Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 8:43:43
|
|
|
|
latka
|
Aqua77, žal mi je! Naslednjič pa bo sigurno! Meni pa še vedno nekaj ni jasno glede teh postopkov, namreč imaš možnost 6 poiskusov brezpl.(v najinem slučaju manj, če imava naravno otroka?), in če slučajno ne uspe v nobenem postopku, potem nimam več nikoli možnosti iti ponovno prek zavarov. in mi ostane samo kot samoplačnik ali kako?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 8:54:11
|
|
|
|
majalina
|
aqua, pošiljam ti sto objemov. žal mi je!!!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 8:59:50
|
|
|
|
Urshy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: aqua77 Ojla pupe, še jaz da se javim in povem, da gremo tudi mi v nove boje. Na testu debel - , in madam se že kaže... Bo pa v peto rundo bolje... pa saj ne morem verjeti noooo drži se, upam, da bo tvoja srečna številka 5.
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 9:39:04
|
|
|
|
energija80
|
majalina kako se držiš.... mislim da je zame zdaj res konec...13.dan rjav izcedek...sem žalosna aqua
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 9:43:52
|
|
|
|
majalina
|
energija, pri meni nic novega. zal mi je zate, ampak saj rjav izcedek se nic ne pomeni, a ne? meni je rekla sestra, da bom lahko imela rjac izcedek od utragestana in naj se oziram na to. joooooooooooj, drzim pesti za vse. kmalu bo jasno kako in kaj. me pa kar zvija od strahu, radovednosti, neucakanosti,...
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 9:49:09
|
|
|
|
Anonimen
|
aqua, Žal mi je.. Sem upala, da se bo kaj razvilo iz tiste sence včeraj.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 9:50:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: latka Meni pa še vedno nekaj ni jasno glede teh postopkov, namreč imaš možnost 6 poiskusov brezpl.(v najinem slučaju manj, če imava naravno otroka?), in če slučajno ne uspe v nobenem postopku, potem nimam več nikoli možnosti iti ponovno prek zavarov. in mi ostane samo kot samoplačnik ali kako? Vidva enega otroka že imata, če prav razumem. Če si zanosila brez postopkov, potem ti sedaj pripada 6 brezplačnih postopkov. In če v teh 6 ne uspe, so vsi naslednji za plačat. Razen v primeru, da zanosiš in rodiš otroka, potem pa se odločita še za enega - takrat imaš samo 4 postopke.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 9:54:50
|
|
|
|
Roži_
|
Punce moje še tu da vas na hitro pozdravim in zaželim vsem srečno v postopkih Bibk kak je? Suzi, mislim, da če imaš 1 otroka naravno, da imaš samo 4 postopke brezplačne Nevem, tako sem enkrat zasledila nekje,buuu lahko se motim! Kdaj začneš z akcijo? Srečno v postopku Pa pa
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:01:05
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: Roži_ Punce moje še tu da vas na hitro pozdravim in zaželim vsem srečno v postopkih Bibk kak je? Suzi, mislim, da če imaš 1 otroka naravno, da imaš samo 4 postopke brezplačne Nevem, tako sem enkrat zasledila nekje,buuu lahko se motim! Kdaj začneš z akcijo? Srečno v postopku Pa pa BIBK ti bo povedal kako je kar osebno ... vbistvu nestrpno čakam da mine ta mesec iz vseh vidikov ... nisem navajena tolko bit busy ... bom pregorela ... Komaj čakam tebe da začneš in predvsem da končaš
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:01:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Energija80 in Aqua77... ne izgubit upanja, čeprav verjamem da je težko...sonček in otroški jok je tudi vama namenjen mića - čestitke Jaz bi vas pa rada vprašala, če mi znate razložit/razjasnit katero zdravilo je meni predpisal moj G (nečitljivo kot vedno), v prejšnjem postopku sem imela menopur...ker pa se imela hiperco mi je sedaj rekel da bova zamenjala...in napisal nekaj na "P... 200 + C" tukaj pri P je vmes lahko ou in potem še en p...mi lahko katera napiše ali linka seznam kaj lahko dobimo, da bi vsaj približno lahko razbrala... Hvala veliko pozitivne energije za vse lp Vita
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:02:43
|
|
|
|
mismis
|
Bi rekla, da ti je predpisal Puregon + Centrotide
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:04:37
|
|
|
|
aqua77
|
IZVIRNO SPOROČILO: mismis Bi rekla, da ti je predpisal Puregon + Centrotide tako je... to bo kombinacija, ki ti jo je miš napisala. Pa veliko sreče!
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:10:54
|
|
|
|
latka
|
Suzi, hvala! A je res, da je pri PCO večja možnost za hiperco, in na kaj moram biti pozorna, ter zakaj se ne priporoča pir?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:36:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Roži_ Suzi, mislim, da če imaš 1 otroka naravno, da imaš samo 4 postopke brezplačne Nevem, tako sem enkrat zasledila nekje,buuu lahko se motim! Kdaj začneš z akcijo? Srečno v postopku hm, ne vem.. men je tko titty povedala. Pa mislim, da je res tako. Drugače pa najbolje, da latka vprašana Pintarjevo na MONu v temi "darovanje spolnih celic". Jaz že jem KT, 25ega grem po dipherline.. punkcija baje okrog 17.11. Pa ti??
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:38:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: latka Suzi, hvala! A je res, da je pri PCO večja možnost za hiperco, in na kaj moram biti pozorna, ter zakaj se ne priporoča pir? Ja, res je. Na hiperco bodi pozorna če boš imela res veliko foliklov - jaz sem jim imela v prvem postopku čez 50. Drugače pa po punkciji ogromno pij in seveda glej tudi koliko boš lulala. Pivo je dobro za hitro rast foliklov, ni pa dobro za celice, ker se poslabša kvaliteta - sploh če imaš PCO, ker takrat imaš že ponavadi celice slabše kvalitete.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 10:42:54
|
|
|
|
latka
|
Kaj pa ti uporabljaš?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 11:01:05
|
|
|
|
rojena77
|
punce - moram se vam javiti, skos vas berem, pišem pa ne In sicer, žalostna sem, ko vidim koliko puncam ne uspe. Lani v tem času sem se tudi sama pripravljala na postopek, prestrašena, le kako bom jaz to zmogla. Ampak ko se je začelo, sem pa le sledila navodilom, brez vsake obremenjenosti - ratalo verjetno itak ne bo, če pa bo, pač bo. Pazila nisem ne na prehrano, bila skos v stresu, zaradi službe, in ker prej ni ratalo 10 let, sem bila prepričana da itak le čas in energijo zgubljam. Ampak - ratalo je, zdaj držim v rokah pupiko, ki je najlepša na svetu - vsaj zame! Želela sem vam povedati, da bo vsaki enkrat uspelo - le ne bit preveč obremenjene s tem. Vem da ste to veliko krat slišale, ampak nekaj je na tem! Držim pesti za vse vas!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 12:03:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: latka Kaj pa ti uporabljaš? Glede na to, da si ti v prvem postopku (če se ne motim) ti samo svetujem, da ne kompliciraj preveč z raznimi vitamini. Ker je čist možno, da bodo tvoje celice ok, da se bodo lepo oplodile in te pričakale potem na transferju. Tako, da jaz kar takoj zagotovo ne bi šla na vitamine, sploh pa jih je treba jemati že kake 2-3 mesece pred postopkom. Če se ti že zdi, da moraš nekaj naredit za sebe, potem lahko piješ krvomočnico, pa poskusi se izogibat beli moki, belim testeninam in sladkorju.Vem, da tega najbrž nisi želela slišat, ampak mislim, da je v prvih dveh postopkih škoda komplicirat. Midva pa jemljeva vsak po: 2 x maco 2x omega 3 2 x Q10 2 x cink in selen 2 x gelle royal Jaz pa še tifol in DHEA.
< Sporočilo je popravil skuštrana suzi -- 13.10.2010 12:05:09 >
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 12:14:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene soborke moje. Jaz sicer nisem nova na tem forumu, vas pogosto spremljam, vendar nič kaj dosti ne pišem, zato bom ostala kar anonimna zaenkrat. Sem pa tudi v postopku ivf, 4.ega sem imela transfer (prvič) in glede na to, da sem bla takooo prepričana, da je ratalo, se danes prav "fajn" kaže teta rdečka. Čist sem že down od jutra... Me pa nekaj zanima; namreč, kako zdaj naprej? V pon. 18.ega bi mogla v Mb na krvnega, pa najbrž ne bo treba. Ali pač? Najbrž najbolje, da pokličem v Mb, a? Pa še to, utrogestan, ki sem ga zdaj jemala oz. dajala v nožnico, menda lahko prekinem, al kako? Aja, še nekaj. Kaj pa sedaj za naprej? Kako dolgo se čaka na vnovičen postopek? Naslednjič grem po zamrznjenčka. Špikanja ni več, a ne? A je treba jemat kake druge zdravila, al pa kej? Saj vem, da mi bojo vse razložili, ampak tak malo me zanima že vnaprej. Hvala za odgovor. Vsem, ki ste že , želim vse NAJ NAJ, tiste ki pa še ne, pa upamo na najboljše, a ne?!
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 12:25:38
|
|
|
|
Anonimen
|
anonimna, test si delala? Kater dan po ETju si?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 12:46:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, testa nisem še nič delala. Sem rekla, da počakam rajši, da vidim, kako se bo vse skupaj odvijalo. Danes je 9. dan, oz. če štejem še dan transferja, 10. dan.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 13:10:53
|
|
|
|
olana
|
Panika že mal grabi , v ponedeljek 18.10. UZ, trebušček mam že lepo plav od špikanc , predvidena punkcija pa je 25.10.2010. Če bi katera napisala v naš plan No kar se tiče vitaminov, jaz jih konzumiram obvezno že nekaj časa, že zaradi sebe, pa tudi omega 3, ker jih v vitaminih ni, dodala sem pa še tifol. Verjetno bom pa tudi nabavila koren mace, ker berem same pohvale od njega.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 13:39:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ne, testa nisem še nič delala. Sem rekla, da počakam rajši, da vidim, kako se bo vse skupaj odvijalo. Danes je 9. dan, oz. če štejem še dan transferja, 10. dan. Potem je še čisto prehitro za paniko. Počakaj tja do 11-12 dne, naredi test in boš videla pri čem si. Čisto možno je, da je bila kakšna vgnezditvena ali pa samo blaga krvavitev, ki se pojavi tudi v nosečnosti.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 13.10.2010 14:36:02
|
|
|
|
hojica
|
drage moje sotrpinkice ,čestitke vsem ,ki vam je uspelo ,za nas ,ki nam tudi tokrat ni pa glavo gor in bo že .. prišla ob pravem času ,ampak vcasih so tudi besede potpore odveč..zanima me mal glede teh vitaminčkov ,jaz sem jemala samo geele royal ta matični mleček in elevit tablete ,kaj še priporočate ,sama nisem imela nekaj bajnih rezultatov ..1 ICSI 2 celici ,2 blastocisti -kao zelo lepi ..na koncu minus..2 ICSI 7 celic,1 blastocista ,1 morula ..minus .da bi kaj na tem področju naredila moj ima slab sperminogram in odklanja kake vitamine ,pa ne vem kaj bi mu priporočila ,cink al kaj..??
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.