Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan Zadnjič sem nekje zasledila, da tri članska družina porabi nekje 150 eur na mesec za hrano. 150 eurov za hrano za 3-člansko družino? O, ko bi res dala samo toliko, jaz vsak dan kuham kosilo, nismo neki gurmani in sedaj, ko je sezona, dobim še kaj iz babičinega vrta, toliko dajejo za hrano najrbž tisti, ki kuhajo samo ob vikendih. Midva sva dva, tretji na poti, pa porabiva mesečno tam cca 100-150 eur za hrano, odvisno pač, kaj je treba kupit. Meso kupiva na zalogo... na cca 3 mesece obnavljamo (jemo pa večinoma piščanca, kakšno faširano, svinjskega zelo malo, ker moj ne mara, edino kak golaž še gre skozi), na 14 dni greva v večji nakup, sproti se kupi le kruh in če kaj zmanjka. Zelenjave in sadja imamo veliko doma, ostalo dokupiva. Kuham vsak dan. Ostali stroški- 200 eur za položnice, cca 100 eur še za najine osebne položnice (zavarovanje, gsm, skladi), 50-60 eur bencin. Mesečnega dohodka ima moj cca 1000-1200 eur, odvisno, koliko ima plačanih nadur, jaz sem doma, občasno kaj honorarno zaslužim. Zaenkrat se ne pritožujeva nič, nama še kar ostane konec meseca, pa tudi za oblečt se kaj kupi, pa greva ven jest, pa na kavice... Seveda so kdaj tudi kakšni nepredvideni stroški, recimo, da ima moj en fond za take reči, pa za avto registrirat itd, trenutno tudi adaptiramo stanovanje, en del bo šel brez kredita, potem pa bo tudi to treba, žal... Se pa zavedava, da nama bo nov družinski član prinesel več stroškov, no, saj pa bom tudi jaz menda kakšno službo dobila kdaj. Osebno pa poznam kar nekaj ljudi, ki pregurajo skozi mesec s precej manj denarja, tako da, da se, ane?