|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
15.10.2010 10:40:13   
Zibka
Terida, a v tem obdobju menjajo ritem? sem mislila, da ima samo naša te motnje sedaj.
Z srečanje sem, če bomo le zdravi. si vas želim spoznat, in predvsem biserčke user posted image
S pospravljanjem omar smo tudi mi začeli in isto sem se odločila, da ne bom dovolila: ampak kako pa dopovedat "to se ne sme", pa še nimam ideje: pomoč???
Zimsko vrečo sem že namestila na vozek. Sem jo dobila zraven (rabljenega) vozička, tako da jo bom poskusila izkoristit.
V kaj imate oblečene in obute biserčke za doma? Mi imamo po tleh laminat (brez talnega gretja, seveda), in sploh ne vem kako naj bo oblečena, da je ne bo zeblo, pa da ji je hkrati udobno. namreč nogavičke takoj sezuje, tako da še nisem poskusila s copatki. No, še kupila jih nisem. Bom danes malo pobrskala med tistimi na www.biosvet.si ker se mi zdijo nekako najbolj udobne. Čeveljčkov pa še nimamo. In sploh ne vem kakšne naj kupim...
Mi pijemo s kozarčka vodo, mleko pa iz zize user posted image  Če bi se začela odstavljat, bi ji ga pa ponudila s kozarčka in to adaptiranega. Ali kakšen otrok uživa kozje mleko ali izdelke iz kozjega mleka? Sem govorila z eno mamico, ki pravi kako je to mleko bolj zdravo napram kravjem. Kaj veste o tem?
Včeraj sva bili pri pediatrinji in je rekla, da ima Klara čista pljuča, čista ušesa, nepordelo grlo in da gre za virozico, ki bo minila. In da naj nadajujem z mazanjem z materino dušico od Justa in da mi za v prihodnje svetuje da naj ji kupim še lanena semena za na prsa- poznate to? baje bi naj bila lanena semena v vrečki, ki jo pogreješ in daš otrou na bodi in da blazno pomaga. Bom poskusila naslednjič.
Danes se mi je zaluštalo, da bi si naročila eno revijo za starše, ampak če bi vedela, da v kateri res kaj koristnega piše in ne samo kak voziček je kipila saša lendero user posted image . Bere katera kako fajno?

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4376
15.10.2010 10:59:06   
ROmama
Dobro jutro, glede strečanja, drug teden mislim, da bo tudi naša tamala zdrava, drugače občasno pokašlja, ampak moker kašelj, kar je v redu. V bolnišnici so me načučili, da je kašelj v redu, ker gre s tem odvečna sluz ven, oziroma se odlušči. Da se lažje odlušči sluz jo tud ijaz mažem z Justovo materino dušico, včasih pogrejem na olju kamilice in ji dam na pljučka, pa seveda na radiator mokro brisačo, da je zrak dovolj vlažen.
Pri nas še nismo ugotovili, da obstajajo omare, se mi pa spravlja na žaluzijo v dnevni sobi. Včeraj sem ji strogo rekla, da ne sme, ko se je kar nekajkat obrnila, da gre v tisto smer. Je bila ful smešna, ker se je jezila in godrnjala zraven. Točno ve, da se to ne sme.
Jaz jo imam notri kar že v žabicah in tankih nogavičkah, ker je po tleh precej hladno in se še manj kuri.
Spanje - včeraj ponoči je naša tamala postavila rekord v nespanju ponoči, oziroma v naročju je spala v posteljici pa ne. Se mi je že kar mešalo, me je kar strah noči. To je sigurno povezano z njenim kašljem, ki jo prebuja. Danes sem pa več kot pol ure vstrajala ob posteljici in jo božala, da je končno zaspala. Seveda se je že prej dojila, tako da ni mogla biti ne lačna ne žejna.
Zibka - super, da je s Klaro ni hujšega.
Kar se tiče hrane, ji tudi jaz dam sem pa tja skutko od Ljubljanskih mlekarn, pa kakšen jogurt, da mi vsaj nekaj poje.
V vrtcu smo trenutno na 4 mestu, na občini mi je rekla, pa da na tretjemuser posted image . Vlogo sem dala tudi dala v sosdednjo občino, trenutno imajo prosto, ampak če pride kak starejši otrok od Eme, bo prej sprejet.
Ajaaaaaa pa mmmaammmaaa me je začela klicat, tako mi je simpatična, ko jo ob treh ponoči podojim, potem pa začne maammmaaaauser posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4377
15.10.2010 11:17:52   
Puffy
Jaz sem Kajo mazala po hrbtu z materino dušico od Justa, ko je bila prehlajena in je dobila po celem hrbtu pikice. Pol smo jo šli stuširat, je bilo čez kako uro kar boljše user posted image

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4378
15.10.2010 11:21:58   
d4rj4.84
ojla, mi smo pa našemu miškotu kupli darilo za prvi rojstni dan. sej vem da bo šele čez dva meseca, ampak včeraj smo šli v ljubljano in ko sem zagledala tisto stvar, sem rekla, da brez nje ne gremo domov. pa še ful je bla poceni, v akciji. http://nakup.merkur.si/slike/velike/1299081.jpg
sej poleg tega bo itak obvezno dobil še torto, pa še božiček in dedek mraz mu bosta prinesla kakšno igračo, za oblečt pa ma itak ful preveč.

naš je bil tud prehlajen in sem mu zvečer, da je lažje spal dala kar otroške kapljice na nos, ker drugače bi mogla vstajat vsakih deset minut in mu pucat nos, pa še ful se mi je smilu, ker se je matral.

držim pesti, da vsi bolančki ozdravijo.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4379
15.10.2010 11:23:15   
Zibka
Puffy, materina dušica ima močno eterično olje. To olje draži kožo. Mejčkena je dobila pikice, ki niso srbele, kar pomeni, da to NI alergija, ampak le nadražena koža od tega eteričnega olja. Zagotovo ne bi bilo nič narobe, če bi tudi pustila. Ampak očitno je njena koža še prenežna za tako agresivno kremico. Maži ji podplate. Po podplatih je manj občutljiva koža in ne bo dobila pikic, pomagalo bio pa prav tako. Poskusi, boš zadovoljna.

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4380
15.10.2010 11:25:35   
Zibka
Gledam copšatke na biosvet.si, pa ne vem kako velikost naj vzamem. Kje ste ve kupile copatke in kakšno velikost? Je še kakšna druga dobra slovenska spletna prodajalna?

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4381
15.10.2010 12:38:23   
evangelie
ojla, na hitro bom poskusila pokomentitar...

terida, hvala za nasvet, sem tudi sama razmišljala v tej smeri. Torej, adaptirano mleko na flaškouser posted image

zibka, mi imamo copatke od biosvet.si in sicer velikost 6-12m, za v vrtec pa mu bom kupila 12-18m. SIcer so mu te, ki jih imamo zdaj, ravno prav ampak mu kmalu ne bojo več, pa še ni neke panike, če so večji.

srećanje: ne vem, če bi nama uspelo, bi vas pa rada spoznala...mogoče, odvisno kdaj se boste zmenile....

omare so tudi nam ful zanimive, pa mu pustim, da raziskuje. Tudi iz polic ves dan meče stvari, jaz jih pa pobiramuser posted image Vsega mu pa res ne morem prepovedat, pa še dolgčas nama niuser posted image

Nič,ga grem poskusit uspavat. Danes mi je v avtu spal 2x10 minut, zdaj pa ni zaspan, čeprav je že njegova ura...

lp

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4382
15.10.2010 12:38:29   
KulGirl
Zibka copatke lahko dobiš ful ceneje kot na tej spletni strani in sicer na
http://www.copatki.si/
http://www.ribaracarak.si/

najceneje pa je tole (tudi če upoštevaš poštnino). V bistvu dobiš tukaj za 20 € že skoraj dvoje copatke.
http://stores.ebay.com/Shoes-Zoo/6-12-months-/_i.html?rt=nc&_fsub=3&_sid=98861764&_trksid=p4634.c0.m14.l1513&_pgn=1
http://www.shoeszoo.com/servlet/StoreFront

tukaj je še nekaj strani vendar je dražje
http://www.malamasa.si/index.php
http://www.mucamaca.si/
http://www.mimovrste.com/katalog/index.php?cat_id=2062&midl=15301

< Sporočilo je popravil KulGirl -- 15.10.2010 12:41:55 >

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4383
15.10.2010 20:21:52   
bugimajstr
evo nas...

berem redno sam za pisat ni cajta ni volje ni moči...kmetijstvo je ubijalsko..

no da povem d je naš peterček že skor zdrav..mal mu še curi z nosa pa še to sam takrat ko dirka po bajti..
nekej me zanima..kako vi obujete tamale?men se zdi ko da se mu bo noga speštala če mu natikamo kake čevle..se mi zdi d je najbol sam une kao štumfaste copate d ga greje u podplate..je najbl na izi nataknt mu na noge..
pe če grete vn..a jim nataknete kapo?k naš jo ma prej dol ko gor..je ne trpi na buči..tko d je kr brez..je to narobe?sam zebe ga pa zihr ne k ma toplo bučko..
no še to da povem..naš mali je zvečer čist divji..tok kriči in vriska d je veselje..skus je u akciji..ma duracel baterijeuser posted image .pred 9 ga že ne spravimo več spat.poglodat mora pa prou use.najbolši so pa kabli od mojga kompa pa ena deska k mam komp na njej..pa se tko smeje k norc k mu rečeš da je to neeee pa bljak pa fuj..on pa sam heeeeee pa grize naprej.mah čist adio pamet..valda se enkat naveliča.
ja pa naš je tut začel loputat z omarcami po kuhni pa lučka na pomivalcu ga ful fascinira.upam d ga šporhajt nebo preveč zanimal d nebo plina puščal..hehe.. da nas odnese čez okn..
no naj se tut vaši bolančki hitr pocajtajo..

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4384
15.10.2010 20:42:19   
Tasmanskivrag
Jst sem šla zadnjič v Cicibana in sem mu kupila copatke. Za zunaj hodit. Za notri je v štumfkih, po možnosti tistih z abs-om, ker mu sicer ful drsi po ploščicah in parketu. Nisem mu hotela kupit že čeveljčke, ker se mi zdijo vsi ful težki in noge potem kar vleče za seboj. Copatki so pa super. Večje opore nogica tako ne potrebuje.

Odpiranje omar: mu dovolim s tem razlogom, ker vedno samo odpira in študira pante, ven redkokdaj kaj zmeče, če pa že, pa tok malo, da itak pospravim. Njega samo zanimajo kako se vrata in predali odpirajo. Če bi pa kaj več začel ven metat, bi pa verjetno začela z nneeeee-ji. Jih kar razume- če hoče seveda.

Kapa: misija nemogoče tut pri nas. Ne ostane na bučki tut ene sekunde ne. Komaj jo gor nataknem, jo ima že dol. Zaenkrat imam vse jaknice s kapuco, to pa kar rad nosi. Ne vem kako se bova zmenila, ko bo še bolj hladno. Danes sem ga nahecala, sem hitro dala kapo gor pol pa še kapuco. No pa je začuda kapa kar ostala na glavi.

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4385
16.10.2010 0:48:05   
punsha
Hej,

Materina dušica je zelo močna in če otroka mažeš po prsnem košu in zadaj, ga je potrebno najprej namazati čisto na tenko z eno navadno kremo in potem šele z materino dušico. Po podplatih pa to ni potrebno. Naš mali tudi kašlja. Sva bila pri zdravniku zaradi slabe krvi, potem je pa še pljučka poslušala. Menda so čista, je pa rekla, naj kar zavrem lonec vode in skupaj z malim pod odejo in vdihavati. Ga pa ves čas tudi mažem z materino dušico - 2x na dan - podplati, prsni košin zadaj.

Obutev: Dokler ne bo sam hodil mu ne nameravam obuvati kakih čevljev - ne zunaj, notri pa sploh ne. Če se postavlja na noge in hodi po stanovanju so čisto dovolj (in najbolj primerne za otroka) nogavičke, ki imajo cel podplat z bremzicami.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 4386
16.10.2010 8:32:03   
bugimajstr
dobrojutro..

no se pravi da čevljev dejansko sploh ne rabi dokler nebo sam začel skakat po lužah..user posted image
materina dušica?kje se pa to lahk kup?bomo ga še mi mal matral s tem..mogoče se mu prej nos spuca..
lep dan vam želim!!

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4387
16.10.2010 13:29:25   
Zibka
Jaz sem včeraj naročila podložene copatke 12-18 m, na www.copatki.si (hvala, Kulgirl!) in mi je gospa ponudila še 5% popust, pa plačala sem po predračunu, tako da potem ni treba plačat poštnine, in je zneslo vse skupaj 14,25€. Jih bom poskusila uporabit, ker nogavičke takoj sname.
Justova Materina dušica se kupi pri svetovalkah, recimo pri meni user posted image
Pri nas kašelj pojenja, živahnost pa eksponentno raste user posted image . Nam je pa zdravnica poleg materine dušice in lanenega semena za na prsa, predlagala da se zapremo v kopalnico in v tuš nalijemo kako sol od iglavcev ali par kapljic esence materine dušice, gor spustimo vročo vodo in vdihavamo. Ampak nisem to nardila, ker me je strah, da ko bova končali s to inhalacijo, da ne bo hotla it pod kouter in jo bom tako še bolj prehladila. Tako da sem dala kar v izparilnik vse to in skos po malem dihamo, pa še zrak vlažimo.

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4388
16.10.2010 13:41:00   
Zibka
Ali je katera naročena na ringarajine iskirce? Ali na kakšno pametno revijo za starševstvo? Me mika, da bi si nekaj naročila.. Ampak če bi obstajala kakšna s pametnimi člankim, idejami za igranje, ...., in ne samo poročanje o tem, kakšen vozek je kupila Lenderova.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4389
16.10.2010 17:14:21   
metkara
Podravljeneuser posted image

Verjetno se me ne spomnite več, tudi sama imam decemberko, včasih vas berem, pišem pa res ne več user posted image Se doma preveč dogaja...pa tak same vesteuser posted image

Tudi sama sem naročila copatke na www.copatki.si: Jinwood-ove in so res superuser posted image Sem pa najprej naročila od 6-12 mesecev, pa so ji bili ful preveliki, zato sem morala naročiti še manjše (od 0-6 mesecevuser posted image ). Res so velike številke. Zibka, poročaj kako bodo vam prav od 12-18 mesecev. Sem pa vzela nepodložene, pa me zanima, kako so podloženi. So pa ful cartani in zdaj vsi sprašujejo, kje je dobila tako lepe copatkeuser posted image

Dolgo časa sem razmišljala, kaj ji naj dam na nogice, ko je začela vstajat in hodit ob opori. Nogavice so drsele, cicibanove copatke, ki sem jih dobila od kolegice, tudi ni mogla imeti, ker ona se tako smešno "plazi", da so ji bili samo v napoto (sedi, eno nogo spodvije, pa se z drugo nogo potiskauser posted image ). Bo pa treba zdj že kake zimske čeveljčke nabavit za zun.

Se že kaj pripravljate za v službo (psihično)?user posted image Meni kar ni, vem, da mi bo hudo, ampak kaj pa češ...navadit se bo treba, pa bo že šlo, ne?user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4390
16.10.2010 17:22:06   
metkara
Aja, pa še to....krema materine dušice je res super. Jo že kar namažem, če opazim, da se kaj pripravlja (prej jo namažem z bepanthen mazilom). Pa inhalacije delama z inhalatorjem, če nas začne kaj lovit. Smo ga spomladi kupili, ko je bila ful prehlajena in se je potem res izboljšalo. Spomladi si je kar sama cev tiščala v usta, zdaj pa jo je treba kar animirat zraven, da je vsaj malo pri miru. Ja, čas prehladov se je začel, mi smo zaenkrat še zdravi, nečak je pa v bolnici zaradi dolgotrajnega kašljauser posted image

Pošiljam velikouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4391
16.10.2010 23:22:01   
tintara
Ku, ku. A potem se niste dobile? JAz sem sicer prebrala o srečanju, sam pol je itak ta velik bruhal ponoči, tak da je bil doma na bolniški (k sreči super fajn zdravja). No, drug teden, če bo vreme in zdravje, pa prideva.

Sam ena naj po mizi udari in reče datum. o, v pon mi ne moremo, potem pa mislim, da lahko. ZAenkrat.

Evo, mi smo ostali brez vrtca. Dolga zgodba, mi je požrla kar nekaj živcev, telefonskih impulzov in dva dopoldneva. Osnova pa gre takole: ker imam še porodniško do konca decembra, otroka ne smem imet vpisanega v vrtec (tudi če tja ne hodi) in ne morem plačevat rezervacije zanj. Včasih se je to dalo brez problema, zdaj pa komplicirajo na polno. Če ne bi bil brezplačen sploh ne bi šle gledat, tako pa. In so me klicali in po dolgih mukah sem uspela iztržit vsaj to, da so me obdržali na začetku seznama in ne na koncu (najprej so grozili s tem, ker kao jaz odpovedujem pogodbo) ter da ne plačam oktobrske položnice. Sem jim zabrusila nazaj, da jih bom tožila, da nisem jaz kriva, če imajo nesposobne svetovalne delovke in da naj njej trgajo od plače. No, potem je pa ratal.

Kako je zrihtano v LJ glede tega? Koliko vas je dobilo vrtec in kdaj podpišete pogodbo? S katerim dnem (1.9.) ali dejanski začetek vrtca (nekje decmbra npr.) Pri nas je treba 1.9. (no, v mojem primeru, ko se je nov vrtec odprl pa datum odprtja) in potem pride do neskladja, čeprav izpolnjujeva pogoj za vrtce (11 mesecev).

nič, grem odpoved pisatuser posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4392
16.10.2010 23:25:28   
MiNa*
mene tudi zanima kako s temi čeveljčki in copatki. Notri mu dam nogavičke z abs, vendar si ogledujem copatke, hvala za vse linke. Gledam te na ebayu. Pa mi ni jasno zakaj so ene 0,99$, druge pa 9,99$?? Koliko pa sploh je $ in kako je s poštnino?
kako se vam pa zdijo kosmateni copatki za noter, je bolje imeti navadne, nepodložene, tudi pozimi, saj je noter toplo?
Sicer bom pa najverjetneje kar z ene slo strani naročila, bo bolj ziher.
Kaj jim boste dale ve na nogice, ko bo hladneje za ven? Se mi zdi, da ga v nogice najhitreje začne zebsti in mi je nogavičke + termo nogavičke kar premalo, ali? Je akatera zasledila kje kakšne mehke podložene škorenjčke? te mislim, da bi grele male nogice, ko se vozijo v vozičkih. Ali pa mogoče kar superfit ali goretex škorenjčki, tudi kadar ni snega?

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4393
17.10.2010 11:23:53   
vijolca
Zdravo punce!

S temi copatki ste mi take lušte naredile, da smo si tudi mi omislili shoeszoo-ske! Res so noro lepi. Na pošiljko iz Kanade pa še čakamo. Pa tudi oni iz copatki.si niso slabi user posted image .

Malo se moram pohvalit, da je naša suha Erika v zadnjem mesecu pridobila dobrih 700 g (ima 8 kg in 72 cm)! Na žalost ne zaradi tega, ker bi lahko začela jesti, ampak zato, ker smo ji začeli dodajati Neocate. Tega je lepo sprejela (v manjših količinah in kot riževo kašico) in sedaj ji tudi več druge hrane dajemo za poskusit. Enotedensko uvajanje smo odpisali, tudi če ji kakšna hrana ni delala težav že od začetka, ji je pa na koncu uvajanja. Tako da sedaj dobi vsak dan kakšno novo stvar, me pa malo skrbi, ker ji zelo teknejo sladke stvari (kuhana suha figa ali kaki), kakšno zelenjavo pa ponavadi niti v usta noče dati. To je verjetno posledica tega, da je v obdobju, ko so dojenčki bolj odprti za nove okuse, poskusila zelo malo hrane. Tako da bomo verjetno vzgojili otroka, ki se bo na vsak način otepal zelenjave user posted image , ampak res ne vem, kaj narediti, ko že tako malo je. Sem videla, da je podobna debata že tekla. Jaz sicer s kakšnimi pudingi ipd. nimam izkušenj, bi pa mogoče otroku vseeno raje ponudila kakšno suho sadje ali kaj takega, če že drugega noče, kot pa umetno hrano iz lončka. Korenčkovo kašico z rižem smo pa pri nas izboljšali z žličko olivnega olja. Taka potem kar zdrsne po grlu. user posted image

Smo se pa včeraj odločili, da je čas, da začne naša Erika sama spati (do sedaj smo ponoči spali skupaj, čez dan sem pa jaz z njo na postelji počivala, ker je same nisem mogla pustiti, ko zaspi). Lahko si mislite, da mi je že malo načenjalo živce. user posted image Trenuten uspeh je bolj slab, ampak nameravava vztrajati. Sicer pa kot berem, vas res veliko omenja težave s spanjem. Saj ne vem kaj je slabše - da se 5x vstaneš in otroka miriš ali da te celo noč brca pod rebra. Mislim, da smo tudi pri nas šli pravzaprav z dežja pod kap.

Vrtec - V Lj. morajo otroka sprejeti glede na točke in če je imel kak decembrček več točk kot septembrček, ga mesto čaka, da bo star 11 mesecev. Mi imamo pogodbo od 1.12. naprej (saj ne da bi vedeli, kako bomo to izpeljali - z otrokom, ki skoraj ne je namreč). Ne vem pa, kako je s podaljšanjem porodniške.

Aha, še našim 17-terčkom zaželim vesel 10. mesec user posted image , pravtako pa vsem drugim in veliko user posted image tudi za male bolančke.

Srečanja bi bila tudi jaz zelo vesela, težko zagotovim vnaprej, če pa boste kak dan prej napisale, kdaj in kje, pa se z Eriko potrudiva in tudi midve verjetno oglasiva.

(odgovor članu MiNa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4394
17.10.2010 11:45:31   
metkara
MiNa*,lahko poskusiš na tem linku, ko so v evrih (nemški ebay):
http://stores.ebay.de/Shoes-Zoo/6-12-months-/_i.html?_fsub=3&_sid=98861764&_trksid=p4634.c0.m322
Poštnina piše zraven, koliko je. Ker pa sama tudi nisem vešča kupovanja preko spleta v tujini, sem se potem odločila, da jih naročim pri nas (če nič drugege, nenazadnje, če ne bi bila zadovoljna z njimi, bi jih lahko brez komplikacij poslala nazaj).

Mehke škorenjčke (take za zunaj, pa za v voziček), sem pa videla v katalogu od Pikapolonice. Bo treba iti kaj pogledat, cene so bile pa od 6-13 evrov. Mogoče jih imajo še kje drugje, ne vem. Sporočite, če jih je katera še kje videlauser posted image

Ja, spanje, pri nas se tudi pritožujemo čez njega (mama in atauser posted image ). Zbudi se še x krat na noč, včasih je dovolj da damo dudo ali pa popije malo vode, tudi dojima se še, sredi noči pa noče več sama spati v kinderpetu, pa jo zraven naju dava, da sploh še spimo. Danes se je zbudila že ob 5-ih in potem se matrama, da jo prepričama, da še naj malo nazaj zaspi (ponavadi potem okrog 7 vstanemo). Je pa danes na polovici od mojega spala (mi je žal, da nimamo enojnega jogija) in se je zjutraj pritoževal, da ga je skoraj dol porinla, pa da je čisto polomljenuser posted image Kot da js ne vemuser posted image

Lep dan, kljub dežju.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4395
18.10.2010 8:08:15   
marusi
jutro!
da na hitro napišem: jaz sem tudi mislila, da so naše težave s spanjem povezane z "razvojem". pa sva šla k pediatru, ker mi je bilo čudno, da se tako dere - joka kot ko je imel krče in je odkril, da ima na desnem madnlju oblogo, dobil antibiotike, pa se mi zdi, da nič ne pomaga. še vedno joka... in si vse tlači v usta, ker ga očitno boli.... pa zavrača hrano, flaško in celo dudo! greva danes na kontrolo...

sice je pa naše dete začelo kazati: pokaži lučko in jo pokađe, pokaži mamo - in me pokaže:)))) pa naučil se je mama in tata, pa mahati znamo.
copatke sem pa jaz gledala v hali A - ala robeezove po cca 12 €. pa lužtni so, samo naš jih sezuje. zaenkrat še vedno ne moremo ničesar obuti...
upam, da se ta reden pozdravimo in da se lahko kaj vidimo!

KAKO JIH OBLAČITE???? jaz sploh ne vem, kaj mu obleči rokice ima ves čas hladne.

zibika: nimam pojma, katero revijo. meni se zdi, da so vse te naše starševske revije preveč kombinirane z nosečnostjo - verjetno sicer ne bi imeli dovolj kupcev... če pa najdeš kakšno dobro - se pa priporočam!
paracetamol: ali ga praktucurate pri bolečinah? mene je farmacevtka  lekarni nadrla, da mu nisem dala kaj proti bolečinam, če ga je bolelo... jaz mu pa ne bi rada prehitro dajala analgetikov...

no, uživajte!

LPM

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4396
18.10.2010 10:20:54   
evangelie
Ojla!

Evo, danes je prispela pošiljka nextovih oblačiluser posted image (trajalo torej nekje 5 delovnih dni) . Številke so realne, takšne kot sem jih pričakovala. Ker jih rabi za zdaj, sem mu naročila 74-80 in so mu prav, pa še malo rezerve imava, tako da za čez zimo je doberuser posted image
Glede oblačenja sem tudi sama malo v dilemi. Zaenkrat mu oblačim žabice in čez hlače(npr. kavbojke), podloženih hlačk nimava, zgoraj pa kakšen bodi + puloverček + debelejša jaknica. Jakno imava malo večjo, da mu jo potegnem čez rokice, sem mu pa nabavila tudi rokavičke iz flisa in zadnjič jih je imel, ko smo ga nosili v nahrntiku. Sem pa ravno danes razmišljala, da mu moram kupiti en kombinezonček oz. najbrž 'smučarske' hlače, ker bo pozimi, ko bo šel ven ali v vrtec lahko tako normalno oblečen (predvidevam, da v vrtcu imajo dovolj toplo), za ven bo pa imele bundo in hlače. Potem mi tudi ni treba kupovat zimske vreče za v voziček, ker mu lahko spet nataknem te hlače...a ne?
Aha, dajte še mene razsvetlit kako je s temi lecitacijami pri e-bayu? Predvidevam, da pač ponudniki ponujajo različne vsote in najboljši ponudnik zmaga. Kako dolgo pa traja zbiranje ponudb? Koliko časa se čaka na pošilljko in USA in kakšna je poštnina?
Drugače pa izgleda, da se je naš mali škratek resnično odločil, da se bo odstavil. Saj včasih še malo povleče, ampak moram ful vztrajat, pa ne vem če je ravno smiselno...Rada ga dojim in z veseljem bi ga še par mesecev (ali več), ampak če mu ni več, moram pa tudi sprejet...Očitno mu pač ne paše več....

nč, se beremo, morm it perilo obesit....

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4397
18.10.2010 10:23:04   
evangelie
marusi, sem hotla še to pokomentirat, da sem jaz tudi proti zdravilom, sploh za tamale se mi ne zdi smiselno, da se jih prehitro našopa z vsem mogočim...Sem pa tudi že jaz poslušala enga pametnega pediatra (je bil dežuren, ko je bila moja na dopustu), da je malo takih mam, ki svojim user posted image ne dajo takoj svečke, ko je vročina malo povišana....

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4398
18.10.2010 11:11:46   
blondy_81
Ojla, kako ste kaj? A bomo mel kej lepega vremena še, a bo skos tako turobno in hladno. Sej tud če je bolj hladno, važno je, da bi bil sonček.
Kako ste kaj preživeli vikend?
Mi smo imeli včeraj končno krst, ampak je Manca močno protestirala. Je bila tako huda, da sem komaj čakala konec. 6 otrok je bilo naenkrat krščenih, pa se je malce vleklo, pa še zaspana je bila. Je bla pa zato doma toliko boljše volje user posted image user posted image

Drugače jo pa jaz za ven že kar malce bolj oblečem. Spodaj ima žabice, čez hlače (kavbojke, žametke). Spodaj ima bodi z dolgimi rokavi, potem mačko z dolgimi rokavi in malce debelejšo jopčko. Zdej ji bom eno še debelejšo dala, kasneje ko bo pa še bolj mraz pa bundico. Kaj jim boste za zimo kupile? Pajace ali bundo in smučarske hlače? Ne vem kaj naj ji za na noge kupim, da ji bo bolj toplo. Supergice so že kar pretanke. Ima mrzle nogice. Zato ji nogice v vozičku kar pokrijem z dekco. Rokice so pa itak ves čas mrzle.

Dobile ste se že?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4399
18.10.2010 11:59:30   
ROmama
Naša Emica je pa še kar bolna, ima tak hud zadušljiv, sicer moker kašelj. Sem se kar odločila, da jo danes peljem pokazat k zdravniku, bomo videli, kaj bo rekla. Bolje, da mi tam potrdi, da ni hudega.
Glede plačila vrtca sem pa dobila odgovor iz Ministrstva za šolstvo, sem ga že posredovala v vrtec, kaj bo iz tega pa ne vem. Vam ga kar prilepim, da boste vedele, ker boste, tiste, ki imate decemberčke, v isti situaciji, kot sem bila jaz:

Več o oblikovanju oddelkov in upoštevanju starostnega obdobja je določeno v
33. členu Pravilnika o normativih in kadrovskih pogojih za opravljanje
dejavnosti predšolske vzgoje:

Vsebina člena, pomembna za vaše vprašanje:
"Vrsto in število oddelkov ter število otrok v oddelku določi vrtec v
soglasju z lokalno skupnostjo, ustanoviteljico vrtca. Oddelki se oblikujejo
pred začetkom šolskega leta za celo šolsko leto. Pri oblikovanju oddelkov
se šteje, da sodijo v oddelek drugega starostnega obdobja otroci, ki bodo
do konca koledarskega leta dopolnili najmanj tri leta starosti. Pri
določanju starostnega razpona se upošteva koledarsko leto."

Iz navedenega sledi, da otrok, ki bo dopolnil 3 leta v letu 2011, prestopi
v oddelk drugega starostnega obdobja šele v naslednjem šolskem letu- 1. 9.
2011.

Noro mi je bilo to, da v vsakem vrtcu delajo drugače, v tej situaciji, ko je vse v krizi, ti pa vsak € pride prav.

Violica v Ljubljani imate super narejeno, da se vzame otroka z več točkami, ker mi imamo ogromno točk, samo zaradi starosti so vsi pred nami.

Oblačila za ven: tudi jaz jo že oblečem v žabice, nogavičke, supergice, hlače, body, majčko pa debelejšo jakno, zdaj ko je prehlajena tudi kapico. Na nogice ji dam še eno dekico. Se mi pa zdi, da je zdaj v vozičku tako nesrečna, verjetno zato, ker se zaradi oblačil težje giblje in sedi noter kot en kip, se nič ne premika.

Zibka tudi jaz ne vem katera revija bi bila najbolj fajn, mogoče bi si najprej kako sposodila v knjižnici, pa potem presodila, katera ti najbolj odgovarja, samo zdaj so aktualne Nuška, pa Natalija ne pa Saška. Pa te res ne zanima, kakšne vozičke bodo imeleuser posted image user posted image
Dobro da vem, da si svetovalka za Just, če bom kaj rabila.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?