ječi12
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac Nenya nekam mi je pobegnil tvoj post sem ga šele zdaj opazila, ko so ga citirali.. Ah ta moj ementaler... No v glavnem, nekako se mi približno sanja o čem pišete pri negi spolovila pri dojenčicah.. bom se pustila presenetit in s tem ubadat šele, če bomo imeli pupo.. da ne bom zastonj komplicirala kar se tiče plenic.. mi smo zdaj čisto suhi.. Peter je bil v privat varstvu, kjer niso bili ravno usmerjeni v odvajanje, ker jih je bilo veliko pičipokijev... Tudi jedel ni sam dokler ga nismo pustili avgusta doma ker doma je jedel predvsem večerje in ob vikendih, kar je očitno bilo premalo da bi lahko osvojil žlico (no vilica mu je še kar šla).. No poleti smo dali Plenico stran na moje inzistiranje, ker je doma ko sva bila skupaj bil popolnoma suh, tudi čez popoldansko spanje.. Avgusta, ko je ostal doma pa smo se dogovorili, da je že velik fant in da ne rabi plenice ponoči.. No dala sva ga šena kahlo vsakič preden sva še midva šla spat, tam okoli 23 h in bil je polulan od takrat le ene 3x na začetku potem pa ne več... kar se tiče mor, Peter jih načeloma nima.. zelo nemirno spi, če mu čez dan ful dogaja ampak ne da bi jokal ali kričal.. K nam v posteljo pa nikoli ne sili, mogoče zato, ker jaz vedno pridem v njegovo sobo in ga pomirim preden sploh pride do naju.. Sicer se sploh ne zbuja... Kar se tiče strahov, mi je zelo koristila en finta od kolegice... Ko je Peter začel razvijat občutek strahu je začel govorit, strah me je čarovnice, strah pošasti, tega in onega.. No pol sem mu enkrat rekla: ja kako te je strah? A ti ne veš, da imajo čarovnice, pošasti, krokodili, volkovi... (seznam se širi) prepovedan vstop v naše stanovanje?? Me je čudno pogledal pa sem ga peljala do vhodnih vrat in mu pokazala tablico s priimkom na vratih in mu rekla poglej tukaj piše: strogo prepovedan vhod "tem pa tem" v Petrovo stanovanje.. In je zaleglo.. neverjetno.. Sicer pa imama eno knjigo Raising happy children, kjer so te nočne more opisane kot del razvojne faze.. bom danes malo prebrala kaj predlaga kot rešitev.. Sem ta del preskočila, ker ni bilo potrebe... tale bitja.....men delajo prou težave ,tut pr nas je seznam čedalje večji.ampak kje to pobereeeeejoooo? midva sva vedno pozitivca mamo radi use živali,še une k so res ogabne jih hvaliva,poveva da so tut čarovnice prijazne če jim nič ne nardiš,volkci so itak v gozdu in nič ne nardijo.če ga vidiš se umakneš ker ga ne poznaš drugače so pa skos v gozdu,isto lisice ipd...nimamo sicer še pošasti in takih fantazijskih.ampak meni se prou smili ker ne vem kdo ji to reče,za volka vem da ji je dedi neki prbil o njemu da se jih zdj boji,in pol mi pravi mami ne grem po stopnicah ker me volk dol čaka,bi ga kr usekala deca kaj ji je govoru(vem pa ne kaj ji je reku) in pol jo morm valda pospremit in ji dokazat da ga ni ker je itak v gozdu..ipd ipd.... pa še božiček.groza,se ga ful boji.briga njo kašna darila nosi,ampak ona od božička noče nič in noče da pride k njej.zato ga sploh ne bomo meli,darilo bova šle kupit skupej,ker nama bo božiček dal dinarčke in si ga bo sama izbrala in ga bo sama dala pod smrekico..tko da božiček bo pri nas sicer obstajal ampak daril ne bo nosil letos,ampak bo samo financ minister....pa upam da bo potem drugo leto bolje....
|