Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea_si Uh, mi smo pa danes prespali prvo noč! Je spal od pol osmih zvečer do šestih zjutraj, se potem najedel in potegnil še do pol devetih! Po osmih mescih dokaj pogostega zbujanja ponoči (še pred dobrim tednom je jedel po trikrat na noč) smo, upam da, prišli do faze, ko bo raje spal kot razgajal Upam, da danes ponoči ne bo pokvaril prvega vtisa Sicer pa nasploh z uspavanjem nimamo težav. Sva ga že od četrtega meseca odložila v posteljico brez kakšnega nošenja na rokah ali zibanja pa je šlo. Vmes je bilo kakšno obdobje, ko je jokal in hotel ven, ampak se je izplačalo malo stisniti zobe in mu ne ravno takoj ugoditi, ker zdaj res lepo zaspi. Takrat ga je kateri izmed naju šel malo pobožat ali malo zapet, ampak res ga strogo nisva jemala iz posteljice. Čez dan sicer rabi malo več časa, ampak če ujamem pravi trenutek, tudi čez dan zaspi kar OK. Itak pa ga nošenje na rokah zdaj samo zjezi, ker ga ni navajen, tako da mi drugo tudi ne preostane. Kar zadeva hranjenje pa bi zdaj res že morali kaj pojesti, ampak ti tudi verjamem, da ne veš več kaj naj. Mi smo se matrali dva meseca, da je kaj konkretno pojedel, potem pa je šlo. Si poskusila s kakšno zelenjavno mesto juho, ki jo jeste tudi vi in je malo slana? Pri nas je to šlo takoj v promet. Samo malo sem jo razredčila z vodo, da ni bila tako začinjena kot naša, pa je bilo super. In še zdaj zelo rad je juhe. Ja, mi HB zaenkrat (ker če se preveč hvalim, jih pol ponavad kmal dobim po grbi) tud nimamo problemov z uspavanjem. Ko približno vem, da je njena ura oz. da je zaspana, ko vidim, kako je bila aktivna in to, jo odložim v posteljico, dam zraven medveda in opico, pleničko ter v usta dudo pa še vrtiljak prižgem in jo kar kmal zmanjka ... če pa jo kdaj dam v posteljo, ko ni zaspana, se pa kar igra in jo pol ponavad po ene pol ure ven vzamem, če ni nič ... sam večinoma zaspi. Tud zvečer. Takoj ko dam pleničko in dudo, se obrne na bok, zarije medvedu glavo v kožuh in že na pol spi. Sva jo pa tud kar tako navajala tam nekje od enega 4-5 meseca se mi zdi. Ja, je blo tud mal težav, pa joka, pa je šlo. No ja, včas pride obdobje, ko ima kakšne izpade in npr. zvečer joka pred spanjem ... ampak zguramo, pa je spet po starem Glede nošenja pa mislim, da s časom sami to prerastejo ... saj, ko so pretežki, jih itak ne moremo več nosit ... pa je treba kaj novega izumit ... dojila pa najbrž tudi ne boš v nedogled .... Sej otroci se navadijo, sam včas mal traja, pa je mal trme, pa joka, pa solz ... pol pa vidijo, da ni nič hudega .... Hranjenje - mah, naša kar je, no, edino kosila ne preveč (včasih je ravno kosilo ful jedla). Ima pa rada sadje, piškote, skutke, razne Linote, polento, gres .... pa dostkrat ji kar mal svoje hrane dam ... tko da, kar odpira tega svojega kljunčka ... ampak redi se pa švoh. Kaj čem, sem se že ene 2 meseca nazaj nehala sekirat, ker je dobrovoljna, energična .. Ja, vem pa kako je hudo, če otrok ne je ... mi smo imeli predvsem probleme z mlekom Ni in ni pojedla dovolj ... jao, vsakič sem si rekla, na izi ... pa sem vsakič zgubljala živce. No ja, HB je kmalu prišel tisti 5. mesec, da smo še kaj drugega začeli jest.
|