khurde
|
morgen ploha za poroko in super torto za bolne ronja... dojenje... jaz sem dobra dva meseca nazaj nehala, skor tri. sam se ni več dojila, ampak samo visela gor in mi je bilo ful zoprno (nosečnost, pa bolj občutljivo vse, sej veš). če bi se res dojila, bi jo še, tko mi je šlo pa ful na živce. je pa sam zvečer rabila. nama je pa ratal, ker mi jo je uspel zamotit. je trajal nekaj časa, pomoje da sem se s tem dajala vsaj en mesec, ampak je uspelo brez joka in podobnih zadev. pol je začela tut lepo spati čez celo noč, pa jaz nisem bila več edina, k jo lah uspava. sam je pa res, da se ni bunila in da je bila za stvar, ni nič prosila in nič. pa se še vedno spomni, da je včas pri meni jedla, neverjetno... mi je kak mesec nazaj pokazala na joško in povedala, da je včas jedla samo noče pa več, tut ko se A doji, samo pove, da je lačen in da je tko... mi smo fajn, A še spi, midve kostanj zlagava. iz košare v posodo za zamrzovalnik in iz te posode v dve manjši, pol pa strese na tla in jovo na novo naslednji teden gre v vrtec, se na momente počutim kot veleizdajalec, samo res rabi družbo. smo imeli v petek individualen razgovor z vzgojiteljico in pomočnico, pa reševali en vprašalnik kaj najraje počne, če se česa boji, kaj jo veseli, kakšne navade ima pri spanju, hranjenju, plenicah, dudah... in je vsa vesela šla tja, govorila "otroci, otroci!", pol je bila pa kar razočarana, ko smo bili sami odrasli ma, ful išče sovrstnike, tudi na igrišču, doma opazuje sosedove otroke, tko da ji bo fajn, sam men se mal čudno zdi mamo res starši večji problem kot čižoti pa itak jo bom najkasneje po spanju ven vzela... sem tudi mislila, da bi jo kasneje not dala, čez kak mesec, pa je vrtec čist na novo odprt in se mi zdi po eni strani bolje, da gre na novo skupaj z vsemi kot da pride v eno družbo, kjer se že vsi med sabo poznajo in so že malo "prijatelji"... zdej sortira kostanj in govori, da gremo k babi in da bo šla eno sosedo od babi pogledat (k včas k babi na kavo pride, pa I zmer kako mandarino/banano/jabolko pri njej dobi). luštna drugač se mi pa zdi, da je fajn A sprejela. zdej, ko sva sami dopoldne, ko on še spi in ko nobenega ni, je sploh fajn. ker me ima mal zase in tudi ni več sitna al karkol podobnega, kot je imela eno obdobje, ko so vsi non stop hoteli "pomagat", jo vzet stran in me "razbremenit". čeprav zdej ji je najbolj super, če vsi trije ležimo na igralni podlogi, pokriti z deko, midva bereva knjige, A spi na meni, ona ga pa za roko drži to ji je zdej celo bolj všeč kot pa da sva sami, ker potem skos hodi gledat, če se je že zbudil in da pride zraven in kar je meni najbolj zanimivo je to, da če on joka, ga ona zna potolažit pride do njega, pa mu govori "no, no, no" še prej pa "živjo, dojenček" al pa "živjo, jaš" in jo začne opazovat in poslušat, pa mu razlaga, da je njen bratec in da je ona "sesteca gova" (njegova sestrica) ma, luštna sta čeprav sem šla včer že pred deveto spat in bi lah še tri ure spala, je kar fajn zdej mam komando za knjige gledat, se beremo lep dan! aja. zvezdica, zs sem ti poslala že par dni nazaj