|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
2.11.2010 19:05:44   
nov2010
Bela01 - čestitke za punčko Vito in hvala za res lepo porodno zgodbo user posted image

Naddine - ne se sedaj sekirat za službo, misli na svojega user posted image

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 2.11.2010 19:07:09 >

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
2.11.2010 19:06:54   
zori82
library ja upam da res, mi vsi napovedujejo četrtek...me je dans tud mama klicala in rekla da je sanjala da bom rodila v četrtek (mimogrede RD od mojega očeta) in da bom pupiki dala ime Nella hehehe ne vem kje je najdla to ime (dugače full lepo) je bla pa blizu, ker bo res na črko N... user posted image user posted image

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 4177
2.11.2010 19:07:32   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: emma83
Moj user posted image lepo pridobiva na teži, danes je imel že 3010 g, je pa fasal vnet uček. Čistim mu s fiziološko, tudi malo mojega mleka mu kanem v uček, stanje se izboljšuje. Dojenje pa nama ne gre in ne gre. V momentu, ko se priklopi, takoj zaspi, nič ne pomaga, da se zbudi. Tako, da si črpam mleko, kar me pa boli ko user posted image , ker tista črpalka naredi tak vakum, da je joj. Ne vem koliko časa bom še vztrajala, ker mu moram itak potem še AM dodati in je to tko zamudno vse skupaj, da sem utrujena ko user posted image . Se mi zdi kot da se vrtim v krogu, kar se dejansko res. Izkušene mamice, kakšen nasvet prosim.

Ekola še en pameten nasvet user posted image
Jaz sem dojila do leta in pol - sem pa imela vmes krizo, ko smo kak teden dodajali - na lastno pest. Jaz lahko rečem takole: za nasvet vprašaj patronažno - moja je bila super in mi je res fino svetovala - takoj stran z dodajanjem če hočem obdržati svoje mleko, ker vsak dodan mililiter zmanjšuje tvoje mleko - ponudba in povpraševanje. Smo takoj nehali in prve dni je bil praktično priklopljen na joško, da se je vse poštimalo, potem pa ni blo nobenega problema več. Je rekla patronažna da smo mamice preveč obremenjene s tem dojenjem in delamo paniko za vsako stvar. Če mali zaspi ga je treba zbuditi - takoj v podiranje kupčka in spremembo položaja da se zbrihta -potem pa jovo na joško... skratka če si se odločila da boš dojila moraš v to usmeriti vse sile.

Lahko pa poiščem telefonske številke od LIGE ZA DOJENJE al kaj so že - svetovalke za dojenje, ki so super punce, jaz sem se udeleževala njihovih srečanj in res pomaga če deliš svoje težave in izveš da nisi sam z njimi. Mislim da so objavljene tudi na netu -malo poglej - gre za prostovoljke, ki pomagajo pri težavah z dojenjem

KAKORKOLI SE BOŠ ODLOČILA BO PRAV ZA VAJU.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
2.11.2010 19:08:49   
philadelphia
No vidiš potem pa bo to to. Mame vejo user posted image user posted image .

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
2.11.2010 19:09:23   
kapesanta
ZORI - naš voziček naj bi bil pripravljen za prevzem v petek, danes je bil naložen na kamion za SLO - no upam vsaj da naju ne farba... Se je pa takoj ponudil, naj si pridemo izposodit lupinico, če nas prehiti. Kaj si se pa ti zmenila? Upam da ga že občuduješ doma.

l.p. Mateja

Neposredna povezava do sporočila: 4180
2.11.2010 19:09:36   
aleksa83
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

To je to. Mi je pa danes zatežen dan drugače...navsezgodaj sem zvedela da bom izgubila službo...mi ne bodo podaljšali pogodbe. Čez 1 leto sicer lahko pošljem prošnjo, ampak moje delovno mesto je sedaj zasedeno, drugje pa niti nimajo namena na novo zaposlovat. No saj sem pričakovala, ampak vseeno...user posted image

Tako da sedaj grem pa na en kos z nutelo...da se potolažim za ves dan nazaj.

ne se sekirati. Glavo po konci, si v pričakovanju najlepšega darila, kar jih ženska lahko dobi. Tako, da se ne obremenjuj s tem.
Sem bila skoraj na enakem, a sem imela srečo, da se še mi ni videl trebuh, da sem noseča ob izteku pogodbe in sem dobila za nedoločen čas. Če bi povedala takoj bi tudi jaz ostala brez službe. Sem dobila potem večkrat pod nos vrženo, češ zakaj nisem povedala preden se mi je pogodba iztekla. in ko sem rekla, da takrat ne bi dobila podaljšano, so bili tiho...
Ampak vseeno upam, da čez eno leto najdem nekaj drugega, ker tu, joj mam taki odpor, da je joj,...user posted image

Tako, da glavo po konci, kajti dobila boš najlepše darilo in zelo boš srečna, z ostalim, pa se boš ubadala potem. sedaj sta ti in tvojuser posted image na prvem mestu. Misli naprej in na svojo veliko carto in materinstvo, ki te čaka.
user posted image user posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
2.11.2010 19:25:22   
zori82
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

ZORI - naš voziček naj bi bil pripravljen za prevzem v petek, danes je bil naložen na kamion za SLO - no upam vsaj da naju ne farba... Se je pa takoj ponudil, naj si pridemo izposodit lupinico, če nas prehiti. Kaj si se pa ti zmenila? Upam da ga že občuduješ doma.

o našem vozeku ne duha ne sluha...prejšnji teden sm klicala pa je reku da bo začetek tega tedna v torek al pa sredo...no zaenkrat me ni še nič klicu, je pa tud reku da če rabimo lupinco da ni problema da jo dostavi takoj

Neposredna povezava do sporočila: 4182
2.11.2010 19:33:18   
Majchi
Nadinne, jaz sem v prvi nosečnosti bila popolnoma degradirana. Iz vodje izpostave v slo sem nazadovala v asistentko v 10 sekundah - toliko, kolikor traja stavek, da to nekomu poveš. Službo sem sicer imela, tud zdržala sem do porodniške (zaradi svojega otroka in statusa), pokoristila ves dopust, po končani porodniški pa se valjda nisem vrnila. Z veseljem sem jih, preden sem šla, opilila za odpravnino in jim zagrozila s tožbo. Jim nisem kar tako pustila, znam tud jaz zobe pokazat.
Saj ni isti primer kot tvoj, je pa bila ravno tako grenka porodniška in občutek negotovosti, kaj bo potem.

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
2.11.2010 20:09:00   
ječi12
ČESTITKE ZA VITOuser posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4184
2.11.2010 20:34:41   
nadinne
Punce hvala za tolažbo...ste zlate. Saj vem da imate vse prav, tudi sama se tolažim, da ni tako hudo in da se bo že poštimalo. Saj tudi jaz nimam rada te svoje sedanje službe, ker je firma za kozlat, ampak vsaj dohodek je. Na žalost imam kar eno izobrazbo, pa še to previsoko, delam čist v iks panogi sedaj in niti ne vem kje naj si novo službo iščem. No se tolažim s tem, da je to mogoče moja življenjska priložnost, da se rešim SPL-a! Boli najbolj to, ker sem že prej iskala službo 2 leti! In na koncu dobim sedanjo kot neko miloščino...res ugotavljam da je v naši domovini "fino biti mlad in imeti otroke" user posted image Samo še upam, da moj dobi stalno službo, ker če ne...ne vem kaj bo. Na žalost je prfoksov too much povsod.

No ampak kot ste rekle...sedaj imam za eno leto nek dohodek in najlepše darilce kmalu pride user posted image Pustimo času čas, pa da prinese kaj novega. Paše da si človek tukaj gor malo olajša vest user posted image

Grem nazaj na kavč pod odejo. Pa lahko noč.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
2.11.2010 20:41:11   
ječi12
nadinne a v šolstvu boš iskala? js tut,no vrtec.veš kaj me zanima. če boš že poleti iskala šiht,od ene maja naprej je že kr logično pisat prošnje....in recimo se zmeniš za šiht,ampak je šolsko leto valda od 9ga mesca naprej me pa takrat ne bomo še končale s porodniško in bojo mel bejbiji šele 10m,boš useeno prekinla porodniško in šla delat? ker potem pomeni da bi to mogla narest da bi začela z novim šolskim letom,novembra težko kam prideš v šolo ali vrtec med letom....?
js bom nardila tko da bom kr prekinla porodniško,na službo računam,sploh ne razmišljam da je nebi,ker mam kle v občini kr malo več info in šans in mislim da ne bo problema...ampak bom mogla pa kr prej it delat in bo bejbi še mičkeni....

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
2.11.2010 20:44:25   
Renesme**
nadine- če hočeš jih jutri še jaz nap....v "tvojem" imenu...meni še zmeraj mutijo s položnico...za znoret, pomoje sem dala več za mobi kot če bi položnico plačalauser posted image

Drugače pa ni to prijeten občutek, jaz tudi ne vem kaj me drugo leto čaka, pa imam za NDČuser posted image , tako da nič ni za ziher....

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 4187
2.11.2010 20:54:37   
bucka13
aleksa83 - če ti še ni katera napisala - CTG v MB pšorodnišnici je v 1. nadstropju porodnišnice. Najprej ko prideš gor greš na levo in še enkrat levo do zadnjih vrat, tam je ambulanta za sprejem in še nekaj piše zraven........ Pride sestra, ji daš knjižico in napotnico oz. pač poveš da si za CTG, potem te pa pošlje na drugo stran, na desno in še enkrat desno, pa vidiš vrata ko piše gor CTG. Tam potem malo počakaš, pa itak skoz nosečke hodijo ven in not. Tam ti potem namontirajo tisiti dve sondi, potem pa čičaš pa čakaš kakih 15-30 minut pa gledaš kaj se dogaja s tistimi črtami. Mene je dans pustila cele pol ure prklopljeno... No, ko dobiš izpis pa nazaj v ambulanto, kjer si bla na začetku - pa spet čakaš in čakaš da te pokličejo še k dohtarju...
V glavnem, jaz sem dans porabla tam debeli 2 uri, prejšnjikrat pa sem bila v 1 vse fertik. Pa ful ni fajn, ker je do zdaj bil vsakič drug dohtar, itak pa vsi samo navijajo za normalni vaginalni porod, pa vseeno, če si imel že enkrat CR. Pa če imaš kakih 50 kg preveč... se mi zdi, da se bojijo narkoze. Sam če bo sila, bodo pa itak morali rezati, a pol mi bojo pa lahk narkozo dali???? Jih mam že malo poln kufer, sam do PDP si nič ne morem.
za seznam: naslednja kontrola zame v P jutri - kri in voda ker ful kašljam, CTG pa 9.11.

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
2.11.2010 20:57:35   
severnica77
CTG v porodnišnici v MB-je v porodnišnici v prvem nadstropju. Po stopnicah gor in na levo pa še enkrat na levo, čisto zadnja vrata (tam oddaš materinsko in zdravstveno). Potem te pošljejo v sobo s CTGji - to ti bodo povedali. Ko opraviš CTG greš z izpiskom spet tja kamor si oddala materinsko knjižico in zdravstveno. Sem v 39 tednu pa me še niso pregledali, samo CTG mi delajo. Se pomeniš z zdravnikom, če pa je kaj sumljivega pa še pregled ali UZ oz. kaj je pač treba.

Lepo opravi user posted image

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 2.11.2010 20:58:03 >

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 4189
2.11.2010 21:10:29   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: bucka13

aleksa83 - če ti še ni katera napisala - CTG v MB pšorodnišnici je v 1. nadstropju porodnišnice. Najprej ko prideš gor greš na levo in še enkrat levo do zadnjih vrat, tam je ambulanta za sprejem in še nekaj piše zraven........ Pride sestra, ji daš knjižico in napotnico oz. pač poveš da si za CTG, potem te pa pošlje na drugo stran, na desno in še enkrat desno, pa vidiš vrata ko piše gor CTG. Tam potem malo počakaš, pa itak skoz nosečke hodijo ven in not. Tam ti potem namontirajo tisiti dve sondi, potem pa čičaš pa čakaš kakih 15-30 minut pa gledaš kaj se dogaja s tistimi črtami. Mene je dans pustila cele pol ure prklopljeno... No, ko dobiš izpis pa nazaj v ambulanto, kjer si bla na začetku - pa spet čakaš in čakaš da te pokličejo še k dohtarju...
V glavnem, jaz sem dans porabla tam debeli 2 uri, prejšnjikrat pa sem bila v 1 vse fertik. Pa ful ni fajn, ker je do zdaj bil vsakič drug dohtar, itak pa vsi samo navijajo za normalni vaginalni porod, pa vseeno, če si imel že enkrat CR. Pa če imaš kakih 50 kg preveč... se mi zdi, da se bojijo narkoze. Sam če bo sila, bodo pa itak morali rezati, a pol mi bojo pa lahk narkozo dali???? Jih mam že malo poln kufer, sam do PDP si nič ne morem.
za seznam: naslednja kontrola zame v P jutri - kri in voda ker ful kašljam, CTG pa 9.11.

ok če si mela prvič CR pol razumem da je drugič veliko možnosti za spet ga met. ampak kaj ma pa veze če maš ful kgjou preveč in bi ti zato delali cr? to pa ja ni logično? veliko boljše za težko nosečnico je rodit naravno oz se valda izognit narkozi,če je pa nujno je pa itak nujno...
odvisno je valda zakaj si mela prvič cr,al ker se nisi odpirala,ponavadi v LJ pol sploh ne težijo z vaginalnim porodom ker je težava v mamici,če pa je blo pr tebi use ok,pol pa itak da probajo naravno...zakaj pa ti nebi naravno rodila?
pri meni je lih obratno bi se bala crja,tko da sm ful srečna da sm prvič rodila naravno in valda je to moj namen tudi v drugo. sm pa tut overwaight zato te pa tut sprašujem zakaj mejo veze kile za vaginalni porod?

(odgovor članu bucka13)
Neposredna povezava do sporočila: 4190
2.11.2010 21:12:41   
aleksa83
hvala vama za odgovore,...

napišem utri kak sem kaj rešla. Najprej ctg, pol pa še kontrola pri ginekologu,...., bo pestro,..

lepo noč vsem,..

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 4191
2.11.2010 21:28:24   
pajac
Ojla!

Nakratko, ker sem utrujena za umret.. pa čvekale ste na veliko...

Jaz sem tudi danes imela pregled.. CTG raven kot dila.. načeloma delajo vaginalni prelged na PDP (če ga sploh, ker zdaj tam dol ne prčkajo, če ni treba, da ne pride do kakšne okužbe...)
Naslednji pregled naslednji torek 9.11.2010 CTG

IZVIRNO SPOROČILO: ječi12

jutro

u ful se dogaja,pa nč se ne dogaja....mislm teli novembrčki so pa šaljivci user posted image  skratka držim pesti za vse,sploh une k že iz P čakate da se začne....

js nimam nobenga znaka da bom šla rodit. nobenga izcedka,špikanja,otrdevanja,bolečin. niiiič. tko da bom še neki časa prepuščala vrsto....

mene je pa na naslednji pregled naročila šele 9ga kar je tik pred rokom,prej pa nč.tko da zdj 10 dni nimam pregleda.mi je kr čudn. ampak sj itak če štruco čutim pa se nč druzga ne dogaja itak nimam kej kot čakat.

malajka js mam isto kot ti,use zmehčano,odprta 1cm,MV sicer še dolg ampak zmehčan,ampak bejbi visoko...je pa baje tko da se pri drugorodkah lahko spusti šele tik pred porodm,tut par ur.al pa med samim porodom.

pajac kašne ribice a žive al une za jest? user posted image  aja merkator,najbrž pol niso žive :)

naša tut že v vrtcu,itak. js sm spala do neki čez 9h,no zdj pa sploh ne vem kaj bi počela.šment je če maš use narjen....user posted image

Žive, žive.. neonke sva kupila in seveda poleg še eno ladjico in grad, da se imajo kam skrivat.. Petru so se oči tako svetile, da je joj.. še dobro, da ni prišel na idejo, da bi mi imeli doma ribica..user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4192
2.11.2010 21:31:13   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: november2010

hehe, v kamniškem merkatorju tud žive dobiš user posted image user posted image user posted image

Pajac - hodte večkrat v arboretum? Jaz mam zdaj že par let letno karto, pa nameravam tud zdj tam največ vozičkat pa ob popoldnevih Lovra s sabo, pa na igrala :)
V katerem vrtcu pa imaš Petra?

Zelo pogosto smo tam, ravno včeraj smo šli ribice (krape-piranje) hranit... sem za skupno vozičkanje user posted image user posted image user posted image Petra pa imam v vrtcu v Lj Vrtec Vodmat (tik ob UKC) Danes so me pa klicali, da je prostor v neki enoti v Kamniku, samo se mi ne splača izgubit mesta v Lj, ker ga bom naslednje leto krvavo rabila....

< Sporočilo je popravil pajac -- 2.11.2010 21:37:33 >

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4193
2.11.2010 21:31:53   
pajac
VITA dobrodošla!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4194
2.11.2010 21:35:14   
pajac
Emma83 user posted image user posted image user posted image SSaj to je tvoj prvi otrok?? Veš kako je izgledalo moje dojenje?? Zjutraj gor pol pa vse nadaljevanke čez, vmes malo pavze med dojenjem, pol pa pset.. Zdi se mi da je prvi mesec samo na joški visel... Če se odločiš potrudit daj AM stran in doji, kot so ti svetovale.. Kar se pa tiče črpanja, mene je bolelo samo če mi ni bradavice prav potegnilo not user posted image Sicer pa ne... posebej ne ko je začelo teči mleko...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4195
2.11.2010 21:36:48   
pajac
nejka000 dej no zdaj pa se nehaj hecat in se lepo zmeni s tem svojim user posted image ...user posted image user posted image user posted image user posted image Nimaš dovoljenja za vrnitev domov 2v1!user posted image user posted image user posted image

nadinne user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4196
2.11.2010 22:34:53   
november2010

user posted image

Nejka000 sporoča

Živjo. Sem Zoja in rodila sem se danes v Murski Soboti ob 21.04, težka sem 3980g in velika 52cm.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4197
2.11.2010 22:41:55   
ječi12
no pa je blo zares! ČESTITKE IN DOBRODOŠLA ZOJA!!!user posted image user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4198
2.11.2010 23:01:42   
simonmojca
Nejka000 ČESTITKE za punčko Zojo

user posted image

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4199
2.11.2010 23:06:41   
kapesanta
Čestitke NEJKA000 user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 2.11.2010 23:12:52 >

l.p. Mateja

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?