3x mami
|
vceraj sem bila na pregledu pri ginekologu. vse ok, maternica cisto ze skrcena (je taka kot od kake smrklje, je rekel), organi na mestu. tista vreckaspredaj, kimije ostala, paje pruh. zaradi velike diastaze so se misice cisto odmaknile in crevesje se nahaja sam za plastjo koze. neugono... nic bremen in tega, pa tudi tezko s to odpravi. nekaj z vadbo, dokoncno, ce bi hotela, pa sam operativno tako da zdaj je trebuh zjutraj ze prakticno raven, zvecer pa zeva ta vrecka. in pozna se mi vsakic, ko ne grem na potrebo... no, sem zdravnika vprasala, naj mi direktno pove, ce lahko imam se kakega otroka al ne. si je vzel cas za razlago. zaradi tega pruha in zaradi tega, ker imam noter stvari ze precej povecene (eh, nisem dobra masina za rojevanje), mi je rekel, naj zakljucim z rojstvi. ker se mi bodo stvari na meni sam se poslabsale, pa tudi vecja verjetnost kake patologije v nosecnosti. nekako sem slutila, da bo to rekel. in ni da bi zelo resno govorila o novi nosecnosti, sploh ker je moj proti. sam upala sem se vedno. in to mi je bila ko klofuta, da sem potem na poti domov jokala v avtu... na misel so mi hodili tisti trenutki, ko sem rodila svoje otroke, dojenje, crkljanje... in da tega ne bo nikoli vec, vem, sebicno razmisljanje, ampak nisem bila pripravljena na to. in doma, namesto da bi me moj samo objel, ko sem mu potozila se svoje obcutke zraven, mi da sam se drugo klofuto. ces, kaksna sem, da se cmerim za necim, kar ni, namesto da bi bila vesela in hvalezna za to, kar imam. 3 zdrave otroke. eni pa se tega ne morejo imet. ... ja, vse vem, sam vseeno. en sok zame. moram se navadit na to misel. se opravicujem, sem se morala malo potozit... aja, cisca. jaz sem sele vceraj imela prvic cel dan cist vlozek. in se se obcasno kaj pocedi. pri drugi se spomnim, da je par tednov po porodu hodilo ven kar v kosih. enkrat je bil kos vecji ko jajce, sem se cisto prestrasila. pa mi je rekel, da ni nic posebnega.
|