terida
|
Dober večer, punce in fanta! Najprej moram pohvalit mojega cmočka, je bil tako priden za vikend in danes, da res ne morem mimo tega. Za vikend je namreč prvič šel v hribe - osvojili smo Čaven! Nosila sem ga jaz (ker je mož nosil Eriko) in to skoraj celo pot navzgor (potem mi je na pomoč prišel prijatelj) in spet večino poti nazvdol. In ves čas je bil tako priden v nahrbtniku, da kar nisem mogla verjet (sploh, ker doma ni niti sekunde pri miru). Na poti dol je tudi zaspal. Sem ga kar konkretno oblekla, a je kljub temu imel hladna stopala. To je problem s temi nahrbtniki, ker jim nogice bingljajo v zraku in se hitro ohladijo. Ampak se ni prehladil, tako da ni panike. Drugo veselje mi je pa naredil danes, ko sem ga prvič pustila pri varuški. V službi imamo namreč neka izobraževanja in čeprav nihče ne zahteva, da hodim, mi bodo zelo koristila in sem šla. Itak tega ni preveč - vsak ponedeljek dve uri. Ker je danes zelo zgodaj vstal, mi je zaspal še doma. Ker se mi je mudilo, sem ga po 45-ih minutah zbudila (revež je tako trdno spal, da sem ga morala prav v naročje vzet, da se je zbudil). Proti pričakovanjem se je zbudil dobre volje in nasmejan. Potem sem ga nesla k varuški in sploh se ni nič sekiral, ker sem ga pustila tam. Tri ure je bil čisto priden, pojedel je juhico in se igral. Ko sem ga prišla iskat, me je bil vesel, a ni kazal nobenih znakov da se mu mudi domov. Bil je že zelo utrujen, tako da sem ga dala samo spat, ko sva prišla domov. In je spal poldrugo uro. Ma zlati je res, da je tako dobro prenesel tole! Upam, da bomo tudi z uvajanjem nadaljevali v tem stilu. Vrtci v LJ: O tem raje ne bi, ker mi gre kar na jok... Jaz imam Eriko od tega septembra v vrtcu (prej nismo dobili), Primož pa nikakor ne zbere dovolj točk (Ljubljančani smo kratek čas - odkar sva kupila tu stanovanje). Tako da bom celo leto plačevala za varstvo dveh otrok, čeprav bi lahko samo za enega Da pa odgovorim na tvoje vprašanje, tintara, decembrčki lahko vstopijo v vrtec šele ko dopolnijo 11 mesecev (datum, kdaj ga želiš vključit v vrtec se napiše že pri izpolnjevanju prošnje) in do takrat ne plačujejo nobene rezervacije ali kaj podobnega. Ne vem pa, kako bi tu odreagirali na tvoj primer - da v prijavo napišeš nek datum, potem pa se premisliš zaradi podaljšanja porodniške. Škoda, da si izgubila mesto in da so tako rigidni, da se ne da tudi vašega primera nekako uredit. Takšni so birokrati, čisto neživljenjski... Oblačenje: A vi ste že kar vsi pri žabicah!? Jaz mu jih še nikoli nisem dala za ven. Ker če mu jih dam že zdaj, ne vem kaj bom počela pozimi... Je pa tudi res, da ga pokrivam še s prevleko od vozička, tako da se mu nogice nikoli ne ohladijo. Tudi rokice so zaenkrat še kar ok, ker jih pogosto pustim skrite v rokavu (in ker se nič ne pritožuje, bom kar to prakticirala). Paracetamol: Jaz se držim čim dlje od zdravil in isto delam tudi z obema otrokoma, a sem se par mesecev nazaj prav zamislila nad sabo... Primoža so boleli zobje in imel je tudi rahlo povišano temperaturo, jaz pa vsa indoktrinirana, da če nima temperature nad 38,5, mu ne smeš dajat paracetamola. Božček je prav jamral od bolečin, jaz mu pa nisem dala nič. In potem sva šla na nek pregled k zdravnici (sistematski ali pa kako cepljenje, ne vem) in ji povedala kako je bilo. Ona pa meni, da zakaj mu ne dam paracetamola, če ga boli? In sem ugotovila, da sem res smotana, da ga raje pustim v bolečinah kot mu dat Calpol (za katerega v bistvu sploh ne verjamem, da je ne vem kako škodljiv). In sem si prisegla, da mu ga bom naslednjič, ko ga bo nekaj fajn bolelo, dala brez oklevanja. ROmama, vidim, da so ti na ministrstvu razložili tako, kot meni v vrtcu. Naši malčki letnik 2008 bodo šele z novim šolskim letom prišli v 2. starostno skupino. Tudi mene jezi, a tako pač je. Pa še nekaj sem se spomnila: Primož je končno postal bolj konstruktiven Prejšnji teden je začel krogce postavljat na "stojalo", pa lončke enega v drugega ipd. Prej je vse samo narazen letelo, zdaj pa očitno trenira fino motoriko. Sem bila prav vesela. Tako lepo je gledat napredke teh naših čmrljev, ne? Evo, dovolj branja imate, lahko noč
|