živa
|
Hoj! Sem prišla samo malo pojamrat ... itak, ko sem bila pa spet sama za uspavanje ... Skratka, mezinček je spet zaspal za kako uro in se zbudil ravno pred pravljico. Moj prvi vzgib je seveda vedno, da je treba dojenčka potolažit in da morajo starejši že znati počakat, ma vse lepo in prav, ampak čisto vedno moja revčka mulčka morata čakat in čakat, da mezinčka minejo njegove muhe. Ok, pa sem ga šla vseeno potolažit, mu spucala nos, še malo podojila in spet lepo uspavala v posteljici, grem dol, preberem pol pravljice ... ... in spet dretje. Preberem hitro do konca in ga grem spet tolažit. Nos čist, lačen ni, ni pokakan, ne pomaga dojenje, ne duda, ne crkljanje, ne nošenje, ne zibanje, ne voda, ne petje, po mojem sem poskusila čisto vse, kar mi je prišlo na misel, mali se je še vedno drl. Ok, mogoče bi pomagalo za 5 minut, da ga dvignem in nesem na luč in animiram, ampak ob 21:30 se mi za take stvari pa res zdi prepozno. Reveža me ta čas čakata v sobici, da preberem še pravljico za čvergija. V postelji naj bi bila pa ob 20h, kar pomeni, da uro in pol zamujamo v njuni rutini. Pa sem pustila mezinčka tulit in šla dol, opravila še preostalo uspavanje, ju dala v posteljo, lubčka in šla nazaj k mezinčku, ki je še vedno tulil. Sem ga vzela k sebi, dojit se ni hotel, potem se je z muko umiril, ko sem ga tiščala k sebi in ležala. Seveda imam slabo vest, ker sem ga pustila jokat. Hkrati imam slabo vest, ker morata večja dva vedno čakat in se podrejati njegovim muham in potrebam. Ok, saj če je moj doma, je lažje, ampak da ne boste mislile, da jok traja kaj manj časa - kje pa, samo da se tolažim s tem, da sem ob njem in ga božam, mu pojem in prigovarjam in crkljam v naročju in delam vse, da bi mu ustregla, le tega ne pustim, da bi se šla igrat (ker je itak zaspan in mu niti to ne paše, sem že preizkusila), potem ko je šel že v posteljo za čez noč. Do pred kratkim je zaspal ob približno isti uri in se sicer tudi zbujal, ampak se je podojil ali vzel dudo in spal naprej, zdaj pa je ob vsakem uspavanju (ki je vedno takrat, ko začne že res sitnarit, si meti oči in je očitno zaspan, nikoli po mojem urniku ali na silo) jok-jok-jok in tudi ponoči je isto. Vročine nima, lula in kaka normalno, nima izpuščajev, ima po mojem že več kot 8 kg, tako da, sklepam, bolan ni. Samo toliko . Še vedno trepetam, da bo začel še mezinček bruhat; N. je včeraj zvečer spet, po 24 urah, dvakrat, danes je bil spet cel dan mir. Zdaj razmišljam, ali naj za nedeljo, ko naj bi imeli krst, rezerviram gostilno ali posteljo na infekcijski oz. ali naj naročim torto ali infuzijo. Lp, živa
< Sporočilo je popravil živa -- 6.10.2010 22:14:33 >
|