ursah
|
Ojla punce! Končno se tudi jaz spet malo oglašam. Nisem uspela vsega prebrat za nazaj, tako da sem samo na hitro pregledala. Tudi mi smo včeraj imeli lep dan, smo bili na enem kmečkem turizmu na Primorskem na družinskem kosilu (eno praznovanje), jutri gremo pa tudi . Mala je bila ful pridna, svaka čast: spala ali lepo gledkala okoli v vozičku, malo se je pustila pestovat vsem občudovalcem, dvakrat je dobila AM in lepo pojedla. Srečanje: jaz ne vem, če bom lahko, ampak če mi bo zneslo, se prikažem tam :). Televizija: ok, vidim, da ni samo naša taka. Meni je najbolj praktično, da jo imam čez dan v dnevni ali kuhinji. In v dnevni se vedno nekako tako zvije, da vidi TV - tudi če jo kontra obrnem, jo gleda pa nekako vznak nazaj (vsaj poskuša). Sem ji tudi že zagrinjala s plenico, ali jo založim z blazinami, ampak ne vem kako ji bomo to preprečevali. Saj TV ni vedno prižgan, ampak je pa... Se pa včasih poslužim metode TV, da lahko pojem v miru, ali skočim po pošto ali kaj podobnega. Jo pa ta televizija čisto začara... Igralni center: Drugače imam pa v kuhinji imam ležalnik, kjer se zadnje čase prav lepo zamoti, za v dnevno sva pa ravno včeraj kupila igralni center in peno. Je tako fino, ker se bolj zamoti zadnje čase, tako da lahko celo kosilo skuham in pojem v miru. Tudi v vozičku ni več nobene panike, ko se zbudi - gleda okoli in to je to. To mi je fuuulll všeč...ker prej je bil pogosto jok, in jo je bilo treba ogromno nosit. SEdaj jo veliko manj - hb, ker je že kar težka za nosit (5,2 kg). Predvidevam, da je to zato, ker je že malo starejša (2 m 1 t). Pri kateri starosti vaši začenjajo segati po igraščak? Naša zaenkrat samo gleda. Duda: poleg tega je naša v zadnjem 1,5 tednu sprejela dudo. Prej je ni marala, midva je pa tudi nisva silila. Potem jo je pa kar enkrat nehala pljuvati ven, in sedaj ji jo dajeva bi rekla da srednje pogosto. Nam pa res zelo pomaga, sploh kadar smo zunaj v vozičku ali kje okoli - sploh ni nobenega joka in sitnanja. Sem dobila sicer par komentarjev, zakaj ji sedaj dajeva dudo, ampak mislim da prednosti dude odtehtajo slabosti. Glede odvajanja se pa spooh ne sekiram - sem prepričana, da v šolo ne bo šla z njo . Koliko imajo vaši dudo? Dojenje: nam gre bolj tako tako še vedno ali kot vedno . Jo sicer še vedno dojim, vendar se skoraj nikoli ne naje samo od mene. Vendar vztrajam, zato da ohranjam mleko in zato, da tega ne pozabi...bom vztrajala, dokler bom imela mleko. Drugače si ga načrpam za ene 2-3 obroke dnevno, ostalo dobi AM. Črpam po 20 minut, načrpam si v eni rundi 60-120 ml, odvisno koliko se podoji. Sedaj bom pila še Lactogal, do sedaj sem jedla Tametil, tako da s tem, s črpanjem in dojenjem, kar ga je, ohranjam vsaj nekaj mleka. Bo, dokler bo, ko bo zmanjkalo oz. ko se bom naveličala, bom nehala. Verjetno po tretjem mesecu... Ok, sedaj pa šibam, sem atiju ukradla računalnik, on pa vmes zabava malo
|