2ursae
|
klub požrešnih dojenčkov: o ja, definitivno je naša punca častna članica, komot bi bila pa tudi predsednica, zlasti nočne izmene . V bistvu ji zlepa ni dovolj. Ko se lepo napije in zadovoljno obmiruje, ji moram nujno podreti kupček in če imam smolo (in jo imam v cca 70% primerov), se potem zbudi in hoče še jesti. In tako dalje, dokler ne začne zraven še na veliko polivat (jasno ), ampak deklič je neumoren in hoče ŠE. In to zna trajat, dokler je ne premaga spanec. Pa sem ji probala dat namesto dojke dudo. Nekaj časa je besno žulila, potem pa je duda poletela čez pol sobe - najbrž ko je poštekala, da ne bo iz nje ničesar izmolzla. Potem sem poskusila preprosto ne ji dat dojke. To je tak jok, da ji na koncu poražena ustrežem. Sem pa včeraj poskusila novo metodo in sicer, ji dam dojko, počakam, da parkrat potegne in ji jo vzamem. Se je kar obneslo, nekaj je še cuzala svoj jeziček in zaspala. Ampak po mojem je delovaleo le zato, ker je bila že utrujena, saj sta bili za njo že dve uri non-stop hranjena, podiranja kupčkov in polivanja. Ponoči, seveda. Sem brala v knjigi, ki jo imam (zame the best knjiga o otrocih, od Penelope Leach: Otrok od rojstva do šole - sicer napisana pred cca 50. leti, a še vedno super), da novorojenček, ki še ne pozna svojega telesa, tudi ne prepozna lakote. Ima sesalni refleks in to je vse. Ve pa že, da mu dojenje predsavlja ugodje: stisnjen je k toplemu telesu, udobno nameščen in v želodček dobiva toplo in dobro mleko. In novorojenčki (nekateri, ne vsi, seveda) se zato hočejo skoz dojit, pa čeprav pojedo preveč. In zato potem vse te težave. vozičkanje in dež: a imate prevleke za voziček? Jaz je nimam ... zdajle sicer sicer ne dežuje in šibava ven, ampak me zanima, kakšne načrte imate ve za deževne dni - ostati doma ali dati na voziček prevleko in gremo. Mene za sprehajanje dež ne moti, ampak prevleke pa res nimam, pa tudi nekako se mi ne zdi, da bi bil otrok, zavit v voziček s prevleko, na svežem zraku