|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborčanke 14. del
3.11.2010 11:03:27   
rina22
lenči, javi, kaj so ti rekli v vrtcih user posted image

midve sva noosili vlogo in me je teta vprašala, kdaj bi jo dala v vrtec, pa me tak začudeno vpraša:"A zdaj še pa ne rabite?" user posted image Tak, da UPAM, da bo feb ali marca kako mestece fraj user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
3.11.2010 11:20:19   
elevitka
IZVIRNO SPOROČILO: petea

ly117,
pa je tako podaljševanje pogodb sploh zakonito?

Se ni nekaj zakonodaja spremenila v tej smeri, da to več ne bi bilo mogoče?

Kaj pomeni prekinitev? Si bila en dan doma ali dejansko v službi?
[/quote

na dolgo in široko opisano... ne ni zakonito beri 2 odstavek 53. člena

1. Pogodba o zaposlitvi za določen čas

52. člen

(pogodba o zaposlitvi za določen čas)

(1) Pogodba o zaposlitvi se lahko sklene za določen čas, če gre za:
– izvrševanje dela, ki po svoji naravi traja določen čas,
– nadomeščanje začasno odsotnega delavca,
– začasno povečan obseg dela,
– zaposlitev tujca ali osebe brez državljanstva, ki ima delovno dovoljenje za določen čas, razen v primeru osebnega delovnega dovoljenja,
– poslovodne osebe,
– opravljanje sezonskega dela,
– delavca, ki sklene pogodbo o zaposlitvi za določen čas zaradi priprave na delo, usposabljanja ali izpopolnjevanja za delo, oziroma izobraževanja,
– zaposlitev za določen čas zaradi dela v prilagoditvenem obdobju na podlagi dokončne odločbe in potrdila pristojnega organa, izdane v postopku priznavanja kvalifikacij po posebnem zakonu,
– opravljanje javnih del oziroma vključitev v ukrepe aktivne politike zaposlovanja v skladu z zakonom,
– pripravo oziroma izvedbo dela, ki je projektno organizirano,
– delo, potrebno v času uvajanja novih programov, nove tehnologije ter drugih tehničnih in tehnoloških izboljšav delovnega procesa ali zaradi usposabljanja delavcev,
– voljene in imenovane funkcionarje oziroma druge delavce, ki so vezani na mandat organa ali funkcionarja v lokalnih skupnostih, političnih strankah, sindikatih, zbornicah, društvih in njihovih zvezah,
– druge primere, ki jih določa zakon oziroma kolektivna pogodba na ravni dejavnosti.
(2) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko določi, da manjši delodajalec lahko sklepa pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ne glede na omejitve iz prejšnjega odstavka.

53. člen

(omejitev sklepanja pogodb o zaposlitvi za določen čas)

(1) Pogodbo o zaposlitvi se sklene za omejen čas, ki je potreben, da se delo v primerih, navedenih v prvem odstavku prejšnjega člena, opravi.
(2) Delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti, razen v primerih, ki jih določa zakon, ter v primerih iz druge, četrte, pete in dvanajste alinee prvega odstavka prejšnjega člena.
(3) Ne glede na prejšnji odstavek, je v primerih iz desete alinee prvega odstavka prejšnjega člena s kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti lahko določeno drugače.
(4) Trimesečna ali krajša prekinitev ne pomeni prekinitve neprekinjenega dveletnega obdobja iz drugega odstavka tega člena.

54. člen

(posledice nezakonito sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas)

Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

55. člen

(obveznosti pogodbenih strank)

V času trajanja delovnega razmerja za določen čas imata pogodbeni stranki enake pravice in obveznosti kot v delovnem razmerju za nedoločen čas, če s tem zakonom ni določeno drugače.

prekinitev pa pomeni  to da je bila doma- verjetno zaradi 1.11. ki je praznik in ker ni bila zaposlena, ga delodajalcu ni treba plačati (tak fajn prišparajo) in pomeni še to da ji ta dan tudi ni tekla ne delovna doba in ne pokojninska (tak da ne moreš računat če si tam koledarslo leto, da imaš tud tolk delovne dobe, ker so bile zmes prekinitve. ŠKODA

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
3.11.2010 11:23:15   
ly117

ly117,
pa je tako podaljševanje pogodb sploh zakonito?

Se ni nekaj zakonodaja spremenila v tej smeri, da to več ne bi bilo mogoče?

Kaj pomeni prekinitev? Si bila en dan doma ali dejansko v službi?

Če je zakonito ali ne ti nebi znala povedat. Prekinitev pomeni da zmes nimaš delavnega razmerja. Tako kot je bilo sedaj. Pogodba je bila do 30.10., nova pogodba pa od 2.11. do 13.11. Se pravi 1.11. ko je bil praznik je bila prekinitev, s tem pa pomeni da se šteje vse na novo. S tem mislim pravico do regresa, dopusta itd.

Življenje je kratko, delaj, kot da je prvi dan in živi, kot da je zadnji.

"Življenje je lepo, drobni prekrški ga sem in tja naredijo še lepšega..."

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
3.11.2010 11:33:08   
ly117
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

na dolgo in široko opisano... ne ni zakonito beri 2 odstavek 53. člena

1. Pogodba o zaposlitvi za določen čas

52. člen

53. člen

(2) Delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti, razen v primerih, ki jih določa zakon, ter v primerih iz druge, četrte, pete in dvanajste alinee prvega odstavka prejšnjega člena.

Se pravi da je. Ker so zmes prekinitve. Saj jaz tako razumem.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
3.11.2010 11:34:32   
ly117
Najnujneše sem naredla zdaj mi pa ni več. Bi mogla it omae pospravit pa bi rabla malo več časa kot ga imam na razpolago zato bom kar malo na izi do šihta.

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
3.11.2010 11:34:58   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: ly117
bom kar malo na izi do šihta.
user posted image user posted image

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
3.11.2010 11:40:25   
ly117
O tasa kako kaj?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
3.11.2010 11:43:53   
tasa_m
dan.

Sem nekaj na hitro preletela vaše pisanje, tak da bom samo kaj malega napisala.

Lenci_ glede avta se boš mogla sama odločit o svojem občutku in user posted image . Tudi midva gledava Renaulta in nama sploh kaj druga na pamet ne pride user posted image Bilo s kom se pogovarjama ga noben ne šinfa edino za Scenika 1.9 sma šlišala graje. Tak da.. Ima pa naša LILA100 Granda in kolikor vem niso imeli NIKOLI nobenih problemov z avtom, pa je to njun 7 al 8 Renault že. user posted image Moje nmnenje, je pa res da nikoli ni 100% da nebo nič narobe. Moji doma imajo Audija A6 pa so imeli z njim že kar nekaj težav, čeprav Nemci kao so vzdržljivi in podobno. Moje mnjenje je, da je pač odvisno kak naletiš, te pa ni važno ali je nov ali je star avto.

Glede kafeja. Mene nebo, ker mi ni user posted image Sori Katy.

Ly...tebi pa sam en bjemček, ker enostavno ne vem kaj naj rečem glede tega podaljševanja. Je pa tak, boljše da ti tak podaljšujejo kot pa da te ne potrebujejo. Nek € pa vseno je za čez mesec user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
3.11.2010 11:45:27   
tasa_m

O tasa kako kaj?
Hvala, bo. Pa ti?
Študiram kaj naj za jest nardim, mi nič pametnega ne pade v glavco.
Bodo verjetno kar makarončki z tuno. Pa še Lija to obožuje. user posted image

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
3.11.2010 11:45:46   
elevitka
LY  mislim da ni tako

53. člen

(1) Pogodbo o zaposlitvi se sklene za omejen čas, ki je potreben, da se delo v primerih, navedenih v prvem odstavku prejšnjega člena, opravi.
(3) Ne glede na prejšnji odstavek, je v primerih iz desete alinee prvega odstavka prejšnjega člena s kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti lahko določeno drugače.
(4) Trimesečna ali krajša prekinitev ne pomeni prekinitve neprekinjenega dveletnega obdobja iz drugega odstavka tega člena.

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
3.11.2010 11:48:56   
elevitka
aja.. če že pisarim.. iz službe seveda- ker mi ni za delat user posted image  naj povem

marta... jaz ne bom kupovala sedaj tiste mase, ker ne bom imela časa niti pečt ta vikend ker v soboto in nedeljo delam...  user posted image user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
3.11.2010 11:52:32   
ly117
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

Ly...tebi pa sam en bjemček, ker enostavno ne vem kaj naj rečem glede tega podaljševanja. Je pa tak, boljše da ti tak podaljšujejo kot pa da te ne potrebujejo. Nek € pa vseno je za čez mesec user posted image

Lej saj meni tudi nena najbolj paše to podalševanje s tedna v teden in nikoli ne veš ali boš še nasljednji teden delal ali ne. Je pa tak kot si napisala, da boljše tak kot pa doma sedet. Ker € definitivno rabima tak kot vsi ostali. Pa plača tud ni tako slaba glede na delo. Sem v prejšnji službi za istu denar kot ga tu dobim, brez potnih stroškov in malice, delala tam z potnimi stroški in z malico pa še dosti bolj je bilo treba delat.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
3.11.2010 11:54:18   
ly117

LY  mislim da ni tako

53. člen

Ok, te. priznam nisem vsega brala. Ja kaj češ tak je to pri nas. Prej se sprijazniš, boljše je.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
3.11.2010 11:54:59   
petea

LY  mislim da ni tako

53. člen

Ja, na to sem mislila.

Ah, po mojem mnenju se ljudje še vedno preveč pustimo izkoriščat in premalo uveljavljamo svoje pravice.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
3.11.2010 11:57:25   
ly117
ker v soboto in nedeljo delam...  user posted image user posted image

Ojoj to pa ni fajn. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
3.11.2010 11:58:09   
elevitka

LY  mislim da ni tako

53. člen

Ok, te. priznam nisem vsega brala. Ja kaj češ tak je to pri nas. Prej se sprijazniš, boljše je.

vem Ly.. saj je povsod nekaj kar ni po pravilih zakona, sam če hočeš vsaj neko službo met, se moraš prisilit da vseh napak pač ne vidiš, ker konc koncev je to naš vir preživetja... smo pač vedno v podrejenem položaju kjer je je večno treba prilagajat

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
3.11.2010 12:00:13   
tasa_m

user posted image user posted image kaj pa te? gužva?

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
3.11.2010 12:01:34   
elevitka
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

user posted image user posted image kaj pa te? gužva?

eh izredna situacija... od tega je odvisen obstanek firme

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
3.11.2010 12:03:02   
botrca
Dan user posted image ,

končno sva doma user posted image user posted image user posted image ...en teden je kar dolgo če ga preživiš v bolnici. Jan je dobro prestal operacijo, edino boli ga ker ima še 2 cevki v sebi in morava 2-3 tedne čakat da mu ju odstranijo user posted image . Ko pa damo vse kontrole čez bomo videli ali je zdaj to prihtano in končno ali se mu zavedno ukinja antibiotikuser posted image . Srečna sem, da je glavno za nami, ker sem bila ful napeta, slabe volje...saj veste.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
3.11.2010 12:06:28   
botrca
Moj je 3 dni na dopustu, ker sem imela danes fiziatra za moj križ in zopet so me poslali na terapije in to pridem komaj 24.1 na vrsto user posted image .

Zdaj pa malo na rač. brskam če je kaj novega, moj pa kuha kosilo pečenko, restan krompir in kislo zelje...njami, njami še bi mami user posted image . Pol pa popoldansko počivanje, nato pa gre moj k moji sestri montirat sušilca.

Oddala sem tudi vlogo za znižano plačilo vrtca in za otroški dodatek. Pridna jaz user posted image .

< Sporočilo je popravil botrca -- 3.11.2010 12:07:09 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
3.11.2010 12:09:02   
sami0804

Ah, po mojem mnenju se ljudje še vedno preveč pustimo izkoriščat in premalo uveljavljamo svoje pravice.

Če dobro premisliš,nimamo ravno veliko izbire,neuser posted image
Če se zbuniš,je izguba službe v trenutku,delavska sodišča delajo poooočasiiiii,pa še inštitucije,od katerih bi v takem težkem trenutku pričakoval največ pomoči,ponavadi zatajijouser posted image .

Jah...no...poštenost je v današnjem času bolj sramota kot vrlina,žaluser posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
3.11.2010 12:09:50   
petea
saj je povsod nekaj kar ni po pravilih zakona, sam če hočeš vsaj neko službo met, se moraš prisilit da vseh napak pač ne vidiš, ker konc koncev je to naš vir preživetja... smo pač vedno v podrejenem položaju kjer je je večno treba prilagajat

Vidiš, zaradi takšnega razmišljanja pa potem delodajalci še naprej veselo izkoriščajo in izsiljujejo delavce. user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
3.11.2010 12:10:00   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Dan user posted image ,

končno sva doma user posted image user posted image user posted image ...en teden je kar dolgo če ga preživiš v bolnici. Jan je dobro prestal operacijo, edino boli ga ker ima še 2 cevki v sebi in morava 2-3 tedne čakat da mu ju odstranijo user posted image . Ko pa damo vse kontrole čez bomo videli ali je zdaj to prihtano in končno ali se mu zavedno ukinja antibiotikuser posted image . Srečna sem, da je glavno za nami, ker sem bila ful napeta, slabe volje...saj veste.

Bravo Jan...pa še pikapokeuser posted image user posted image ,da se zaključi kot je trebauser posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
3.11.2010 12:12:12   
petea
Pol pa popoldansko počivanje, nato pa gre moj k moji sestri montirat sušilca.

A se ne postavi sušilec samo na izbrano mesto in vklopi v el. vtičnico?

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
3.11.2010 12:13:06   
sami0804

Oddala sem tudi vlogo za znižano plačilo vrtca in za otroški dodatek. Pridna jaz user posted image .

Jaz tudi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.