deveta
|
O Gromska, si se pa prav razvnela. Te že vidim, kako vse puha od tebe Lahko mi tudi cifro pošlješ, mogoče pa se te le bom upala kdaj poklicat , ko se malo ohladiš. Samo ni prav, da si se nad mojim postom znesla, do te mere, kot da sem ljudi opisovala kot volkove . Saj nisem rekla, da smo mesojedci, ampak vsejedci. Kakšen smeško pa res manjka vmes, ker zgleda kar grozno. Jaz pomagam, kako naj čimbolj zdravo jemo (oziroma, kako naj se vsaj packarij znebimo), pol pa se ti oglasiš in.... po moje bodo punce šle v hladilnik in se vseh porkerij najedle, ker jih bo groza slišanega. Če nam je hudo, pa najbolj pomagajo pregrešne stvari Pa ne mislit, da sem jezna. Jaz sem taka punca, ki se rada prereka (ampak ne krega ) in to mi je še všeč . In ljudem nikoli ne zamerin, če povedo svoje mnenje, ampak ga sprejmem in jih spoštujem v njihovem prepričanju. Zmeraj sprejemam ljudi take kakršni so. Rada, pa še kaj svojega pritaknem In tudi če spodbujam zdrav način prehranjevanja, jem vse. Samo pazim na prava razmerja, no nič ne pazim, tako jem kot sem navajena. Ampak nekaj pa morem pristavit (zmeraj moram še kakšno dodat ): Človek je bil najprej rastlinojedec, s pomočjo mesa pa je dosegel tak napredek . Roke ima take, da sadje obira in kopije drži. Zobe ima take ker mu ni potrebno živali vratu pregriznit (ker uporablja orodje), in meso veči s tako silo, saj uporablja ogenj (že iz pradavnine) in meso je mehkejše. Poleg tega so termično obdelane beljakovine lažje prebavljive. Prebavni trakt je krajši, kot pri rastlinojedcih in daljši kot pri mesojedcih. Naši najbližji sorodniki šimpanzi, so tudi vsejedi, saj imajo radi ptičja jajca in, mravlje, termite, tudi mlade ptičke in veveričke (ali neki podobnega kar živi v njihovih gozdovih) kradejo iz gnezd. Želeo je najlažje izkoristljivo iz hemoglobina... Teorij je tisoč in ena zakaj je določena prehrana najboljša. Sem poznala gospo, ki se ni dotaknila hrane, ki ne bi bila skuhana. Tudi ona je imela svojo teorijo iz neke svoje biblije. Kakor si malo prej povedala, to je stvar odločitve (kakor vera spolna usmerjenost, itd), kateri življenski slog bo kdo podpiral. Ti imaš svojega, ki ni nujno najboljši in prav tako ni nujno najboljši kateri drug. Vsak pozna svoje telo in svoje potrebe. Ortoka pa le odpelji do babice na kak košček mesa ali sira, tu pa tam . Je pa nekaj res, si še vedno zabavna za brat, zmeraj, ko vidim "gromska" vem da bo zanimivo , joj, kaj bi bilo še če bi res o seksu pisala (kot si gor omenila) Mislim, da je te teme zdaj dovolj, ker sicer bom vsak dan hodila spat ob polnoči . Lahko in mirno noč vsem
|