vesna_b
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nefretiti V prvi nosečnosti sem imela preeklampsijo, ampak smo se tega zavedeli šele ob porodu. V bistvu je bil pritisk 140/90 zame visok, glede na to, da ga imam običajno 110/60. Otekla sem do vseh možnih mej, ful slabo sem se počutila. V bistvu je bila taka prikrita preeklampsija. Potem pa še trije zaporedni SS kažejo na slabšo prekrvaitev maternice, ki je pri preeklampsiji običajna. Hči se je rodila 3 tedne prezgodaj s CR, ker je bilo tako bolje za obe. Lahko bi se zgodilo, da bi obe umrli. Imela je 44 cm in 2030kg. Bili sva 10 dni v bolnici, da je dosegla tisto minimalno težo za odpust. Potem je v parih mesecih praktično vse nadoknadla. Pri treh mesecih je bila prava bunka, tako se je zredila. Ampak sem imela res urnik hranjenja na 2 uri. Sedaj je še vedno malo manjša, stalno je na spodnji percentili, ampak je tudi moja tašča bolj majhna. Drugače je razvoj potekal totalno Ok, z njo je čisto vse OK, je ful brihtna, včasih celo preveč. Vesnab: zakaj misliš, da se to lahko zgodi tudi tebi? Upam, da ne.... Jaz pa spol že vem..... najprej najlepša hvala za odgovore. no, sam da je tvoja princeska zdrava, a ne? in ti verjamem, da je včasih preveč brihtna - se mi zdi, da to poznamo kar vsi... ma da se lahko zgodi meni... saj ne mislim, da se mi bo to zgodilo, sam sem slišala, da je tega kar nekaj, in potem brskaš in bereš, pa izveš vse in še mal več, tako da človek potem sploh ne ve, kaj naj si misli. upam pa, da ne bom imela problemov. prvič sem imela full nizki pritisk, zadnjič pa sem se full slabo - švoh - počutila, pa sem mela 142/90 - kar se mi je prvič zgodilo... nikoli prej še nisem imela toliko pritiska namerjenega. sicer ok, že čez pol ure je bil normalen, 120/75 glej jo, barabco, spol veš, pa nam ne poveš? pa tako firbčne smo... no, jaz se tudi počutim full lažje, odkar sem povedala okomot se oblečem napol nosečniško in razkazujem svoj trebušček. sedaj sam še komaj čakam brcike in še mal večji trebušček rezervirala sem naš dopust gremo 19.11. v podčetrtek - sva dobila bon za vikend paket, tako da bomo malo uživali. hm, je rekla, če dajo za tamalo posteljico - in ker jo povsod računajo, sem rekla, da ni treba (ker imava svojo prenosno) - in ona meni - da je itak zastonj, da nam pripada. jej, pol pa prav, pripravite sicer ok, jaz ne bom pretiravala v bazenih, bosta pa mojadva bolj uživala. jaz pa tud, ko ju bom gledala.
|