|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
4.11.2010 19:06:27   
vesna_b
bučkabb - dobrodošla med nami, čvekami. (če še ne verjameš, boš pa kmalu... user posted image )

jaz sem imela danes totalno norišnico v službi, tako da sem bla čist paf.

ko se tako menite o nuhalni - a sem že povedala, da jo imam šele drug petek? ja, vem da sem, sam... kje je še to... user posted image
he he he

mami - res so huda očala. jaz sem pa taka srečnica, ki ne rabi očal, bi pa jih imela... vem, sem hecna, ja. no, saj to ne sedaj, ampak v srednji šoli sem pa sam to sanjala, kako bi imela očala. user posted image

anonimna - ja, tole poznam, sem si že naštimala, mi vsak teden pošlje na mail, kolk tednov sem noseča. imaš paše tole stran:
http://otrocarije.net/
nekje na sredi imaš rumen kvadratek, kjer piše mini koledarček otrocarije.net in tam vneseš samo prvi dan zadnje M in ti napiše kolk tednov in dni si noceča po zadnji M

no, se tipkamo še kaj jutri

(odgovor članu mami411)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
4.11.2010 19:06:28   
Nefretiti
Dober večer!

Bučkabb: dobrodošla v čvek klub.

Mami 27: no, pa boš spregledala in videla, da super izgledaš z novimi očali.

Jaz pa sem danes bila na pregledu. Stankala sem 11 epruvet krvi, pri merjenju pritiska pa me je skoraj dol vrglo. Ponavadi imam 110/60, danes pa so namerili 148/90. Vedno sem veljala za nizkotlačno, sedaj pa je visok pritisk že prvi znanilec prihajajoče preeklampsije. Ni čudno, da se tako slabo počutim.
Bila sem tudi na UZ, naredila mi je že NS in zgodnjo morfologijo. Videl pa se je tudi že spol.
V glavnem: z mano je malo bolj kritično, z dojenčkom pa....vse v najlepšem redu. Upam, da se meni izboljša, dojenček pa pridno raste, kot do sedaj.
Tolaži me le to dejstvo, da mi je pri hčerki že v 11t zaostajala v rasti za en teden, na koncu kar za 5, sedaj pa izmerjene vrednosti ustrezajo izračunanim.

NS (tisto ta uradno) imam prihodnji petek.

(\_(\
(=' :')
(,('')('')

(odgovor članu mami411)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
4.11.2010 19:55:06   
Luskica
Ojla!
Nuhalna je za nami. Vse je ok, detece pa je tako telovadilo, da bo enkrat, ko ga bom začutila prav zanimivouser posted image user posted image user posted image
Dobili smo slikce, ta vikend pa gremo v širjenje lepe novice...KOMAJ ČAKAM!!!
Naredili so mi še neke krvne teste v okviru BUM raziskave, kasneje pa imam potem še dva ultrazvoka v to vključena. Danes sem šla v nabavo po kakšno trenirko, ker me že vse krepko tišči, razen kavbojk in hlač, na katerih imam pa nizek pas, razširila sem se pa malo višje.
Lep mali petek še naprejuser posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
4.11.2010 20:21:53   
ružy
Zdravo! Po dolgem času spet mal pregledujem pa vidim da ste ze zlo zlo velik napisale.
14.10. sem ze imela ultrazvok, sedaj imam pa 17. nuhalno potem pa 23. posvetovalno.
Počutje se je pa prejšni teden zelo zelo izbolšalo. nic vec slabosti in bruhanja, sedaj sem polna energije.

lp

(odgovor članu Luskica)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
4.11.2010 20:25:07   
fluf
Nefretiti... držim pesti da bo s tebo vse ok... 11 epruvetk? a-a mene ne sestavijo več skupaj... jaz sem po eni čisto zelena (hudo nizek pritisk)

bučkabb - dobordošla, pa kot pravi vesna, boš hitro videla, da smo majske čveke...

Midva sva pa na "bojni" nogi... ker bi jaz rada povedala ta vikend strašem, moj je pa zdej "zablokiral" in bi rad da poveva po NS, jaz pa trenušček že težko skrivam... Čeprov sem trdila, da men se bo trebušček poznal pozno user posted image

(odgovor članu Luskica)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
4.11.2010 21:14:34   
ninasiki
punce a je še katira tooook zmatrana ker jst k pridm dam grem mal počekirat pol pa k pridm sam do pojstle pa mam že eno učko zaprto k padm je druga takoj za njo user posted image uglaunem katastrofa upam da mine čimprej ker mima tud mal energije

brm tud bl švoh upam da ste vse super da so bli pregledi ok in seveda dobrodošle vse nove

jst sm si pa prestaula ns iz srede na tork tko da bomo en dan prej vidl pikico

nč grem spat ker me že učki pečejo bodte pridne pa čuvite se

nočka

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
4.11.2010 22:15:50   
cowgirl
mami27: pol bova pa obe lepe in nove!  jaz sem bila v ponedeljek na pregledu pa napotnico sem dobila, danes sva šla pa z dragim očala probavat. izbrane so take lepe specialne, da bom mal moderna tud v preveliki halji v porodni sobi. user posted image

jaz sem bila v prvi nosečnosti tako zmatrana, da sem prve tri mesece prespala  "zimsko spanje"  (je bilo ravno januarja, februarja...). zdaj me pa kar razganja od energije. edino moti me, ker ne morem vsega jest in me motijo kakršnekoli vonjave v zvezi s hrano.

dane se mi zdi, da se mi je trebuh kar naenkrat izbočil in se mi sedaj že ful pozna. je prišel kolega na obisk; pogledal moj trebušček in rekel: a boste še enga imel?!user posted image   pa je moški, ki ponavadi ne opazi takih zadev. tako da bom drug teden v službi povedala, ker ne morem več skrivat. ;)

Carpe diem

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
5.11.2010 6:08:05   
Mina83
Pozdravljene majčice!

Ponovno se vam oglašam, samo toliko da povem, da sem si sedaj oddahnila, ker je nuhalna za nami in je vse o.k. Prav lepo je bilo videti malega, kako se premika..mislim, da bo pravi fusbaler, ker je z nogicami tako vihteluser posted image ! Postavili so mi tudi novi PDP in sicer 14.5.2011.
Tiste, ki ste že bile na nuhalni, a ste izvedele spol oziroma ste ga želele oziroma ga boste želele vedeti?

LP

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
5.11.2010 7:53:23   
fluf
ninasiki: ja mene tudi daje, pa sem se že sprijaznila... nekako ko pridem domov, probam bit še kakšno urco v pogonu, potem pa ne gre več. Sem vesela, da imam moža,m ki mu gospodinjska opravila niso tuja, čeprav moram itak it "pošpegat" za njim user posted image

Cowgirl: ja sem to doživela včeraj, bo res treba povedat. Kako pa odreagiraš na tako vprašanje, pa niti slučajno še nočeš izdati, ker še tudi starši ne vedo?? Men se pozna malo, ampak prej je blo ravno, obrnjeno na noter in sedaj sej pri vse mojih oprijetih stvareh ful pozna, takoj ko oblečem tuniko sem pa nosečka (ker prej tunik nisem nosila)... če sem pa še napihnjena sem pa že ornk nosečka...

Meni je G svetovala naj pijem magnezij za zagago (sem imela ful probleme z zgago)... pa moram rečt da kar pomaga... še 14 dni. pol gremo pa mi tudi na NS, komaj čakam user posted image

Mina83: za spol se še nisem odločila... po eni strani bi, po drugi ne, moj je tudi popolnoma neodločen. Pa sva rekla, da bova videla kakšno bo stanje, ko naju bo vprašala... Zenkrat zbiram samo imena za fantka... Pa vidim, da sem ful zbirčna... surfam po netu in do sedaj sem nabrala 5 imena, ki so mi všeč. Od tega sta mi 2 zelo, tisti eden, ki je pa zame itak čaroben, pa niti slučajno ne more iti k priimku user posted image

(odgovor članu Mina83)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
5.11.2010 8:20:04   
vesna_b
jutro, čvekice
evo, danes se pa lahko malo javim user posted image

nefretiti - 11 epruvetk krvi? men je zadnjič 3 vzela, pa se mi je zdelo veliko. user posted image
pritisk imam pa tud malo nižji. pa naj kar tako ostane. čak, se zdele ne spomnim, ampak a ti si že imela preeklampsijo?
pa še eno vprašanje - pa ok, če sem preveč osebna, ni treba odgovorit, bom razumela. praviš, da je hčerka zaostajala v rasti. kolk je pa bila velika, ko se je rodila? in je potem se čist normalno razvijala, rastla?
vem, sem smotana, ampak... lahk tud še mene doleti... upam pa sicer, da ne. zame in za vse vas.

ninasiki - ja, jaz sem zmatrana. ves čas. sploh popoldne, ko pridem iz službe, pa se ne morem uležat, ker ima tamala preveč energije, pa se pol še po meni obeša, tako da je boljše, da se sploh ne uležem user posted image

mina83 - midva za spol ne bova vprašala. mi je blo prvič tako všeč, ko nisva vedla, tisto pričakovanje, da tudi sedaj ne bova vprašala.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
5.11.2010 8:56:10   
Nefretiti
V prvi nosečnosti sem imela preeklampsijo, ampak smo se tega zavedeli šele ob porodu. V bistvu je bil pritisk 140/90 zame visok, glede na to, da ga imam običajno 110/60. Otekla sem do vseh možnih mej, ful slabo sem se počutila. V bistvu je bila taka prikrita preeklampsija. Potem pa še trije zaporedni SS kažejo na slabšo prekrvaitev maternice, ki je pri preeklampsiji običajna.

Hči se je rodila 3 tedne prezgodaj s CR, ker je bilo tako bolje za obe. Lahko bi se zgodilo, da bi obe umrli.
Imela je 44 cm in 2030kg. Bili sva 10 dni v bolnici, da je dosegla tisto minimalno težo za odpust.
Potem je v parih mesecih praktično vse nadoknadla. Pri treh mesecih je bila prava bunka, tako se je zredila. Ampak sem imela res urnik hranjenja na 2 uri. Sedaj je še vedno malo manjša, stalno je na spodnji percentili, ampak je tudi moja tašča bolj majhna. Drugače je razvoj potekal totalno Ok, z njo je čisto vse OK, je ful brihtna, včasih celo preveč.user posted image

Vesnab: zakaj misliš, da se to lahko zgodi tudi tebi? Upam, da ne....

Jaz pa spol že vem.....

(\_(\
(=' :')
(,('')('')

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
5.11.2010 9:03:48   
Anonimen
dan čvekice :) :)

fluf-upam, da najdeta en kompromis in se pravilno odločita kdaj bosta povedala...pri meni je bilo obratno, bi jaz počakala pa se je on odločil da bo vso žlahto zbobnal skupaj, ker bi sama samo odlašala (pa še prav je imel hehehhe)...

me pa zanima nekaj...o teh magnezij tabletah govorite, meni ni nič rekla, da bi kaj jemala...a to se dobi v lekarni...ker jaz se sredi noči zbudim in se pretegujem kot mačka-a je to normalno ali ni user posted image

jaz tudi že težko skrivam svoj buši, sploh zvečer se mi izboči ....

za spol bova midva vprašala, čeprav nama na nuhalni ni nič rekel, da je še prezgodaj...a ve imate pa živahne dojenčke, najin je pa spal, čisto nič se ni dal motit, je un tolk tolkel po mojem trebuhu pa je premaknil samo rokice pa obrnil se je v drugo stran hehehhehe.....imena....no midva sva že mislila da imava vsaj za fanta izbranega pa se bomo očitno premislili...bomo vidli...

lep dan pa uzivajte se naprej...je lep sončen dan, juhuuuu :)

anonimnauser posted image

(odgovor članu vesna_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 1562
5.11.2010 9:30:07   
cowgirl
jest sm pa tok hepi... no oba... da sva že zdavnaj povedala. sploh staršem. saj so oni prvi, ki morajo izvedeti, da potem ne izvejo od koga drugega. ne vem zakaj bi skrivala. če se ti kaj hudega zgodi npr. splav je potem bolje da ti več ljudi stoji ob strani in da ti ni treba potem vsem razlagat zakaj in kako... vsaj bližnji. ampak jaz sploh ne premišljujem v tej smeri, zato sem bolj sproščena glede tega in lahko vsem takoj razbobnam brez strahu da bi imela splav bognedaj.
itak sem pa že taka bunka in tako mi je bilo slabo, da tega res ne bi mogla skrivat. tiste ki pa se še ne počutite hudo noseče, pa lahko skrivate za tunikami... jaz jih nimam tok na zalogi.
v službi sem pa še malo počakala. ampak do drugega tedna. prejšnjič ko sem povedala niso bili navdušeni, ampak mi je popolnoma vseeno.

Carpe diem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
5.11.2010 9:56:08   
fluf
cowgirl vidiš jaz sem pa lih v službi povedala, pa še to samo direktno nadrejenemu, ker se pol laži zmenim kakšno stvar, pa je bil vesel... jaz bom za vikend povedala staršem in prijateljem, vsaj tistim najbližjim... ojej... me je strah povedat priznam...

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
5.11.2010 10:16:00   
TreeGirl
Saj res ni enostavno povedat user posted image Midva sva povedala ta konec tedna, jaz sem samo začela da imava novico in potem kar nisem mogla nadaljevat, je moral moj povedat da bom mama. Pri njegovih je imel potem že prakso, hehe. Po mojem tudi oni še zdaj niso dojeli da je res user posted image V službi pravim pa tako prilično, nas je 15 in trem sem povedala, pa ne vedo eden za drugega... kmalu bodo vsi vedeli.
Naj se vam izide lepo, kakorkoli boste že povedala... Cowgirl ti imaš pa tud prav, kar praviš.
Pa srečno še enkrat na pregledih in nuhalnih!

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
5.11.2010 11:02:12   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Nefretiti

V prvi nosečnosti sem imela preeklampsijo, ampak smo se tega zavedeli šele ob porodu. V bistvu je bil pritisk 140/90 zame visok, glede na to, da ga imam običajno 110/60. Otekla sem do vseh možnih mej, ful slabo sem se počutila. V bistvu je bila taka prikrita preeklampsija. Potem pa še trije zaporedni SS kažejo na slabšo prekrvaitev maternice, ki je pri preeklampsiji običajna.

Hči se je rodila 3 tedne prezgodaj s CR, ker je bilo tako bolje za obe. Lahko bi se zgodilo, da bi obe umrli.
Imela je 44 cm in 2030kg. Bili sva 10 dni v bolnici, da je dosegla tisto minimalno težo za odpust.
Potem je v parih mesecih praktično vse nadoknadla. Pri treh mesecih je bila prava bunka, tako se je zredila. Ampak sem imela res urnik hranjenja na 2 uri. Sedaj je še vedno malo manjša, stalno je na spodnji percentili, ampak je tudi moja tašča bolj majhna. Drugače je razvoj potekal totalno Ok, z njo je čisto vse OK, je ful brihtna, včasih celo preveč.user posted image

Vesnab: zakaj misliš, da se to lahko zgodi tudi tebi? Upam, da ne....

Jaz pa spol že vem.....

najprej najlepša hvala za odgovore. no, sam da je tvoja princeska zdrava, a ne? in ti verjamem, da je včasih preveč brihtna - se mi zdi, da to poznamo kar vsi... user posted image

ma da se lahko zgodi meni... saj ne mislim, da se mi bo to zgodilo, sam sem slišala, da je tega kar nekaj, in potem brskaš in bereš, pa izveš vse in še mal več, tako da človek potem sploh ne ve, kaj naj si misli. upam pa, da ne bom imela problemov. prvič sem imela full nizki pritisk, zadnjič pa sem se full slabo - švoh - počutila, pa sem mela 142/90 - kar se mi je prvič zgodilo... user posted image  nikoli prej še nisem imela toliko pritiska namerjenega. sicer ok, že čez pol ure je bil normalen, 120/75
glej jo, barabco, spol veš, pa nam ne poveš? pa tako firbčne smo... user posted image

no, jaz se tudi počutim full lažje, odkar sem povedala user posted image
okomot se oblečem napol nosečniško in razkazujem svoj trebušček. sedaj sam še komaj čakam brcike in še mal večji trebuščekuser posted image
rezervirala sem naš dopust user posted image
gremo 19.11. v podčetrtek - sva dobila bon za vikend paket, tako da bomo malo uživali. hm, je rekla, če dajo za tamalo posteljico - in ker jo povsod računajo, sem rekla, da ni treba (ker imava svojo prenosno) - in ona meni - da je itak zastonj, da nam pripada. jej, pol pa prav, pripravite user posted image
sicer ok, jaz ne bom pretiravala v bazenih, bosta pa mojadva bolj uživala. jaz pa tud, ko ju bom gledala.

(odgovor članu Nefretiti)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
5.11.2010 11:49:17   
Klaraklara30
Živijo, čveke moje...

IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

ko se tako menite o nuhalni - a sem že povedala, da jo imam šele drug petek? ja, vem da sem, sam... kje je še to... user posted image
he he he

no, se tipkamo še kaj jutri

To misliš 12.? Jaz pa šele naslednji četrtek user posted image . Še en teden za tabo.user posted image Vse imam tako pozno. No, sicer mi pa dnevi kar letijo zraven mojega sončka, tako da upam, da bo tudi nuhalna hitro tukaj.
Komaj čakam, da vidim detece moje, pa seveda da ga vidi tudi moj user posted image .

user posted image Pa še nekaj bi te vprašala...lahko tudi katera druga odgovori...glede bazenov. A misliš uporabljati kakšen "vodni" tampon ali se boš kar brez kopala? Mi smo bili tudi zadnjič na bazenu. Sem se kar brez kopala, potem sem se pa preoblekla v spodnje perilo in ene kratke hlače. Se mi zdi, da tiste kopalke res ne dihajo in ni najboljše za razmere tam spodaj user posted image .  Kaj pravite? Bi bilo treba uporabljati "vodni" tampon ali ne?

Nefretiti user posted image user posted image user posted image user posted image Da se tvoje stanje izboljša, detece pa tako lepo napreduje, kot do sedaj.

Vse že pravite, da imate ful trebuščke. Jaz pa še nič. No, morda se mi zvečer malo na ven obrne, ampak to samo jaz opazim. user posted image Sem pa gledala slikce iz 1. nosečnosti. Prvič sem slikala trebušček v 14. tednu in je bil še fuuul majhen. V drugo naj bi bilo prej...no, bomo videli. Sicer pa v službi še nisem povedala, zato ni treba, da se prehitro pokaže.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
5.11.2010 12:25:34   
mami 27
Kar na najdem časa, za vsem odgovarjat danes, ludnica v službi tut pr meni. Petek, my ass user posted image

Kar se tiče plavanja, jaz bom tut najbrž šla pozimi mal v toplice. Pa ne vem, al se bom pridno preoblačila, al kaj bom, mogoče si bom not dala kr mojo Lunettko, mogoče pa bo kej pomagalo. Ker se jaz tut bojim da kej fašem...

Čestitke za vse preglede, nuhalne, drugim pa, ki to še čakate, naj čimhitreje mine, da spet vidite pikice user posted image

Jaz tudi že komaj čakam, novega G in pregled, pa da vidmo kako to drugje laufa. Ko mal okrog sprašujem, eni G so tko pridni, delajo skos UZje zastonj, vse slikice zastonj, materinska zastonj. Pr nas pa vse kasirajo user posted image Mislim to naše zdravstvo. Kot da da iz svojega žepa za papir za slikce user posted image Me včasih tko razkuri!

(odgovor članu Klaraklara30)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
5.11.2010 13:21:47   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Klaraklara30

To misliš 12.? Jaz pa šele naslednji četrtek user posted image . Še en teden za tabo.user posted image Vse imam tako pozno. No, sicer mi pa dnevi kar letijo zraven mojega sončka, tako da upam, da bo tudi nuhalna hitro tukaj.
Komaj čakam, da vidim detece moje, pa seveda da ga vidi tudi moj user posted image .

user posted image Pa še nekaj bi te vprašala...lahko tudi katera druga odgovori...glede bazenov. A misliš uporabljati kakšen "vodni" tampon ali se boš kar brez kopala? Mi smo bili tudi zadnjič na bazenu. Sem se kar brez kopala, potem sem se pa preoblekla v spodnje perilo in ene kratke hlače. Se mi zdi, da tiste kopalke res ne dihajo in ni najboljše za razmere tam spodaj user posted image .  Kaj pravite? Bi bilo treba uporabljati "vodni" tampon ali ne?

ok, ne bom več govorila, kje je še moja nuhalna, ker vidim, da s tem sam tebe matram...

ma bazen... jaz imam srečo, da še nikoli nisem imela kakega vnetja al pa kaj, tako da... v prvi nosečnosti sem bila na bazenu brez tampona, isto bom tudi sedaj, je pa res, da v drugi polovici nosečnosti nisem več hodila po bazenih...
pač grem v vodo, ko pridem ven, se takoj preoblečem - kar v suhe kopalke, če smo še na bazenu, in je to to. moj me draži, da je sedaj pa dobro, da imam toliko kopalk. čeprav jih reeees nimam toliko user posted image . itak pa imava navado - tud zarad tamale, ker hoče drugače bit ves čas v vodi, da gremo po zajtrku na bazen, potem malo ven, na sprehod, ogled okoliških krajev... po kosilu pa spet na bazen. ko smo bili v Bohinju, smo šli ob šestih na večerjo in po večerji še malo na bazen, saj je bilo tako fino, ko se je po šesti čisto spraznilo in smo bili največkrat sami potem notri. no, potem smo za tamalo še mal mleka nafehtali, da je pojedla še mal čokolinota pred spanjem, in to je blo to. aja, bazen pa je bil odprt do devetih.

ma veš kako pravim - saj imajo tud vaje za nosečnice v bazenih - tako da očitno tud ne more bit tako nevarno...

(odgovor članu Klaraklara30)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
5.11.2010 13:23:42   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: mami 27

Kar na najdem časa, za vsem odgovarjat danes, ludnica v službi tut pr meni. Petek, my ass user posted image

Jaz tudi že komaj čakam, novega G in pregled, pa da vidmo kako to drugje laufa. Ko mal okrog sprašujem, eni G so tko pridni, delajo skos UZje zastonj, vse slikice zastonj, materinska zastonj. Pr nas pa vse kasirajo user posted image Mislim to naše zdravstvo. Kot da da iz svojega žepa za papir za slikce user posted image Me včasih tko razkuri!

poznam ludnico. večkrat. pa decembra bo spet, že vem. mah... upam, da ti čimprej mine...

ej, glede pregledov - a ni to res nepošteno?
ok, saj vsem privoščim UZ na vsakem pregledu, da ne bo pomote, sam... jaz bi tud....user posted image user posted image user posted image
in materisnko sem plačala, ja. kao svetovanje. grrrruser posted image

(odgovor članu mami 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
5.11.2010 14:14:17   
bučkabb
no lep pozdrav čveke, ste res kr neki naklofaleuser posted image user posted image

glede nuhalne jaz nebi, ker sem menda tazadna ko jo mam šele 22- več ko 14 dni user posted image , ma sej bomo dočakale vse....
no pa sem vseeno v dilemi glede NS in prosim za vaše mnenje:
ko sem se naročala sem imela podatke da sem po M noseča 7 t, po UZ( ki mi ga je naredil g, ko sem ravno bila na rednem pregledu, tolk da so mi nosečnost potrdil) pa dobrih 6t, to sem oboje povedala sestri, ki me je naročala in me potem naročila. sedaj sem bila na prvem pregledu in mi je naredila g UZ da je videla velikost ravno zaradi NS in ugotovila, da kr ustreza po izračunu glede na M, kar pomeni da bom takrat ko imam NS noseča že polnih 14 t. a menite, da bi mogla poklicat in se prenaročit, da bo to prepozno al naj tako pustim, gin. je rekla da bo vredo ta datum ko sem naročena, sicer se mi zdi da sploh ni polagala velike pozornosti na to in ni računala kolk bom takrat noseča.
ma pretiravam,...... bom kr tak pustila

drgač sem pa tudi jaz kr fajn utrujena in se mi popoldan ko pridem domov nič kaj ne da, sam me tamala prisili v to, da sem aktivna, pol zvečer pa se skupi uležema v posteljo in se kr po večini zgodi da jaz prej zaspim ko onauser posted image user posted image

glede pregledov pri gin. pa tud meni ni fer do vseh, da delajo takšne razlike, saj smo vendar v isti državi in v istem sistemu zdravstva, zakaj morajo eni plačevat, drugim pa ni treba
no jaz sem ena tistih srečnic, ki mi ni treba nič plačat in sem imela v prvi nosečnosti kr enih 6 UZ +NS. 
pri nas v CE je tako, da če maš gin v porodnišnici glede UZ in vsega velik boljš prideš skoz, kot pa če maš v ZD ali celo privat, ker pa itak vse računajo, je pa res da mi na pregledih res velik več čakamo in ponavadi tam preživimo cel dopoldan, ker pač mora gdaj gin. na oddelek kaj lete in nujni primeri,.....skratka gre bolj počasi vse skupi.

no fajn čvekajte in se tipkamo spet v ponedeljek, ker jaz med vikendom računalnik odmislim in se ga niti ne pretaknemuser posted image , bom verjetno mela kr velik dela, da vas bom prebrala,upam da ne boste prekoračle 100 strani user posted image user posted image  

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
5.11.2010 14:31:42   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

glede nuhalne jaz nebi, ker sem menda tazadna ko jo mam šele 22- več ko 14 dni user posted image , ma sej bomo dočakale vse....
no pa sem vseeno v dilemi glede NS in prosim za vaše mnenje:
ko sem se naročala sem imela podatke da sem po M noseča 7 t, po UZ( ki mi ga je naredil g, ko sem ravno bila na rednem pregledu, tolk da so mi nosečnost potrdil) pa dobrih 6t, to sem oboje povedala sestri, ki me je naročala in me potem naročila. sedaj sem bila na prvem pregledu in mi je naredila g UZ da je videla velikost ravno zaradi NS in ugotovila, da kr ustreza po izračunu glede na M, kar pomeni da bom takrat ko imam NS noseča že polnih 14 t. a menite, da bi mogla poklicat in se prenaročit, da bo to prepozno al naj tako pustim, gin. je rekla da bo vredo ta datum ko sem naročena, sicer se mi zdi da sploh ni polagala velike pozornosti na to in ni računala kolk bom takrat noseča.
ma pretiravam,...... bom kr tak pustila

no fajn čvekajte in se tipkamo spet v ponedeljek, ker jaz med vikendom računalnik odmislim in se ga niti ne pretaknemuser posted image , bom verjetno mela kr velik dela, da vas bom prebrala,upam da ne boste prekoračle 100 strani user posted image user posted image  

jaz sem bila prvič tud pri dopolnjenih 14 tednih na nuhalni, tako da... ni prepozno. tako so mi povedali.

in ja, tudi jaz odmislim računalnik med vikendom. user posted image  paše...

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
5.11.2010 15:51:59   
coris
hej punce.

včeraj imela "pregled" ki to ni bil. v službi sem cisto malo krvavela tako da sem 2x z wc papirjem obrisala nezno roza kri. zvecer sem imela tako pregled, ki pa je bil v bistvu le sprejem v leonišče. pogledali me niso kljub temu da sem povedala za roza izcedekuser posted image še dobro da imam v torek nuhalno, ker so mi dali naslednji pregled šele čez 6 tednovuser posted image

no ja takle pač mamo in danes za enkrat ni več roza izcedka in upam da tako ostane do 20. maja. kaj vec vam pa povem v torek ko imam NS user posted image user posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
5.11.2010 16:35:07   
Luskica
vesna_b mogoče se pa v podčetrtku še vidimo. Tudi midva greva tja, ampak že malo prej in dvajsetga že odideva.
Se bova po trebuščkih prepoznaliuser posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
5.11.2010 17:56:44   
rakica 2

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica1980

madona, pa kok G ti imaš, da se ne zedinijo user posted image
kaj majo za komplicirat, po Uz nej ocenijo pa mir, kaj te sekirajo brez potrebe!

user posted image
Kr sam enga G, v začetku okt. sem imela prvi pregled, po mojih izračunih noseča takrat 6 t, po UZ pa 7t.  Verjetno mal prej zanosila, kratki ciklusi....naslednji pregled drug teden ko naj bi bila noseča 11t.
Zdej pa sem bila za vikend na urgenci ker sem imela težave (izcedki) in me tam vpraša kok ste rekla da ste noseča? In povem da dobrih 10 t, in se  G začudi in reče da njej se zdi da sem več.....po vseh merivah ploda ji je izračunal med 11t6d-12t4d
No sicer se ne obremenjujem s tem ker ko sem vidla pikico in da je z njo vse OK sem bila pomirjena, sicer pa tko k sem rekla enkat maja bom tud jaz rodila!!!user posted image

si na istem kot jst,nisem še bla 10 tednov,na napotnici mi piše pa 12t,v četrtek mam ns pa da vidmo kaj tam pove,je pa tud mene presenetla velikost,ampak ni mogoče,da bi prej zanosila,ker vem kateri dan smo "nardil"user posted image .
drugače pa smo imeli računalniški mrk in mam fuuulll strani za nazaj prebratuser posted image .
NASLEDNJI PREGLED 23.11.,NS 11.11.
AJA KAM POŠLJEM ZA GESLO DOBIT ZA MAIL,ČE GREM NAZAJ ISKAT ZIHR NE DOBIM DO POLNOČI?user posted image user posted image
počasi ukinjam dojenje oz ga tamala kar sama,očitno ji okus ni več všeč,zdej me je pa še ugriznla da sm vidlauser posted image in pol...  jst že čutim user posted image dva dniuser posted image

< Sporočilo je popravil rakica 2 -- 5.11.2010 18:00:20 >

(odgovor članu zvezdica1980)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?