|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 8:52:43   
betricija
jutro
ko smo že pri oblekcah, sem se jaz malce ustavila z nakupovanjem, ker sem mislila, da imam dovolj, sedaj pa vidim, da mi v bistvu še veliko manjka.
A LAHKO KATERA, KI JE ŽE RODILA, približno napiše koliko kakšnih oblekic rabiš za prve tri mesece. da jaz tudi svojemu pokažem, ker si je šele sedaj ko obiskujeva MŠ, začel predstavljati, da je tisto v omarah definitivno premalo..
hvala...jaz pa komaj čakam, da greva na novo šoping. pa še plača je danes :)

rožica meni je Žigonova, ki je še zmeraj ni in vprašanje če pride drugi teden, rekla, da en UZ še naredi, ZD pa ne krijejo samoplačniških UZ. sem bila kar žalostna. sem bila prej navajena, da sem imela UZ vsak teden, pa potem do morfologije na vseh obiskih...razmišljam če bi šla v Dravlje na samoplačniški UZ za kontrolo rasti ploda. je še najceneje. itak nisem šla na 3D. da vsaj vidim, če moja pupa lepo napreduje. včeraj sva z enomimi ugotovile, da ima ona precej precej večji buši od mene, pa je samo 4dni pred mano. pa tudi redit sem se nehala. prejšni mesec +2kg, sedaj v 14dneh +1kg.pa pravijo, da največ teže pridobiš zadnje trimesečje.meni je zaenkrat super edino to, da tamala brca povsod po mojem trebuhu...


(odgovor članu rožica27)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:18:17   
BabyKitty
Jaz sem pa obležala... včeraj zvečer sem zgleda začela s popadki user posted image Me je zelo krčilo in bolelo, sem se že pošteno prestrašila... ponoči je bilo mirno, danes zjutraj pa spet neke bolečine user posted image sem klicala ginekologinjo, ki pravi, da če se bo nadaljevalo naj grem v porodnišnico, da ona ne more več nič narediti in da se pri mojih tednih nosečnosti poroda več ne poskuša zaustavljati... lumpi moj je zgleda navdušen nad novo posteljico in jo hoče sprobat... ampak mu še ne bom pustila!!!

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:34:18   
kar_ena
Dobro jutro!

Baby Kitty, pa ne še ti prehitevat!
Kar počivaj in pazi na lumpa, pa držim pesti, da si premisli in se bo še naprej grel v trebuščku user posted image .

Betricija - pa saj velikost trebuha sploh nič ne pove! Pač vsaka nosečnica je drugačna in tudi če si se nehala rediti to ni nujno narobe. Spomnim se moje mame, ko je bila noseča z bratom, se je zredila le v 2. trimerstru, v 3. je celo izgubila ene 3 kg, pa je bilo z malim vse super in imel je 3500g, pa se je 14 dni prehitro rodil ... tako, da ne se obremenjevat, če boš pa bolj mirna, pa le pojdi na UZ (vedno je fajn user posted image )

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:37:58   
zaljubljena23
betricija, trebuh in kg niso mierilo, da je z malčkom kaj narobe..Evo mene, jaz še kg kar izgubljam, v zadnjih 14 dni malo več kot kg, pa se otroček lepo razvija...Še malo pa bom na -10 kg, pa trebušček tudi ni kaj velik za moje tedne, imajo druge še mnogo večjega in so s pdp-jem za menoj...

Babykitty, počasi, počasi...Rekla si, še en mesec..Torej tvojemu malčku še ni potekla najemniška pogodbauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu kar_ena)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:38:45   
betricija
baby kitty lepo počivaj, čeprav bi se šla jaz vseeno pokazat v porodnišnico, če je tako hudo, mogoče lahko ustavijo popadke. moji sodelavki so jih, pa jih je dobila v 30t in potem rodila en teden pred rokom. obvezno pa ležat, ležat, ležat. srečno

in za tolažbo; včeraj smo imeli spet MŠ in ga obiskuje ena punca, ki prihaja oblečena v bolniško haljo. sem mislila, je pač visoko noseča in sem svojemu že takoj rekla, da zihr pričakuje dvojčke. in ve, da jih bo prej rodila. in včeraj šok: sedaj je v 29t in veste kaj; ne pričakuje dvojčke ampak 4 (četvorčke), jap. jaz sploh nisem več sledila predavanj. kolk pogumna je tale bodoča mamica. kapo dol. bi ji skoraj zaploskala, pa sem bila preveč v šoku. torej, srečno mami, upam, da boste čimdlje 5 v 1. oz. vsaj do konca predavanj.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:45:30   
kar_ena
Četvorčke!!! ojoj to pa je divje ... jaz sem zaenkrat čist zadovoljna z enim, se mi zdi, da bo že s tem fuuul dela user posted image .

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:48:27   
BabyKitty
betricija saj ni tako hudo... ampak ravno toliko da me skrbi... boli me ravno tako kot pri menstruaciji... ne tisti močni krči, ampak tisto ko nekaj črvinči tam spodaj user posted image Če grem v porodnišnico itq nimajo kaj... zaustaviti ne morejo ničesar... v končni fazi pa lahko da se mi samo kakšne vezi raztegujejo ipd. ker je tudi mali danes in včeraj izredno živahen... glede 5 v1 pa NORO! Upam, da ima še ene 2 babici v podporo, ker si res ne predstavljam, da moraš negovati 4 otročke... sej to jih lahko samo dojiš cele dneve user posted image

zaljubljena23 upam, da je mali pošten in ne bo že zdej gulfov user posted image



(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:53:47   
enamimi
uff ja betricija mislim da je bila kar vsa predavalnica šokirana, ko sem svojmu doma povedala za četverčke je bil on še bolj šokiran kot da sed mu povedala da da jih midva pričakujeva user posted image

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 9:57:24   
Frutiq
BabyKitty, počivaj in pij magnezij (vsaj 300 mg na dan). Če je bolečina konstantna to niso popadki, če pa se pojavlja v intervalih, pojdi v P že zaradi tega, da ti lahko daji injekcijo za razvoj plučk, če bo potreba. Drži se!!!

Oblekice: jaz sem ugotovila, da se bodije in ostale oblekice najbolj splača kupovati v Oviesse, H&M al pa Wenice - ugodno sporazmerje med ceno in kvalitetouser posted image

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:07:43   
*Star*
Punce, po dolgem času se oglašam...
Najprej čestitke moji lidik in njenemu sinku Janu!!!!!user posted image user posted image user posted image  Je zgleda komaj čakal da bo z mamico in očkom pa se mu je mudilo... Objemčke zate in tvojega sinka!!
 
Midva tudi že hodiva v MŠ in se meni zdi ful v redu. Sem slišala par pripomb, da nič pametnega ne odneseš, meni se pa lih nasprotno zdi.

BabyKitty, mene teli popadki spremljajo že od 20. tedna. Nimaš kaj narediti, samo magnezij, magnezij, magnezij, počitek pa Buscopan, ko je že res hudo.

Jaz sem mislila v nedeljo zvečer, da bom šla v porodnišnico, ker se je otrdevanje in bolečina pojavljala na točno 3-4 minute. Po 2 magnezijevih in Buscopanu je bilo bolje.
Definitivno pa v ponedeljek svoji G na pregledu to omenim in naj pogleda maternični vrat. Ker če se otrdevanje tolk časa ne konča (v mojem primeru že skoraj 11 tednov) res lahko pride do odpiranja. Jaz se tudi ful ustrašim, ko se začne to dogajat in močno opazujem in spremljam dogajanje v bušiju, potem se pa nekako pomirim. Pač takih stvari ne moreš zaustavit.


Kar se tiče oblekic za naše malčke je pa meni daleč najboljša Zara, moj je tud navdušen nad njihovimi stvarmi, H&M in pa tudi Benetton. Na razprodajah sem kupila kar nekaj njihovih bodijev in žabic po zelo ugodni ceni.

< Sporočilo je popravil *Star* -- 8.10.2010 10:10:27 >

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:11:34   
BabyKitty
Frutiq zdravnica pravi, da naj bi bile plučke zdej že razvite, da ne delajo več nič da bi zaustavili porod... magnezij pa tako ali tako skoz pijem že skoraj od začetka nosečnosti...

*Star* MŠ se full razlikujejo od kraja do kraja... vsaj tako se meni zdi... kako pa občutiš popadke? Ker sem kar malo zmedena, glede teh bolečin...

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:13:29   
*Star*
Punce, a ste že nabavile jogi za posteljico?
Jaz se namreč nikakor ne morem odločit. Sem gledala tistega od Lip Poljčane, pa ga nikjer nimajo še v živo za pogledat (samo internetna prodaja). Je pa zadnjič babica v materinski povedala, da je tisti jogi, ki ga lahko v paketku dobiš zelo dober.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:15:31   
*Star*
BabyKitty, bolečine so res podobne kot pri menstruaciji, s tem, da meni tudi močno otrdeva trebuh. Velikokrat se obenem pojavijo tudi bolečine v križu. Aja pa mene tudi v nožnici boli.
Kar se MŠ tiče, se strinjam s teboj. Jaz hodim v Lj P.

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:24:26   
mića
pozdravljene prav vse decemberkeuser posted image user posted image  
ne vem če se me spomnite na zacetku sem bila z vami vendar se je izkazalo da je izvenmaternična tako da sem se poslovila od vas vendar sem vas brala no da se še mi pohvalimo sedaj smo junijciuser posted image user posted image  uspelo z ivf v ponedeljek pa imamo ze prvi pregleduser posted image komaj čakamo da vidimo če je vse ok in na svojem mestuuser posted image user posted image kar pa sigurno jeuser posted image  sploh ne dvomimo
tako pozdravila sem vas da ne boste rekle da sem visoka sedaj ko semuser posted image  user posted image user posted image  lepo nosečnost se naprej vam zelim in da se vse dobro izteče čez dva meseca bomo pa navijali za nase decemberkeuser posted image user posted image

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:30:34   
BabyKitty
*Star* si me kar malo pomirila... potem so to verjetno res tisti lažni neredni popadki, ki so tako pogosti...

mića čestitam user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 8.10.2010 10:31:19 >

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:36:54   
kar_ena
Mića - čestiiiiitaaaaaaaam! Seveda je vse vredu! Uživaj na pregledu in se nam še kaj javi!

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:39:27   
ula77
pozdravljene!

mića, čestitke,  pa ti kar javi, kako bo šlo na pregledu! Super, da vam je tako hitro uspelo!

BabyKitty, počivaj in pobožaj svojega korenjaka, pa bo ziher razumel, da je bolje tam notri. Ja, mene danes tudi nekaj zvija, tako da bom likanje kar  prestavla,pa raje počivala, da ne bomo izzivali. Tisto je bla kar koristna inf. torej greš v primeru težav kar direkt v P.?

Evo, v Hofer reklami je  danes komplet bodijev na  preklop 2kos=4.99€,to je kar kul cena, a ne?

Aha, včeraj smo bli prvič v mš, in priznam,  da se mi je zdelo fajn poučno, veliko koristnih inf., pa smo imeli sam dihanje,pa zobno tehnico, ki je povedala glede higiene....super. 

Držte se, punce!
e ma ne ma ne ma neeee

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 10:55:22   
*Star*
BabyKitty, sem vesela, da si pomirjena.
Je pa tako, da lažnih popadkov CTG ne zazna, taprave pa. In če bi se tam oglasila bi te verjetno tja priklopli da vidijo kakšni so... Skratka, ko boš opazla, da se začenja kaj takega, glej na uro in spremljaj.

mića, čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

ula77 meni se to zdi kar dobra cena. Je pa tako, da bojo itak tko hitro prerastli, da tudi če ni res najboljša kvaliteta, bomo itak samo 2x opraleuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 11:09:55   
obcinarka
bodiji so čist kul iz hoferja, tko daaaaaaaaa v petek gremo tja.. jaz nimam predsodkov kar se tiče znamk, itak na polno "prešlatam" materiale... sploh sm pa ugotovila da več kot kompliciram, slabše je...
letim na solatno malico... se bom pohvalila z radičem+krompirjem+jajčko...
pop. pa sčistim šipe v otoški sobici, smo včeri kupli karniso, pa jo bo ati montiral, in pol obesimo zavese-če jih seveda ne bo treba še krajšat-to bo pa babica uredila.. drgač pa punce, lepi dnevi so pred nami...
še ena blond... a lahko jem hobotnico??????????user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 11:17:00   
ula77
občinarka, jaz sem sicer sedaj pobarvana na kostanj,  a mi 1x mesečno  hobotnica izpod peke ali pa na solato še ni škodila,  pa še fina je. Previdnost je le pri školjkah, to pa verjetno že veš.

Dober tek, in ja, jaz bi tuuuudi!

In v Hoferja grem, da nabavimo kaj 56, juhu! Pa še na letaku je izgledalo, da nimajo le roza in modrih, čeprav bi tudi modre vzela za pupo...;-) 

(odgovor članu obcinarka)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 12:04:54   
jona klara
občinarka- hobo lahko ješ, školjk in rakov ne smeš, meni je pa zanimivo, da sem vedno imela full rada lignje, sedaj mi pa full smrdijo, lušta se mi pa buzareuser posted image user posted image .

mića- še tukaj čestitke, res je hitro uspelo, supercauser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 12:11:45   
mag3
Ojla.

Najprej ČESTITKE MIĆA! user posted image user posted image user posted image
 
Včeraj smo tud mi začeli z MŠ. Jaz, ki sem že rodila mi ni bilo nič kaj preveč novega. Tu pa tam kaj pametnega spet za slišat. Sploh, ker v prvo nisem rodila na način, da bi doma čakala popadke, ampak so mi porod, ker sem čakala v P, zaradi premalo plodovne vode, sprožili, ker sem se začela odpirat. Tako, da ne vem kako zgleda, ko dobiš doma popadke in kdaj je treba it v P. 
 

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 13:22:49   
ula77
evo, preden greva v soping, se pridružijem baetricijeni prošnji,če katera od izkušenejših pove, po koliko bodijev, pajackov ipd potrebujemo v prvih 2 mesecih, prosim?

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 14:08:33   
Tulipan12
Zdravo vsem skupaj!
Miča user posted image  pa le pridi povedat, da je vse ok!user posted image
BabyKitty user posted image user posted image user posted image  Če se boš bolje počutila, se idi raje pokazat v P, tu moraš bit egoistična, ker gre zate in tvojega otroka! Ne zanašaj se preveč na telefonske pogovore, kjer si samo številka in te hočejo čimprej odpravit! Sicer pa: počakaj na december, bomo skupaj dihale!user posted image

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
   RE: Decembrke 2010 II.del
8.10.2010 14:21:46   
Tulipan12
IZVIRNO SPOROČILO: ula77

evo, preden greva v soping, se pridružijem baetricijeni prošnji,če katera od izkušenejših pove, po koliko bodijev, pajackov ipd potrebujemo v prvih 2 mesecih, prosim?


Joj, jaz bi vam rada pomagala, ampak sem kupovala čisto po občutku, nič nisem štela! Če boste user posted image  oblačile čez dan v bodije in dolge hlače, nabavite ene 4 hlače, pa kaka 2 paketa bodijev po 7 pakiranih... pa kake 4 pajacke za spanje, pa par pajackov za čez dan. Ne vem, napamet pišem, ampak ne pretiravat preveč, morate računat na to, da reeees dobiš full stvari za darilo, ko rodiš. To so dosedaj napisale vse mamice in res drži. Potem pa sproti kupuješ, če se ti zdi, da kaj manjka. Pa zokenčkov ne pozabite! Dojenčki morajo imeti tople nogice in še ne uravnavajo temperature, zato je to naše delo.
Pa rokavičk ne pozabite, ker imajo full dolge nohtke in se radi popraskajo po obrazu. Meni jih je dragi prinesel že v P, tak se je praskala.
Mi smo full uporabljali benkice, ker so zelo praktične za oblačit. Predvsem glejte na praktičnost oblačil, pedenale jih boste že potem, ko bodo malo večji in ne bodo samo ležali!

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?