|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
31.10.2010 19:11:59   
meta21
lil, trenirkico sem jaz oblekla otroku kar čez to "osnovo" o kateri sva govorili, da jo ima otrok v sobi. Npr. majčka, bodi, žabice in čez trenirka za ven spomladi in jeseni ali pa za v avto pozimi in debelo deko čez. Ko se je avto segrel, sem ga pa odkrila. Nikoli nisem otroka oblekla v kombinezon za v avto, razen na zelo kratke razdalje, ker v avtu je po nekem času tudi okoli 20 stopinj-torej kot doma.

Dekice rabiš povsod, lahko manjše otroške ali pa kar navadne. Kupiš jih lahko tudi v mulerju, sparu, kiku, ...

Kombinezonček je lahko brez hlačnic-kot žakeljček z rokavi in po mojem bo 62 čisto OK. Jaz sem septembrčku (ki je kombinezon začel rabit po mesecu in pol) kupila 68 pa sem pred koncem zime kupila še 74. So pa v različnih trgovinah različne številke. HM ima velike številke npr.

uh, sem danes spet zgovornauser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 376
31.10.2010 19:16:38   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

Moja zmrzljiva tašča je pa itak prepričana, da bo imel revmo že pri 5 letih, ker po njenem ga skoz zebe.

mal v hecu...sej pravjo da tasca je najbols mrzlauser posted image

aja se nekaj, kdaj pa se pol kupujejo igralne podloge? kaj pa lezalnik?

user posted image user posted image user posted image

Igralna podloga se začne uporabljat pri 1 mesecu, ko že kaj vidi, najbolj pa se začnejo igrat nekje pri 3 mesecih, ko že malo grabijo po igračkah. Ležalnik sem jaz uporabljala od začetka. Sem imela skoraj čisto ravnega. Imam kuhinjo ločeno od dnevne in če sem šla kaj skuhat ali pa če so bli obiski je ležal na klopi pri mizi. Res je da je najboljše, da je na ravnem ampak skoz tudi ne more ležat na postelji, ker moraš še kaj druzga naredit. Nisem pristaš večnega nošenja po rokah in še manj uporabe lupinice v hiši.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 377
31.10.2010 19:25:02   
lil_
ce ste prej jamrale, da ni nobene na forumu k bi cvekala je prov, da zdej nadoknadmouser posted image

se enkrat hvala za nasvete o oblacenju. kar se pa tice HM pa jst nevem, a sm tok zbircna al res ni simpaticnih stvari. k pridem tja sm se ful iiiiiiiii...pol k pa zacnem kej gledat, kaj bi kupila mi pa nic ni vsec. sm tut razocarana nad BC. tko da bom nakupovala v pikapolonici in pogledat grem se v mothercare. sm sla tut uc vrzt v benettona pa je vse samo roza in modro. tko da cist razocarana. mah bom ze user posted image

ja sej ravno zato sprasujem za lezalnik, k bo treba tut kej skuhat in kej narest. ja jst si sploh nemorm prvosct vecnega nosenja pr dveh user posted image tko da sm misnla da bi kupila lezalnika. mah pa to lahko tut kasnej, k bomo mel otrocka ze doma. zdej najprej najnujnejseuser posted image ja lupinica se tut meni ne zdi fajn. tut za na vozicek mi ni. ok sej neses otroka v njej k zdravniku. lupinica bo pri nas za v avto.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 378
31.10.2010 19:30:37   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

ja sej ravno zato sprasujem za lezalnik, k bo treba tut kej skuhat in kej narest. ja jst si sploh nemorm prvosct vecnega nosenja pr dveh user posted image tko da sm misnla da bi kupila lezalnika. mah pa to lahko tut kasnej, k bomo mel otrocka ze doma. zdej najprej najnujnejseuser posted image ja lupinica se tut meni ne zdi fajn. tut za na vozicek mi ni. ok sej neses otroka v njej k zdravniku. lupinica bo pri nas za v avto.

user posted image

Lupinico sem jaz rabila na začetku, če sem šla sama v mulerja po plenice, ker mi je po navadi v avtu zaspal in sem ga samo prestavla na voziček. Pa še košara zavzame nenormalno velik placa v avtu.

Ležalnik pa ni tko enostavno izbrat, ker so eni čisto neuporabni. Po mojem mora bit čim bolj enostaven.

Punce pa ne si mislit, da kaj težim oz. pametujem. Zelo rada povem svoje izkušnje, nočem pa nobeni ničsar vsiljevat, ker tudi jaz tega ne maram. Pravzaprav sovražim. To so pač moje izkušnje in jaz zeloooooo rada govorimuser posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 31.10.2010 19:34:36 >

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 379
31.10.2010 19:53:55   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Ležalnik sem jaz uporabljala od začetka. Sem imela skoraj čisto ravnega. Imam kuhinjo ločeno od dnevne in če sem šla kaj skuhat ali pa če so bli obiski je ležal na klopi pri mizi. Res je da je najboljše, da je na ravnem ampak skoz tudi ne more ležat na postelji, ker moraš še kaj druzga naredit. Nisem pristaš večnega nošenja po rokah in še manj uporabe lupinice v hiši.

Moja hči je bila full dosti v ležalniku smo jo kar preanšali po bajti sem in tja, še posebej če je blo treba kuhat al pa če smo imeli obisk. Bojda ni dobro ampak ji nič ne fali. Pa skoraj ravn je bil ta ležalnik tako da ni blo neke panike.
Morda kot zanimivost - nam se je zgodilo da smo jo imeli ponavadi na istem mestu in je glavico imela vedno obrnjeno v eno stran, dobro je če otroka "obračaš", da ima glavico enkrat obrnjeno tako enkrat na drugo stran proti oknu oz viru svetlobe, da si vratu ne zaleži preveč v eno smer.

Oblačila - pojma nimam kako se čemu reče, ker imajo milijon imen, npr. kaj je to benkica?????????user posted image jaz sem rodila lani oktobra kar pomneni, da je bila pred nami cela zima. Ko sma bili doma je bila oblečena v bodi in pajaca (plišasti, prodajajo jih kot pajac za spanje).Zvečer pred spanjem sem jo  umila in ga zamenjala potem pa naslednji dan jovo na novo. Nesmiselno se mi je zdelo preoblačenje v trenirko ali karkoli podobnega. Bila sem utrujena in to mi je bilo komot, še posebej za previjanje. Ko sva šli ven (na terenu sva bili tudi pri -10 stopinj) sem ji na pajaca oblekla copatke in trenurko ter jo dala v pajaca (vreča z rokavi in kapuco), rokavice- roke je itak imela v rokavih in dve kapici - bombažno in eno debelejšo. Ko sva prišli not mi je bilo važno da ima roke in noge tople, tao sem vedla da je ni zeblo. Aja pa tud nikol nisem pokrivala vozička s plenico kot to nekateri delajo, edino šal sem ji narahlo dala preko nosa in jo še z dekico pokrila ko je bilo full mrzlo. Drugače pa pravijo da bi otrok naj imel oblečeno eno plast več kot mi. Če jim je vroče pa se preverja na vratu oz. tilniku ker dojenčki se še ne znojijo kot mi.
Meni tiste žabice, kot jih imajo v porodnišnici niso bile pri srcu pa smo imeli tak sistem - moji kolegici pa so bile zakon.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 380
31.10.2010 19:54:46   
tamy82
Živijo!

Da se še jaz malo pridružim današnji debati user posted image sem ravno domov prišla user posted image

meta glede teh ležalnikov sem tudi jaz že gledal ful različnih, pa so mi eni prav čudni user posted image katere ti priporočaš, oz. kaj naj bi mel dober ležanik? Sicer ga bova verjetno kupla šele po rojstvu, če se bo izkazalo, da ga rabiva.
Pa hvala za vse te informacije o oblačilcih!!! user posted image Ker jaz sem tudi zmedena že od vseh teh poimenovanj, kaj šele kaj drugega user posted image
Bo verjetno počasi res čas, da začnemo kupovat malo bolj resno stvari za user posted image , ker se ta februar kar bliža user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 381
31.10.2010 19:57:32   
hayabusa
Mislim da ga nisem mimo pihnila ...
 Hel32 VSE NAJBOLJŠE!

user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 382
31.10.2010 20:02:41   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82
meta glede teh ležalnikov sem tudi jaz že gledal ful različnih, pa so mi eni prav čudni user posted image katere ti priporočaš, oz. kaj naj bi mel dober ležanik? Sicer ga bova verjetno kupla šele po rojstvu, če se bo izkazalo, da ga rabiva.

Ma ne vem. Jaz sem ga dobila rabljenega in sem bila zelo zadovoljna. Moj je precej raven in je cel malo nagnjen. Kot da bi desko rahko nagnil. Lahko se pa tudi zlomi v sredini in je kot stolček ampak mi to ni nikoli prav prišlo, ker sem ga pri 4-5 mesecih raje dala v sedež za hranjenje, ki se rahlo podre v polležeč položaj. Ležalnik je imel še preprost lok za igrače.
Kolegica je imela takega, ki je imel pri nogah nek rob in se je mali stalno upiral vanj.

Dajte mi nekaj povedat... Meni tej nicki in imena ne grejo. Saj je PilotGirl spraševala, če gre katera v Šolo za starše v Grosuplju, ne? Ali morda katera druga?

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 383
31.10.2010 20:15:10   
Teyla
hayabusa  hvala za namig, jaz sem že prejle iskala katera ima danes roj.dan, pa ni bilo uspeha. user posted image Tako da še od mene hel32:

VSE NAJBOLJŠE

user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 384
31.10.2010 21:11:50   
lil_
meta dalec od tega da pametujes...mislm da smo vsakega nasveta vesele. nakoncu tako in tako vsaka naredi po svoje, ampak saj vemo v kero smer se obrnt. tko da vsak nasvet mamic dobrodosel user posted image

hayabusa jst mam bodi na preklop za benkico...ce pa je pa nevem user posted image

tamy ja jst se nisem mela namena nakupovat, pa me je mami "prijela na trdo" da morm user posted image je pa res, d animava nicesar user posted image

ja ce boste povedale se kej vec o teh lezalnikih bom jst tut vesela...kaj je fajn in kaj ni in zakaj pravte da ksni niso uporabni? drugac pa mislim met lezalnik za lezalnik in ne stolcek.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 385
31.10.2010 21:26:11   
tamy82
hel32 pa še tu user posted image vse najboljše! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 386
31.10.2010 21:41:09   
Nina33
Čer čveke user posted image !
Najprej: Hel32 - VSE NAJBOLJŠE!!! user posted image user posted image
Oblekica: ja, res - kaj je to benkica user posted image A´la majčka ne preklop? Se da prežvet tut brez tega vedt user posted image (kera lepa slovenščina user posted image ). Ostalo so ti pa že vse povedale (dons sem eno mal lena).
Ležalniki: tut jaz sem za čimbolj enostavnega, važn je, da je stabilen, uni dodatki so +/- brez veze, mi smo imeli sicer en "lok" in je bil aktualen in ob previjalni in na (sposojenem) ležalniku in na vozu (kaj čem - Gorenjka user posted image ). Pa prav dolgo tut pr nas ni bil v uporabi - ko se začne enkrat dvigat dete poj mene nobena "garancija" ne prepriča več, de se ne more prekucnt (pa naš je bil izredno stabilen drgač (ležalnik namreč) - firme žal ne vem, mogoče Breviuser posted image , ker tip ležalnika pa sploh nimam pojma - "ta enostaven" user posted image )
Igralni centri (sej je bilo tut o tem govora?): naš je bil v njem že z enim tednom (za par minut, de ne bo pomote, razen, če mi ga je uspelo odložiti tako, de je spal naprej - poj je bil v igralnem centru tut kej več cajta user posted image ), zanimati ga je pa začel pri ene treh tednih (in un lok ob previjalni tudi). Kolegičin poba pa ni pokazal zanimanja za te hece ke do enga druzga mesca - so/smo si različni user posted image .
Kluba: tut jaz bi se včlanila user posted image Za prvega bi samo mal več miru rabila (če je mali kje blizu je vse tko ekpresno user posted image de ni skor za nkamr).
D3lfink4, tukile jih najdem user posted image user posted image .
Aha, strije: nimam, hvala, in tut ne bi, hvala. Se pa z ničimer ne mažem - mi je škoda penezov za to, ke ritak nisem glih prepričana de kej deluje, pa tut če bi  - sem prelena in se ne spomnim na to user posted image .
Rojen pri 27-ih tednih: naj naši počakajo vsaj do leta 2011 user posted image .
Joj, pišem tole že eno uro, res sem lena neki ncoj user posted image user posted image
Lil_, ne se pustit "strašit". Mogoče bi pa samo mama rada kej kupila? user posted image Samo gre res hitro, za vas dvojne srečke pa še hitreje. Čeprav - kdo pa pravi, da ne boš na rok rodila? Sestra moje kolegice (obe sta dvojni srečki, že nekaj časa user posted image ) je imela kratek MV in je +/- samo ležala (pomoje sicer boj doma in ne v bolnici) pa je rodila mal pred rokom (par dni pomoje user posted image ).
Najino drugo dete pa prevale dela user posted image . Pa kolca se mu že user posted image . Kolk je to neki luštnga user posted image .
Nč, drage moje souser posted image - lep večer, mirno noč (a je kera svoj bauh v bučo spremenila - sej je bil "leta" nazaj nekaj govora/pisanja o tem user posted image ) in najlepše sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 387
1.11.2010 7:47:01   
hayabusa
Dobro jutro. Vse lepo in prav da se je treba s to uro sprijaznit ampak kdo bo pa otroku bioritem preklopil?user posted image

je blo govora o ležalnikih, mi imamo takega  http://soncek.si/si/peg-perego-melodia-otroski-gugalnik-z-glasbo-in-rocajem-za-prenasanje-moka-i10935.shtml/sdata/YTo1OntzOjQ6InBhZ2UiO3M6Njoic2VhcmNoIjtzOjM6ImNtZCI7czo2OiJzZWFyY2giO3M6MTA6ImNhdGVnb3JpZXMiO2E6MTp7aTowO3M6MDoiIjt9czo1OiJxdWVyeSI7czo5OiJsZcW+YWxuaWsiO3M6MToibyI7aTowO30=

ki ima še glasbo, ki je cele dneve igrala user posted image kaj je treba gledat pa ne vem, meni je blo važno da je čim bolj čvrst in da se da spustit vsaj skoraj čisto do ležečega položaja.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 388
1.11.2010 7:48:22   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Dobro jutro. Vse lepo in prav da se je treba s to uro sprijaznit ampak kdo bo pa otroku bioritem preklopil?user posted image

je blo govora o ležalnikih, mi imamo takega  http://soncek.si/si/peg-perego-melodia-otroski-gugalnik-z-glasbo-in-rocajem-za-prenasanje-moka-i10935.shtml/sdata/YTo1OntzOjQ6InBhZ2UiO3M6Njoic2VhcmNoIjtzOjM6ImNtZCI7czo2OiJzZWFyY2giO3M6MTA6ImNhdGVnb3JpZXMiO2E6MTp7aTowO3M6MDoiIjt9czo1OiJxdWVyeSI7czo5OiJsZcW+YWxuaWsiO3M6MToibyI7aTowO30=

ki ima še glasbo, ki je cele dneve igrala user posted image kaj je treba gledat pa ne vem, meni je blo važno da je čim bolj čvrst in da se da spustit vsaj skoraj čisto do ležečega položaja. Je pa res da ima ta do 9 kg nosilnosti, eni imajo več, ampak ko se je začela plazit in kolovratit ni hotela več bit not.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 389
1.11.2010 8:15:00   
sara1986
Dobro jutro.. No, mi smo pa tekga kupili

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=200086

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 390
1.11.2010 8:39:46   
tamy82
Jutro!

hayabusa ta ležalnik sem tudi jaz gledala, mi je ful všeč. Pa še tak kompakten zgleda. No, hvala za nasvete, zdej se bomo lažje odločili user posted image

Uh, danes še en prazničen dan ... te žlahte mam pa že polno glavo user posted image tako da mogoče se jim danes kar izognem user posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 391
1.11.2010 9:20:23   
Teyla
Dobro jutro vsem skupaj. Se javljam iz službe, kjer zaenkrat samevam, ker je sodelavec verjetno zaspal. user posted image

Tale ležalnik od peg perego je tud meni všeč. Verjetno pa ga bova dobila na posojo od bodočega svaka, ker ga bo njegova prav gotovo kmalu prerasla.

Nina33 Jaz bušija nisem nič barvala v bučo, sem pa izrezljala eno manjšo okrasno bučo, je prav lepo izpadlo. Kakšen pa je občutek, ko se malemu kolca? Kako se to loči od brcik? Pri nas so kot kaže samo brcike aktualne. Se pa tolko več meni kolca, da se malemu ni treba. user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 392
1.11.2010 10:29:34   
Tisia
dobro jutro user posted image
ste zmešale kakšen dober napitek v sobotouser posted image  user posted image
hell 32 user posted image
no upam da ste fajn praznovale,načvekale ste že tuk da moram počas prebrat pa kaj napisatuser posted image  
vidim pa pouser posted image  da ste pridno telovadileuser posted image ....user posted image user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 393
1.11.2010 10:32:25   
Teyla
biljana luštna slikica user posted image

Hm, a je kateri zdaj med user posted image bolj fajn kot drugače? user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 394
1.11.2010 11:10:29   
hel32
HVALA ZA LEPE ŽELJE, IN SLIKICEuser posted image user posted image user posted image .
SMO SE IMELI SUPuser posted image ERuser posted image user posted image .

Torta je bila dobra, je še malo ostalouser posted image , sicer pa bojo itak otroci pojedli, mam ne sme več.
Imam namreč jutri pregled v bolnici za NS.
Da še malo pokomentiram, glede oblačenja otroka pozimi in ležalnikov, jajčke in igralne podloge:
Oblačenje: Lukas je bil rojen septemra, in je bilo še zlo toplo, sem ga na začetku oblačla v body, bombašne hlačke, za v hiši, za ven pa čez to, še kak plišast pajac, jopico in bombažno kapo, če je bilo bolj hladno sem ga pokrila s deko, če pa je bilo toplo, pa sam pregrinjalo od vozička, pozimi, ko pa je bilo napr.-10, pa sem mu dala, že omenjeno+ zimski pajac+debelejšo kapo+kapuca od pajaca+deka+pregrinjalo od vozička, nikoli, res nikoli mu nisem dajala plenice čez voziček, sem nekja zasledila, da se nabere preveč manoksida v zraku, in se celo, lahko zaduši, zato jaz ne dajem plenice čez-NIKOLI, sem mu dala šal čez usteca in nos, čist narahlo, da ni vdihaval tistega mrzlega zraka, in to je vse, če je pa snežilo, sem mu pa dala še dežni prevleko čez in sva šla,...

Ležalniki, ja mi smo ga imeli, zelo praktična stvar, sam do enega 4 meseca, potem smo ga dali stran, ker je mulčič tako skakal, da je z ležalnikom vred poletel iz mize, pa je bil pripasan, k sreči sem ga pravi čas ujela, in mu ni bilo nič, ampak, praktičen je samo, če je na tleh, ali na kavču.

Jajčka, oz. lupinica, mi smo jo uporabljali samo in izključno za prevoz v avtu, in, ko smo šli v trgovino, da ga nismo tolk prjkladali, pa še košara od vozučka je tako velika, ni priporočljivo, da je otrok več kot 2 uri v skručenem položaju, zaradi hrbtenice.

Igalna podlaga, super stvar, varna, dokler se ne začne sam plazit po prostoru, potem pač moraš nadzorovat vsak gib, sicer jaz nikoli ne puščam otrok samih, ker sem prevelik paničar, da bi lahko, še ko spi se ne maknem kamuser posted image .

Takole, to bo za danes dovolj, jutri grem v bolnico na pregled za NS, poročam zvečer, lep dan, kljub groznemu vetru, pa še na pokopališče moramo.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 395
1.11.2010 11:58:54   
maurica
Hel32, vse najboljše user posted image

lil_; jaz sem ful lepo deklico dobila v Ikei. Ful ugodna, ful mehka. Eno mi bo pa tašča naštrikala user posted image

Glede oblačenja; ah, nekako bomo že dobile občutek, a ne? Še vsaka mamica se je navadila, pa se bomo tudi me user posted image . Je pa vse nasvete ful fajn slišat, kako pa kaj pa bomo že potem vidle. Se bomo učile sproti.

Midva z mojim user posted image jutri odhajava na krajši oddih, tako da se spet beremo čez par dni. Pridno klepetajte!! user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 396
1.11.2010 12:47:59   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sara1986
Ultiva je remifentanil hidroklorid, to je močan opiatni analgetik, ki se ga uporablja med operativnimi posegi in na oddelkih intenzivne medicine. V zadnjem času se ga je začelo uporabljati za lajšanje porodne bolečine pri porodnicah, pri katerih obstajajo kontraindikacije za epiduralno analgezijo, oziroma obstajajo kakšni drugi objektivni razlogi, da se porodnica ali anesteziolog ne odločijo za epiduralno analgezijo pri porodu, porodnica pa kljub temu želi lajšanje bolečine. Prednost lajšanja bolečine z Ultivo je enostavna aplikacija. Sestra uvede intravensko kanilo preko katere si lahko porodnica sama dodaja analgetik, ko je bolčina prehuda. Anesteziolog namesti posebno črpalko preko katere omeji velikost enkratnega odmerka in število odmerkov časovnem odobju. Bolečina se zmanjša, vendar ne tako prepričljivo kot pri epiduralnem lajšanju bolečine. NORMALNO, KER TAM NE ČUTIŠ NIČ. TO JE PA KOT KATEROKOLI DRUGO SREDSTVO ZA LAJŠANJE BOLEČINE. PR ENIH PRIME, PR DRUGIH MALO MANJ. Slabost tega načina lajšanja je, da Ultiva, tako kot vsi ostali opiatni analgetiki prehaja skozi placento, torej prihaja tudi do še nerojenega otroka. JA, AMPAK TO PA VSA ZDRAVILA, KI JIH DOBIŠ ZA LAJŠANJE BOLEČINE. TUDI UNA, PREKO MASKE MALO. Ultiva je ultrakratko delujoči analgetik, zato učinek zelo hitro izzveni in ocene otroka po Apgarju so takoj po porodu le za kakšno točko nižje v primerjavi z ostalimi novorojenčki ali pa sploh niso nižji.Porodnice so zelo zadovoljne tako z eno kot drugo metodo, bistvenih komplikacij zaenkrat ne beležimo.

Hvala za tako podrobno! Pa kaj veš v Lj, se moraš kaj prej najavit, če se odločiš za tako lajšanje?

(odgovor članu sara1986)
  Neposredna povezava do sporočila: 397
1.11.2010 12:49:28   
Anonimen
Hel32 vse naj naj, sicer z zamudo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 398
1.11.2010 12:57:34   
Anonimen
Jaz imam pa nekaj vprašanj, že za izkušene mamice.
Kaj je bolj uporabno benkica ali bodij ter žabice z naramnicami ali žabice do pasu?
Prav tako me zanima, kaj se v prvih mesecih oblači dojenčka. Slišala sem, da se ga obleče bodi, benkice in potem žabice do pasu?

Sicer se spravljam malo to nabavljat, pa sem celo že naročila in mojih številk in baru baby center preko neta ni imel. Sem kar malo :( Ker se mi zdi škoda, da bi kupila preveč dragih žabic, benkic in bodijec. Tako, da me tudi to zanima koliko dejansko količinsko potrebuješ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 399
1.11.2010 14:30:44   
meta21
PilotGirl, za podrobnosti ti priporočam branje prejšnje strani, ko sva z lil debatirali o tem. Jaz sem pristaš majčke, čez majčko in pleničko bodi, čez vse to pa žabice do pasu ali z naramnicami. Če daš take z naramnicami, ima pač 3 plasti preko trupa, drugače pa 2. Če imaš bolj toplo,  lahko tudi samo bodi in žabice (kakršnekoli že). Nekatere prakticirajo tudi majčko in povijalno pleničko, da majčka ne zleze gor. Meni je ljubši bodi kot tiste špage od povijalne plenice.

Glede majčk pa jaz mislim, da so benkice in mako majčke tiste na preklop s trakci, prve iz "lepšega blaga" z motivi za zgoraj, druge pa iz istega blaga kot tetra plenice, mišljene bolj kot spodnje majčke. To je moja interpretacija. Pol mate pa itak še take običajne majčke za čez glavo-tiste sem pa jaz čez bodi oblačila kot tanek puloverček.

Ma ko zdaj gledam slike, se včasih sama sebi smejim, kaj vse sem otroku navlekla gor samo zato, ker mi je bilo lepo in bi ga najrajš 5x dnevno preoblekla, če ne bi bil tako mehek na začetku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?