|
RE: Oktobrčki 09, 2.del 21.10.2010 11:05:03
|
|
|
|
malaMravljica
|
sedaj mi pa res ni cist nic vec jasno. V glavi sem imela, da ima od Aniiite mala itak roj. dan 20 .10 pol sem ugotovila,d a ima 22.10 in sedaj ji ze danes vsi cestitate. Sem jaz pomesala ali ve? Ce sem jaz bom ze cestitala, sam prezgodaj pa nocem. Februarka, nova streha, jeeee... zelim predvsem, da bi delo teklo kot po maslu, pol boste pa srecni v hiski pod novo streho spali. Da razjasnim to z Nemcijo, da mi ne boste prevec fous tukaj je vecina mamic doma 3 leta ja, vcasih tudi ocka vzame kaj dopusta, sam to je bolj redko. Porodnisko mi pa sefe placa 0 EUR/mesec. Mamica ima moznost 3 leta izostat iz dela, sam ni pa zato placana. Ce se ne motim 6 tednov nekaj dobis od sefa, drugace pa je to na osnovi drzave. Drzava pac zagotovi vsakemu otroku otroski dodatek, pa prvo leto dobi mamica starsevski dodatek, sedaj mislim, pa da si lahko do 3 leta zrihtam nek dodatek za vzgojo, ker mali ni v vrtcu. Financno gledano se bolj splaca it po 1 letu v sluzbo, sam jaz sem ze prej, ko sem se razmisljala, da grem delat nazaj v mojo stroko, vedela, da ostanem z malim 3 leta doma in da ga ne dam v varsvto. Sam punce, sedaj uzivam ja, je pa res, da sem ze zelo hitro po porodu delala za firmo in ko je bil mali se res mali je bilo na momente zame kar stresno. Tko da muca maca, ce imas slab dan in rabis spodbudo ti lahko se naprej kaj povem, ti bo takoj boljse . Sicer pa, ena drzava ima tako, druga drugace, se pac prilagodis. Michelle, hi hi cez par let bodo drugacna pravila med tema dvema otrocickoma ja vceraj sem gledala razocarane gospodinje, je bila ravno ena taka situacija z odraslimi otroci, sem se mogla tok smejat zraven. Lenika, se tebi sem hotla nekaj povedat. A ves, enkrat smo se pogovarjale o vecerjah, pa si ti tudi rekla, da delas precej enolicne vecerje. Jaz tudi, sam sedaj se mi je pa zdelo, da mu gres na mleku ze skoz usesa vn leze in sem mu naredila vceraj polento kuhano na mleku, uspesnica. Naredis pa isto kot gres, sam pac v mleko zakuhas polento, in mesas ves cas, kuhas pa tolko casa kot ti pise na embalazi od polente, jaz 15 minut. Pa mal olcka sem dala notri in cist mal soli. Ideja pac, ker vcasih kar zmanjka idej za kuhanje se mi zdi. majakla
< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 21.10.2010 11:06:34 >
|
|
|