bridget3
|
Pozdravček ponovno od mene - javljam se skoraj po 3.mesecih ... vidim pa, da je večina od vas tako pridna na forumu, da sem zdaj sedela skoraj 2 uri tukaj, da sem prebrala vse (malce površno, saj se mi že blede od buljenja v monitor). Novi podatki: TIM: 2. mesec: (4200g, 58cm) 3. mesec: (5365g, 61cm) (se mi zdi, da je naš kar micen oz. lahek proti ostalim ... glede na to, da je kar dolg ... pediater mu pravi, da je "dolg kot ponedeljek" ... ) Ne vem, kako naj vse pokomentiram, preveč je tega ... Inness4: Očitno imava nekaj podobnih zadev, obe Tima, obe ne likava (jaz res minimalno, kakšne srajce), tudi Tim se še ne obrača (mogoče kdaj delno na bok, ampak ne kaj dosti in obrača se samo tako naokoli, kot urin kazalec nič pa na bok ali na trebuh) Aspirator: na sesalec - mali se od začetka ni pritoževal, zdaj pa takoj ve, da ga bo mami mučila in že obrača glavo levo, desno, levo , desno ... in tako traja dlje, da uspem očitsiti. Pa moram, ker ima zadnje tedne skoz nosek zamašen - ampak uspešno očistim z veliko fiziološke in sesanjem mislim, da bolj pridno sesam njegov nos, kot stanovanje Športni del v vozičku: prerasli smo košaro, žal (mislim, da ima še kakšnih 5-10cm prosto, kar mi je že malce natrpano), zato smo danes prvič šli v športni del (čez 6 dni bo 4.mes - glavico drži, med dojenjem jo že nekoliko dviguje , ko ga spustim na roko). Ali menite, da je narobe, če je v športnem delu, ki se ne da spustiti čisto dol - je tako polsedeč položaj in ne kaže, da bi ga kaj motilo, lepo spi notri , ko pa bedi pa čveka in ne kaže nezadovoljstva) Hranjenje in spanje: ZAVIDAM VAM, KI VAM DOJENČKI SPIJO NEPREKINJENO PO 10-12 UR!!!!!! AAAAAAAAAAAA, MEŠA SE MI, ko vas berem jaz sem bila vedno zaspanka, delat začela ob taki uri, da sem lahko spala do 9, 10h ... zdaj pa ni več tega Tima samo dojim, nič ne dodajam, spi pa nekako od 19,20h-00h (to je najdaljša verzija, ampak jaz še ne spim, zato to ni nič v olajšavo mojemu spancu ), potem pa se zbudi še okoli 2-3 in 6h, 6.30. To je zdaj njegov ritem, čeprav je prej vstajal med 7-8 (kar je meni bolj pasalo upam, da bo začel malce bolj zategniti zjutraj, mami bi bila ZEEEELO HVALEŽNA ). Res razmišljam, da bi mu dala še nekaj dodatka po večernem dojenju, (če bi hotel), čeprav moj pravi, da je bolje, da samo dojim ... tudi sama mislim tako, ampak .... SEM TAKOOOO ZASPANA Me kdo razume??? Iščem kakšno tolažilno besedo (npr. Saj bo bolje ... čez PAAAR LEEET? HAHAHA) Fotke: nekaterih nisem mogla videti , mi kaže pol velikanske slike na monitorju, same se ne zmanjšajo... kar pa sem videla, so res sami cukrčki! Zapomnila pa sem si tisto čupasto deklico - mama mia, kakšni laski so to! Plavanje: tisti, ki ste že plavali z dojenčki na tečaju; kako to poteka? Je to kak poseben način? In koliko stane ta stvar? Malce smo kar obremenjeni finančno, zato me zanima, kako to poteka ... ali naj gremo ali pač sami hodimo tu in tam v bazen... Posvetovalnice: mi smo imeli zdaj 3 posvetovalnice. Na zadnji še drugi odmerek proti Rotavirusu in pikec v stegnenico proti daviti, tetanusu itd. Naslednjič so naju naročili čez 6 tednov na ponovno cepljenje. VMES PA NIČ. Tudi vi po tretjem mesecu greste šele takrat? Pediater: mi smo zadovoljni. Sestri sta odlični, prijazni, dostopni... P. pa je faca - z malim odlično ravna, pogovarja se z njim in mu pravi Direktor ima lep način ravnanja z dojenčki, zna se jim prikupit prijazen je tudi do nas in vedno rad prisluhne vprašanjem in odgovori. Drugače je naš Tim priden fant, joka res malo, večinoma ko se zbudi zvečer pri zadnjem previjanju in ga dvignem in odložim na previjalno ... takrat skoraj vedno malo zajoka, ker bi očitno rad, da ga še malce ponosimo ... pa mami malo face poka in je že srečen. Na glas se je zasmejal samo enkrat, dvakrat. Se pa rad nasmiha in govori, je pravi klepetalček In rad se gleda v ogledalo. Na igralni podlogi se tam gleda noter in se tistemu fantu tako prijazno nasmiha in mu govori ... očitno mu je všeč, ker mu tisti v ogledalu vse pridno vrača Pridno rastite še naprej! In čim manj nahodov... Lep pozdravček! Bridget in Tim.
|