blaža
|
ko sva bila z mojim možem brez otrok, pa podnajemnika, sem delala v eni trgovini, kjer nikoli ni bla točna plača. Je bil zamik tudi po več kot pol meseca, pol smo pa prosjačle, če si lahko sposodimo 10.000 sit, iz neke blagajne, ker nismo mele niti za malco. če ti ni blo kej ok, si pa itak lahko šel. No pol sem pa mela eno fajn službico, kao, redno zaposlena, ko sem pa povedala, da sem noseča, nisem dobila 4 plač zaporedoma. Med tem cajtom sem šla v bolnico, ker sem bruhala in bila na infuziji, moj je pa poiskal še eno službo na črno za popoldne, da smo lahko plačali najemnino. Niti kilo sadja si nisem mogla kupit. Ker sprava čakaš in prosjačiš, da ti nakažejo,... pol je sledilo vse ostalo, inšpekcija,... Verjetno prvi mesec še upaš in čakaš, da ti nakažejo, pol pa,... in če rabiš to plačo še kako krvavo, če je moževa plača "bajno visoka", da ti pol ne pripada niti socijalna, maš pa kredit za stanovanje, vrtec za plačat, šolo,... Se moraš kar znajdet.