|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
8.10.2010 9:19:42   
Matejčika
Nekaj me zanima. Vem da obstaja neka skupina za posvojitelje. In nekje sem slišala, da sta neka kandidata za posvojitev hodila v to skupino in jima je enkrat rekla organizatorka, al nekdo ki ima neko vlogo v tej skupini, če bi bila pripravljena posvojit dva otroka (bratca in sestrico). In tako sta dobila otroka preko te skupine in ne preko svojega CSD. Zdaj pa m e zanima, kaj to je res? Je to možno? Ker potem jaz res nevem, kaj še delam v CSD in grem v to skupino.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
8.10.2010 9:22:42   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tako lepo ste napisale vse, res iz srca.
Ja najini papirji za Kosovo še niso prevedeni, ima gospa, ki dela prevode gužvo. Naju je lepo prosila, če lahko prevajanje podaljša za kakšen teden ali dva, kar dejansko glede na to, da čakava na otroka že več kot deset_ let (desel let od prve umetne in šest let od prve vložitve zahtevka za posvojitev), ni veliko.

Včasih pomislim, da nama sreča ni naklonjena, da nama ni usojeno imeti otroka user posted image user posted image user posted image user posted image . Vsa ta "borba" ki traja že doooollllgggooo, ali je morda zaman??? Ali je čas, da se sprijazniva z mislijo, da ne bova nikoli starša, ta misel me čedalje bolj razjeda...

Saša27user posted image , navijam za Kosovo, seveda, no za vsak slučaj imaš kakšno možnost za Rusijo? Ker obupat se ne izplača ... preden človek obupa, je še toooooliko maneverskega prostora.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
8.10.2010 9:24:20   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: koala

vseeno sem kot mala deklica sanjala da bi se preselila k Bojanu Križaju(smučarju)user posted image user posted image user posted image , pojma nimam zakaj ampak tako je bilo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
8.10.2010 9:28:02   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

Nekaj me zanima. Vem da obstaja neka skupina za posvojitelje. In nekje sem slišala, da sta neka kandidata za posvojitev hodila v to skupino in jima je enkrat rekla organizatorka, al nekdo ki ima neko vlogo v tej skupini, če bi bila pripravljena posvojit dva otroka (bratca in sestrico). In tako sta dobila otroka preko te skupine in ne preko svojega CSD. Zdaj pa m e zanima, kaj to je res? Je to možno? Ker potem jaz res nevem, kaj še delam v CSD in grem v to skupino.

Najbrž misliš Deteljico in Viktorijo Bevc, to je edino društvo, za katero sem slišala http://www.deteljica.si/pls/deteljica/!deteljica.web

iz njihove strani
"Program preventivne pomoči otrokom (PPPO) nudi kvalitetno pripravo na sprejem tujega otroka z namenom posvojitve ali rejništva. V okviru programa delujeta dve skupini:
  • Osnovni program in
  • Veterani.

V program se praviloma vključujejo pari. Vključitev v program je prostovoljna, ko pa se se par enkrat odloči in vključi, mora spoštovati dogovorjena pravila. Vključitev v oba programa je praviloma enkrat letno na začetku septembra. Osnovni program traja tri leta, nekateri pari pa se odločijo in ostanejo v skupini tudi dlje. V Veteranski skupini so člani, ki so zaključili osnovni program oziroma imajo dolgoletne izkušnje s posvojitvijo ali rejništvom. V skupino Veterani se ne vključijo vsi, ki so zaključili osnovni program.

Člani skupine Osnovni program se dobivajo na sestankih dvakrat mesečno (razen julija in avgusta) in enkrat mesečno na pohodu. 
Veterani se srečujejo enkrat mesečno na sestanku in enkrat mesečno na pohodu. Pohodi veteranske skupine so po težavnosti prilagojeni družinam z otroci.
Člani obeh skupin se udeležujejo tudi skupnih izobraževalnih srečanj, ki so praviloma vsak drugi mesec, prednovoletnega srečanja, tridnevnega planinskega tabora v začetku avgusta in tradicionalnega srečanja posvojiteljskih družin v Preddvoru.

Program vodita voditeljici z večletnimi izkušnjami na področju posvojitev in družinskega svetovanja. Člani programa veliko berejo, utrinjajo, pišejo in se pogovarjajo. Srečujejo se s posvojitelji, rejniki, posvojenci, rejenci in strokovnjaki iz različnih področij. Področja dela so zelo raznolika: srečevanje in premagovanje težav z neplodnostjo, zakonske osnove za posvojitev in rejništvo, osebnostna rast, odnosi med partnerjema, priprava na sprejem tujega otroka, vzgoja otrok, odnosi v družini, posledice zlorabljanja, trpinčenja in zanemarjanja pri otrocih ter druga.
Intenzivnost in področje dela se prilagajajo trenutnim razmeram in potrebam skupine. Intenzivnejše delo je v Osnovnem programu, nekoliko manj pri Veteranih.

Stroški izvedbe programa se krijejo iz članarine oziroma prispevkov udeležencev programa.

Društvo deteljica ne daje otrok v posvojitev ali rejništvo, to je v pristojnosti Centrov za socialno delo. PPPO nudi le najboljšo možno pripravo na sprejem otroka in njegovo vključitev v družino, kar so spoznali že mnogi pari vključeni v program in tudi centri za socialno delo."

Sicer pa to kar opisuješ, organizatorka (?) in njeno vlogo hmmm, se mi sliši problematično.

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 8.10.2010 9:33:38 >

Neposredna povezava do sporočila: 3129
8.10.2010 9:38:40   
bela.kava
Sicer pa ne vem, kako gre zadnji odstavek skupaj s statutom, kjer jim piše meddrugim:
"Cilji društva so:
1. povezuje posvojiteljske in druge nadomestne družine,
2. organizira izobraževanje in pripravo bodočih nadomestnih staršev na prihod otroka v njihovo družino,
3. izvaja program Preventivne pomoči otrokom v sodelovanju z vsemi centri za socialno delo v Republiki
Sloveniji z namenom, da pripravi pare na nadomestno starševstvo,
4. sodeluje z vsemi centri za socialno delo, da lahko delavci teh centrov spoznavajo bodoče nadomestne starše
ter se tako lahko rešuje stiske otrok,
5. sodeluje z vsemi vladnimi in nevladnimi organizacijami, ki se ukvarjajo s pomočjo družini in otrokom,
6. sodeluje s podobnimi tujimi združenji,
7. daje predloge in vzpodbude za reševanje problemov, s katerimi se člani srečujejo,
8. si prizadeva za izboljšanje družinskega življenja,
9. organizira razna srečanja in skupinske izlete, pohode,
10. organizira izobraževanje članov in drugih strokovnih delavcev,
11. obvešča javnost o vlogi, pomenu in specifičnosti posvojiteljske družine in ostalega nadomestnega
starševstva,
12. izdaja publikacije s področja svojega dela v skladu z veljavnimi predpisi,
13. organizacija javnih prireditev."

Hmm, torej so člani društva pri nacionalni posvojitvi takoj v prednosti pred nečlani???

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
8.10.2010 9:46:40   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

4. sodeluje z vsemi centri za socialno delo, da lahko delavci teh centrov spoznavajo bodoče nadomestne starše
ter se tako lahko rešuje stiske otrok,

Hmm, torej so člani društva pri nacionalni posvojitvi takoj v prednosti pred nečlani???
To mene tudi zanima! user posted image  Kaj je katera včlanjena v to društvo? Ker če je to res tak, potem jaz v našem centru res nimam nobenih možnosti za posvojitev in bo treba stopit do te skupine!

< Sporočilo je popravil Matejčika -- 8.10.2010 9:49:54 >

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

Neposredna povezava do sporočila: 3131
8.10.2010 9:50:20   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk

Saša zs

Hvala user posted image user posted image user posted image , maš nazaj zs

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
8.10.2010 9:53:26   
bela.kava

To mene tudi zanima! user posted image  Kaj je katera včlanjena v to društvo? Ker če je to res tak, potem jaz v našem centru res nimam nobenih možnosti za posvojitev in bo treba stopit do te skupine!

Jaz ne poznam nikogar ... berem pravila in piše, da osnovni program traja tri leta, da so srečanja dvakrat mesečno in enkrat mesečno izlet. Torej to pomeni, da se voziš na sestanke dvakrat na mesec in kar tri leta v Ljubljano plus enkrat na mesec na izlet? Me pa res zanima, kakšna je članarina ...

Neposredna povezava do sporočila: 3133
8.10.2010 9:53:32   
Matejčika
Joj, toliko krat sem popravila sporočilo! Me nekaj jezi citiranje.

B.K, mene to tudi zanima, koliko denarja potem strošiš za to skupino?

< Sporočilo je popravil Matejčika -- 8.10.2010 9:56:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 3134
8.10.2010 10:01:44   
bela.kava
Mtejčika, sem pregledala njihovo stran in tega podatka nisem našla.
So me pa vrgli s stola citati na njihovi strani:

user posted image user posted image user posted image

"Jalovi zakonci potrebujejo pomoč pri doživljajskem preseganju svojega življenjskega primanjkljaja in to je možno le v skupini", dr. Jože Rammovš

"Dejstvo je, da posvojitev ne sme ostati skrivnost za otroka in okolico in zato nadomestni starši potrebujejo pomoč pri udejanjanju otrokove psihološke pravice po lastni stvarnosti, torej pri spremljanju resnice o otrokovih koreninah", mag. Viktorija Bevc, dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič

"Kandidati, ki želijo posvojiti otroka, so za socialno službo dokajšnja neznanka. Vsa potrdila, vključno z zdravniškim, ne dajejo odgovora na osnovno vprašanje, kakšna bosta kot starša, kot vzgojitelja. Tudi materialni položaj ne more biti odločujoč pri preverjanju primernosti, še posebej ni zagotovilo, za dobre družinske odnose.", Ela Zupančič

"Vse preveč zdravih otrok ostaja v večnem rejništvu in vse preveč otrok z različnimi motnjami v telesnem in duševnem razvoju ostaja brez družine, v oskrbi zavodov, ker socialne službe na terenu nimajo pregleda nad pripravljenostjo zakoncev ali družin po tovrstni pomoči in pri nas ni službe, ki bi se sistematično in profesionalno ukvarjala s tako obliko pomoči kljub obstoječim potrebam.", mag. Viktorija Bevc

Neposredna povezava do sporočila: 3135
8.10.2010 10:04:07   
bela.kava
Še več modrih misli s te strani:

"Partnerji, ki ne morejo imeti lastnih otrok so zaradi tega pogosto v krizi "neplodnosti", ujeti v začaran krog obupa in upanja na zanositev, ki obvladuje njuno življenje in njune odnose. Psihosocialna pomoč takim partnerjem privede do sprejemanja neplodnosti in posledično do sprostitve in umiritve njunih odnosov. Na Deteljici imamo s tem dobre izkušnje, saj mnogi pari potem tudi zanosijo.

Partnerji, ki se vključijo v Program preventivne pomoči otroku dobe mnoge informacije o možnostih posvojitev in rejništva, ter se intenzivno pripravljajo na starševstvo tujemu otroku. Ravno tako pomembna pa je tudi priprava na možno življenje brez otroka."

http://www.deteljica.si/pls/deteljica/!deteljica.web?m=4&j=SI#nav

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 8.10.2010 10:07:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 3136
8.10.2010 10:10:54   
Wendy
Neeeee punce, ne prehitro sklepat. Samo na hitro, da napišem ... sem v službi, pa v hudi gužvi  user posted image

Z možem sva lepo pridno hodila na srečanja Deteljice skoraj dve leti. Seveda tudi redno plačevala ne-majhno članarino. Res je, da je takrat obstajal par, ki je s pozitivnimi priporočili ge. Bevc, po več letih dobil otroka, vendar pa bi ga mogoče tudi sicer. Bilo nas je pa okoli 12 ostalih parov, ki smo čakali zaman.

Sicer nimam povedati o društvu nič slabega, trudijo se reševati stiske "bodočih" posvojiteljev, vendar se tam lahko hitro počutiš čudno drugačen, saj jih ni malo, ki s pogovori rešujejo tudi zakonske stiske in zablode in se včasih kar malo pozabi, zakaj se družijo.

Takole bom rekla, če imate jasen cilj, jasno razdelano željo, potrebne podatke in dober (kaj je to?) partnerski odnos, ne hodite tja. Predvsem moški težko prenašajo stalen pritisk in pogovore v stilu "drugačnosti", iskanja težav, ki jih pravzaprav ni in pisanja utrinkov.

Seveda samo moje mnenje, ni potrebno da ga upoštevate, da si ne boste zakomplicirale življenja. Sicer pa sva tam spoznala tudi že "posvojene starše" in z nekaterimi imamo še vedno občasne stike. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3137
8.10.2010 10:14:31   
bela.kava
Wendy pa prav informacije iz prve roke rabimouser posted image  

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
8.10.2010 10:39:30   
Matejčika
Wendy, tak kot bi Toš rekel: tenkju veri mač end ju velkom!  Kr podomače napisala, ker to je pač Tošev stil. user posted image
Si me potolažila! user posted image

B.K. malo je res čudno napisano. user posted image  Kar potrjuje naše ugotovitve o psihologih. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3139
8.10.2010 13:53:07   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

"Jalovi zakonci potrebujejo pomoč pri doživljajskem preseganju svojega življenjskega primanjkljaja in to je možno le v skupini", dr. Jože Rammovš

"

Pa doktor???? Čega???? Me mal spominja na dr. Šterna

Neposredna povezava do sporočila: 3140
8.10.2010 14:13:51   
Matejčika
Midva pa imava 13. zopet sestanek z socialno. Kaj vse še te morava imet? Papirje imava, obisk sva že imela, psihologinjo tudi, kaj je še?

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
8.10.2010 14:18:40   
Saša27

Midva pa imava 13. zopet sestanek z socialno. Kaj vse še te morava imet? Papirje imava, obisk sva že imela, psihologinjo tudi, kaj je še?

Verjetno vama še kaj manjka, imata že vsa mnenja? Mogoče pedagog???
No ja, ker je najina vloga bila ob "iskanju" dokumentacije za Kosovo stara že šest let, sva morala čez vse še enkrat, zato pa traja pridobitev dokumentacije že več kot dva meseca.user posted image

< Sporočilo je popravil Saša27 -- 8.10.2010 14:19:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 3142
8.10.2010 14:35:13   
Matejčika
Pedagog tudi? No, potem pa zgleda da še to. Sicer pa bom v sredo poročala. Mogoče pa imajo za naju otroka. user posted image user posted image  Sanja krava o koruzi. user posted image

Še vedno nevem, kako se  naj glede Makedonije odločiva. Če naj dava prevajat papirje, ali naj raje prišparava ta denar za UK, ki je pa tudi vedno bližje izvedbi.

Kako dolgo te veljajo ti papirji, ki sva jih izbrala do sedaj?

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
8.10.2010 15:42:47   
bela.kava

Pedagog tudi?

Rabiš za MK, za nacionalno pa ne, kolikor vem.

Neposredna povezava do sporočila: 3144
9.10.2010 6:55:42   
Iza12345
Matejčika, a ti niso dali točnih navodil, kako poteka na csd. Če rabiš lahko najdem in ti pošljem. Mi2 sva zbirala te dok davnega ... Sicer pa vem, da obstaja skupina za pripravo na posvojitev tudi na gorenjskem, le da niso vsi vabljeni zraven. Pa mi ni nič žal, saj znava biti starša po svoji pameti :)

Neposredna povezava do sporočila: 3145
9.10.2010 16:20:26   
Matejčika
Iza, so mi povedali, samo jaz sem bolj pozabljive sorte. user posted image Zapisala si pa tudi nism. user posted image Tak da če imaš kje pri roki, bi bila vesela, podatka. Če pa nimaš, ne rabiš zdaj pol omare premetat. user posted image

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
11.10.2010 15:05:24   
bela.kava
"Apdejt" od mene ... na jugu nič novega ... papirji čakajo že tri tedne, da pridejo na vrsto, "hitrost" pričakovana, upam, da bo tokrat prej kot v prejšnji rundi, ko so potrebovali kar štiri mesece (pa še takrat se je to zgodilo le zaradi pričetka zbiranja podpisov). Podpisi še vedno prihajajo (1050user posted image ) in najlepša hvala vsem ... Vem, da nisem niti malo zanimiva, ampak saj tole niti ni mišljeno kot entertainment ... čeprav je zagotovo reality showuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3147
11.10.2010 15:49:33   
Tina1
Da se še jaz "Apdejtam".
Kufri pripravljeni, karte na mizi. V sredi letiva prvo do Frankfurta, pol pa od tam v Kijev. Odhajava z mešanimi občutki oz. jaz odhajam nič kaj pozitivna. Ampak vse bo jasno v četrtek. Men bo živcev zmankal. Na momente se tud men podi po glavi tako kot Saši27, da nama sreča ni naklonjena oz. nama ni usojeno biti starša. Ko pomislim na to, me kar mine volja do življenja. Vem, da moram misliti pozitivno,ampak ob vsem kar se nama je tudi vmes ko sva bila doma dogajalo. Nič luštnega in nič pozitivnega.
Tako kot sem že Matejčiki napisala: lahko bi napisala knjigo Taxas po Texasu.
Pa vseeno volja in želja še vedno ostaja. Tudi optimizem naju še ni zapustil. Gremo naprej, do konca. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3148
11.10.2010 16:11:52   
bela.kava
Tina1 itak da do konca, jaz mislim, da se vama bo tokrat sreča na VELIKO nasmehnila in sem optimistična na kvadratuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Tina1

Men bo živcev zmankal.

Glej meni jih je že, pred parimi meseci sicer in ti povem, da so precenjeni, jaz jih sploh ne rabim, če jih nimaš, se ne moreš živciratiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
11.10.2010 16:23:55   
Tina1
BK, sej premišlujem, če jih ne bi kar doma pustilauser posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......