|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
8.10.2010 7:43:55   
pikecpokec
Jutro!
Pregled uspel user posted image , naredila mi je UZ (ful natančen, ampak še ni bila morfologija), vse je OK. Aja, meli bomo pa še enega user posted image . Moj mož si sicer fuuuul želi punčko, ampak kar je naredil, je naredil user posted image . Je rekel da bomo pač še enga meli, da v tretje bo pa sigurno punčka user posted image . Ja, ziher!

Naslednji pregled (morfologijo) imam 28. 10. Aja, pa rok mi je že zadnjič prestavila na 4.3.
Pa na OGTT moram iti user posted image . Baje je ogabno sladka voda. Sploh si ne redstavljam kok bom to spila, glede na to, da RES ne maram cukranih stvari user posted image (še kavo pijem brez).

Lepo se mejte!

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
8.10.2010 7:46:33   
Akilene
Čestitke pikecpokec za fantka!

Zakaj pa moraš na OGTT?

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
8.10.2010 7:51:50   
Poli_H
Jutro!
za lep začetek petka en user posted image  Hm, čudno... danes ko vem da je petek, pa sem kar polna energije user posted image

čestitke, čestitke, čestitke vsem za uspešne preglede. Tako ja, hočem samo pozitivne novičke, pa zaroke pa poroke itd. ... BTW, rožica86 user posted image user posted image user posted image  za jutrišnjo poroko. Naj vama steče tako kot sta si vidva zamislila in pa držim pesti da bo cela žurka! user posted image

SaMaa hodim na MŠ v Mariboru. Moja frendica je zdaj v 8. mesecu, pa ne razume dobro slovensko, pa zaradi nje hodim že sedaj. Da je ne bo tolko strah, ko se bo začela akcija user posted image

OGTT kaj pa je to? user posted image

Lep dan vam želim!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
8.10.2010 8:15:14   
Akilene
Punce, dobila sem izvid amnocenteze! Normalen kariotip 46, ****! user posted image  Vse je dobro, imeli bomo fantka!! Kako sem srečna!!

Sedaj pa trdno stiskajmo pesti še za našo tanjuši!

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
8.10.2010 8:23:52   
Poli_H
user posted image user posted image user posted image  to to to!!!!!!!!!!!!!!!!! odlično!!!! user posted image user posted image user posted image  vesela sem zate!

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
8.10.2010 8:25:20   
naja17
Dobro jutro....

Vas zdej mal za nazaj berem, pa bom še sproti odgovarjala....

IZVIRNO SPOROČILO: Sitnoba

Drugace me je pa dragi vceraj peljal na vecerjo, ker sem vse izpite naredila <3
No in pri sladici: pac eni se odlocijo za varianto na eno koleno -moj me je pa prijel za obe roki in me vprasal ce se bi porocila z njim! user posted image user posted image user posted image
Se pohvalim - da sem zarocena!!! Sicer brez prstana ampak glede na to, da je najin datum 20.10.2010 (vam je vsec user posted image ?) bom se prehitro imela prstan user posted image  

NAJA CESTITKE!!!!!! Malo ti zavidam poroko na skrivaj - se bolj pa Turcijo - resnicno upam, da UZIVATEEEE!!!!

Sitnoba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... Ful dobro... Vesela zate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*
Go Naja17, go Naja17...user posted image kaj naj rečem. Opasna sta, da kar takole na skrivaj. Mene bi po moje domači in kolegice ša par let grdo gledaliuser posted image

Skrivna poroka... Tkole je... Pred 10. leti sem si želela razkošno poroko, pač še tiste klasične dekliške sanje, in če bi delala tako bi bilo pri nama nekje cca. 400 ljudi ali več user posted image  Po 10. letih precej odrasteš in ugotoviš, da to delaš zase, za svojo familijo in ne za vse strice in tete, ki bi itak samo jezik vrteli.... Je pa tud tko, jaz imam katastrofalno familijo, če bi hotla, da pride mami, oče ne bi prišel, na kar ne bi pristala in pol se to nadaljuje itd. itd....
No, sem pa jest tud precej samo svoja, požvižgam se na menja drugih v takih zadevah, ker vsi oni ne bodo živeli z mano in mojo familijo, tak da nikoli se ne sikirat in si tolko k srcu jemat!
Straši so že preživeli šok, ko so dobili sms iz Turčije, do včeraj so se pomirili in dojeli in veste kaj nama je rekel njegov oče? "Saj prav, da sta naredila tako kot vama paše in ne tako kot nam" in naju je ful objel user posted image user posted image user posted image ...

Na splošno pa je bla poroka intimna in romantična, njegova sestra k je bla priča, pravi da bi se kuj tko poročila...

Bora Bora, Mauricius itd... Tud midva bi morda izbrala to varianto v drugačnih okoliščinah - brez bebe in z več €€€€€...

Rožica - ti maš v soboto?? Jeeeejjjjjj user posted image user posted image user posted image user posted image ... Srečno!

IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*

Veste kaj ravno jem - sladoled. Se mi ga tk lušta. Zadnjič mi je ena kolegica rekla, da menda sladoleda ni priporočljivo jest v nosečnosti, pa me zanima če katera kaj več ve o tem?

Aja user posted image  Slaba novica zame, jest sem ga v Turčiji vsak dan pojedla 6 manjših kepc user posted image

Na hitro še ostalo...

Ikea - super zadeva, midva šibava zdej enkrat... Sobce so tud men luštkane, ampak verjetno bom pa kr eno našo vzela v lesni barvi...

Smrt v zibki - meni je to tak grozno, pred tem sem vedno mela strah, ko sem razmišljala o dojenčku... Jaz ga bom mela verjetno nekje do max 6. meseca pri sebi, pol pa v svojo sobo...

Akilene - bravoooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No jutro še enkrat....

< Sporočilo je popravil naja17 -- 8.10.2010 8:28:25 >

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
8.10.2010 8:27:04   
Poli_H
akilene kakšno si pa ti imela razmerje po NS, da so te dali na AC? Oz. kdaj je nizko razmerje?

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
8.10.2010 8:43:13   
Akilene
Naj se še zahvalim tudi vam punce, ki ste držale pesti, me tolažile in upale z mano. Hvala. Posebej še zahvala tanjusi, moji sotrpinki, za vse spodbudne besede v tem težkem obdobju.

Poli_ H - nuhalno svetlino sem imela odlično 1,4, medtem, ko mi je dvojni hormonski test pokvaril vse in sem pristala na razmerju 1:290.

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
8.10.2010 8:51:01   
*Ninočka*
Dobro jutro....

jaz pa se javljam kar iz postelje. Imam danes fraj, pa še malo poležavam, seveda z računalnikom v v naročju.

Naja17 - welcome back in čisto prav imaš kar si napisala glede poroke. To res delaš zase in ne za druge. Sama sem trenutno v fazi, ko bi se poročila v najožjem krogu družine in potem naredila kakšen piknik. Brez nekih skrbi. Sva bila že na štirih takšnih porokah/piknikih in je bilo super! Bomo videli. Se mora najprej moj spomniti, da gre na kolenauser posted image

Akilene - user posted image za super izvide. Zdaj pa hitro v šoping, kupit kakšno stvaruser posted image , tako za dušo.

Tudi midva bova imela bebico ob sebi v spalnici. Ni zaenkrat niti druge variante, ker nimama prostora. Najraje bi  zraven še eno veliko previjalno mizo, pa na žalost ne vem kam bom stišala še tisto najbolj ozkouser posted image

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
8.10.2010 9:11:33   
pikecpokec
IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

Zakaj pa moraš na OGTT?

Baje morajo iti vse ki so starejše od 25 let, pa vse ki imajo v družini sladkorno bolezen. No, mi nimamo problemov s tem, ampak zaradi starosti nad 25 moram iti. Drugače pa s težo nimam glih problemov - včeraj so mi natehtali okroglih 50 kil user posted image .

OGTT je drugače oralni glukoza tolerančni test, s katerim ugotavljajo nosečniški diabetes oz. tveganje za njega. V 2 deci vode raztopijo 50 g sladkorja (glukoze) - to je 10 čajnih žličk! user posted image Ma, tolk cukra jst v enem tednu ne pojem! Potem moraš pa eno uro sedeti pri miru in potem ti vzamejo kri. Aja, pa preden spiješ cuker, ti jo tudi vzamejo. Na podlagi rezultatov te potem lahko pošljejo še n 100-gramski 3-urni test. Tisto je šele veselje user posted image

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
8.10.2010 9:14:24   
Akilene
Pikecpokec, torej me čaka ta preiskava? Nisem vedela, ginekolog še ni kaj omenil. Hvala za informacije.

Neposredna povezava do sporočila: 3486
8.10.2010 9:14:57   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

Zakaj pa moraš na OGTT?

Baje morajo iti vse ki so starejše od 25 let, pa vse ki imajo v družini sladkorno bolezen. No, mi nimamo problemov s tem, ampak zaradi starosti nad 25 moram iti. Drugače pa s težo nimam glih problemov - včeraj so mi natehtali okroglih 50 kil user posted image .

OGTT je drugače oralni glukoza tolerančni test, s katerim ugotavljajo nosečniški diabetes oz. tveganje za njega. V 2 deci vode raztopijo 50 g sladkorja (glukoze) - to je 10 čajnih žličk! user posted image Ma, tolk cukra jst v enem tednu ne pojem! Potem moraš pa eno uro sedeti pri miru in potem ti vzamejo kri. Aja, pa preden spiješ cuker, ti jo tudi vzamejo. Na podlagi rezultatov te potem lahko pošljejo še n 100-gramski 3-urni test. Tisto je šele veselje user posted image

zdej sem se glih pogovarjala s svakinjo, pa je rekla ona da ni bla na tem testu. Da pošljejo samo tiste na ta test, katerim v urinu ugotovijo sladkor. Tko da ne vem. Bo treba prevert, bom  mojo G vprašala na morfologiji. user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

Neposredna povezava do sporočila: 3487
8.10.2010 9:22:43   
Poli_H
da, jaz tudi dvomim da pošljejo vse po 25. letu, ker potem bi v SLO lahko 99% nosečk šlo na ta test user posted image . Sigurno je to, ko ti vsakič pri G v urin potisne barvno palčko, pa gleda po lestvici, vnetja, bakterije, sladkor in vse ostalo. Pa če se tam pokaže kakšno odstopanje, te pošljejo na ta test...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
8.10.2010 9:36:31   
pikecpokec
Meni je G rekla da v bistvu res skor vse nosečke grejo na ta test, ker je zdej itak večina starejših od 25 let.
Urin imam pa b.p. tko da zaradi tega me že ni dala naprej. Ne vem user posted image

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
8.10.2010 10:22:36   
*Ninočka*
Tudi jaz sem mislila, da je ta test obvezen za vse nosečke. Sicer mi še ginekologinja nič ni omenila... mi je pa par kolegic in so bile vse na tem testu - ene na manjšem, druge na velikem.

Pri manjšem res spiješ 2 dcl vode s sladkorjem, počakaš eno uro in potem ti vzamejo kri. Če so rezultati slabi (če je nevarnost nosečniške sladkorne ali če je sladkorna v družini) pa greš na večji test. Po mojih informacijah spiješ tam (na eks seveda!!!) pol litra vode s sladkorjem in nato čakaš pri ginekologu 4 ure, ker ti kr ivzamjeo 4x, torej vsako uro. Vsaj takšne so moje informacije.

Neposredna povezava do sporočila: 3490
8.10.2010 10:30:01   
nina42
O Akilene full dobro user posted image user posted image user posted image

a to si morala sama plačat, ali ti v primeru slabega rezultata na nuhalni krije zavarovalnica?

Oprostite nisem sledila zdaj z vsemi temi porokami, katera se je naskrivaj poročila v Turčiji, Naja?

Iz Ikeje sem se pa odločila, da vzamem za otroško sobico kar vse iz LEKSVIK serije, ker je kar naraven les, tak starinski izgled pa bodo potem dodatki v user posted image &user posted image barvah...

Neposredna povezava do sporočila: 3491
8.10.2010 10:34:23   
nelikaa

Punce, dobila sem izvid amnocenteze! Normalen kariotip 46, ****! user posted image  Vse je dobro, imeli bomo fantka!! Kako sem srečna!!

Sedaj pa trdno stiskajmo pesti še za našo tanjuši!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
8.10.2010 11:13:53   
Poli_H
čudi me, da se tanjusi danes še nič ni oglasila, pa je vedno med prvimi... Upam da od veselja skače naokoli user posted image

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
8.10.2010 11:22:10   
Akilene
Hvala za čestitke user posted image !!!!

tanjusi pa je pri zobarju! Pri njej hodi poštar malo kasneje, držimo pesti!

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
8.10.2010 11:23:15   
tanjusi
tanjuši je dobro od zobarja...sem ostala brez zobkauser posted image ma dobro vsaj ne bo več zgage delal v ustihuser posted image

izvid pa če bo ,bo okrog 15. ker mamo poznega poštarja..

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
8.10.2010 11:48:59   
tanjusi
bo okrog 15.

15.ure , ne 15. oktobra no upam da ne bo treb do 15. oktobra čakat :))

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
8.10.2010 12:02:32   
Akilene
user posted image  tanjusi, dober smisel za humor! Držim pest, saj veš...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
8.10.2010 12:25:13   
tanjusi
akilene...kok ti privoščim pa tudi zavidam da si rešena negotovosti...zdaj pa res uživajuser posted image user posted image user posted image ...pa privošči si kaj za dušo!!

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
8.10.2010 13:58:15   
slama
Živjo,

weeee.... same lepe novice :) pikecpokec bravo za fantka
sitnoba bravo za zaroko in  naja srečno na nadljni poti s tvojim dragim user posted image

nostalgija .... mene je pa moj zaprosil, ko je prišel na obisk, ko sem bila na izmenjavi in sva šla na sprehod v botanični vrt, na klopci, ko sem mislili, da išče malco pa me je prijel zaroke in vprašal ... user posted image

akilene user posted image user posted image

čakamo še na dobre novice od tanjusi user posted image

ogtt grozno, mam rada sladko, a to je pa presladko ... fuj

Lep dan in še lepši vikend!!!!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
8.10.2010 14:00:00   
slama
samaa danes pridem na telovadbo. A se moram kaj prej prijavit? Sicer sem klicala, a se punca ni javila.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......