pikizenc
|
Še porodno prispevam ... G je ugotovila, da sem se mal prehitro (36 t) že odprla do 4 cm in mi potem tud dala kar napotnico za v P ... tako sva z mojim 20.10. šla v P, kjer sm šli čez vso proceduro, CTG (ki je kazal popadke, men je pač otrdeval trebuh, mal odvisno kako sem ležala) pa pregled, kjer je bilo potrjeno, da sem 4 cm odprta. Moja G je skos klicala a so me že sprejel, zato so me tudi spreeli, ker sem imela vtis, da če ona ne bi težila, bi me mogoče še celo domov poslal. Gor v sobi za pred porodnimi so me začel pripravljat, klistir itd., mal blago me je začel zvijat po tem, smo pa 4 punce čakale na porodno. 2 sta šle naprej, 2 pa sva še kar čakali, nakar nm povejo, da ni placa, da so ful zasedeni in da če nimam popadkov, bi me oni dali na oddelek. Jaz itak nisem vedla glih kaj je najboljše, tako da sem pač rekla ok; nimam pa pojma zakaj ne morejo natančno rečt za kok časa, jaz sem bla pa takrat tud mal iz sebe, ker sem bila že psihično pripravljena, da pač grem rodit. In smo šli na oddelek ... naslednji dan smo merili CTG, delali UZ in končno je dr. Blejec rekla, da grem v petek domov, razen če se kej odprem, da me ne bojo spustili ... in smo še mal čakali. Btw Blejčeva je res zakon zdravnica za moje pojme, tako kot ona reče, tako se zgodi ... V petek 22.10. zjutraj torej ponoven pregled; odprta že 5-6 cm. Ne gremo domov, gremo kar v porodno ... Še enkrat čez pripravo, klistir, vmes pride moj, spet čakamo porodno (kar je zoprno, po tem ko si že šel enkrat čez to in se ni nič zgodilo), ampak tokrat smo prišli do porodne. Trebuh mi je otrdeval, nič kej bolelo, tako da so mi predrli ovoje in takoj moji popadki. So rekli, da bom nabrž za 4 cm rabila kake 4 ure. Popadki najprej na 5, kar nenkrat na 3, pa na 2 minuti ... vmes izmena babic, dobim novo res suuuuuper babico, reče da me bo poledala okoli 2h, kar bi blo kako uro potem ko je odtekla voda. Še pred drugo začne mene vse tišat, dihat je že težko, zato e babica mal prej pogleda in reče, da me bo razveselila ... odprta 10 cm. Dobim masko, men je super delovala, nič vrtelo, če sem jo uporabljala samo med popadki in dejansko mi je ful bolečino odvzelo. Potem smo počasi potiskali, da se ni mali prehitro spustil čez kanal, ampak kar naenkrat je bla že tukaj glava, pravzaprav sem jo prej čutila kot so jo oni zagledali, ker sem ležala na boku. Še par popadkov in Jaš je bil zunaj. Rezali niso, je bilo pa tako hitro, da sem se strgala, čeprav čutila nisem ... Tako vse skupaj kaka ura in pol, čeprav ne vem dejansko, ker sem bila vseeno mal out. So me ar opozorili, da naslednjo nosečnost v P takoj ko me sam mal začne zvijat očitno nisem glih zgrajena po jusu ...
|