|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
28.10.2010 10:13:39   
kpmk
user posted image  naj vam povem in vprašam kaj naredit, ker meni mala spi nekje med 9 - 11 ur / dan in to traja od sobote in ni od sobote nobenih spremem, pojma nimam več. Ima katera kak predlog.
Zdle drema in upam, da bo trajalo vsaj pol h

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 851
28.10.2010 10:15:19   
melita73
Kpmk poznam to, taka je bla naša tavelika. Zdej samo upam, da bo ta bolje spal. Ni pomagalo nič, bla je sitna, sam spat pa ne.user posted image

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 852
28.10.2010 10:17:25   
sasadejan
kpmk - Jaz sem se kar nehala obremenjevati kaj je normalno glede spanca. Moj čez dan skoz spi, ponoči pa gleda kot čuk. Mislim, da spijo dojenčki tolikor kot rabijo.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 853
28.10.2010 10:24:40   
kpmk
melita73 - sasadejan - to bi bil moj idealen spanec le ponoči.... men ni nič jasn, toliko spimo odrasli user posted image  ona je lahko budna 5h skupaj... in ja je že budna, še 15 min ni dremala user posted image  kdaj pa so zečeli potem spati????

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 854
28.10.2010 10:30:46   
sasadejan
Jaz tudi samo čakam, da mi bo začel spati celo noč. Pa gre čas tako počasi. Vse bi dala, da bi bil podnevi pokonci in ponoči spal. Zgleda, da je zamenjal dan za noč. Pa še skoz se samo hoče pestvati. Pol mi pa že v naročju zaspi in ga dam v posteljico pa spet gleda.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 855
28.10.2010 10:37:28   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

Jaz tudi samo čakam, da mi bo začel spati celo noč. Pa gre čas tako počasi. Vse bi dala, da bi bil podnevi pokonci in ponoči spal. Zgleda, da je zamenjal dan za noč. Pa še skoz se samo hoče pestvati. Pol mi pa že v naročju zaspi in ga dam v posteljico pa spet gleda.

pri nas je isto, no mala sicer ponoči spi od 12-3 in od 4-7 ali do 6ih pa še to so borbe

Neposredna povezava do sporočila: 856
28.10.2010 10:43:58   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

pri nas je isto, no mala sicer ponoči spi od 12-3 in od 4-7 ali do 6ih pa še to so borbe

No saj ponoči pa kar spite user posted image . Jaz se tolažim, da bo vsak dan bolje. Patronažna mi je rekla, da dojenčki, ki se rodijo z manj kot 3 kilcami, da rabijo več časa, da se na vse navadijo. Da je lažje z dojenčki, ki so nad 3 kilami. Ne vem kok to drži, saj ima moj že sedaj čez 3 kile in se še nič ni spremenilo user posted image .

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 857
28.10.2010 10:47:18   
missD
sasadejan ne vem če to ravno velja, moja 2 spita lepo na 3urce, včasih mogoče manj, kakšen dan pa da se zgodi da sta med obrokoma budna.
kpmk pa ko se zbudi se takoj začne jokat al je tiho in gleda?

Neposredna povezava do sporočila: 858
28.10.2010 10:49:35   
sasadejan
No dan vam povem, da se midva celo enkrat, dvakrat na dan dojiva. Drugače pa sva na flaški.

Mi pa vsi govorijo, da ga moram dojiti, ampak, če nimam mleka ga žal nimam.

Neposredna povezava do sporočila: 859
28.10.2010 10:50:52   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: missD

sasadejan ne vem če to ravno velja, moja 2 spita lepo na 3urce, včasih mogoče manj, kakšen dan pa da se zgodi da sta med obrokoma budna.

Se meni tudi zdi, da ne velja user posted image .

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 860
28.10.2010 10:59:36   
missD
sasadejan ne obremenjuj se. probaj si še kaj sčrpat, pa si črpaj na 3 ure, čim več pij (kakšen kompot,čaj lahko tud čit navaden ni nujno za dojenje)
jaz si črpam (pa je vedno manj) Sofio pristavim 1x na dan ampak samo na desno ker leve niti pogledat noče. Sem se obremenjevala zelo zdaj pa sem se sprijaznila.
Še vedno imata vsaj stik z mano in mojo kožo. Če se boš obremenjevala bo to občutil tudi tvoj user posted image in potem ne prideš nikamor, samo slabo voljo nabiraš.

Evo glede spanja...sem ju nahranila pa se je Sofia še kar pritoževala še pol ure, sem ji dala dudo se je minimalno pomirila ampak ni zaspala.
Sem jo malo pocartala in še budno dala v posteljico. Sedaj pa spi.

Neposredna povezava do sporočila: 861
28.10.2010 11:04:12   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: melita73

Anju, naš Juš je tudi en velik pokakanček in polulanček. Ko berem tvoj zapis glede tega je enako kakor pri nas.
Baje da so fantki glede tega hujši kakor punce, saj kakor se spomnem, Zare niti enkrat nisem previla ponoči, pa ji ni nikoli premočilo skozi, Juša pa moram previt vsakič, ko je, ker čene ga moram drugič celega sleč.user posted image

Če dovoliš- PODPIS!!!

in še enuser posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 862
28.10.2010 11:08:06   
2ursae
kpmk, moj prvi je bil tud budne sorte - čez dan spal kakšno urco, ponoči pa tudi ne ravno zgledno. V bistvu je potreboval manj spanja kot jaz user posted image . Po parih mesecih se je normaliziralo, čez dan je spal toliko kot ostali dojenčki, ponoči sem pa vstala 2x-3x za dojenje. Se pa spomnim, da sva se z mojim kar trudila, da se je navadil spat ponoči. Jaz priporočam knjigo od E. Pantley: Brez joka v spanje. Samo pri novorojencu tega glih še ne moreš izvajat, se je treba pač njemu prilagodit.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 863
28.10.2010 11:12:55   
kpmk
missD - ja ce je v stolčku ali pa v igralnem ali pri mamici na rokah potem kake pol h-h zdržimo brez joka, drgač pa kr neko jamranje

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 864
28.10.2010 11:13:26   
kpmk
sasadejan - pri nas je ravno sedaj to budno obdobje ko ima 3kg user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 865
28.10.2010 11:14:02   
kpmk

user posted image user posted image user posted image to nam še ni nikoli uspelo

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 866
28.10.2010 11:16:30   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

user posted image user posted image user posted image to nam še ni nikoli uspelo

Nam tudi ne user posted image

Koliko pa kaj spijo pri vas v postelji?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 867
28.10.2010 11:19:02   
Najki
Vceraj mi je prvic konkretno otrdeval trebuh na vsakih par minut, sem sla pred spanjem ob polnoci za vsak slucaj kar pod tus. Zjutraj me je pa spet vse bolelo, tako da mozno da sem imela ponoci ksne krce. Ma saj jutri zjutraj grem v P in naj bi sla na tesce ob 7h, ce bi me morali obdrzat. Upam... Zdejle se bom odvlekla do stacune po enih zelo dolgih stengah, mogoce bo ta sprehod se kaj zdrmal user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: nejkec

Kdaj pa pride v poštev kakšen igralni center? Zdele je eden znižan na 30EUR v BC pa razmišljam, da bi ga vzela.

Tiste dekice, nad katerimi je lok razpet? Lahko komot od zacetka, je kakor mobile, da opazuje barve in oblike, ceprav se ne doseze. Sam na zacetku imajo dojencki izostren pogled samo od bradavice do obraza, dlje pa se ne, pa ne vem koliko casa je tako.

anju kakanje je zdravo user posted image . ocitno mu prebava odlicno deluje in ogromno poje, ce ima toliko materiala za izlocit.

missD ce ti grejo kosi cisce ven je mozno, da se je zalezala in strdila. se zgodi, ce si dolgo lezala, spala, sedela... sam naceloma se ne bi smela kolicinsko povecevat.

Brinme jaz sem sla v PO enkrat ob 13h enkrat ob 12h, ker je imel tako dragi cas in ni hotel,da grem sama. Oni bi te radi videli kadarkoli dopoldan, ker je dol na oddelku najvec zdravnikov, jaz sem bila tako pozno, da so me kar gor na CTGju pregledali. Niso nic komplicirali in so rekli ko vstanes se urihtas in privleces tja user posted image . Jutri me hocejo pa med 7h in 8h, ce me bojo morali obdrzati. Aja pa nikjer ze ni bilo nikogar od pacientov, ko sem bila tam, tako da pejt mogoce med 9h in 10h user posted image . Pa revijo si vzemi za CTG in mogoce ksn prigrizek za potem. Jaz sem bila na CTGju vec kot 1 uro, ker se je papir zatikal in ni zapisoval, pa so morale sestre popravljat, ma je ena lih rojevala in niso mogle takoj prilaufat. Potem se je zavleklo se z dohtarjem in sem bila konec sele ob pol treh, lacna pa tako, da sem skoraj skupaj padla. Aja pa dopoldan so dohtarji ful zivcni, ce imajo polno cakalnico in nekako z ihto pregledujejo user posted image . Sprot pa se na ksn CR skocijo al pa kej, pol pa cakas k bolana na enga sitnega dohtarja.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 868
28.10.2010 11:20:06   
kpmk
sasadejan - moja v postelji spi med 9-11h/dan (jaz bi lahko pa samo ponoči 12h v kosu spala)

Neposredna povezava do sporočila: 869
28.10.2010 11:28:26   
3x mami
mi smo ze mal boljse.smrka skoraj nic vec, obcasno se kaslja.
no,glede tekocih stvari... nas sploh se nima tocnega urnika, bolj priblizno.cez dan se velikokrat zbuja, neredno. glavno obdobje budnosti je takoj zjutraj okoli 7h in potem proti veceru. takrat tako fajn gleda vse, se nasmiha (šarmira) in se trudi delat prve zvoke - parkrat mu je ze uspelo. nocno spanje je nekje od 21h do 6h, ampak je zelo razlicno. vmes se zbudi vsaj trikrat, pa ni da bi vsakic dobro jedel. vsaj enkrat ponoci moram previt, ker toliko lula (nase male ze zelo zgodaj nisem ponoci nic previjala). ponoci ni se spal pri meni. imam pa posteljico tik ob postelji. cez dan pa se je ze zgodilo, da sva skupaj spala, sploh zdaj ko je tezje dihal. sve se kar kengurujckala. se pa sam tudi vcasih uspava, ko je ze fajn utrujen. drugace pa obicajno joska in podiranje kupcka...
kopanje mu pase, na sreco. hranjenje pa je tudi cisto po povprasevanju.

komaj cakam, da bo imel izdelan urnik, bo takoj lazje.

user posted image vsem novim mamicam!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 870
28.10.2010 11:30:29   
missD
jaz sem ju dajala občasno v posteljo, sploh zjutraj ko mi je res pasalo še mal oddremat ali pa da ju je mel očka čez.
Drugače sta čez dan kar na kavču v dnevni sobi ampak poskušam posteljico čim bolj uveljavit. občasno ju imam tudi v ležalniku

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 871
28.10.2010 12:04:03   
3x mami
vceraj sem bila na pregledu pri ginekologu. vse ok, maternica cisto ze skrcena (je taka kot od kake smrklje, je rekel), organi na mestu. tista vreckaspredaj, kimije ostala, paje pruh. zaradi velike diastaze so se misice cisto odmaknile in crevesje se nahaja sam za plastjo koze. neugono... nic bremen in tega, pa tudi tezko s to odpravi. nekaj z vadbo, dokoncno, ce bi hotela, pa sam operativno user posted image tako da zdaj je trebuh zjutraj ze prakticno raven, zvecer pa zeva ta vrecka. in pozna se mi vsakic, ko ne grem na potrebo...
no, sem zdravnika vprasala, naj mi direktno pove, ce lahko imam se kakega otroka al ne. si je vzel cas za razlago. zaradi tega pruha in zaradi tega, ker imam noter stvari ze precej povecene (eh, nisem dobra masina za rojevanje), mi je rekel, naj zakljucim z rojstvi. ker se mi bodo stvari na meni sam se poslabsale, pa tudi vecja verjetnost kake patologije v nosecnosti. nekako sem slutila, da bo to rekel. in ni da bi zelo resno govorila o novi nosecnosti, sploh ker je moj proti. sam upala sem se vedno. in to mi je bila ko klofuta, da sem potem na poti domov jokala v avtu... na misel so mi hodili tisti trenutki, ko sem rodila svoje otroke, dojenje, crkljanje... in da tega ne bo nikoli vec, vem, sebicno razmisljanje, ampak nisem bila pripravljena na to. in doma, namesto da bi me moj samo objel, ko sem mu potozila se svoje obcutke zraven, mi da sam se drugo klofuto. ces, kaksna sem, da se cmerim za necim, kar ni, namesto da bi bila vesela in hvalezna za to, kar imam. 3 zdrave otroke. eni pa se tega ne morejo imet. ... ja, vse vem, sam vseeno. en sok zame. moram se navadit na to misel. user posted image
se opravicujem, sem se morala malo potozit...

aja, cisca. jaz sem sele vceraj imela prvic cel dan cist vlozek. in se se obcasno kaj pocedi. pri drugi se spomnim, da je par tednov po porodu hodilo ven kar v kosih. enkrat je bil kos vecji ko jajce, sem se cisto prestrasila. pa mi je rekel, da ni nic posebnega.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 872
28.10.2010 12:15:43   
anju
sporočilce od Lune_25

Včeraj ob 22.57h smo dobili princesko Evo. Porod je potekal ekspresno hitro ampak zdaj smo ok.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 873
28.10.2010 12:16:03   
anju
čestitkeuser posted image user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 874
28.10.2010 12:18:04   
3x mami
oooh lepo user posted image user posted image user posted image

koliko vas se ostaja v nizkem startu? user posted image vsem!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?