|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
6.10.2010 13:37:56   
deveta
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: deveta

K_a_t_i: kaj ste imeli (14 dni AB). user posted image

antibiotike user posted image sicer pa vnete oči, vneta ušesa, grd kašelj...

joj joj, nevednica jazuser posted image , mi prav ni potegnilouser posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
6.10.2010 13:52:42   
Sapin
Bile na pregledu in imamo manekenske mere 7010g pri 69,5 cm user posted image

Pregled pri razvojni ambulanti pa je tudi pri meni bil nekako sestavljen iz pogovora in pregleda dojenčka. Je bila mala dobre volje (razen, ko smo prišli do slačenja - oblačenja, česar izrazito ne mara. Se mi je pa zazdelo, da teli dohtarji najdejo pri vsakem nekaj, kar bi bilo dobro popravit. Moji je našla šibke mišice ramenskega obroča user posted image Mi je svetovala, naj jo položim na kolena (tako, da leži z glavico na kolenih) in premikam noge gor in dol.

Deveta: Jaz bom pa verjetno vzela polovični delovni čas (sem sp in vem, da bo šef navdušenuser posted image ). Vrt pa si moram še poiskati. Živim še pri starših in domačega obdeluje babi.

Pa še vprašanje - kje ste dobile vse te protivročinske pripravke? A to naj bi imeli preventivno?

< Sporočilo je popravil Sapin -- 6.10.2010 13:53:58 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
6.10.2010 13:58:25   
deveta
Sonček88: ne na nič nisem alergična, sem pač tak tip. Acqua e saponeuser posted image user posted image al kako že pravijo pri nasuser posted image . Saj z ličili je podobno, sem si prvo maskaro kupila šelev drugem letniku faksa. Zdaj mislim, da imam drugo ali trtejo, res ne vem. Ma bom mogla kmalu menjat, ker je že skoraj suhauser posted image user posted image user posted image . Včasih se je pač treba malo bolj uredit. Mama, me včasih kar krega, ker misli da dam premalo nase. Vendar jaz se tako bolje počutim in se malo bolj uredim (to pomeni naličim in podobno, urejena in spodobna skušam bit zmerajuser posted image ) samo, ko to od mene zahteva določena situacija (poroka, zagovor diplome, razgovor za službo, kakšna posebna zabava...). Za v trgovino, sprehod po mestu in podobno pa neuser posted image .
Joj, boga ti. Vem ja kako je na tistem filtru. Res bo mel še nekaj časa precej dela. Upam, da mu ne boš zamerla, da bo na dopustu samo spaluser posted image . Vem, kakšna je situacija tam dol. So ena dva ali tri mesece kuhani in pečeni. Meni v Laboratoriju ni bilo tako hudo, čeprav sem bila tudi pogosto 10 ur in več. Odvisno koliko analiz sva imeli z njihovo stalno laborantko za delat.

Danes sva pa z Veroniko šli na sprehod z vozičkom. Na srečo ga ne sovraži več toliko in je bila celih 20 min pridna. nato pa je začela nekaj cmihat, ampak vzrok je bil lakota. Tako, da upam, da bo sedaj, ko ima naslonjalo malo dvignjeno boljše. Saj mi je kengoruj zelo všeč, samo kaj ko postaja vse težjauser posted image .

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
6.10.2010 14:09:06   
j.b.
Men je pa dns tak zoprno dolčas. Sej sva šla vn, pa sej se igrava ... Ampak jest bi še malo odrasle družbe ... Pa še cukra nimam, bi si kafe rada skuhala, pa bo grenek taaaak fuj... Edino če pojem še nekej piškotov zraven ...user posted image user posted image Punce, jest bi še skoz lahko živela SAMO od piškotov in piva. Oboje mi taaaako paše da groza, ampak kaj ko nobene od teh dveh stvari ne smem preveč...
Nekje sem zasledila, da mi sladko paše ker mi primankuje beljakovin. Zdej pa jest nevem u katerih živilih se beljakovine sploh nahajajo? Deveta, gromska??user posted image

Midva že drugi dan papcava krfjolo in bučko zmešano skp, je kr užitno, Matic pomlati vseuser posted image . Jeva to dvoje, pa še jabolko in krompir. Čez 2 dni bom sprobala hruško.

Uf, Sapin, vaše dete je pa res dolgo!!! Naš ima ob isti teži 5 (ali več) cm manj.user posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
6.10.2010 14:40:22   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Sapin

Pa še vprašanje - kje ste dobile vse te protivročinske pripravke? A to naj bi imeli preventivno?

Mene je vprašala pediatrinja pri prvem cepljenju, če potrebujeva recept (ker ve, da je pogost stranski učinek bolečina in vročina). No, ker imamo to itak in itak doma, nisem potrebovala. Je pa ja, nekaj od paracetamola obvezna domača lekarna, če imaš majhne otroke.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 6.10.2010 14:42:06 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
6.10.2010 16:56:09   
sabri
No bom bolj hitra, A_T, upam, da boste kmalu bolje, mi imamo Calpol, mi je nekak bolj všeč kot svečke. Dobiš ga pri prvem cepljenju, mi ga imamo od ta velike že. Sem bila z malo danes spet pri dr in še vedno piska v pljučih, vendar seperacija je bila ok, tako da smo dali še kri in jutri vidmo, kaj ji je. Je pa dobila napotnicao za na infekcijsko, če bi bila ponoči slabše. Upam, da ne, ker smo same, moj dela ponočiuser posted image . Se beremo.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
6.10.2010 18:26:58   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: sabri

seperacija je bila ok

saturacija user posted image
pa držim pesti user posted image user posted image user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
6.10.2010 19:04:51   
nusi
živjo, eno hitro javljanje user posted image

mali spančka, jaz bi si pa nujno morala lase oprat (pa se mi ne da user posted image ).
Skratka, tele zobje mi grejo že fajn na živce, ker ga res mučjo, na srečo predvsem podnevi, ponoči kar dobro spi - zaenkrat. Ma pa res ful napihnjena hribčka, pa men se zdi da so tut zarezice, ampak baje potem zobje zlo hitro ven pogledajo, js sm pa že ene 3 dni nazaj te zarezce opazla user posted image . No ja, dokler ni vročine nimamo verjetno kaj jamrat.

Mi še vedno nismo cepljeni, morava na testiranja in se psihično pripravljam, da pokličem na alergološko.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
6.10.2010 19:57:43   
sonček88
deveta  ja ja acqua e sapone, tko se reče:PP
Ma naj te kar krega, če se ti počutiš tko uredu, je to najbolj važno!!
Hehe, potem ti v kopalnici imaš veliko prostora..nimaš teh činčerij :PPP
Na keri faks pa si hodila?oz kaj si diplomirala :PPP
Sem se že navadla, da al zamerim al ne, more bit pač tko...zato škoda živcov hehe bo bolše..še malček:P
Kaj Veronika nima rada vozička?? Kako to??
Moj tudi, bi najraje bil skozi pri meni...samo en cajt ga probam umirit, potem me že gledajo čudno..varjanta ma kaj dela iz tega otroka...ahh trma;)))

Najlepše je v družbi ljubljenih oseb.
***MATIJA***

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
6.10.2010 20:07:16   
deveta
Dober večer!

Veronika se počasi uspava v posteljici in upam, da bo zaspala. danes smo šli spet pobirat kostanjčke. Je pa šla zdraven še kolegica s svojim 1,5 letnim sinčkom, ker imajo jutri v vrtcu srečanje s starši in bodo praznovali Teto Jesen, pa je mogla nabrat nekaj jesenskih radostiuser posted image . In tako smo poleg kostanjčkov in nekaj vejic z ježicami, dale v košarico še želod, šipek nekaj vejic ruja (grm, ki se jeseni obarva v neverjetno lepe  barve), pa še gronatna jabolka, grozdje in kaki. Prav lep popoldan smo imeliuser posted image .

j.b.: največ beljakovin imaš v mesu, ribah, mleku, jajčku (beljak).... Jajce je celo standard za beljakoviska živila. Vsebovalo naj bi vse aminokisline (to so gradniki beljakovin), ki jih telo rabi za izgradnjo svojih lastnih beljakovin. Med živili rastlinskega izvora pa imajo največ beljakovin stročnice (fižol, soja,...). Dvomim, da ti beljakovin manjka (mogoče pa kakšna aminokislina res), prej mogoče kak vitamin ali mineral. Mogoče bo Gromska vedla bolj natančno. Čeprav že sumim kaj ti bo reklauser posted image : da si odvisnica od ogljikovih hidratov (kar nas je najbrž večina res) in da so živalske beljakovine ne ali slabo izkoristljive (čeprav to ni najbolj res) user posted image user posted image user posted image . Sem smotana a Gromskauser posted image user posted image user posted image . Dve klepetulji na kupuuser posted image

Sapin: meni je zdravnice pri prvem cepljenju, kar sama dala recept za svečke. Imam pa od zdravil zanjo doma, samo še Operil kaplice za nosek preventivno (to sem si nabavla sama).

sabri:user posted image user posted image user posted image

Grem zdaj možu, kaj za večerjo pripravit, ker slišim, da se vrata od garaže zapirajouser posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
6.10.2010 20:15:51   
deveta
Sonček88: Na biotehniško sem hodila, živilstvo sem študirala, diplomiralla sem lani. Zato mi je bilo letos malo žal, ker so me iz Vinakopra spet poklicali, če pridem delat in bi me pogodbeno zaposlili. Pa sem mogla reč ne, ker je bila Veronika že tu. Ne vozička ne mara preveč, je pa v kengorujčku ful pridna in celo zaspi not, kar v vozičku niti podrazno. Ne razumem kako ji je lepše tako pokončno spatuser posted image . mah ona že veuser posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
   [Brisano sporočilo]
6.10.2010 23:17:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu deveta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2337
7.10.2010 9:26:09   
nusi
živjo.

Še jaz se priključujem debati o 4-urnem delavniku.
Meni bi se to zdelo edino prav in normalno. Zakaj bi otročka pri 11 mesecih pošiljala v vrtec za praktično cel dan?! Res je, da gre in mora iti v vrtcu za precej strog režim, pa to ni kritika ampak dejstvo, saj je drugače težko obvladati vedno številčnejše skupine malčkov (hvala županu, ki ne gradi vrtcev user posted image ).
Par ur na dan navajanja na drugačen red kot je doma se mi zdi ok, ampak otrok je v vrtcu 9 ur na dan in pozimi je že tema ko prideš domov, pa tudi naš po 18.00 uri ni več razpoložen za nič. Kaj bomo torej sploh še sploh počeli skupaj? Očitno bomo "vikend familija". Na 4 ure si ne upam pomisliti, ker bo moja plača v tem primeru katastrofalna, ker pa noben od najinih staršev nima npr. hiše v kateri bi lahko živela, sva zakreditirana za 25 let. Če bi bila v najemu ne bi bilo razlike, bi pa najemnino plačevala.
Z veseljam bi torej delala 4 ure ali tudi 6, saj bi tudi meni pasalo biti v družbi odraslih in uporabljati možgane še za kaj drugega, hkrati pa tudi vzgajati lastnega otroka,  pa je to žal izvedljivo le na papirju, v praksi pa pri večini ne.

< Sporočilo je popravil nusi -- 7.10.2010 9:29:11 >

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
7.10.2010 9:41:40   
Aninchy
nusi - se strinjam s tabo! Veliko staršev si polovičnega delavnika ne more privoščiti. Verjetno bom tudi sama med njimi, bomo vidli, najprej si morm itak službo poiskat....user posted image

vrtec - naš ne bo šel pri enem letu, verjetno pri dveh. Moj je celo rekel, da mu sploh ni treba v vrtec, ampak jst gledam na to malo drugače. 1. otrok se bolj socializira, nauči se deliti z drugimi otroki, pa še lažji prehod ima za v šolo. 2. čez kako leto/dve, bomo najverjetneje povečali družino še za enega člana in se mi zdi, da je veliko lažje, če je starejši otrok v vvrtcu vsaj nekaj uric dnevno, da se lahko bolje posvetiš novorojencu...

O hrani pa jst ne bom več razpravljala... ma niti se mi ne da.user posted image Jst sm vsejedka, spoštujem pa tudi tiste, ki jedo sam meso kot tudi iste, ki še zelenjave ne jejouser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
7.10.2010 10:16:56   
BIS30
Dobro jutro!

Ena user posted image  za vse! Ne morem verjet, da je že četrtek, kak tečejo tedni, mim grede pa bo spet treba na šiht. Pri meni je problem, ker je mali tulk "zamujal", prej kot pri 11 mesecih pa ne more v vrtec (če ga sploh dobiš). Še dobr, da sem si prišparala letošnji dopust, pa še nekaj tekočega, da bom še mal podaljšala...

Mi smo pri 1.cepljenju dobili recept za svečke za vročino zbijat, ampak je hvalabogu ni imel, se mi pa zdi, da mu je udarilo na dobro voljo - se je še več smejal kot ponavadi - to ne moreš verjet. Mi je pa ful čudno, ker ima na mestu vboda še vedno bulico, pa je 3 tedne od takrat????

Aninchy ja zgleda so zdej mal poostril pogoje sodelovanja oz. glasovanja, tako da iz enega računalnika ne moreš milijonkrat v enem dnevu glasovat... (če je eden imel v 4 dneh skoraj 800 glasov - bi rada vidla od kod toliko glasov - po moje je kar sam vpisoval e-maile...)

Tako da punce jaz vas fehtam za poštene glasove, sej nismo med prvimi, ampak mogoče se bo pa ob koncu izkazalo, da uni pa le niso pošteno zbirali glasove in bomo mogoče drugi prišli na vrstouser posted image !
Eh, pa sej nič ne košta, mogoče bo pa ravno katera od mojih glasovalk imela srečo in dobila sobico!!!

Lep dan, mali že cmevka, hoče nazaj spat!!!

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
7.10.2010 10:41:59   
deveta
Dobro jutro!

Vrtec: Kar se vrtca tiče. Bom zdaj kar mamino (je vzgojiteljica) mnenje gor vrgla: do tretjega leta otrok za svoj razvoj ne potrebuje drugega kot mame oz. ljudi iz svoje družine. Stik z vrstniki je pomemden, vendar je sekundarnega pomena in mu je dovolj, da se popoldne kadj pa kdaj "poigra" z njimi, ko gre npr: mama  k kakšni prijateljici z otročkom, ali pa ga peljemo ven na igrišče, da otroke opazuje in navezuje stike. Po dopolnjenem tretjem letu, pa mu postane družba vrstnikov vse pomembnejša. In tako kot ste omenile, otrok bo šel v šolo in je prav, da začne spoznavat, da ni na svetu le on. V vrtcu se "učijo" potrpežljivosi, sodelovanja, deljenja stvari, poslušnosti... To ne pomeni da so terorizirani (ker pojmi, ki sem jih navedla, dajo malo tak občutekuser posted image ), ampak ob tem občutijo varnost, ker poznajo svoje meje, to pa otroku koristi. Veliko staršev tega ne zna ponuditi otroku in je otrok gospodar celotne družine. Čeprav se lepo sliši, to otroku ne koristi na dolgi rok, ker bo prej ali slej spoznal, da zmeraj ne more bit tako. Ima pa v skupini velik pomen vzgojiteljica. V mamini skupini se otroci zelo dobro počutijo in zelo radi hodijo v vrtec To ji povedo starši na govorilnih urahuser posted image . Zdaj ima pa spet jaslice in tej se tudi njej smilijouser posted image .  Kot ste spet rekle 9 ur v vrtcu in še ko mame popoldne delajo, jih otroci cel dan ne vidijo, pa ni čudno, da v krize padajo in postanejo trmasti in razdražljiviuser posted image . (čeprav je tudi trma, del razvoja, ko otrok začne uveljavljat svoj jaz). Včasih mi mama reče, da vidijo več njo, kot svojo mamo, smešno vendar resnično. Vendar, ni kaj, včasih je tako in ne gre drugače. Še dobro, da imamo vrtce, ponekod še tega ni. V Italiji sploh porodnike nimajo. Po porodu ostane mama doma 40 dniuser posted image . pol pa se znajdi, kakor veš in znaš. Čeprav včasih precej pljuvamo po drževi, moramo priznat, da na določenih področjih imamo kar precej privilegijev. 4 urni delavnik, res zakon, če se le da in če ni razmer, kot jih opisuje nusi.

Gromska: tudi jaz bi še kaj rekla na to temo (me kar prsti srbijo, da še kaj napišemuser posted image ), ampak res mislim, da smo že dovolj povedale. Forum, pa ni temu namenjenuser posted image . Samo še nekaj, med živimi beljakovinami si še jajce pozabila (mi smo naša jajca, ki so bila že v hladilniku, dali pod našo kokoško, ko je začela valit in piščančki so se izlegli). Če pa zmiksaš srov jajček in ga malo posladkaš (žel je tu sladkor Prisoten) je prav dobro. Mi temu rečemo zavajon in ga radi jemo. Beljakovine pa so itak povsod prisotne (jaz sem za j.b. našela beljakovinsko bogata živila), vendar če se vegansko prehranjuješ ti hitro kakšne aminokisline začne primanjkovat in moraš zelo dobro poznat živila. Se mi pa zdi bolj naravno pojest kako jajce ali jogurt, kot pa eno leto študirat, kje naj dobim tisto kar rabom, če se določeni hrani odpovem. In zdrav odrasli človeški organizem se res lahko prilagodi marsikateri prehranski usmerjenosti, otroški pa žal ne. In tudi v Sloveniji smo že imeli primere, ki so usodno zaznamovali otroke zaradi (sicer dobronamernih) prehransih navad svojih staršev (predvsem veganstva). Vendar saj si omenila, da nisi ekstremist, zato to ne leti nate in vem, da boš svojemu otroku najboljša mamauser posted image . Sem pa malo pošnjofala, pisanje tistega gospoda, ki priporoča naj kuhinjski lonec proč vržemo, zanimivo branje (mislim, da mi je pred par leti že nekaj njegovega prišlo v roke), najbrž bom res knjigo nabavla. Vendar nekaj stvari pa mi je vseeno prav mimo. In o tem, da mora vsak poslušat svoje telo, se strinjam in s tem se stinajamo vse majčiceuser posted image . Ti pa na veliko zavidam tvojega fantauser posted image user posted image user posted image , moj ne odstopa niti za milimeter, od tistega kar je navajen. Če več kot dva dni ne dobi mesa na krožnik, se mi že toži da ga želim sastradat in da on ni koza........ Odkar je z mano je vsaj spoznal, da na svetu barve obstajajo in da ni nujno, da mora bit na krožniku le rumena in rjava (meso in krompir)user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nič spet preveč pišem, grem zelenjavo čistit, danes bo mineštra za kosilo. čav čav

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
7.10.2010 10:50:29   
Angel_Tian
Punce, vse ok, sva z malo doma in na pediatriji včeraj niso nič našli.
Več pa kasneje

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
7.10.2010 11:54:41   
klupko
IZVIRNO SPOROČILO: deveta

Če več kot dva dni ne dobi mesa na krožnik, se mi že toži da ga želim sastradat in da on ni koza........

UMIRAM! loooooluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hhahhahhah

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
7.10.2010 12:04:07   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian

Punce, vse ok, sva z malo doma in na pediatriji včeraj niso nič našli.
Več pa kasneje

user posted image user posted image user posted image
Me pa prav zanima kaj ji je...

Mi gremo ob 15h h pediatru. Mali je danes sicer brez vročine (36.2 ima kar je že druga skrajnost user posted image ), je pa čisto bled, pod D očesom ima rdečico (kot bi imel vnetje), ko ga pristavim za dojenje, po par sekundah začne tulit kot zmešan - pa ne vem a ga šravfa (potem tudi prdi in se zvija), al so samo zobki, al ga uho boli,... Ma naj pogleda strokovnjak, da mam mir! Pa še blato mu smrdi kot da ima drisko. Sem mu z jedilnika ukinila vse kar ni moje mleko za vsak slučaj.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
7.10.2010 12:14:57   
deveta
A_T: super, sem vesela. Sem se zjutraj prav spomnila na vaju in stisnila pestiuser posted image

K_a_t_i: vso srečo tudi tebi

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
7.10.2010 12:40:38   
Angel_Tian
Evo, pozdravljene še enkrat in hvala vam za podporo. Je pomagalo user posted image user posted image

aninchy - se opravičujem, če sem vas preveč prestrašila, ampak to ni bil moj namen. Saj me poznate bolj kot flegmata in optimista. No, tokrat se je v meni le nekaj malo premaknilo in majhen občutek krivde vseeno ostaja v meni, kljub temu, da je Lina pravzaprav ok. Naslednjič v glavnem po treh dneh vročine definitivno k zdravniku!

sapin - user posted image user posted image za blazino za telovadbo. Lepo jo "ponucajta".

Ideja o hiški z vrtom je super. V današnjih dneh pa vseeno premalo, smo preveč materialisti in otroci ogromni potrošniki. Potem naj pa ti še kaka naravna katastrofa pridelek uniči... user posted image Po moje bolj donosna varianta bi bila varstvo otrok v kaki taki hiški. Evo, pa vrtnarjenja bi se že lahko malo učili user posted image

Kakšne barve je mala preživela tvoj eksperiment? user posted image

aninchy - saj, če ti je torta od slaščičarja predraga, pa lahko mogoče figurico tam kupiš?

Uh, kako je tole z razvojno? To ne rabijo hodit vsi otroci al kako? Ker jaz s Tianom nisem in tudi za Lino ni bilo nič rečeno.

sabri - user posted image user posted image

Polovični delovni čas
- pri nas niti pod razno ne pride v upoštev. Vzrok je itak kredit, da bomo kdaj lahko na svojem. Tu bi se vsi lahko zahvalili državi, ki tako ogromno nudi mladim družinam. Res mi ni jasno, kako lahko pričakujejo višanje populacije, če se sami zase komaj poskrbimo. Potem pa gledam dolge kolone pred rdečim križem, kjer delijo hrano in oblačila - do zdaj sem videla same priseljence (lahko tu napišem šiptarje?). Nasproti mojih staršev živi družina iz Makedonije. Imajo 4 otroke, od teh ena hodi že v šolo, ostali trije pa so lepo doma pri mamici. Najmlajša sta dvojčka in stara dobri dve leti. Dela pa samo on, še zadnjič se mi je pa hvalil, da je dobil stalno vizo. Dela občasno, ker je celo izbirčen in zahteven glede plačila. Kar slabo mi postane, ko pomislim na to, da imamo ogromno takih ljudi, katere pa itak mi živimo. Saj vem, da je tako v vseh državah, ampak vseeno. A ne bi bilo bolje te ljudi poslati nazaj in malo bolje za svoje poskrbeti?? Moja mami je recimo tem sosedom ponudila sadike in seme za vrt, da bi ženska lahko doma sama kaj pridelala. Itak drugače 20x na dan stanovanje pometa. Pa je človek odklonil, ker drugi baje ne bodo gledali njegove ženske v rit. Pa naj pri tem povem še to, da mimo tistega vrta, ki bi ga ženska lahko obdelovala, pelje samo cesta do enega starejšaga para - tiste riti ne bi uspe videti nihče, pa če bi jo nalašč v zrak tiščala.

Joj, se globoko opravičujem moji zabludi user posted image user posted image Čuden dan imam očitno.

V bistvu sem hotela povedati samo to, da bom po porodniški delala polnih 8 ur in da bosta oba mulčka hodila v vrtec. Bo Lina pač ob privilegij, ki ga je lahko koristil Tian in so ga do tretjega leta pazili domači.

kati - pozdravite se čim prej in še nekaj user posted image user posted image user posted image od mene. Upam, da tale vročinska "mrzlica" nič hujšega ne pomeni. Mogoče kaka slabokrvnost?

No, da vam še včerajšnji dan na hitro opišem.
Sva z mojim zjutraj malega dostavila v vrtec, potem pa sva Lino kar V MB v pediatrijo peljala. Vsi tam neverjetno prijazni. Pregledali sta jo dve zdravnici, še enkrat so pregledali tudi kri. Našlo se na srečo ni nič takega, da bi mogla ostati tam na kakem opazovanju. Slabokrvna tudi ni, ker so baje te vrednosti pri dojenčkih normalne. Trebušček tudi ni bil napet, tako da... 5 ur smo bili tam, ker smo pač na izvide krvi vmes mogli čakat. Ampak nič hudega, samo da je z malo vse ok. Zdravnica je sicer rekla, da vidi se ji, da nekaj pač ni čisto vredu, ampak da pa bolezni ni. Rehidrol je edino rekla naj kupim, da ji ga dam po nekaj žličk po vsaki driskici. Te dehidracije se očitno vsi zdravniki zelo bojijo.
Danes sva mogli na kontrolo k svoji P in je bila zelo vesela, da ni nič, ker ona se je bala, da ne bi karkoli spregledala. V ponedeljek naj pa kar lepo prideva na posvetovalnico. Če bo pa cepljena, bomo pa videli.

Evo, moram k mali, se je začela bunit, ker sameva.
Lepo bodite in še enkrat vsem en velik hvala in user posted image user posted image za vašo podporo.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
7.10.2010 13:02:24   
K_a_t_i
AT, še eno vprašanje - a so ti Lino hkrati z DiTePer "cepili" še za rota?
Gašper se je namreč 4-5 tednov po cepljenju z rota prva doza neverjetno zvijal pa drisko je imel. In zdaj je isto, samo da je to 2 tedna po cepljenju. Ampak itak kot rečeno - ne vem al je od kakšnega cepljenja, al so zobi, al kakšna hrana (ma sej je samo jabčke jedel - no, to bi lahko šravfalo, samo zdej jih že 2 dni ni), rižolino - tudi zdej že 2 dni ni. D3 sem trenutno prenehala. Edina stvar, ki jo še najdem tu zraven je, da sem mu tako takrat kot zdaj nehala dajat Bio Gaia kapljice. Je možno, da se telo navadi na njih user posted image

Še 4 urni delavnik pokomentiram... Bi takoj, ja. Če ne bi vedela, da bom vseeno delala 8 ur in več za plačo 4ih ur... No ja, pa verjetno bi morala še pozicijo na kateri sem zamenjat. Otroci bojo tako v vrtcu od 8:30 do 16h, če seveda bomo vrtec sploh dobili.
Se mi pa recimo zdi 6 urni delavnik bolj smiselen (če sta služba, vrtec in dom v bližini) - namreč v primeru, da hodiš otroka iskat po kosilu ter ga daš doma za 2-3 ure spat, ne pomeni, da koristiš kvaliteten čas z otrokom, ampak da imaš sam kvalitetne 2-3 ure časa na dan zase in dom. Sej, tudi tega bi z veseljem imela, ampak par let bo pač treba potrpet. Poznam par vrtičkarjev, ki mamo naderejo, če pride ponje prekmalu user posted image . Upam, da bo moj drugi tudi med njimi! Je pa pomembno, kdaj hodijo domov prijatelji tvojega otroka - ker če grejo vsi domov ob 14h, ti pa prideš ob 16h, potem pa je "štala", ja... user posted image Ampak pri nas "h sreči" vsi delajo dlje.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 7.10.2010 13:11:11 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
7.10.2010 13:08:25   
ozzi
evo zdaj mam pol ure mir. ta naš mali spi le po pol urce 2 krat na dan. no tole kar sem prebrala za podaljševanje hranjenja nama ne potegne. se dojimo na 2 ali maksimalno 2,5 ure. ga poskušam malo potegnit ampak je potem taka tečka, da je groza. Tako, da se dojimo tako kot pač je.user posted image

No danes bi mu poskušala dati banano. Jo mislim le pretlačit z vilico in mu jo ponudit. zanima me ali naj jo #razredčim# s svojim mlekom al ne? namreč jabolko sem mu že skuhala, jo spasirala in zredčila s svojim mlekom. Itak  je potem pojedel samo sokec. Dam mu pa z žličko. A vi tudi tako?user posted image
smo pa stari 4,5 meseca in se polno dojima vendar vseeno mu že malčo ponujam- ko se mi da pripravljat. Saj je dojka bolj komotuser posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
7.10.2010 13:27:32   
Meemee

IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

nusi - se strinjam s tabo! Veliko staršev si polovičnega delavnika ne more privoščiti. Verjetno bom tudi sama med njimi, bomo vidli, najprej si morm itak službo poiskat....user posted image

Ja, jaz bi tudi najraje polovično delala, a žal to zaradi financ, tako kot še pri mnogih drugih, pač ne bo šlo. Res je stvar bolj izvedljiva v teoriji. V tujini (mislim, da Nemčiji) imajo celo tako, da si lahko 3 ali 6 let lahko doma z otrokom in te čaka služba, pa zavarovanje ti plačujejo. Je pa res, da so plače tam take, da si marsikdo to lahko privošči, saj z lahkoto živijo samo "na" eni plači.

vrtec - naš ne bo šel pri enem letu, verjetno pri dveh. Moj je celo rekel, da mu sploh ni treba v vrtec, ampak jst gledam na to malo drugače. 1. otrok se bolj socializira, nauči se deliti z drugimi otroki, pa še lažji prehod ima za v šolo. 2. čez kako leto/dve, bomo najverjetneje povečali družino še za enega člana in se mi zdi, da je veliko lažje, če je starejši otrok v vvrtcu vsaj nekaj uric dnevno, da se lahko bolje posvetiš novorojencu...

To je super, če imaš otroka komu dati. Midva živiva 80 km stran od obeh starih staršev, tako da je edina možnost zasebno varstvo (kar bova tudi morala najti, saj vrtca za maj 2011 nisem dobila) user posted image .

O hrani pa jst ne bom več razpravljala... ma niti se mi ne da.user posted image Jst sm vsejedka, spoštujem pa tudi tiste, ki jedo sam meso kot tudi iste, ki še zelenjave ne jejouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sicer pa, enkrat je bilo govora o plenicah. Mi smo s Pampersk začasno prešaltali na Huggis-ke, ampak - tudi te NE zdržijo pri driski, saj ta prileze ven tudi čez elastiko na hrbtu, če ne tam, pa sigurno pri nogicah user posted image user posted image user posted image

Aja, mi tudi še nismo imeli 1. cepljenja (vzrok - driska).

Za seznam pa iz lastnega merjenja/tehtanja:
[b]
03. 10. 2010 = 6750g in 63cm

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
7.10.2010 19:18:57   
m_o_i
mal fejst iz konteksta, ampak K_a_t_i

user posted image

za vso potrpezljivost, ki je v tebi!

(sem ravnokar s foruma "uvajanje goste hrane" user posted image )

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 7.10.2010 19:21:30 >

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Ime za fantka
Pacota

Katero ime va je bolj všeč?

Lan (46%)

Lenart (22%)

Maks (33%)

Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!