|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
5.10.2010 13:37:43   
m_o_i
Sem mu morala dat calpol ponoči

ku me zanima okol teh substancuser posted image  za vrocino zbijat: jaz mam svecke. a naj nabavim tut tale sirup?! v cem je razlika med sveckami in sirupom (razen nacina jemanjauser posted image user posted image )?

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
5.10.2010 13:44:40   
nusi
zobki - nas matrajo, groze rokce in plenice, vročine pa HB nima, imamo gengigel ga nismo še uporabili ampak itak ni proti bolečini
kopanje - 1x na teden, vsak večer se pa umijemo. Mažem ga ne, razen po pregibih z riboderminom, pa ko bo mraz ga bom za ven tudi po obrazu z riboderminom
bis - imate moj glas
sabri in barbara - upam, da bo čimprej ok

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
5.10.2010 14:48:50   
mamicaaa
Pozdravljene,
moja tamala je danes dobila drugo pikico, zaenkrat še ni nobene reakcije in upam da tud ne bo.
Zobki še je nič ne matrajo, GH uvajamo, čeprav mi je danes pediatrinja rekla, da do šestega meseca nič.

Aninchy za seznam:
5.10.  7860g in 66cm.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
5.10.2010 15:03:12   
BIS30
Živio!

Ej,m punce ful vam hvala, se še toplo priporočam! Vsak glasek je dragocen in upam, da ne bote preveč hude, če vas bom še mal prosila za kakšnega!

Glede sušilca: mi imamo pralno-sušilni stroj od Gorenja - sploh priporočljiv, če nimate velik prostora, se odpira na vrhu in je res super!

Zobki: moj je pri frizerju izvedel za ogrlico iz jantarja - mu je frizer rekel, da ne bi verjel, če mu ne bi za to ogrlico že 20 ljudi reklo, da pomaga, pa smo jo kupili v Mullerju (imajo dve-ena ima bolj trikotne jantarje, druga malo dražja pa okrogle), sam da mi še zaenkrat nimamo znakov za zobke, tak da je še ne uporabljajmo, da bi vam lahko sigurno potrdila njeno učinkovitost. Sicer se slini, pa drgne ob karkoli, sam so rekli v posvetovalnici, da bo lahko tako še 3 mesece...

Še enkrat hvala, pa lep pozdrav!

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
5.10.2010 15:11:43   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

Sem mu morala dat calpol ponoči

ku me zanima okol teh substancuser posted image  za vrocino zbijat: jaz mam svecke. a naj nabavim tut tale sirup?! v cem je razlika med sveckami in sirupom (razen nacina jemanjauser posted image user posted image )?

Isto sranje, drugo pakovanje... Edino ne vem, če so vse svečke enako močne. Za take tamicene je bolj praktična svečka, ker si ziher, da je "not". S sirupom maš lahko težave, da ga pogoltne. No, mi smo za tavelikega kupili sirup in pač smo to imeli doma. Ne bom zdaj še svečk kupovala. Pa še - pri svečkah je fajn, ker eno vzameš in so druge še OK. Sirup pa, ko je enkrat odprt, ga moraš v določenem času porabit (mislim, da enem letu). Kar pa, če maš srečo user posted image , ne.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
5.10.2010 15:48:19   
sonček88
Barbara_L  no hvala bogu. Kaj je rekel, da je bil vzrok??? Ali neve?

BIS30 ogrlica iz jantarja za zobke...kako pa naj bi to delovalo???zanimiva stvar...

Najlepše je v družbi ljubljenih oseb.
***MATIJA***

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
5.10.2010 16:43:23   
klupko
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian

Taka brez volje je postala, pogrešam njeno čebljanje in smeh. Pa tako "odsotna" se mi zdi user posted image

Vem kako ti je.user posted image Naš je bil tak po cepljenju..ene 2 tedna če ne še več je bil tak in sem takooo pogrešala najine pogovore. Kar po cele dneve ni nobenih zvokov spuščal, razen ko je bilo treba jest. Drugače je bil nekaj zamišljen in "neaktiven".. Potem je pa en dan na lepem začel spet čebljat in se dret in sva bila presrečnam, ker je najin fant bil spet z nama.user posted image
Bo že minilo..

Kopanje - mi se še vedno kopamo vsak dan, ker dete tako uživa da mi je škoda ga prikrajšat za to. Včeraj se mu je čisto odpelo, ko sem ga dala v vodo..brcal z rokami in z nogami, migal z ritjo..ma ni da ni...bolj je on mene skopal kot jaz njegauser posted image
Moj reče "srček, daj ga ven, nekaj je narobe, kot da ima nek napad" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Potem sem se pa z mojo mami pogovarjala pa je rekla da je ona mene kar pustila v banjici...me je dala na trebušček, pa nalila je samo ene 5cm vode in me je pustilo noter dokler se ni voda ohladila.user posted image Pravi, da sem tako brcala in vriskala, da je bilo veselje. Potem sem pa spala kot top celo noč.user posted image
Drugače pa jaz svojega ne milim skoraj nikoli..samo pred pregledom pri pediatrinjiuser posted image mažemo se pa tudi ne..kožica je lepa.

Ogrlica iz jantarja - mi jo imamo, ampak ne bom rekla da pomaga, ker smo jokali tudi ko je bila ogrlica gor in tudi priden je bil brez nje...kakor pač je..vsakič drugače...

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
5.10.2010 17:24:34   
izalina
No tudi mi smo danes dobili drugo pikico. Pri prvi ni bilo težav, danes pa je malo vročine, čez dan smo bili malo bolj tečni in neprestano bi se nosili. smo dobili tudi napotke za uvajanje GH....adijo pamet....če po pravici povem nisem izvedela nič kaj novega oz. pametnega. Na vsa vprašanja je bil isti odgovor: 'Jaz zagovarjam...., vendar so najnovejših napotkih iz julija 2010, da se....' Jah hvala lepa za take odgovore oz. če sklepam iz tega, da lahko delam po svojih prepričanjih.....ali kajuser posted image Zakaj imamo potem pediatre?

Gromska, Deveta tudi jaz rada slišim mnjenja oziroma poglede glede prehrane. Z vama se večinoma strinjam kar sta napisali. Vendar vsak človek je individum in ne obstajata dva, ki jima ustreza ista prehrana. Midva s fantom sva poskusila kar nekaj teorij prehranjevanja. Vsak je iz vsake teorije pobral tisto, kar se njemu zdi prav. Jaz sem že od doma navajena, da se lahko vsak prehranjuje po svoje in da to ni nič tragičnega. Vsak skrbi za svoje zdravje in dela tako kot se zdi njemu najbolj prav. Moji starši so skrbeli za mojo prehrano tako kot se je njim zdelo najbolj prav oz. najboljše, prav tako bom tudi jaz za svoje otroke. Po mojem mnenju je potrebno jesti vse vrste živil, vendar ne vse v enakih količinah. Pa ne da ne bom dovolila jesti otrokom čipsa, gumjastih bombonov itd. Tisto kar otroku prepoveš jih je najboljše....saj same vemo kako jeuser posted image . Pa tudi če bo otrok jedel kje drugje ne bomo komplicirali. Naj spozna različne stvari in se bo potem že sam odločil, ko bo večji.

Oznaka 'brez dodanega sladkorja' mene ne gane. vedno preverim kakšne so karakteristike. Ker pri vsaki taki oznaki je zraven še ena skorajda nevidna zvezdica in čisto v najbolj zakotnem delu embalaže z najmanjšimi črkami piše kaj je mišljeno pod to oznako. user posted image

Sušilec - ga nimamo. Ga imajo pa moji starši in smo se ravno prejšnji vikend pogovarjali. Pa je baje dobro, da je tak ki ima boben gladek, ne tak kot je v pralnem stroju s pikicami. Je mami rekla, da se cunje manj obrabijo.

Ogrlica iz jantarja - jaz sem pa mislila, da dajajo to otroci v usta in grizejo ter da to pomaga user posted image .   

Zobki - mi imamo spodnji enki zunaj. Vidita se obe špički, čutita pa še bolj. Morem potrkat na les, da ni bilo večjih problemov. Samo rokice so bile neprestano v ustih in slinit se je začela kakšne 14 dni nazaj.

Kopanje - kopamo se vsak dan zvečer, zaradi rituala in ker mala noro uživa v vodi. Novembra pa začnemo s plavanjem, že komaj čakam user posted image . Po kopanju vedno omaga in zaspi kot top, vendar ne za celo noč, do 3h.

Uživajte

(odgovor članu sonček88)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
5.10.2010 17:54:17   
klupko
Jantarjeva ogrlica - ni za griztuser posted image Naj bi se v stiku z otrokovo kožo, torej toploto, sproščala neka eterična olja, ki bi otroku pomagala ublažit bolećine.user posted image

Danes smo papali bučke...miško papa kot tavelkuser posted image Jabolček je pa še vedno top!user posted image
No, punce, moj otrok je že poskusil meso, sadje in zelenjavo in vse mu je bilo všeč. Moj otrok je vsejed!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
5.10.2010 19:13:35   
Aninchy
IZVIRNO SPOROČILO: klupko
No, punce, moj otrok je že poskusil meso, sadje in zelenjavo in vse mu je bilo všeč. Moj otrok je vsejed!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image No, upam, da bo moj tud... če bo kej po starših bo bolj za meso, še najbl pa za KROMPIIIR!user posted image user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
5.10.2010 20:51:54   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Ogrlica iz jantarja - jaz sem pa mislila, da dajajo to otroci v usta in grizejo ter da to pomaga user posted image .   

user posted image Hvala za tole. Sem se prav naglas zasmejala user posted image user posted image user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
5.10.2010 21:02:35   
deveta
Dober večer!

Mala spi in jaz malo na RR pogledat, pol pa v kavč. sem si tako želela Zdravnikova vest gledat, pa je tako poznouser posted image . Bomo vidli kako bo.

Pa da malo pokomentiram:

BIS30: imaš tudi moj glas. Pa še res je lepa sobicauser posted image

Julka8: najprej user posted image user posted image za šolo. Kozmetika, čist autsaider sem tukaj. Uporabljam tisto, kar dobim za darilo in še to mi pri skoraj vsaki kremi preteče rok preden porabim. Zaradi suhe kože (na srečo samo po nogah) sem zdaj začela olje uporabljat po oz. med umivanjem (in še to mandljevega od tamaleuser posted image user posted image ), po nasvetu naše m_o_i. Če pa mi "daril zmanjka" si od Velede šampon za lase in telo kupim. Tako, da mam vse v eni tubi.user posted image user posted image

Ozzi: termenca imamo žal tudi mi. Ma ne kompliciram preveč. Eni otroci jih imajo do enega leta starosti. Jo pač umijem glavo z mustelinio peno za tamenca in to je to. Naj se sama počasi luščijo, se jih itak ne vidi, ker ima tolko lasuser posted image user posted image user posted image in iz itega razloga tudi ne morem naredit nič drugega, edino če bi jo ustriglauser posted image .
Slini se tudi naša dosti in tudi roke so najboljša stvar daleč na okoliuser posted image . problem je v tem, ker noče dude in si zdaj cuca prst, ko ima za zaspat. Na srečo da da ven, ko zaspi.

Sonček88: upam, da je Matija že OK.  Medve pa tudi, ko je dež greva na sprehoduser posted image . Jo dam v kengorujčka in vzamem dežnik pa greva. Pol pa kapljice poslušava in pesmice o dežju pojevauser posted image user posted image . No ja, če premočno dežuje ne greva ven. Jaz jo kopam še vedno zjutraj, ker je zvečer praveč razdražljiva. Ji tako bolj ustreza. Mazanje, kaj pa je to?user posted image user posted image user posted image Boga moja miška, je obsojena na minimalno kozmetike, tako kot njena mamauser posted image user posted image user posted image . Kopam jo približno 2-3x na teden. Enkrat na teden ji operem glavo in takrat jo tudi vso namilam z navadnim milom. Ostalo pa ji dam v vodo kanček olja in to je to (aja, dlani, stopalca in ritko ji zmeraj namilim). Zdaj, ko burja bolj pogosto piha, sem opazla, da ima malo suho kožico po ličkih in nosku, pa ji včasih pol malo oljčka še na čička dam, pa je takoj vreduuser posted image .
Kako pa kaj trgatev na Vinakopru. A so pri koncu? Upam, da ja, tako da boš dragega imela malo več domauser posted image

A_T: Kako je bilo z Lino pri zdravnikuuser posted image

Barbara_L: čimprejšnje okrevanje želimuser posted image

Izalina: sploh ni več kaj spraševat pediatrov, ker je vseeno, itak ima vsak svojo teorijo.user posted image   Prav tako kot si rekla. prav za se smejat zdravenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . In tudi, kar se hrane tiče se s tabo strinjam. To kar si napisala, sem jaz napisala v prvam "taobsežnem" postuuser posted image user posted image . Prepovedala tudi jaz ne bom (čipsi, gumjasi bonboni...), doma pač teh stvari ne bo, saj jih tudi do sedaj nikoli nismo imeli in nikoli jih nisem pogrešala.

Hrana: Naša bo tudi vse jedla, tako kot njena mami. Upam, da ne bo po tatiju, ki ni poznal drugega, kot meso, riž, krompir, kruh in mogoče solate, graha in jabolkauser posted image user posted image preden je žačel z mano živet. Samo mama ne bo mogla iz svoje kože in bo vstrajala, tako da bo sadje in zelenjava ratala fulll dobrauser posted image user posted image user posted image . Da o krompirju ne govorimo, to je itak najboljša stvaruser posted image user posted image .

Sušilec: mi ga imamo od gorejna in je dokaj poceni, ima gladek boben, v redu suši in ima 5 let garancije, če je kaj narobe so serviserji v roku 1-2 dni pri tebi (izkušnja s štedilnikom Gorenje) in vse takoj zrihtajo.user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
5.10.2010 22:48:01   
Angel_Tian
Čer punce

res nisem dobre volje, pravzaprav me je kar malo strah.
Sem bila z lino pri zdravnici. Pokazalo je, da je precej slabokrvna (99 ima hemoglobina, pojma pa nimam, koliko bi mogla imet, ker ko sem to zdravnico vprašala, je ona meni že čisto nekaj drugega govorila user posted image ). Ni vzela urina in ker je jutri ni v službi, naju je napotila v pediatrijo, ker ima nekam preveč trd trebušček. In spet nisem izvedela, kaj bi to vse lahko pomenilo. No, da bi bila možna kaka viroza je vmes bleknila. Potem pa je še rekla, da če ne bo nič hujšega, da je tak ne bodo noter zadržali. Da zdravila za slabokrvnost bo pa sigurno kaka dobila. Mislim... user posted image

Še nekaj naj vam povem. Mi je rekla, da ne dobivajo vročine zaradi zobkov. V bistvu kaj zbolijo, dobijo vročino in zobki to izkoristijo (ker, ko imamo vročino, so dlesni mehkejše) in začnejo lezt ven.
No, naj samo povem, da ima Lina obe spodnji enkici na vidiku in občuti se jih tudi lepo.

Pa še nekaj. Rekla mi je, da bi lahko že prej prišla, da zakaj sem tolk časa čakala. Če je 3 dni vročina, se gre k zdravniku. A za kerga vraga pa sem jaz prejšnji teden klicala, če se prideva pokazat. Odgovor sem vam tak takrat napisala. Pa kaj se pacientov ne posluša, kaj sprašujejo, ko kličejo po fonu?????'

Malo še vas pokomentiram, ker zaspat tak ne morem. Mala se tudi skoz dere, v rokah ima še najbolj mir.

ozzi - ne vem, če je bil dologel, res ne. Karkoli bi zdajle rekla, bi se ti zlagala.

kati - ja, gingigel bi lahko bil, mi je vsaj malo znano po imenu user posted image

Držim pesti in user posted image user posted image user posted image da ne bo kaj hujšega tudi pri vas. Mene je po pravici povedano kar malo strah, ker nekako nikoli nismo imeli takih zdravstvenih težav. Mah zdaj sem se odločla, da ji bom za vsako malenkost šla dol gnjavit, ne bom več klicarla user posted image

Nočko punce

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
5.10.2010 22:55:38   
Aninchy
A_T - user posted image user posted image user posted image user posted image Sej bo... ne vem kaj ti naj druga rečem... en objemček imaš pa pikalonice, upam da bojo prinesle nekaj sreče tvoji Lini!user posted image
Mislim pa, da si tudi nas ostale malo "streznila oz. prestrašila" in bomo za vsako malenkost k dr. letele user posted image No, saj človek ne ve, kaj bi... enkrat ti zatežijo, da zakaj si prišel, če je "samo" vročina, no evo, enkrat pa rečejo, da kaj nisi že pred nekaj dnevi prišlauser posted image Mah.... saj do zdaj smo se že naučile, da ne smemo čist dobesedno poslušat zdravnikov, verjamem pa, da čutiš nekaj krivde, ki je res brezpredmetna!user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
5.10.2010 23:28:09   
Sapin
Živjo

Mi smo tudi dobili zobke. So se kar od nekje vzeli in zdaj ima že obe črtici. Saj ne vem, ali se temu že da reči, da je dobila zobke, ampak črtici pa sta. Vročine še ni bilo, je pa malo sitkana.

Danes sva imeli fizioterapijo (preventivno - ker imam sama neke težave, na otroka posebej pazijo) in sva dobili blazino za telovadbouser posted image

Prehrana: živim pri starših in imam le delen vpliv na to, kaj jemo, ker imamo skupna kosila. Drugače pa zagovarjam tezo, da je treba poslušati sebe in jesti tisto, kar ti paše. Človek je vsejed, drugače ne bi imel encimov za beljakovine živalskega izvora. Problem pa je v masovni vzreji, ko je meso zraslo (na žalost so živali za zakol bolj meso kot živali!!) s hormoni, neustrezno krmo, v neustreznem okolju, z neustreznim odnosom ... Večina zelenjave, ki se jo dobi v trgovini tudi ni zdrava, saj so v njej pesticidi in herbicidi. Pa še moje mišljenje o polnozrnatem kruhu, ki ga jem, ker mi je boljši od belega, ampak: Ko škropijo pšenico ali iz česar koli že je kruh, večina škropiva ostane v zgornjih plasteh. Ali ne pomeni torej, da je polnozrnat kruh bolj toksičen od belega?user posted image

Kaj pa pravite na gensko spremenjene rastline?

Jaz sanjam o majhni hiški z vrtom, na katerem bi si pridelovala bio krompir in solato in paradižnike ... Pa še čebele za med in kak kurnik za jajca bi morda imela. Sem malo obupana nad svojo situacijo na trgu dela in vrtnarjenje me veseli, pa še z otroki bi lahko preživela več časa. (Tole je moj idealizirani pogled na svetuser posted image )

Hrana dojenčka: Jaz ji mesa še ne bom dajala, goljufam pa pri večini nasvetov. Danes je jedla kašico iz: malo mojega mleka, malo vode, malo jogurta malina rdeča pesa, malo banane, malo jabolčka, malo nektarine in pet malih žličk riževih kosmičev (ponovreden obrok). Sve naredili pravo packarijo user posted image . Upam, da jutri ne bo pikčasta.user posted image

Jaz pa vedno bolj občutim kaj je to materinska ljubezen, ko živiš za nekoga drugega, ti je glavni namen dneva skrb za nekoga drugega in te je bolj strah za nekoga drugega kot zase. user posted image

Angel -Tian - Upam, da se vse skupaj čim hitreje uredi user posted image

< Sporočilo je popravil Sapin -- 5.10.2010 23:32:40 >

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
6.10.2010 8:01:17   
m_o_i
A_T iskreno upam, da ne pristaneta v bolnici (se kr spomnim, kak je blo meni zaprti med stirimi stenami!). slabokrvnost vama bo najverjetneje prinesla vsakodnevno pitje sirupa...evo, en roj pikapok za vaju user posted image user posted image user posted image user posted image

zobkov pri nas se ni, se mi pa zdi, da ga dlesni srbijo zgoraj. sline itak v hektolitrih, brez rok v ustih se pa tudi ne da vec zivet user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
6.10.2010 8:47:58   
K_a_t_i
AT user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Mi smo imeli en dan (zaenkrat, upam, da je blo to-to!!!!) vročino, noč je bla taka, da se vprašam, če sploh je bila noč, ampak ajde... pa me je blo groza. Če bi se tko vleklo, bi me pa pobralo od skrbi!!! Tudi mi pri Žigu do vstopa v vrtec nismo vedeli kaj je to vročina ipd. Potem smo imeli takoj 14 dni AB in nato do danes še ene parkrat par dni vročine. Me je včeraj kr stiskalo, ko sem pri 39.6 dala malemu calpol pa je čez pol ure imel 39.8 user posted image . Je žarel kot pravi gašper! No, zdele je mel 37.5 pod pazduho tko da upam, da se umirja.
Se pa jaz strogo držim tega - da če vročina 3. dan ne pade, grem h pediatru. Razen, če bi tamali skoz jokal - potem bi šla takoj!

Neč, držte se. Grem se mal uležt, dokler mini spi.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
6.10.2010 9:54:23   
deveta
Dobro jutro!

A_T: tudi z moje straniuser posted image user posted image user posted image user posted image . Res upam, da bo z malo Lino vse v redu.

Tiso o vročini in zobkih pa so tudi nam v materinski šoli povedali, samo ne vem če bi temu verjela. Mogoče to rečejo zato, ker starši preveč kompliciramo s temi zobki. Jaz bi prej rekla, da ko imajo zobki za prit ven, je to za telo nek izziv in podvig, posledično lahko zaradi tega pade odpornost in zato vročino dobijo, pol pa ro zobek izkoristi za ven prit. Torej je vročina povezana z zobki. Tako si jaz stvar razlagam. Ker nekateri otroci imajo za vsak zobek dan ali dva vročine in ne more bit to tako naključno. Nekateri pa na srečo niti ne občutijo rasti.
Upam, da bo naša po tatiju, njemu so zobki zrasli ne da bi njegova mama vedla kdaj, vsakič je bila presenečena, ko je kakega novega zagledala. Jaz pa sem za skoraj vsak zob (vsaj na začetku), dobila vročino in še driskico.

sapin: meni so se te sanje predlani delno uresničle. Ko sem se preselila k dragemu sem dobila v uporabo celo njivo ob hiši. In lani sem imela prvič svoj, ampak res čisto svoj vrtuser posted image . Poleg tega, da je okoli hiše vse polno sadnega drevja, sem imela tudi svojo zelenjavo. Letos pa vrta nisem imela, ker sem morala zaradi nošečnosti zadnji mesec počivat (zaradi, na srečo, napačne diagnozeuser posted image ) in sem gor vrgla le rastline za zeleno gnojenje, da mi plevel ne raste in se mi zemlja plemeniti. In res ni lepšega, kot zjutraj na vrt stopit in gledat, kaj bo za kosilo.
saz pa sanjarim o 4 urnem delavnem času (malo v civilizacijo pač moram, pa tudi kak evro več ne bi škodu), ostalo pa tako kot ti. Vrt, otroci,... le nad kurnikom nisem več tako navdušena. Živali terjajo svoje in ne moreš nikamor, ker mora nekdo zanje skrbet. Smo nekaj časa imeli doma zajce in kokoši (vse maše, od piščančkov gor, ker smo imeli svojega petelina in kokoši ki so jajca tudi valile, pa tudi zajčke). Sej je lepo in nikoli mi ni bilo odveč it nahranit živali, ali jim očistit prostor, samo tudi en dan fraj si nisi mogu vzet. No ja, al pa si mogu varuško nabavituser posted image .

gensko spremenjene rastline: nimam mnenja (si ga nočem niti ustvarit), ker o tem sploh nočem razmišljat. Sem včasih kar pike dobila, ko sem slišala kaj na to temo. Zdaj sem se že malo umirila, ampak še vedno nočem razmišljat o tem. Sto razlogov je temu v prid in sto (al pa še večuser posted image ) proti. Mislim, da ste razumele kaj si mislim o tem in na karero stan se nagibam.

K_a_t_i: kaj ste imeli (14 dni AB). user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
6.10.2010 10:18:07   
bubolin
Ojlaaaa, pozdravljene majčice in majčki.

Kako smo??? Jooooj pri nas je tako depresivno vreme, za znort, čist črno, piha in pada dež - bljaaaak user posted image Še en beden dan nas čaka, se mi zdi.

Prehrana - jaz pravim: vsak po svoje, itak pa čimbolj zdravo seveda. Rada pa preberem vse kar sta napisali deveta in gromska, ker se res spoznata user posted image

Za vročino zbijat imam jaz samo svečke, pa še to sem do zdaj rabila samo eno - po prvem cepljenju, drugače pa HB jih še nisem rabila.

Zobki - pri nas jih še ni na vidiku. Upam, da še nekaj časa kar tako ostane user posted image

Sušilc - jaz imam gorenjevega.

AT - upam, da bo Lina čimprej ok user posted image user posted image user posted image

Gosta hrana - ne vem še čisto, se še nisem čisto odločila, ampak se vse bolj nagibam na to, da bomo počakali do 6 meseca - itak je samo dojen, tako da ne dobiva nekega umetnega mleka.

Mi imam pa drug teden v torek razvojno - me je že kar sedaj malo strahuser posted image Tiste, ki ste že bile - kako to zgleda user posted image user posted image A so ful zoprni tam user posted image user posted image

V petek naslednji teden imamo pa pediatra in drugo cepljenje. Upam, da bo vse ok.

Lep dan še naprej vsem user posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
6.10.2010 10:18:41   
BIS30
Dobro jutro!

AT zate in za Lino en koš user posted image user posted image user posted image ! Boga mala, upam, da se hitro uredi! Pa sej ti dohtarji so pa zapop...!!! Enkrat tak, drugič tak - če bi bil človek kar naprej tam ni vredu, ko prideš, bi lahk prišel prej user posted image user posted image user posted image user posted image ! Pol pa človek res ne more vedet!

Naš pob bo jutri star 4 mesece in se mu še sanja ne o drugem kot o maminem mleku, pa kaka žlička čaja... Me je kar mal strah začet, ker ne vem, kaj bo to spet prineslo... vedno ko se kaj novega spomnem, se na malemu pozna! Prejšnji teden ko ga je tak zvijalo, kot prej nikoli, sem seveda ugotovila, da sem kriva sama - ker sem mislila, da smo čez glavno krizo (mali je star več kot 3 mesece), sem začela kar vse jesti. Ampak po mojem to ne bi bil problem, če si mami ne bi pri tašči privoščila 2 orng porciji čokoladnega pudingauser posted image user posted image user posted image ! Ko sem gledala kaj dela z njim, mislim, da ga lep čas več ne bom jedla! Se mi je kar zagravžal!!!

Ker smo mal za vami - v glavnem začele ste s korenčkom, pa cvetačo, v bistvu zelenjavo...Meni je patronažna rekla, da naj 3 dni dajem eno, pa pol 3 dni drugo.... Sicer imam namen (če bo šlo), počakat do 3.11. ko imamo posvetovalnico, pa mali bo 5 mesecev!

Deveta hvala za pohvalo, res je bolj mala, ampak imamo vse kar rabimo!

Aja, pa če imate čas in pijete kavico, vas lepo prosim za glas:

http://www.ringaraja.net/planet/glasovanje?imageID=79#imageG

Hvala in lep dan!

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
6.10.2010 11:33:07   
sonček88
deveta  ja ja smo že ok in tudi cepli smo se danes:PP Malo manj joka kot prvič,,hehe:PPP
No potem, ko dežuje se zmenimo in gremo pohajati...po moje bova edine:P Ma jaz pravim, da treba it ven ob vsakem vremenu, da se navadi na vse:P
Kaj si alergična na določene kreme, al zakaj??
To z oljem, bom začela tudi jaz, do zdej sploh mi ni kapnilo na pamet da bi lahko to naredila:/
Hmm..ni še konec (na žalost). Ampak tudi ko konča trgatev, morajo delati  po 12 ur...in moj ki je na filtru do novega leta je pečen in kuhan na vinakopru;o)))
Ampak januarja, smo že zmenjeni z eni kolegi ki imajo punčko 2 tedna mlajšo od Matije, da gremo na dopust:P Po moje bo moj samo spal..hehehe

Za seznamček :
6.10.2010 5.900 g - 62 cm moj suhec;o)))

Najlepše je v družbi ljubljenih oseb.
***MATIJA***

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
6.10.2010 11:35:48   
Aninchy
Hej hoj!

No, BIS, se nam vsaj bolj redno javljaš, ko nas pripravljaš k klikanju user posted image user posted image
Maš glas... vidim, da so zdej spremenili in ti pošlejo potrditveni mail... tega zadnjič e ni blo, vsaj pri meni neuser posted image

krčki - mojga brata je zvijalo do polnih 4h mesecev in še malo... tako da sem bila pripravljena na kr dolgo obdobje, pa se je k sreči končalo par tednov nazajuser posted image Sicer je pa našga tud zlo matralo in sem bla po eni strani "vesela", da mi je zmanjkal mleka, ker nism smela jest druga k kuhan krompir in čist naravno pečen puranji šnicluser posted image No, sej mam to rada, ampak itak bi pasal še kej druga pojest ane?user posted image
No, pa je mel še vseen pol krče, čeprav je aptamil dobival... so mi rekli, da mu mogoče tud mleko ne odgovarja, sem probala milumil, pa ga je toooook matral, da je blo groza!user posted image

AD3 - do zdej jih je dobil samo enkrat (1 kapljico) pa se je slabo končalo (beri: 2 dni huudih krčov), no, pa sem, ker so krči minili, danes poskusla ponovno... upam, da se ne bom spet po glavi tolklauser posted image

Torta za krst - sem gledla mal cene po slaščičarnah, pa me je nekak kar minilo... Sem se odločla, da jo bom sama nardila... user posted image me pa zanima, kje se da kupit te figurce/okraske za na torto?? Obstaja kaka taka trgovina? Še bolje bi mi pa blo, če bi lahko prek neta naročila... Ktera ve za kaj takega?

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
6.10.2010 12:24:56   
Aninchy
No, upam, da bom še jst lohk nafehtala kak klik....user posted image

Na facebooku sicer...

http://www.facebook.com/index.php?lh=5d1610cf67b8283bb4c4c519b4e39589&#!/photo.php?pid=31927698&o=all&op=1&view=all&subj=107102495994168&id=1208449096

Falaaaaaaauser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
6.10.2010 12:37:07   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: deveta

K_a_t_i: kaj ste imeli (14 dni AB). user posted image

antibiotike user posted image sicer pa vnete oči, vneta ušesa, grd kašelj...

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
6.10.2010 12:40:48   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: bubolin

Mi imam pa drug teden v torek razvojno - me je že kar sedaj malo strahuser posted image Tiste, ki ste že bile - kako to zgleda user posted image user posted image A so ful zoprni tam user posted image user posted image

Mal potelovadijo s tamalim, pokažejo hendling. Jst mam v ZD Bežigrad. Obe - sestra in zdravnica FUUUL prijazni. Je pa šit, če je dete utrujeno. Potem je pa jok, ja... Sam kaj češ.
Na nevrofizioterapiji je pa še boljš - tam pa dejansko pol ure telovadi fizioterapevtka z njim pa še ti poskusiš, da znaš za doma. Nič se bat! Misli si, da gresta na telovadbo in je user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

katero ime vam je od navedenih najbolj všeč?
paloma33

Izberite samo eno ime od spodaj navedenih

IZA (47%)

VITA (41%)

OTA (10%)

PERINA (2%)

Število vseh glasov: 307

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!