|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
1.11.2010 18:58:47   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

ooo dober večer

sem se že bala, da ste vse odšle v RIM, sem kar samevala danes tukaj user posted image
zato sem pa zanazaj gledala pa seznam iskala user posted image .

No mi smo že včeraj šli po grobovih, danes sem šla samo še ob 15h na britof od pokojne tašče-maša.
Zdej pa kuham, ker je dragi prišel iz službe. Na jedilniku goveja juha, pohan sir in krompirjevi svalkci (domači) pa rdeča pesa - sem si pa naredila zalogaj za tok pozno uro user posted image , HB imam radensko v hladilniku mi vedno pomaga če je slučajno zgaga user posted image .

No ta teden, ko bom vse do konca pospravla in zlikala, si bom pa vzela čas in bom napisala recepte za tatarca in bakala - sem še dolžna od prvega srečanja ane renesme user posted image , nisem pozabila samo prelena sem user posted image

o ja, tatarski...sem glih zadnjič premišlevala kako že....pa sej zdej ga ne morem jestuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
1.11.2010 19:06:01   
Renesme**
ječi- dneva še ni konecuser posted image

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
1.11.2010 19:27:53   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

kaj še nisi šla? jaz pa ne vem če ne bom. sem v niskem štartu od jutranjega izcedka naprej.
Zaj so bli popadki na pol ure sedaj se ponavljajo redno na 20 minut in vedno so bolj boleči,user posted image tak da jih morem že kr predihavat. Ko bo na 10 minut potegnem črto za pot v Rim.....Joj ko bi le blo to to!!!

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4078
1.11.2010 19:31:51   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: nejka000

IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

kaj še nisi šla? jaz pa ne vem če ne bom. sem v niskem štartu od jutranjega izcedka naprej.
Zaj so bli popadki na pol ure sedaj se ponavljajo redno na 20 minut in vedno so bolj boleči,user posted image tak da jih morem že kr predihavat. Ko bo na 10 minut potegnem črto za pot v Rim.....Joj ko bi le blo to to!!!

srečno, če boš šla

pri meni je bil samo ta izcedek, ene 3x...popadkov nič, edino nekaj mi je slabo danes, pa že ponoči mi je bilo...ma sej vem pripravlja se...ampak to lahko še 1 teden trajauser posted image
ma si nisem mislila, da bom tako zoprna, sem vam kar mal fouš k že cartate svoje štručke...po drugi strani si pa mislim, kaj ti fali, lahko ješ kar hočeš, spiš ko hočeš, delaš kar hočešuser posted image ....

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
1.11.2010 19:37:22   
zori82
nejka če je to to naj bo hitro in čimmanj bolečeuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4080
1.11.2010 19:39:10   
nejka000
malo še vam bom delala družbo dokler se popadki ne začnejo pogosteje.
No pri meni je bla zjutraj tista sluz, ki je je blo kr precej, jaz predvidevam da je bil čep  ker je blo tega precej pol se je pa začelo špikanje pa šraufanje, zaj pa že od petih redne bolečine v križu in čedalje hujši popadki in otrdevanje trebuha, na WCju sem pa skoz.
upam da se ne ustavi ampak da gremo zaj do konca!!!!!!

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4081
1.11.2010 19:39:59   
simonmojca
joj a pol bomo meli novega user posted image  kmalu - jejjjj user posted image user posted image user posted image

kuhanje sej jaz sem tudi pobrala povečini vse iz zmrzovalnika user posted image , ko kuham govejo juho jo zmeraj skuham velikooooo, pol pa v posodice za 2-3 osebe user posted image  samo odtajam in zakuham domače nudlce (mi jih soseda dela user posted image ), pohan sir pa isto, ko paniram raje naredim več pa imam za dneve ko se mi nič ne da user posted image . Sej sem rekla, da sem prelena od kar sem na porodniški nisem še skoraj nič naredila - v primerjavi z prej user posted image . Tatarca bomo pa tudi kmalu lahko jedle user posted image  pa še novo leto se bliža user posted image

< Sporočilo je popravil simonmojca -- 1.11.2010 19:40:32 >

Neposredna povezava do sporočila: 4082
1.11.2010 20:00:19   
november2010
ooo Nejka, držimo pesti da je to to in da bš kmalu pestovala malo štručko!!!

Jaz se tudi ne bi nič pritoževala če bi že šla, ampak ok.... bom še počakala da nam ta teden okna zamenjajiouser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4083
1.11.2010 20:03:15   
ječi12
renesme....vedno ko tvoj nik pišem dodajam neke E-je in pol vedno čekiram če sm prou napisal nik user posted image
ja dneva še ni konc,no js ne grem nikamor ker se nič ne dogaja,sicer pa zdele ko mala zaspi,bi blo čis fino it rodit,pol pa zjutri jo dedi sam v vrtec pelje in sploh ne bo vedla da je dobila družbo, ob 15h pa k men na obisk.ooo dober plan....sanja svinja user posted image

maš pa prou da nam nč ne fali-razn: user posted image  pol pa loh naštevamo kaj nas use boli,skor že alinejeuser posted image

nejka sliši se da bi šlo lahko zares-držim pesti. to je sanjsko da se tkole začne,tko da nej kr bo to to.
srečno če pičiš!

js pa nimam skrinje oz un mini predalček kjer je kdaj kšn sladoled,kšni njoki ipd. skratka bore malo lahko dam notr...
in zato je use mimgrede oz sveže,smotan je k nimam nikol mesa na zalogi ipd.tko da če sm js lena je recept za mojga preprost-skuhaj si sam ali bodi lačen user posted image  no za malecko pa že poskrbim.

Neposredna povezava do sporočila: 4084
1.11.2010 20:04:28   
ječi12
aja zori upam da te v četrtek res pričaka spalnica! če je zdj nebi blo bi bli pa že skor za tožit. držim pesti!

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
1.11.2010 20:24:35   
novemberska

Čer punce...

Mam par vprašanj pa upam da mi bo katera vedla pomagat...

Prvo me zanima glede črpanja mleka...kdaj si je potrebno črpat? A bi si mogla črpat v vsakem primeru, ne glede na to da jo redno dojim? Vsi me namreč sprašujejo če si črpam mleko, men se pa za enkrat ni zdelo potrebno..mi pa vsi pravjo da je to nujno da s tem stimuliram da se mleko še bolj dela. Zdaj sem pa res v dilemi če it kupit črpalko al ne?

No drugo me pa zanima glede angel care ... a ga katera ma? Premišljujem če bi ga kupila, pa nisem 100%...se bojim da bom pol še bolj panična glede tega če diha al ne? Tiste ki ga imate, kakšne izkušnje imate z njim?

No hvala za kakršno koli pomoč, bom zelo hvaležna.

Nejka000
če je to to...pol ti želim čim lažji, hitrejši in čim bolj vesel porod user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
1.11.2010 20:43:52   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12
sicer pa zdele ko mala zaspi,bi blo čis fino it rodit,pol pa zjutri jo dedi sam v vrtec pelje in sploh ne bo vedla da je dobila družbo, ob 15h pa k men na obisk.ooo dober plan....sanja svinja user posted image

Ječi, tkole bi tud jaz. Večkrat razmišljam o različnih scenarijih, pa mi je tale najbolj všečuser posted image . Sva šla pa že v prvo ponoči v P in je blo res super. Zjutraj so me klicali za kavo, pa sem povedala, da sem mami. So bli vsi paf, češ ja kakouser posted image

Novembrska, jaz na tvojem mestu ne bi nič pumpala. Če je mala zadovoljna in če lepo pridobiva na teži, pomeni, da ima dovolj. S pumpanjem samo ustvarjaš lažno povpraševanje in mleko se bo še bolj delalo. Jaz bi si na tvojem mestu črpala samo v primeru, da me tišči, boli, oz. da se celo naredi vozel, mala pa ne bi toliko odjemala. Pa še v tem primeru bi si izčrpala samo toliko, da popusti pritisk in da se izognem mastitisu, pa nič več. V nasprotnem kmalu dobiš bumerang nazaj.

Angel care: mi ga imamo. Pri ta prvi sem bila zaradi tega res pomirjena in tud tokrat ga bomo naštimali. Je enih parkrat zapiskal ponoči (zapiska, če 20 sekund ni vdiha) in naju je skor vrglo do plafona, ampak ko sva luč prižgala in iz postle skočila, je tamala že dihala. Pravijo, da če bi šlo za nenadno smrt v zibelki, da je dovolj da se otroka le dotakneš ali ga rukneš in spet lepo zadiha. Ne vem, kaj je bilo pri nas in zakaj je piskalo, ampak mogoče jo je že najino "skakanje iz postle" vzpodbudilo, da je zadihala. Lahko pa da je je bilo vse skupaj zaradi prehlada. Kadarkoli se je namreč to zgodilo, je bila Lana glih prehlajena. Lahko pa, da se je mašini utrgalo. Ampak potem bi se ji verjetno večkrat, ne pa parkart v 2 letih. Ne vem, mi smo bli zadovoljni v glavnem.

Nejka, po mojem je to to! Drži se! Hitro in čim manj boleče!

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
1.11.2010 20:58:49   
Mateja81
Joj jaz sem pa danes izvedela ful lepo novico. Cimra iz faksa je danes rodila dvojčici in sta obe imeli čez 2 kg - jaz pa sploh nisem vedela da je bila nosečauser posted image . Me je danes skor kap!!! user posted image user posted image user posted image Sploh si pa ne predstavljam, kje je imela ti dve punčici, ker je ona taka mala piška 155 cm.
Svašta....

12.02.2008 je prikukal na svet naš sonček Patrik

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
1.11.2010 21:01:48   
ječi12
majchi dober scenarij ane :) pr meni se je pa dogajalo celo noč,pa potem še cel dopoldan in do 16h popoldan,tko da bi v tem primeru obisk še isti dan odpadu,tko da bi zdj rajši krajši scenarij user posted image  ampak itak je smešno predvidevat ko ne mormo.

novemberska js se strinjam glede črpanja z majchi. če ni potrebe je škoda,to je samo slabše ker bo mleka še več in s tem še več možnosti za mastitis ipd. samo če je res hudo si tolk sčrpaš da popusti pritisk in potem je ok. skratka js nebi brezveze črpala

glede angel care,mi ga nismo meli in ga nimamo. ubistvu mamo navadno varuško in nam je super služla,smo dobili za darilo. AC ne bomo kupovali če že mamo varuško,bejbija pa itak skos preverjaš ker maš to v sebi al maš napravo al pa ne. sj je še vedno v glavi da tut če je kašna naprava loh zahinavi....uglavnem valda se ravnaj po sebi,mi smo meli navadno varuško.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
1.11.2010 21:13:06   
pajac
kuku!user posted image evo še od mene malo glasu...

Vidim, da je nejka000 že napol na poti v P user posted image user posted image user posted image drži se, ker res upam, da se ne bo ustavilo....

Ena je danes omenjala tak čuden izcedek.. Jaz imam že en teden tak izcedek, ki ga bi lahko nabolj opisala primerjalno z beljakom, samo mislim da to ni čep. .je pa danes izcedek bil nakazano rožnat, samo popoldan nič več... Trebuh redno otrdeva, občasno tudi malo zaboli, ampak bolj kot ne so to samo priprave..

Moj zaželjeni scenario: zjutraj se zbudim, mi odteče voda, odpeljeva Petra v vrtec (je takoj ob P) in grem rodit. Rodim, moj gre po Petra in prideta na obisk.. Namreč nimam ga komu pustit čez noč, edino sosedom.. saj sem jih malo že obvestila o svoji nameri user posted image .. Da pa tašča visi tukaj 3 tedne.. khm khm...user posted image  

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
1.11.2010 21:15:28   
pajac
aaa.. renesme je opisovala izcedek.. sem našla...

Simonmojca... dober zalogaj za zvečer...user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
1.11.2010 21:20:16   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

Vidim, da je nejka000 že napol na poti v P user posted image user posted image user posted image drži se, ker res upam, da se ne bo ustavilo....

Ena je danes omenjala tak čuden izcedek.. Jaz imam že en teden tak izcedek, ki ga bi lahko nabolj opisala primerjalno z beljakom, samo mislim da to ni čep. .je pa danes izcedek bil nakazano rožnat, samo popoldan nič več... Trebuh redno otrdeva, občasno tudi malo zaboli, ampak bolj kot ne so to samo priprave..

Moj zaželjeni scenario: zjutraj se zbudim, mi odteče voda, odpeljeva Petra v vrtec (je takoj ob P) in grem rodit. Rodim, moj gre po Petra in prideta na obisk.. Namreč nimam ga komu pustit čez noč, edino sosedom.. saj sem jih malo že obvestila o svoji nameri user posted image .. Da pa tašča visi tukaj 3 tedne.. khm khm...user posted image  

sj se mi zdi da mamo mamice vrtčevskih miškov kr use tale scenarij v glavi-res bi bil topuser posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
1.11.2010 21:24:26   
sara pia
Zori82- hvala za pomoč

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
1.11.2010 22:45:54   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12

IZVIRNO SPOROČILO: pajac

sj se mi zdi da mamo mamice vrtčevskih miškov kr use tale scenarij v glavi-res bi bil topuser posted image

a ne da je kul... lahko me začne zvijat kadarkoli, samo naj se začne zjutraj in konča pred zaključkom vrtca.. ostalo me ne briga... user posted image Če pa sta lahko že za obiske tam, kaj češ lepšega...

Mislim, da je v Lj P omejitev obiskov le na partnerje in zdrave sorojence, če se ne motim...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
2.11.2010 0:26:23   
kapesanta
dobra ideja tole. Jst bi tud tkole rodila...

V trbovljah so moz in otroci lahko na obisku v sobi od 11-17, ostalo pa klasika obiski v vezi, 15-16. Se mi zdi.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
2.11.2010 6:54:18   
Renesme**
dobro jutro

včeraj mi internet ven vrglo...no ja mal odvajanjauser posted image

scenarij za rodit naj bo kar tak kot prvi- ponoči, varstvo imamo, mala bo vse prespala in ne bo vedela, pa tolk hiter naj bo konec, da bo moj doma že, da jo bo v vrtec peljal, jaz bom pa že v sobi na zajtrkuuser posted image - evo to je sanja s.....user posted image user posted image
No danes je to že mimo....jutriuser posted image

V Lj so obiski (naj popravi katera ki je bila zdajle notri) za očete in zdrave otroke od 15-18h. In to meni čisto ustreza, nobenih firbcev...sej mami pa očija bi imela na obisku, če pa moram izbirat med vsemi (no pa prvič sem drugim razen njima- pa samo mami je prišla vsak dan za 1 h- prepovedala, da hodijo...je fajn prišlo, da v Lj tako naj nebi hodili, samo tako strogi še niso bili) ali nobenim, pa zaradi neuvidevnih sosed raje nimam nobenega...ker meni ni nič bolj groznega, kot da so 3 v sobi ali pa 2 v tisti miceni...potem se jih pa k eni 6 naenkrat prikaže, ti pa prešvican, pa dojit, pa otrok joka....pa nobenga zraka ni- grozno!

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
2.11.2010 6:59:05   
Renesme**
sem zdejle gledala mal vaše tickerje...a bi me prosim lahko nehale zdej prehitevat, ker sem  zdaj jaz nekje na začetku seznama za it v Rimuser posted image

še 3 dni....

Neposredna povezava do sporočila: 4097
2.11.2010 7:07:35   
pajac
Jutro user posted image !

Za vas...
user posted image

za mene ena homeopatska doza (poll žličke Nescaffea v 3 dcl šalici user posted image ), da ne bo zgage...

Sicer noč lepo prespana user posted image user posted image Končno, brez zbujanja user posted image user posted image user posted image (no z izjemo šoka, ko je po tleh padla moževa budilka- se je tako premetaval, da jo je ob pol petih vrgel po tleh...)
Zdaj sva s Petrom pojedla vitaminčke in spila čajček/kavico, pol pa zajtrki in odhod v vrtec.. Obljubila sem mu da bomo danes kupili ribice za v vrtec in bova še to šla kupit takoj zjutraj.. Še dobro, da se naš Mercator odpre ob 8 h....
V planu za danes ima še 2 kavici, pol pa naj se zgodi kar če user posted image

Imela sem pa obupne sanje zdaj zjutraj.. user posted image user posted image sanjalo se mi je da grem po nekih nakupih (ne vem ali božičnih, ali za dojenčka, v vsakem primeru sem imela še ogromen trebuh) in ko sem prišla do avta je bila tema.. No v avto so vlomili in odnesli vse kar se je odnest dalo, no motor so pustili.. V prtljažniku pa raztrešene vrečke, še kuro so dali ven iz vrečke (tako domačo z glavo) user posted image user posted image No in potem grem iskat policijo, pa pokličem moža, ki se mi oglasi iz tujine.. Ko končno najdem policaja, odpre kuferam, pa noter še nek klošar, pijan ko mavra, ampak pravi da se spomni kdo je bil.. In pol jih grejo policaji lovit... V tem se zbudim in ne vem kako se je končalo user posted image user posted image
Očitno mi je delala podzavest, ker se je včeraj, ko smo šli v Arboretum, sprožil alarm v avtu.. Je moj namontiral ogledalo za to da vidim otroka nazaj in je na vakum. Ko smo bili nekaj 100 m stran sva zaslišala alarm (no takrat  nisva vedela, a je naš, ker ga nisva še slišala), ki je nehal tulit, preden se je moj vrnil toliko, da bi lahko videl... No potem sva ugotovila, da je bil naš, pa sprožil se je zato, ker je to ogledalo padlo dol...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
2.11.2010 7:09:37   
pajac
renesme pejd rodit! kaj še čakaš... na pomlad?? user posted image

A bo nejka000 kmalu kaj sporočila?? Hmm.. mogoče le november2010 samo še drnjoha user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pajac -- 2.11.2010 7:12:19 >

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
2.11.2010 7:49:10   
Nenya
no, pa je šel mim 1.11, zdaj pa punce mal bolj reno prosim, user posted image user posted image user posted image
Renesme - le pogumno vodi novemberke v Rim, mamo že vse mal dost nosečniških tegob.
Se strinjam s tabo glede obiskov, jaz sem mela ta drugič smolo, cimra je imela partnerja, ki ga njeni niso marali in so se pol še tko vljudno, sicer, prepirali ob njeni postelji, pa kregali glede imena. Ko so šli je ona jokala, jaz sem mela pa tudi svoje probleme, tko da je bilo kar divje.
V P Kr zaenkrat ni omejitev kolikor sem lahko videla, se trume ljudi valijo med 15. in 17. uro, pa še kakšno minuko prej lako prideš, niso tko 'naci' kot v LJ user posted image
Jz sem mela en nočni in en večerni porod, načeloma ni problema glede varstva, mam edin zdajle problem ker so vsi šoferji nekam 'leteči' zadnje čase in bi se lahko zgodilo, da bi morala klicat rešilca, če se začne dopoldne.

Nestrpno čakam na novice od nejke000 in seveda vseh ostalih.

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?