ječi12
|
jutro novembrska luuuušna pupika! pesjanarka,valda da bosta lepo zvozila vzgojo.to maš zraven,temu se ne da upret,to te spremlja. edino kar je,je odvisno kaj želiš furat,lahko neko demokratično vzgojo ki temelji na nekih osnovnih pravilih,.pogovoru,dogovoru ipd. al pa popustljivi kjer otrok fura vzgojo starši so pa zraven sam zato ker pač skupej živijo. ampak NE,to pač ni vzg in otroku nič ne da. tko da je treba bit strog,imet pravila pa treba je kdaj pa kdaj rečt NE in tko da otrok ve. midva z mojim,predvsem pa js,sm si zadala neki pravil že predno sm jih lahko začela izpolnjevat. ena je bla da je ne bom tepla,ena pa da bo vzgoja temeljila na resnici,torej bom iskrena in pogovor ker s pametnimi besedami marsikaj dosežeš. no pa nam ratuje,logično je da dobi kazen,da jo je treba kdaj posadit na time out,da sm kdaj tok jezna na njo da bi jo po riti,ampak takrat ji povem da sm jezna,grem rajši stran od nje za minuto,nadiham se,pridem nazaj in se zmeniva.in tut njo učiva da more uporabljat jezička in use povedat kaj jo muči in kaj ji ni ušeč,kdaj je vesela in kdaj žalostna. use...in ji lepo ratuje. mamo to srečo da praktično use in tekoče govori že skor eno leto. in se z njo use zmeniva. ko ne gre je pa kšna posledica,ampak to tut more bit. glede kužka....mislm da tm okol 3ga leta že lahko(sigurno lahko) dopoveš otroku da je to žival ki čuti in so otroci nežni in jih sprejmejo ipd. točno vedo kaj ja in kaj ne. ampak za to da bi pa otroci zanj skrbeli bi pa rekla da je šele tm okol 15ga dost hitro. mam nečakinjo ki še zdj z muko pelje psičko ven,stara 15,ampak jo useeno pelje,njen brat je star 9 in ni šans da bi bil dovolj zrel in sposoben ga vozit ven,ga čuvat,ga hranit...še preveč je otročji in so mu te stvari še neumestne,da bi on skrbel za psa. ja igrata se skupej,ampak to ni to.... mi bomo psa meli kvečjemu na moja stara leta,ko mi bo krajšu sprehode ko bojo otroc že okol žurali,hodili v šolo ipd. :) prej pa ne. dons je pa mraz uzuni,ampak fulll lepo. sonček je že ob 7h sijal na okno.... gre dons kera rodit? aja Ljubljana gre. djmo djmo! mene nč več ne špika,tko da mogoče je sam kšn cm se kej odprl,al pa kej zmehčal ipd. karkoli je sm vesela,če pomeni da bo potem lažje :)
|