khurde
|
morgen, za vse bolne farfala, kaj si naročila? kakšna je ta čebela knjiga? a so luštne? ker vem, da je cela zbirka teh žuželk. niia, bolj imajo od didakte knjige - je to njihov "diskont" najki, sem prišla pogledat, če je kaj novega, pa nič. držim pesti! marta, ma, mene je groza, k sem samo prebrala to z grozdjem... upam, da ne bom kdaj doživela me lih kap rukne tisti moment jancci, za slabokrvnost... suho sadje (slive, marelice), zraven pa c vitamin za boljšo absorbcijo (mandarina, pomaranča...), pa vsaj uro, uro in pol pred in po obroku nič mlečnega. lah narediš kompot, kakšno pecivo, pa mleko nadomestiš s kakšnim ovsenim mlekom... al pa palačinke in namočiš slive, marelice, zmiksaš in daš namesto marmelade. pa ovseni kosmiči so fajn, ampak jih običajno pač ne jemo suhe leča, čičerika. to maš kakšen polpet/falafel/omako/dodaš v juho. kot začimbo uporabi timijan, ima ogromno železa, zraven peteršilj (svež), ogromno c-vitamina. rižota z grahom. rdeča pesa. I v vrtcu, z A sva malo poležavala, je zaspal, imam malico (suho sadje, oreški, šumeča tableta z železom ), spravljam se pospravljat. včer se mi je preden sem jo oddala samo nakremžila, dons je jokala že v garderobi, ker jih je par ful jokal. nekaj novih je prišlo in je spet težje za tiste, k so se teden prej uvajal. drugače mi pravijo, da je fajn, pa ena mamica mi je dons rekla, k na novo uvaja, da je I super, da ful šiba okrog, se igra, sodeluje. tko da mi je precej lažje, ker slišim še od kakšnega starša kako je tam notri gre pa rada, včer so prvič spali, zadnja zaspala, ni hotla, pol ji je pa dolgčas ratalo in je zakinkala. je sicer mal premal spala, tko da ko sem prišla po njo, je hotela, da greva nazaj v igralnico in skupi spat buča A je pa itak fajn. včas se čudim, da se mi ne odpelje, ko oba tulita (zjutraj, ko ju rihtam in ko je za oba vse prepozno - ploha, smo očitno nekje na istem, vdih, izdih, vdih, izdih ), ampak na splošno je luštno. I ga ima ful rada, pa zdaj mu knjige kaže, zraven govori "aljažu kozala" (pokazala), pa itak ne obrne k njemu, ampak ima k sebi obrnjeno in mu praktično samo govori, kaj vidi... ma opazovat to je prav smešno pa ko se k njemu stisne, ga prime za roko, njega moti, ker ne more prosto migat, začne vpit, ona pa "no, no, no, ajaži" drži ga pa še zmer, ker itak ne ve, da tuli, ker ne more migat je pa ful zrasel naslednji teden imava posvetovalnico, me prav zanima, ker mu je 90% št. 56 premajhno oz. čist na knap. nosi jakno, pa mu je čist prav, k jo je I nosila pri dveh, treh mesecih pa plešast je ratal zgori so mu lasje odpadli (kar jih je sploh imel), novi poganjajo in se mu je dejansko pleša naredila, ker drugje jih pa še ima. mal se megla dviga, če bo kokrtok fajn, gremo po vrtcu račke futrat. sam malico moram prej naredit, pa spakirat za I ruzaček k ona pride lačna ko volk ven, je bolj tko tko tam, pol pa cel popoldne nekaj gloda lep dan!