|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
2.11.2010 19:09:11   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

NAJKI, KJE SI ???

Tuki tuki, kaj zjas user posted image .

Ma bezgavke me bolijo, usesa cukajo, grlo praska, herpes naredu, razjeda na dlesni... Nocem vedet, kaj bo iz tega... Pa se mali je cisto zagiftan in vrocinco je imel, iz ucka gnojno, tako da smo bolj kot ne polezavali. Danes sem bila v P na kontroli, 1cm odprta, naj pridem spet jutri, ker bom mogoce ze za v porodno. Ma itak mi vsak dohtar nekaj svojega interpretira, tako da jih ze z rezervo jemljem. Bo pa jutri osmi dan po roku, tako se je tudi mali rodil, pa cisto mozno, da je to moja formula user posted image . Trebuh pa se kar raste, js res ne vem vec, kam se misli se razsirit.

Aja pa cestitke se ostalim novim mamicam user posted image user posted image user posted image

V glavnem 1.11. je mimo, tako da sem se vdala v cakanje, sam da ni glih tega datuma zadela.

Valentina obiski v PO samo za partnerje in zdrave sorojence.

mamamajca prejsnji teden je bilo ze pod nulo. za vrtec oblecemo zabice in cez tople hlace, ker v vrtcu ga imajo samo v zabicah, za ven pa hlace cez. so tudi sami tako predlagali. pa seveda dolg bodi in dolga majcka, spet ga slecejo do bodija po potrebi, za ven le se bunda in zimska kapa. trenutno je pa zunaj 15 stopinj in samo debelejse hlace in zgoraj dolg bodi, dolga majica in flis pa prehodna kapa ali kapuca, ceprav rajsi kapa, ker ga se vedno usesa matrajo. je pa obicajno odvisno tudi od dezja in vetra kaj ima za cez, pa od trenutne temperature, kako debele hlace ima cez zabice.

komot se prestavite na dojencka, saj sem povedala, da se mi ni problem preselit zraven user posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
2.11.2010 19:45:45   
zinchy
a mi lahko priporočate katere kapljice nej vzamem proti krčem iz avstrije?? baje jjih je kar ene par? hvala

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
2.11.2010 21:08:15   
anju
Najki user posted image pa prav vse se vam je zložilouser posted image

virusi v vrtcu in dojenčki načeloma naj bi bili do 3 mesecev dojenčki zaščiteni z maminimi protitelesi že iz posteljice, tudi če mama ne doji. z maminim mlekom dobijo še protitele. načeloma. ziher je pa ziher, ne?!
mi je pa mama že večkrat rekla, da je zanimivo kako pride cela familja bolana, dojenčku ni pa nič.
virusi ravno v košaro ne bojo skakali, bojo pa zato vsaj vse radovedne mlade gospodične iz vrtcauser posted image vsaj pri nas je tako da so dojenčki zelo popularni. tudi trebuhi, ena punčka se je vsakič ko sem prišla po mulčka stiskala k mojemu trebuhu:))

ribodermin ima nekaj vanilije notri, ki ublaži ribji vonj. ja prav prijetno diši. mi ne verjameš?:) res so bili z riboderminom namazani. ribje mazilo ima manj dodatkov in pravzaprav sploh ne smrdi. samo se ga težje dobi. jaz sem ga najbližje v Kopru. v Postojni, Sežani ga ni.

nejkec
glede mleka ti je 2ursae lepo odgovorila. marsikaj je normalno. tudi jaz zadnje dni nonstop dojim, pa bolj ohlapne se mi zdijo, ampak to ne pomeni kar da manjka. se bo že nabralo, če so potrbe večje. in ne, nikoli ni dojka povsem prazna, mleko stalno nastaja. se pa naši črvički radi razvadijo in pridno pijejo dokler lepo teče, ko je treba gosto ven potegnit pa bi radi da menjamo stran, ne:)
hitro se lahko napsihiraš s tem. mene je danes že prav zaskrbelo. naš ima popoldansko večerni kažin. zbudil se je ob 5. dojenje, previjanje, igranje, dojenje in potem jok iskanje bradavice, ko mu dam malo cukne in se krega in jok in jok in iskanje in ni prav. komaj po 8 je zaspal. sem pomislila da ni mleka, da je lačen, pa vseeno ne vem kako je pa cel dan bilo dovolj za obroke... ma ne vem. če bo zdaj spal 3h bo že dovolj.

aja, današnje tehtanje 800g nad porodno v 3 tednih, tako da neki mleka že jeuser posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
2.11.2010 21:15:01   
nejkec

ribodermin ima nekaj vanilije notri, ki ublaži ribji vonj. ja prav prijetno diši. mi ne verjameš?:) 

Hihi, pa recimo da ti user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
2.11.2010 21:20:57   
anju
ampak zdaj so bili zelo malo namazani. pred tremi leti so se tako svetili, ko so jih pripeljali z vizite, kot bi jih tunkali v to mastuser posted image

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
2.11.2010 21:37:07   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

jaz imam isto dilemo user posted image . Po mojem jo bom kar zunaj pustila, šibala not po otroka in ko ju bom pripeljala do garderobe (ki je praktično takoj za vrati) jo bom, med tem, ko se oblačita, hodila še ven gledat. Tudi mene je strah virusov, pa še vroče ji bo not. Upam, da bo tako šlo. A je tebe kaj strah, da ti je kdo ne ukrade? Jaz priznam, da me je tudi tega strah - nekdo, ki vidi, da jo vsak dan puščam zunaj in to izkoristi....

Ravno tega se bojim. Sva vseeno šli po malega. Sem jo pustila pred vrati, šla po malega, potem se je pa on oblačil, jaz sem pa skoz voziček čekirala pri vratih.
Mamamajča sej vem da naj bi bili te mali zaščiteni, samo mi je brez veze izzivat po nepotrebnem. Je bil Nik kar precej bolan kot dojenček in ne bi še enkrat isto.

Nejkec jaz ji glavo umijem z mokro krpico. So tako pokazali v P in tako delam.

Dojenje - jaz še vedno dojim iz obeh dojk na obrok. Pismo, zdaj bi pa skoraj že mogla ena dojka en obrok. Nejkec, po mojem se ti res vzpostavlja ponudba - povpraševanje.

user posted image  a ima katera izkušnje s Tametilom?

Najki, kot da bi brala svoje stanje pred porodom. user posted image  Meni se je to sicer dogajalo slab teden prej. Kar se herpesa tiče bodi pozorna da ga ne preneseš na malo. Meni so celo paniko zganjali v P, pa je bil herpes že suh so mi vsi masko silili na obraz. Pa drži se jutri, nej že bouser posted image

user posted image  Anju, dobro papcateuser posted image  Jaz jutri dobim tehtnico, srčno upam da je mala dovolj pridobila.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
2.11.2010 22:11:26   
BRinME
evo pa smo doma...user posted image
se vam samo na hitro oglasim, in zahvalim za vse user posted image in čestitke...user posted image

Kaj več in porodno zgodbo napišem ob priliki...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
2.11.2010 23:01:14   
orhideja80
Da se še jaz na hitro oglasim: domov sem prišla v soboto, od takrat naprej imam obiske iz tujine (+ še moji) user posted image , tako da ni časa niti za spremljanje oktoberk, kaj šele pisanje.  Mi kar malo že kuha, nobenega miru, hvala bogu sem vsaj kok tok pri sebi, nisem bila nič šivana, le noge me bolijo za znoret vsak dan.user posted image  

Na srečo je mali Ben pravi cukerček, skratka priden user posted image . Le umivanje mu ne paše, pa nagec ne mara bit rad user posted image .

Kaj več (porodna zgodba) pa vam napišem naslednji teden, ko se znebim obiskov!

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
3.11.2010 7:26:20   
smarnca
jst ribodermin naročam vedno tukaj, pa pokličem pa če nimam nobene poti v Domžale mi ga po pošti pošljejo. so full prijazni pa kar 250 g, da ga mamo za en čas itak pa mažem mulčka po riti z njim in po telesu, tk, da se ga ponuca v pol leta
http://www.kozelj.net/

anju moj se tut na konc pri dojenju že neki krega pa zvija, pa je rekla pediatrinja, da se je verjetno preveč najedel, ker je tak požeruh, da si ne moreš mislit. mi smo meli učer prvi obisk pri pediatrinji, zredili smo se za eno kilo tk,da jih mamo zdej 5140, zrasli pa za 5 cm.

prejšnji teden sdem mela mamo na obisku, pa sem vas sam brala bom pa zdej počas bl aktivna.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
3.11.2010 7:29:24   
Najki
Jutro!

a res anju da se ne dobi ribodermina na primorskem? sicer je najbrz druga lekarna kot v LJ. kaj pa hrvaski jekoderm, ce je se pod tem imenom? v stari jugi je bilo to to. oziroma kakrsna koli ribja mast ali ribje mazilo pod drugim imenom, mogoce ga niti ne poznajo kot ribodermin.

pokora sploh ne vem, ce je herpes, mi ga nikoli niso diagnosticirali. me je bolj ustrasilo, da je vaginalni, pa da sploh ne vem, da ga imam ali karkoli ma je bila samo paranoja. sej pol mi se rodit ne bi pustili, pa se je sestra smejala, da ce bi imela vaginalnega bi se zelo dobro vedela, ker ful boli user posted image . sicer pa ja pazim ze pri tamalem, da ne pride v stik, ma mi ga ful manjka lupckat user posted image .

orhideja pa dej reci ne obiskom za par tednov, sej folk bi se v porodno uletu, ce bi lohk user posted image . se urnika nimate vzpostavljenega, pa ga morate ze na glavo postavljat in se spravljat v stres.

js grem pa danes sama v PO, tamali gre sicer z mano, pa ga bo tam nona cuvala in ce me obdrzijo, ga bo odpeljala v Sezano na vesele urice. zdejle popapava, spijem kavo, spokava, obleceva in pocasi tja. dragi ima pa prevec obveznosti, ki jih bo prekinil le, ce me bojo dejansko hotli v porodno vtaknit.

no grem se zdej zdramit.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
3.11.2010 8:24:01   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

a res anju da se ne dobi ribodermina na primorskem?

samo ribodermin se dobi, sem slabo razumljivo  pisala. po priporočilu 3x mami pa sem hotela navadno ribje mazilo, ima manj dodatnih snovi. dobila sem ga v Kopru, pa ne vem če je 3x mami to mislila, saj je pisala da uporablja samo tisto od ljubljanskih lekarn. sem naročila bratu da mi prinese ljubljanskega, bom videla razliko.

smarnca veš da sem vse bolj zmedena. ne vem a ga kje biksam... skoz je neki siten. ni da se naje in je en čas zadovoljen, niti 5 min. a se res preobremenijo prebavilauser posted image če je to, ok, bi vedla da je za potrpet, ma kaj ko se sprašuješ vse sorte... si nisem mislila da me bo kr mal s tira vrglouser posted image

Pokora zakaj tametil? si tud ti negotova? pomojem mata samo ta problem da je mala še zaspanka. to se bo poštimalo.user posted image

BRinME in Orhideja80 dobrodošli nazaj na rruser posted image Orhideja user posted image kako ljudje ne razumejo da se želi družina najprej sama spoznat?!

Najki kolk pokic ti dam da se primejo?user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
DRŽI SE PUNCA!!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
3.11.2010 10:04:34   
smarnca
anju jst sm si prejšnji teden sčrpala mleko iz dojke pa sem mu dala po flaši, da sm vidla kok spije pa če mam jst dost mleka, pa sem mu dala 120 ml pa je spil pa se ni nč napenjal pa matral...očitno sm zadela dozo na dojki pa spije verjetno veliko več in kar je preveč zbruha, sam sej veš, verjetno je zlo bl boleče če se preveč naje kot pa lih prov..tk da, jst se ne obremenjujem s tem pediatrinja je reka, da sta dva tipa otrok eden tip k mu je treba skor silit za jest in drugi tip k poje v parih minutah in zmer preveč. tk, da moja dva sinova sta si povsem različna glede hranjenja...prvi je bil na dojki tut po uro - od začetka pa sem ga lahk prklopla po eni uri miru spet na dojko...pa je jedu pa spal v mes...ta pa se konktretno naje, ko je.

sm pa mogla prejšnji teden en dan dat dodatek za večerjo...sem bla cel dan na nogah pa jedla pa pila skor nč, pa napsihirana mal pa je šlo mlekeca....a pa smo hmal dobil nazaj..je patronažna rekla, naj si nabavim frutabele pa jih jem med obroki če ne bom uspela jest ob uri.

ja najki zdej je pa že cajt, da bi šla še ti v P.

mi smo pa danc ponoč kar dobr spal. sicer bolj pozno hodimo spat, ob 22 sva jedla pa šla spat se je zbudu ob 1:30 se najedu pa sva nazaj zaspala. ob 4:00 je začel neki jamrat tam v posteljci pa sem ga dala h seb pa obrlna na trebuh pa sva spala do 6:30.

a kiera že prakticira spanje še kako drugače razen na boku....no na trebuhu, na hrbtu itak ni priporočljivo. mi smo prvega dajal tut že pri dveh mesecih kar na trebuh spat, ker je bogi mel full krčev pa je mu je bolj pasalo tako.

bomo videli.

pokora a si pol kupla tiste obkladke za bradavice?so ti pomagali?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
3.11.2010 10:21:29   
filisa
jana 84 - kako lepa porodna zgodba, sm dobila kr malo solzne očke, sploh, kr sem zraven podoživljala svoj porod...

Obljubim, da se bom ˝podvizala˝ user posted image  in tud sama čimprej dokončala že zdavnaj obljubljeno  user posted image    svojo porodno zgodbo.  Na forumu se še mi rata kaj oglasit, za pisanje zgodbe pa mi ponavadi vedno zmanjka časa, ker naša mala žaba čez dan bolj slabo spi, včeraj pa so nas še celo popoldne dajali krčki user posted image , samo se je HB zvečer umirilo in smo spet pridno spali, tako da smo sedaj spočiti user posted image !

anju - ja, se mi zdi da kapljice zadevo malo olajšajo - vsaj, da se prej pokaka in je nekoliko manj napenjanja. Jih je pa potrebno dati pred vsakim hranjenjem in tud, ko nas zelo zvija jih dam malo na dudo, da jo prej sprejme in se posledično moja pikica tud malo pomiri. Zdijo se mi vredu, saj so narejene na rastlinski bazi in jih ne moreš predozirat.
Če te prav razumem za obrazek uporabljaš ribodermin? Jaz tud iščem eno primerno kremco za obraz za hladne dni, ko bomo na sprehodu, pa ne vem katero nabavit user posted image
Pa čestitke za super pridobivanje na teži user posted image

večerna rutina - mi že kar nekaj časa delamo nego in hodimo spat ob isti uri +/- pol ure. Zdaj, ko se je pa ura prestavla, pa smo vse pomaknili za 1 uro prej. Hodiva pa midva z user posted image  skupaj spat z Brino - no midva seveda v svojo posteljo user posted image

zinchy- poskusi z LEFAXIN kapljicami- kot sem že napisala anju, nam majčeno pomagajo (vsaj zdi se mi tako).

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
3.11.2010 10:34:49   
3x mami
CESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM user posted image user posted image user posted image

zdaj pa samo se Najki cakamo, ane?

pri nas je pestro. prejsnji teden se me hotel lotit nek prehlad, tako da sem bila mal svoh. potem pa en kazin doma in v nedeljo sem od psihe imela cisto malo mleka, da me je ze bolelo, ko je mali vlekel. sem se zacela nacejat s caji, vodo... v ponedeljek je bil ali siiiiten, non stop ga je nekaj matralo in je sam potoval od mene k mozu in nazaj. vecja2 pa polna energije noter divjala. mal tud ljubosumna... vceraj, spet od psihe, zacne boleti ena dojka. zvecer se mi ze dela mastitis, 38 vrocine. vroc tus, iztiskanje, masiranje, pocitek. pa je slo mimo, upam...
prevec stvari na kupu...

anju, si ti sprasevala za cisco? prenehala naj bi nekje do pregleda. jaz se ne bi sekirala. ce pa do takrat ne neha, pa se na pregledu pomenis. jaz imam see drugi dan cisto cist vlozek, fajn pa je tekloi lih ene 6 tednov. za ribjo mast: na obali nisem nasla tiste 'moje' obicajne. tako da si jo narocam, da mi jo prinesejo iz ljubljane. mi je fajn.
kila. meni je rekel, da po zadnjem porodu pocakam eno leto, da vidim, kako je stanje, in potem dokoncno popravim. ker nova nosecnost lahko sam spet pokvari popravljeno. to, da ni ravno za veliko stevilo otrok - sem dobila tak obcutek, med vrsticami ("zenska ni stroj za rojevanje; ce hocejo otroci imeti mamo in moz zeno, naj jo pustijo mal pri miru...").

nejkec, nisem brala za nazaj, kako ti gre dojenje. ampak, ce rabis na obrok dve dojki, pac das dve. sam ne prehitro zamenjat stran, ker je na zacetku bolj vodeno in sele potem pritece ta mastno. ce sam zacetek popije, zna bit hitro lacen. naj faaajn sprazni eno, da se utrudi mogoce, potem kupcek in na drugo stran. ce tam popje sam malo, zacnes naslednjic spet na tej se mal polni strani. redvsem pa - delaj po obcutku in se ne obremenjuj, kaj in kako bi moralo biti. ker 2 zenski nista enaki, in 2 otroka tudi ne.

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
3.11.2010 11:32:21   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: smarnca

ja najki zdej je pa že cajt, da bi šla še ti v P.

boga najki! Te besede poleg nas (ki bi se že končno rade selile na forum dojenček user posted image )
 sigurno posluša še od svojga in vseh sorodnikov in prijateljev, tak da je pol reva že čist napsihirana in že zarad tega ne gre rodit user posted image . Tak da punce, pustmo jo na miru,pa bo user posted image !

Jaz sem imela prve dni tud full boleče bradavice(predvsem eno) in sem uporabljala multi mam komprese, ki sem jih na vsake tri ure zamenjala (1 dan), naslednji dan pa jih še kombinirala z modrim bepanthenom (ki ga je potrebno izpirat) in so bile v 2 dneh skoraj čist ok.

3xmami - pazi nase in svoje zdravje user posted image !

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
3.11.2010 11:36:05   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

Če te prav razumem za obrazek uporabljaš ribodermin? Jaz tud iščem eno primerno kremco za obraz za hladne dni, ko bomo na sprehodu, pa ne vem katero nabavit user posted image

za vse uporabljam ribje mazilo, zaenkrat. samo je mastno in bom...ko bom pogledala tudi za kako drugo zimsko kremico. ribodermin je ribje mazilo, ima pa nekaj več dodanih sestavin. jaz sem kupila navadno ribje mazilo od obalnih lekarn. vsebuje ribje olje, perujski balzam, pomožne snovi: lanolin, beli vazelin, eterično olje sivke. 3x mami kakšna pa je razlika tega z ljubljanskim?

3x mami user posted image za vse vas.
mislim da nas vse čaka še kar nekaj pestrih mesecev...
meni je tako hudi ko pomislim na starejšega... me ta mali kar zaposli, ta večji pa ni preveč statičen, da bi se mu dalo v troje cartat... ali pomagat previjat.

smarnca ma tvoj tudi stalno neki jamra, moj tudi med spanjem. in zelo hitro se razjezi, ma prav razjezi, da mu zmanjkuje glasa. nisem čisto prepričana kolko so to krčki... ko ga dvignem preneha samo za nekaj časa, potem je spet nemiren in išče tolažbo, pa je spet nemiren ko jo dobi. če mu dam dudo jo pa čukasto vleče, je pa že zaspan, a ne zaspi. včeraj jo je vlekel celo uro in meni se je zdelo da sem ga samo zmedla z njouser posted image mah, se še loviva...
včeraj sem bila skoraj prepričana da mu je premalo - potem je pa spal 4h - a je možno da se je tolko utrudil in je dejansko spal lačen?? jah, vse je možno, vem...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
3.11.2010 11:59:35   
3x mami
anju, prepisujem: "1g mazila vsebuje 300mg ribjega olja. pomozne snovi so beli vazelin, lanolin beli vosek in vanilin kot disava".
starejsi je imel nekaj casa tezave, pa smo na veliko rabili ribjo mast. ko sem poskusila druge (riboderm, hrvasko mazilo, obalne lekarne), sem videla, da mu nic ne pomaga oz da se mu stvar se celo slabsa. zato sem potem nehala poskusat. ampak, saj ves, od otroka do otroka razlicno.

moja srednja mi tako rada pomaga kuhat in je srecna, ko vlaci na kup sestavine iz omare lonce, pa kaj premesa, pripravi solato... starejsi tudi rad pomaga, ampak kuhinjo prepusti sestrici (ce sva sama, pa uziva v kuhanju), posesa, dolge ure bi poslusal pravljice... eno jutro sem jima pred vrtcem dala sadje za zajtrk, malega sem dojila, zraven pa jima brala o piki jakobu. sta bila prav vesela... pa oba obozujeta dolge sprehode.
ma idej, kaj delat ne zmanjka (uh, pocasi bo treba zacet delat voscilnice. pri nas to traja), sam po navadi zmanjka cas al pa energije nam odraslim. zal.

dobili smo datum za kolke. nam jih bo pregledal kar miklavz user posted image

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 3.11.2010 12:03:14 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
3.11.2010 12:03:32   
Tiamo
Dan, punce, smo še vedno ttukaj, najki pa no a bo???

Mi se imamo fino, čeprav bi bil naš fantič čez dan skoz na joški. Ponoči mi lepo spi, od 22 pa do 5 ure.... Jaz pa sploh nevem glede tega dojenja, a imam dost mleka ali ne, tamalček dvakrat potegne in potem zaspi, ga skoz zbujam, vleče zaspi in tako se igrava in igrava....

Mi je prejšni teden pridobil 220g, v 4 dneh pa pa potem padel za 20g...tako, da se še naprej trudim z dojenjem, samo malo mu bom morala dodajat....

evo se že krega....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
3.11.2010 12:05:08   
missD
3xmami pa tudi ostale...kako zgleda na prvem pregledu pri pediatru? kaj pogledajo, ti povejo,...?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
3.11.2010 12:35:11   
anju
3x mami vidim zakaj vam je lj ribje mazilo pomagalo - 1g obalnega vsebuje samo 100mg ribjega olja.

ja, je marsikaj za počet skupaj samo malo smo neutečeni še. bi delala palačinke (to zelo rada delava:)) pa začne mali jokat potem zizat ... in traja 3h, ko mora ta večji že pojest in it spat... vse se da samo navadit se še mormo. pa stran sem naju držala z malim, ko je ta večji bruhal in se to še pozna, se kar odpravi dol h noni in nonotuuser posted image pa upam da se unese ta miken saj ko ne spi skozi neki jokca.

pregled kolkov mate v Postojni?

res, kako zgleda 1 posvetovalnica?
teža, višina, obseg glavice, hranjenje, kakanje ... kaj še?
smarnca pa user posted image za težo! mi smo nekje na vaši porodni:) si nam že zaupala svojo porodno zgodbo?? kako spravite take velike otročke na svet?

na srečanju smo se neki pogovarjale o cepljenjih. a boste dale cepit proti rotavirusom, tuberkulozi, še čemu?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
3.11.2010 12:47:01   
2ursae
klub požrešnih dojenčkov: o ja, definitivno je naša punca častna članica, komot bi bila pa tudi predsednica, zlasti nočne izmene user posted image . V bistvu ji zlepa ni dovolj. Ko se lepo napije in zadovoljno obmiruje, ji moram nujno podreti kupček in če imam smolo (in jo imam v cca 70% primerov), se potem zbudi in hoče še jesti. In tako dalje, dokler ne začne zraven še na veliko polivat (jasno user posted image ), ampak deklič je neumoren in hoče ŠE. In to zna trajat, dokler je ne premaga spanec. Pa sem ji probala dat namesto dojke dudo. Nekaj časa je besno žulila, potem pa je duda poletela čez pol sobe - najbrž ko je poštekala, da ne bo iz nje ničesar izmolzla. Potem sem poskusila preprosto ne ji dat dojke. To je tak jok, da ji na koncu poražena ustrežem. Sem pa včeraj poskusila novo metodo in sicer, ji dam dojko, počakam, da parkrat potegne in ji jo vzamem. Se je kar obneslo, nekaj je še cuzala svoj jeziček in zaspala. Ampak po mojem je delovaleo le zato, ker je bila že utrujena, saj sta bili za njo že dve uri non-stop hranjena, podiranja kupčkov in polivanja. Ponoči, seveda.
Sem brala v knjigi, ki jo imam (zame the best knjiga o otrocih, od Penelope Leach: Otrok od rojstva do šole - sicer napisana pred cca 50. leti, a še vedno super), da novorojenček, ki še ne pozna svojega telesa, tudi ne prepozna lakote. Ima sesalni refleks in to je vse. Ve pa že, da mu dojenje predsavlja ugodje: stisnjen je k toplemu telesu, udobno nameščen in v želodček dobiva toplo in dobro mleko. In novorojenčki (nekateri, ne vsi, seveda) se zato hočejo skoz dojit, pa čeprav pojedo preveč. In zato potem vse te težave.

vozičkanje in dežuser posted image a imate prevleke za voziček? Jaz je nimam ... zdajle sicer sicer ne dežuje in šibava ven, ampak me zanima, kakšne načrte imate ve za deževne dni - ostati doma ali dati na voziček prevleko in gremo. Mene za sprehajanje dež ne moti, ampak prevleke pa res nimam, pa tudi nekako se mi ne zdi, da bi bil otrok, zavit v voziček s prevleko, na svežem zraku user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
3.11.2010 12:51:57   
3x mami
1. posvetovalnica: dolzina, teza, obseg glave, poslusa srce pljuca, pretipa trebuh, pregleda spolovila, pogovor s pediatrom (splosno, dojenje, handling), predpise ad3 kapljice in najavi cepljenje pri 3m.
imam obcutek, da je z vsakim otrokom posvetovalnica krajsa. pri prvem je najdaljsa. se spomnim prvi pregled najstarejsega: "1. mesec 1. otroka se preziveli, cestitam! najhujse je mimo"

ne, kolke imamo v valdoltri.

palacinke pa, eh, sem jih ze veckrat pekla z eno roko, v drugi pa pestvala struco. ko ne gre drugace...
upam, da bo faza nonotov kmalu mimo. poznam in vem, da ni lih lusno

klub sesalckov. meni je najboljse jedla nas punca. fantici so bolj sanjave sorte, zgleda. se danes je tako. pa sta oba ko manekena, da ne bo pomote. visoka in suha.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
3.11.2010 12:56:29   
anju
2ursae tako sem se nasmejela tvojemu postuuser posted image
kako super si sproščena. tak vtis sem dobila že včeraj po tistem kar si odgovorila v zvezi z dojenjem. krasno, kar optimizem vliješ.

jaz imam prevleko ampak je nisem še poskusla namontirat na košaro, je mišljena za športni del. ob takem vremenu bom mogla kmalu poskusit. v mulerju sem videla imajo unoverzalne prevleka za kakih 5€.nekaj le je user posted image na svežem zraku, tudi če ima to čez, sej ne dihta. pa da je mama na svežem zraku tud neki veljauser posted image

ps: a veš da praznujeva na isti danuser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
3.11.2010 13:27:01   
tinaaleks
Evo končno nekaj časa, da kaj tudi napišem.

Je naš mali čez dan pravi vražiček. Skoraj nič spat, pa mami utrujatuser posted image . Ko enkrat čez dan končno zaspi za 2 uri, gre pa tudi mama spat.
Da ne bi mislile, da je tako grozen-ponoči je pravi angelček. Zvečer ob 20 spat, mamo zbudit ob 12:30, potem pa spet takoj spat do 5:30. In to lepo vsako noč. Samo potem pa nič več.

Jutri pride še zadnjič patronažna, da se končno začnemo kopat.user posted image

Aja, pa da še delim srečno novico z vami: prijateljica, o kateri sem pisala, d aje imela splav, je spet noseča in tokrat vse ok. Je imela že NS in pričakuje lepo maja! Pa bom tetauser posted image user posted image

Zdaj pa šibam, naš vragec se dere!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
3.11.2010 13:57:16   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: anju
Pokora zakaj tametil? si tud ti negotova? pomojem mata samo ta problem da je mala še zaspanka. to se bo poštimalo.user posted image

Ja, tudi jaz sem negotova. Se mi zdi da mala premalo dobiva. No danes sem dobila tehtnico in se je to u bistvu potrdilo. Binina odpustna teža je bila 2830g, torej bi morala imeti danes po 18 dneh 3280g, ima jih pa samo 3140, torej 140g premalouser posted image  Zdaj bom spremljala koliko dobi na podoj, potem pa al Tametil, al pa dodajanje. Še vseeno upam da se uredi in se bova dojili tako kot je treba. Sva se z Nikom tako lepo dojila (mleka imela za izvoz), da sem tokratno dojenje jemala kot samoumevno in sem se kot kaže uštela...
Vidim da se tebi tudi postavlja vse živo enih vprašanj. Naj se tudi pri vas lepo urediuser posted image

3x mami a ti tudiuser posted image  user posted image Naj se vam čim prej uštima to kar ti povzroča stresuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: smarnca

Sem ja. Če so pa pomagali, pa ne vem čisto sigurno, ker sem pol fasala mastitis in sem dobila AB. Zdej pa ne vem a so pomagali AB, al te komprese. Verjetno oboje.
Pa user posted image  za dobro papcanje!!!

Vozičkanje in dež - jaz bom kar v Mullerju kupila univerzalno prevleko za dež, da bova tudi v dežju šli ven. Ne vem sicer kako je narejena, samo si predstavljam da se jo da odpreti tako da do otroka pride zrak. Vsaj una ki jo imamo za ta športni del vozička je taka.

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?