Jessy
|
Pri nas se že obrestuje nočno vstajanje in dajanje dude namesto joške!!! Danes je šel spat ob 20h in se ob 4h nekaj predramil. Če me ne bi že tiščalo od mleka, bi sigurno spet nazaj zaspal brez njega, tako pa sem ga hitro pohopsala in priklopila. Jaz sem mu počasi začela dajati tudi fižolove jedi. Pred dvema dnevoma sem skuhala repo (tako, kot se kuha jota, s fižolom in krompirjem), pa je full jedel in nič več prdel kot običajno. Danes sem mu sicer ponudila govejo juho, ki jo je pojedel bolj malo, nato pa je pri nas pojedel še nekaj pasulja. Upam, da ga ne bo zvijalo. Tudi jaz vem, da se AM ne sme kuhat. Meni je rekla pediatrinja, da naj kuham na vodi bolj gosto, nato pa prilijem še mleko (AM ali moje), premešam in ponudim. Tega vsekakor nisem delala, zato sem posegla po mlečnih kašicah. Ker sem mu dajala pire krompir narejen z navadnim mlekom, sem se včeraj opogumila in mu na mleku (sem zredčila s pol vode, pa ne vem zakaj, ker baje ni treba) skuhala koruzno polento - za večerjo. Dodala sem še košček masla, ščepec soli in ščepec sladkorja. Itak je full jedel, reakcije pa ni bilo. Ali katera ve, če se mleko lahko zamrzne??? Bi ga kupila na mlekomatu, pa ga otroka ne popijeta 1 liter in bi se mi pokvaril, kar mi je škoda, zato sem pomislila, če bi ga zamrznila. Amarant sem jaz enkrat kuhala zase, pa mi ni bil všeč. Najbrž ga nisem niti prav skuhala. Kuhala sem v slani vodi in nato pojedla z mešano zelenjavo. Sem ga jedla le takrat, ostalo pa dala pticam za pojedino. Jaz za nogavičke nič kaj dosti ne zapravljam, saj sem veliko dobila od sestre. Kupila sem mu le troje nogavičke, za ceno pa ne vem več. Kombinezon bi jaz kupila z odprtino na nogah, saj bodo naši otroci v času zime iz zgodnje pomladi že kaj hodili z našo pomočjo, zato bodo potrebni čevlji. Ne razmišljam še o njih, ampak bom očitno morala prav kmalu. Obutev: Tobija je doma največkrat oblečen v žabice, na noge pa mu ekstra nisem še nič dajala, ker se mi še ne zdi mrzlo. Vsekakor bo najprej dobil ABS nogavičke ali druge termo nogavičke. Ko gremo ven, pa mu na noge nataknem "čevlje" na vezalko, znotraj so malce podloženi, ali pa tiste copatke, ki so kot nogavičke. Danes pa sem ga raje kar z deko pokrila po nogah (v vozičku) in mu nisem ničesar obivala, ker sva šla le na sprehod. Za čas zime sem mu v C&A kupila "škorenjčke", ki so znotraj full podloženi, pa full lepi. SEveda npe bodo za stopat na tla, ker nimajo podplata.