vse do takrat, ko pa je imela veliki trebuh pa enostavno ni več šlo. in sta z otrrokom raje atija spodila kot pa otroka končno navadila na svojo posteljo... pol pa se pari čudijo, če začne škripat - eden izmed pomembnejših vzorokov je lahko tale, da enostavno za moža "ni več prostora".

Neposredna povezava do sporočila: 799
9.11.2010 12:51:52   
Tinca Malinca

Sem kr pike dobila k sem tole brala. Mislim, da bi vsaka, ki je mama mogla to razumet. Pri eni kolegici je mama bila skos pri njej, ko se je tamal rodil, da ji je pomagala, vsaj prve par tednov. V Franciji država plačuje nekakšne pomočnice, ki ti pridejo pomagat pri vseh opravilih, tako za dojenčka kot pri gospodinjstvu. Ko maš prvega otroka nisi pripravljen na vse in ne vem zakaj bi sekiranje mamice pomagalo. Jest sem na žalost taka, da ponavad kr kakšno ostro nazaj povem takim pametnim glavcam.

Zadnjič sem bla pri sodelovcih. Pa sem se z eno pogovarjala k ma tamalga starga 2 leti. Pa sem rekla, da spi v najini sobi, ponoč, ko ga podojim ga pa kr pustim v moji postelji. In je cel šov nardila s tega. Češ, da ga nej čimprej "šutnem" ven iz sobe, da o skupni postelji sploh ne govorim. Za posrat... k bi vsaj na lep način povedala...groza

Sem že nekajkrat poskušala povedat, kar jim gre ... pa je bila potem taka užaljenost, da ni za povedat. Nima smisla. Vsak dela po svoje... moji mami je pa to všeč, da jo kdaj rabimo in z veseljem pomaga. Bi tudi svakinji, če bi jo prosila.

Jaz dovolim, da tamala kdaj pri nama prespi, če vidim, da to res rabi. Itak ima pa najraje svojo posteljo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?