|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
27.9.2010 14:01:50   
bambixxx
ojla,

zalcy ni dobro preveč menjavat mleka, če vidiš da po hippu kaka, kar ostani na tem. če je pa trdo, ji pa daj prekuhano vodo ali čaj za pit, da se zmehča. sicer pravijo P, da traja ca. 3 tedne, da se telo navadi enega mleka. za krče pa pomaga masaža pa kapljice proti vetrovom. pri nas se je po ca. 3 tednih hippa nehalo s krči in kaka vsak dan obilno in ne trdo. sicer pa mislim, da hipp nima pre variante, da kar z 1 štartaš. pre se sicer uporablja do ca. 3400g teže user posted image . glede GH pa je tako, da v razvojni svetujejo korigirano starost 4 mesece, sicer pa vprašaj svojega pediatra. mi smo sicer že začeli z GH (korenčkova kaša) in navdušeno in lepo poje na žličko že pol 125g kozarčka, pol pa še mleko gor. in lepo kaka in nič krčev. je pa star 5 mesecev, korig. pa šele 2.
danes sva imela RA in mi je tudi rekla, da moram po korigirani starosti gledat. ne vem no... bom vprašala še v posvetovalnici, ki jo tudi imava danes. pa danes bo tudi dobil prvega pikeca (cepljenje). drugače imamo že 5,5 kg in 57,5 cm user posted image .
pa hvala vsem za čestitke, še enkrat!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 351
27.9.2010 16:34:33   
Kiya
Jaz sem bila pa danes po dolgem času sama v trgovini user posted image , je tašča merkala malo, jaz sem šla pa v Muller in DM in v miru preštudirala mlečne kašice itd. Če je moj zraven rata živčen zakaj moram vse brati, a ne morem kar prve vzeti user posted image

Sem v DM kupila riževo kašico (babylove) v Mullerju pa mlečni zdrob in bananino mlečno kašico, imajo nekaj ceneje in sem vzela user posted image

Kdaj pa otroci začnejo s temi mlečnimi kašicami? Nekje piše, da lahko pred zelenjavo/sadjem, drugje da ko sta zelenjava in sadje uvedena in zdej ne vem kaj je prav oz. kaj je bolje user posted image

A poleg posebnih žličk ste si omislile tudi krožnike in skodelice za kašice? Sem ravno gledala v Ikei, ker gre kolegica ta teden tja pa ne vem a naročiti ali ne user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 352
27.9.2010 23:36:38   
scarlett_
zalcy moja je mela hippa že v lj porodnišnici .. in sem šla zdej gledat v brošuro od hippa in je imela bambixxx prav, da pri hippu pre ne obstaja .. torej je imela mleko hipp 1 od 3. dneva starosti naprej, ko je prvič dobila jest .. glede kakanja bi ji pa jst isto prvo dala pit, na tvojem mestu .. mi mamo instant komarčkov čaj od hippa, pa še rada ga spije! user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 353
27.9.2010 23:39:19   
scarlett_
aja sem vas hotla še to vprašat .. ko moja tako slabo kravce pase .. a ji lahko pomagam še s kakšno drugo vajo, ali samo tako, da jo pač položim na trebušček ležat? jo spodbujam z igračkami in vse to, ampak ona kar joče in ne more dvignit glavice ..
kiya mi še nimamo nič drugega razen flašk, si bom pa pomoje umislila, ko bo začela z gh, ker mi je otroška posoda ful luštkana! user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 354
28.9.2010 13:25:18   
zalcy
hej, punce... kvala vsem za odgovore...user posted image
sem se odločla, da bom ostala na hipp mleku, ker mi po njem vsaj kaka...user posted image čeprav malo bolj trdo, zeleno blato pa ima baje od sirupa, ki ga pije proti slabokrvnosti...tako mi je včeraj rekla pediatrinja... sva dale vodo in kri, da bodo naredili preiskave in bodo ugotovili, če je kaj narobe... mi je svetovala, da ji naj dajem več manjših obrokov, ker mogoče jo zato zvija, ker preveč poje...
no, jas pa sem zadnjič v dm-u vidla hipp preuser posted image user posted image zdaj pa mi ni jasno...
ja, pa čajeka ji tudi veliko dajem od hipp-a komarčkovega, pa kupla sem ji še enega od hipp od janeža, kamilice in komarčka-- kao čaj za prebavo...
zdaj bomo pa  videli kako se bo vse uredilo...user posted image
aja, kda ste šle prvič v razvojno ambulantouser posted image jaz sem napotnico sicer že poslala, ampak še nisem dobila odgovora... kako dolgo je treba čakatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 355
28.9.2010 16:39:23   
Kiya
Mi smo imeli prvič RA pri korigirani starosti 1 mesec in sedaj nas naroča na 2 meseca, samo to je Ljubljana za drugje pa ne vem kako je user posted image

Mi imamo tudi komarčkov čaj, samo od Alete ki ga lahko otroci pijejo od 2.tedna starosti naprej. Naša ni ravno velik potrošnik, kupila sem pa instant in filter vrečke tako, da imamo še za nekaj časa.

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 356
29.9.2010 19:06:04   
3Sonček3
Mi smo na RA čakali od 26.5. (takrat sm klicala) in dobila datum 27.7. ta je biu najbl zgoden datum, ko sm klicala še v druge RA so bli usi datumi v koncu avgusta. Zdej smo naročeni pa 4.11. pa ne zato da bi blo kej narobe, ampak nas je samo vprašala če se želimo še pridt pokazat pa sm rekla da enkrat bi še pršli.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 357
29.9.2010 19:21:29   
zalcy
hej..
aha, tak da zgleda, da se kar dolgo čaka s temi ambulantami... jas sem namreš prejšnji mesec poslala napotnico v celje, pa se nisem dobila odgovora...eh, bo že...user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 358
29.9.2010 20:18:39   
3Sonček3
Js sm na srečo klicala, če bi po pošti poslala in čakala predolgo bi že popi*ditis fasala in bla do prihoda pošte že siva al bi pa klicala v ambulanto in jih mal podučila o njihovi hitri odzivnosti.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 359
29.9.2010 21:27:23   
zalcy
hehhee.. si me nasmejala...user posted image user posted image
jas bom pomoje tudi jutri zjutraj poklicala tja, da malo pohitijo, ker to čakanje me ubijaaaaaa....user posted image user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 360
30.9.2010 7:28:18   
3Sonček3
user posted image user posted image user posted image lepo da sm te nasmejala. Ja tko je js pri čakanju zgubim use meje, če se mormo mi vedno držat dogovorjenega v nasprotnem primeru smo kregani iz vseh strani od recepcije pa do zdravnika, potem naj še oni nrdijo nekej dobrega in ubistvu nujnega, sej to je njihova dolžnost. HB to ni takšna stvar da bi otroku rešilo življenje, ampak ... kaj pa če se bo zgodilo da bo otrok v smrtni nevarnosti oni bojo pa zabušavali, pol pa spet noben nebo kriu. Joj kr penasta ratam ko na kej tazga pomislm. Punce borite se za svoje pravice, tut če se je treba skregat, naj vas nebo sram. Js sm bla učasih za določene stvari sramežljiva, ampak me je na srečo otrok spremenu. Primer: če rečem na delikatesi da čm met 20dag salame jo čm met 20 dag, uredu nekej odstopanja razumm, sej vem da ne more bit točno, ampak da pa ti men daš na vago 25dag in povrh usega še ne uprašaš če je lahko 25dag, ja pol boš pa lepo razpakirala pa vn uzela. Sej nism škrta, pa tut pojedlo bi se, ampak samo tist princip.

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 361
30.9.2010 15:34:55   
bambixxx
Pozdrav,
dnevi tako minevajo, da ne dohajam vsega. Glede Hipp sem se zmotila, sem celo videla v Muellerju, da imajo PRE... ah ja, motiti se, je človeško pravijo user posted image .
Kiya jaz sem začeka z mlečnim zdrobom, da se je navadil na malo gostejšo hrano, kot je mleko, je pa še vedno lahko po flaši spil. Potem pa počasi po kakih 2 tednih korenčkovo kašico na žličko, najprej samo par žličk (10), potem pa vsakič malo več, pa še nisva na celem obroku samo GH. Pa zdaj uvajam že cel mesec. Tako, da kar traja.
Aja sem vprašala P kako naj vem, da mu mleko ne zadostuje več in je rekla, če poje 150-180ml in je še vedno lačen. In smo dobili dovoljenje za GH, ampak je rekla počasi s kakšnim sokom začet. No tu smo mi že malo pohiteli. Včeraj je recimo spil 100ml jabolčnega soka z vodo na eks. Mogoče je mislil, da je to že obrok, jaz sem mu pa mislila samo za žejo dat. Pol pa ni spustil cuclja več user posted image .
Sem pa brala v Veliuki knjigi za dojenčke, da je treba vsako novo hrano dati opoldne, da imaš čas priti do zdravnika, če ima kakšno reakcijo. In najbolje je začeti uvajati opoldanski obrok (kosilo), ko tega celega nadomestiš z GH pa še večerni obrok. Za kosilo naj bi bile najprimernejše zelenjavno-mesne kašice, za večerjo pa mlečno-sadne kašice (tudi riževa se najboljše meša s kakim sadjem). Madona, sem naredila celo študijo o GH! user posted image
Žličko sem mu jaz kupila tako silikonsko, ki je mehka spredaj, da je bolj podobna cuclju, ne takoj plastično. Segrejem mu pa kar v Aventovem lončku, v katerem sem shranjevala svoje mleko ali pa kar kozarček s hrano pogrejem. Za posodice in lončke bo še dovolj časa.
RA smo pa imeli prvič, ko je bil star korigirano 1 teden. So imeli slučajno prosto in so nas prej vzeli, ker je pač 27 tedenski otrok. Aja cepljen pa ni bil, bo naslednjič, ko bo korigirano 3 mesece star.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 362
30.9.2010 15:40:27   
bambixxx
aha pa še to sem pozabila: danes je imel kontrolni UZ glave. Krvavitve so še zelo malo v levem delu in naj bi se absorbirale z rednim handlingom in telovadbo. Kontrolo imamo spet marca drugo leto. pa še ena dobra novica: obe kili sta mu šli nazaj user posted image ! ni pa rečeno, da se ne bosta več pojavili....

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 363
2.10.2010 18:01:45   
scarlett_
jst očitno vedno napišem malo za bambixxx user posted image ker sem bila tudi jst v mullerju, pa sem govorila s prodajalko neki glede teh mlekov in je rekla, da ima hipp tudi pre .. user posted image samo videla na polici ga pa nisem ..
bambixxx user posted image user posted image super!
mi tudi lepo kakamo, s tem vzglavnikom, ki ga ima, mi tudi poliva skoraj ne več, edino tko, pri meni v naročju še kdaj .. sem pa govorila z eno znanko, da se lahko tako zateguje skozi v eno stran, ker je pač hranjena po flaški in jo hranim skozi na eno stran .. sem zdaj začela strani menjat, ampak se moram malo naučit še .. user posted image
lep vikend!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 364
2.10.2010 22:10:35   
Kiya
Tudi jaz jo težko hranim z levo roko, se pozna da sem desničarka in mi je lažje da ima glavico na moji levi roko, hrani z desno. Nekako z levico nisem tako spretna kot z desnico.

Mi smo imeli zadnje dni boje s hranjenjem, zgleda je bilo vse skupaj prepogosto in mi ni hotela jesti, tako da smo danes začeli s hranjenjem na 4 ure in se je situacija zboljšala, predvsem kreganja z cucljem ni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 365
2.10.2010 22:20:11   
3Sonček3
joj to se pa še dobr spomnm ja ko sm še dojila je na desni roki sploh nism mogla met, sm bla tko štorasta, pa sm jo dala ležat zravn pa ji sm prstavla dojko pa sm bla še vedno štorasta sploh se nism mogla naštimat in posledično se je večx zgodilo da ko sm jo dojila na desni strani mi je iz leve špricalo mleko, ker pač ni blo tko učinkovito spraznjeno. No HB je zdej to mimo. Odkar se pa hranmo po flaški nism res nikoli razmišljala o tem da bi bla zaradi vedno enake drže zategnjena v eno stran in če je res kej na tem mi na srečo nismo. Za vsako skrb js pravm tko: Nikar se ne obremenjujte, kr s tem samo še bolj privabljate slabo energijo, mislite pozitivno kolikor se da.

No sm že tko zaspana da sm že kr filozofsko usmerjena, lahko noč.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 366
5.10.2010 21:13:19   
zalcy
hej, punceeee...user posted image
jas pa ravno danes prihajam iz bolnice, kjer so pri neži posumili na refluks, kasneje pa so ugotovili da ga sploh nima... mene je pa bolj zanimalo zakaj se po vsakem obroku joče...user posted image user posted image
in na koncu so ugotovili, da naj bi bile to pač kolike in nič drugega... jas sem tako žalostna, da bom znorela... predpisali so mi sam simplex, bomo vidli, če bo kaj boljše... drugače pa jemo zdaj novalac prti polivanju, ker je kao bolj gosta hrana...
mislim, da se ti krči ne bodo nehali, dokler ne bo njeno črevesje dovolj zrelo, da bi lepo prebavilo hrano...
joj, tako se mi smiliiiiiiiiii...user posted image user posted image
in ve, kako ste kajuser posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 367
5.10.2010 21:49:05   
Kiya
Naša je že v porodnišnici imela krče in smo dobili sab simplex, smo pa potem tudi kmalu začeli uporabljati bio gaia kapljice, ki jih uporabljamo še danes.
Zalchy a si probala čaj iz janeža, komarčka in ne vem kaj še je, ampak prov iz teh zelišč ne kupljeni čaji.
Nekje na RR sem enkrat zasledila recept, mogoče če prebrskaš boš najdla.

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 368
6.10.2010 8:42:20   
3Sonček3
No super samo da je use uredu. zalcy dej mi reci kolk si dala za kapljice?

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 369
6.10.2010 11:56:22   
zalcy
kiya- ne, jas imam ta kupljen čaj od hippa--- komarček, janež in kamilico... lčaj za prebavo gor piše... bom pa poskusla najdit ta recept, ker sama ne znamuser posted image hvala za nasvet... ja, mi imamo sedaj bio gaja, sam simplex in še koroške vetrovne kapljice... pa nič ne pomaga... razen ažsam simplex bom vidla, če bo pomagal...

3sonček3- za sam simplex sem dala 5,27 eur... niso nevem kako drage, jih pa full rada poje... jas ji dajem 3x na dan po 15 kapljic

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 370
6.10.2010 12:25:40   
3Sonček3
No tut nam so sab simplex pomagale, sprašujem po ceni zato ker mam doma še 2 paketka čist zapakerana pa če bo katera hotla da vem da nebom previsoko ceno opalila user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 371
6.10.2010 16:40:10   
zalcy
hehe...user posted image no, tolk sem jas dala.. po čem pa bi jih ti prodala, če jih bom slučajno še rabla, da vemuser posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 372
6.10.2010 17:15:44   
3Sonček3
7€ s poštnino vred oba paketka

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 373
6.10.2010 20:25:19   
bambixxx
čer,
kako ste kaj? mi super. včeraj je prvič pojedel cel kozarček korenčka (125g) za kosilo in je potem celo noč prvič prespal (22-8h). user posted image user posted image user posted image

naš je imel po bio gaia še bolj krče, najbolj so pomagale koroške kapljice. drugače so se pa krči nehali, ko smo začeli GH uvajat. ne vem, če je to povezano, ampak se nam je ravno pokloplo tako.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 374
6.10.2010 23:38:08   
zalcy
3sonček3- aha, torej če jih bom rabla, se priporočamuser posted image bomo vidle, če ji bodo kaj pomagale, sicer pa sem ji danes dala 3x , pa je imela še vedno krče, in sicer še bolj močne kot ponavadi... komaj zdaj je zaspala, bedela pa je od 4 popoldan... GROZAAAuser posted image user posted image

bambixxx- mi smo porabli že dva paketa koroških kapljic, pa ji niso nič pomagale... pa tudi bio gaja kapljice imamo, pa spet nobene koristi... res nevem kaj naj ji še sploh damuser posted image user posted image user posted image

je že katera slišala za COLIPREV KAPLJICEuser posted image kaj pa kapljice it lekarne deteljica tržičuser posted image user posted image
joj, kako sem obupana........................user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.