|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
4.10.2010 12:17:30   
nikcaa
gajka- AM pije ko zmesan... pri meni pa noce.. naredi par pozirkov in pol so protesti...
probam ga cim dlje imet na prsih.. sam hitro ponoriuser posted image tako da......
se sama ne vem kaj delat.... zadnje hranjenje je pri meni jedu... pa ni prasal za flaso...
NE VEM!! enkrat tako-drugic takooooooouser posted image user posted image user posted image

ustrajala bom cim dlje pa naj bo kar bo.......

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
4.10.2010 12:42:36   
gajka
A tvoje mleko po flaši pa poje, ali ga tudi preko flaše zavrača? user posted image
Če ga preko flaške popije, zavrača pa dojenje, ga lahko kak vonj pri tebi moti... Npr. a si menjala prašek, mehčalec, gel za tuširanje, deo...?

< Sporočilo je popravil gajka -- 4.10.2010 12:43:51 >

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
4.10.2010 14:31:56   
meymey
HB da te še mamo Gajka!!!

Tudi mene kr razpizi, ko kera tako objavi!!! Če mleko ne bi bilo hranjljuvoo, bi mali lepo jedel in se ne bi dobolj redil!!! Če pogledaš malo nazaj sem tudi jaz jamrala za Tomija. Enostavno jokal je na joški. Vsako hranjenje... in če greš brskat po forumu boš našla x takih zgodbic. Hrani ga ko spi... če reees ne gre, mu dodaj AM, samo si obvezno ti črpaj. Ampak AM je reees za skrajno silo. Vedno mu ponujaj joško, morda tudi preden je lakota najhujša... Verjemi mi da mine!!!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
4.10.2010 15:01:38   
nikcaa
stisnila si se nism...tako da ne vem kako je po flasi... bom naslednjo lakoto..
jst upam da je to res nekaksna kriza... in da se bo use lepo obrnilo kot je bilo...

mal me je tud zaskrbelo ker je v enem mesecu dobil le 300guser posted image
ceprav pediatrinja ni nic rekla da bi bilo premalouser posted image

joj, pri teh sonckih-bomboncih lahko diplomiras... in se ne vem ce se jih razumeuser posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
4.10.2010 15:18:05   
Sonček in poletje
Mi mamo pa celo štalo.

Danes sem opazila kri v user posted image blatu user posted image user posted image user posted image . Sem takoj klicala P in mi je napisala napotnico za bolnico in smo cel dan preživeli na pediatriji. Kožni testi so pokazali alergijo na jajce (beljak in rumenjak), na sojo in KML ne. Se bojim, da je to bila reakcija zaradi cepiva.

Tako, da sedaj sem uradno na dieti brez jajc in KML dokler ne dopolne 1 leto.

So ga pa celega pregledali, mu kri vzeli, pikali po rokici in naredili UZ trebuha. Je kar pogumno vse prestal user posted image .

Me zanima kaj bodo prinesli izvidi blata in krvi...

Sem pa čisto zmatrana in grem kar počivat.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
5.10.2010 0:09:20   
bridget3
user posted image Pozdravček ponovno od mene - user posted image
javljam se skoraj po 3.mesecih ... vidim pa, da je večina od vas tako pridna na forumu, da sem zdaj sedela skoraj 2 uri tukaj, da sem prebrala vse (malce površno, saj se mi že blede od buljenja v monitor).

Novi podatki:
TIM: 2. mesec: (4200g, 58cm)
3. mesec: (5365g, 61cm)

(se mi zdi, da je naš kar micen oz. lahek proti ostalim ... glede na to, da je kar dolg ... pediater mu pravi, da je "dolg kot ponedeljek" ... user posted image  )

Ne vem, kako naj vse pokomentiram, preveč je tega ...

Inness4: Očitno imava nekaj podobnih zadev,
obe Tima, obe ne likava (jaz res minimalno, kakšne srajce), tudi Tim se še ne obrača (mogoče kdaj delno na bok, ampak ne kaj dosti in obrača se samo tako naokoli, kot urin kazalec user posted image  nič pa na bok ali na trebuh)

Aspirator: na sesalec - mali se od začetka ni pritoževal, zdaj pa takoj ve, da ga bo mami mučila in že obrača glavo levo, desno, levo , desno ... in tako traja dlje, da uspem očitsiti. Pa moram, ker ima zadnje tedne skoz nosek zamašen - ampak uspešno očistim z veliko fiziološke in sesanjem user posted image  mislim, da bolj pridno sesam njegov nos, kot stanovanje user posted image user posted image user posted image

Športni del v vozičku: prerasli smo košaro, žal (mislim, da ima še kakšnih 5-10cm prosto, kar mi je že malce natrpano), zato smo danes prvič šli v športni del (čez 6 dni bo 4.mes - glavico drži, med dojenjem jo že nekoliko dviguje , ko ga spustim na roko).
user posted image Ali menite, da je narobe, če je v športnem delu, ki se ne da spustiti čisto dol - je tako polsedeč položaj in ne kaže, da bi ga kaj motilo, lepo spi notri , ko pa bedi pa čveka in ne kaže nezadovoljstva)

Hranjenje in spanje:
ZAVIDAM VAM, KI VAM DOJENČKI SPIJO NEPREKINJENO PO 10-12 UR!!!!!! AAAAAAAAAAAA, MEŠA SE MI, ko vas berem user posted image  user posted image
jaz sem bila vedno zaspanka, delat začela ob taki uri, da sem lahko spala do 9, 10h ... zdaj pa ni več tega user posted image  

Tima samo dojim, nič ne dodajam,
spi pa nekako od 19,20h-00h (to je najdaljša verzija, ampak jaz še ne spim, zato to ni nič v olajšavo mojemu spancu user posted image  ),
potem pa se zbudi še okoli 2-3 in 6h, 6.30.

To je zdaj njegov ritem, čeprav je prej vstajal med 7-8 (kar je meni bolj pasalo user posted image  upam, da bo začel malce bolj zategniti zjutraj, mami bi bila ZEEEELO HVALEŽNAuser posted image ).
Res razmišljam, da bi mu dala še nekaj dodatka po večernem dojenju, (če bi hotel), čeprav moj pravi, da je bolje, da samo dojim ... tudi sama mislim tako, ampak .... SEM TAKOOOO ZASPANA user posted image  Me kdo razume??? user posted image  Iščem kakšno tolažilno besedo (npr. Saj bo bolje ... čez PAAAR LEEET? HAHAHA)

Fotke: nekaterih nisem mogla videtiuser posted image , mi kaže pol velikanske slike na monitorju, same se ne zmanjšajo... kar pa sem videla, so res sami cukrčki! Zapomnila pa sem si tisto čupasto deklico - mama mia, kakšni laski so to! user posted image

Plavanje: tisti, ki ste že plavali z dojenčki na tečaju;
user posted image kako to poteka? Je to kak poseben način? In koliko stane ta stvar? Malce smo kar obremenjeni finančno, zato me zanima, kako to poteka ... ali naj gremo ali pač sami hodimo tu in tam v bazen...

Posvetovalnice: mi smo imeli zdaj 3 posvetovalnice. Na zadnji še drugi odmerek proti Rotavirusu in pikec v stegnenico proti daviti, tetanusu itd. Naslednjič so naju naročili čez 6 tednov na ponovno cepljenje. VMES PA NIČ.
user posted image Tudi vi po tretjem mesecu greste šele takrat?
Pediater: mi smo zadovoljni. Sestri sta odlični, prijazni, dostopni... P. pa je faca - z malim odlično ravna, pogovarja se z njim in mu pravi Direktor user posted image  ima lep način ravnanja z dojenčki, zna se jim prikupit user posted image  prijazen je tudi do nas in vedno rad prisluhne vprašanjem in odgovori.

Drugače je naš Tim priden fant,
joka res malo, večinoma ko se zbudi zvečer pri zadnjem previjanju in ga dvignem in odložim na previjalno ... takrat skoraj vedno malo zajoka, ker bi očitno rad, da ga še malce ponosimo ... pa mami malo face poka in je že srečen.
Na glas se je zasmejal samo enkrat, dvakrat. Se pa rad nasmiha in govori, je pravi klepetalček user posted image
In rad se gleda v ogledalo. Na igralni podlogi se tam gleda noter in se tistemu fantu tako prijazno nasmiha in mu govori ... očitno mu je všeč, ker mu tisti v ogledalu vse pridno vrača user posted image

Pridno rastite še naprej! In čim manj nahodov...

Lep pozdravček!
Bridget in Tim.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
5.10.2010 0:20:01   
bridget3
Pa še pozdravčki od našega mišeka:

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
5.10.2010 8:05:54   
misar
dobro jutro

še kar sem cela koma, sploh se mi ne da več jamrat. komaj čakam, da bo star 4 mesece, da začnem zvečer vturavat kak rižolino in upat na boljše spanje user posted image user posted image user posted image

ena velika kavica pa vsaj mal izboljša stvari..evo častim user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bridget3

Hranjenje in spanje:
ZAVIDAM VAM, KI VAM DOJENČKI SPIJO NEPREKINJENO PO 10-12 UR!!!!!! AAAAAAAAAAAA, MEŠA SE MI, ko vas berem user posted image  user posted image
jaz sem bila vedno zaspanka, delat začela ob taki uri, da sem lahko spala do 9, 10h ... zdaj pa ni več tega user posted image  

Tima samo dojim, nič ne dodajam,
spi pa nekako od 19,20h-00h (to je najdaljša verzija, ampak jaz še ne spim, zato to ni nič v olajšavo mojemu spancu user posted image  ),
potem pa se zbudi še okoli 2-3 in 6h, 6.30.

To je zdaj njegov ritem, čeprav je prej vstajal med 7-8 (kar je meni bolj pasalo user posted image  upam, da bo začel malce bolj zategniti zjutraj, mami bi bila ZEEEELO HVALEŽNAuser posted image ).
Res razmišljam, da bi mu dala še nekaj dodatka po večernem dojenju, (če bi hotel), čeprav moj pravi, da je bolje, da samo dojim ... tudi sama mislim tako, ampak .... SEM TAKOOOO ZASPANA user posted image  Me kdo razume??? user posted image  Iščem kakšno tolažilno besedo (npr. Saj bo bolje ... čez PAAAR LEEET? HAHAHA)

WELCOME TO THE CLUBuser posted image user posted image user posted image user posted image in ja bo bolje, verjetno ne prej kot čez par letuser posted image user posted image user posted image frčafelca je začela spat šele po 2. rojstnem dnevu. še vedno se pa vsaj 3x na teden zbudi in prileze k nama vmes spat. standarduser posted image

sicer pa nimam kaj dosti napisat, razen, da sva s honey26 začele hodit na vadbo mamic z dojenčki včeraj in danes je rezultat tu. ugotavljam katere vse mišice imam, ter da nobena že par let ni bila izrabljena. bolijo me celo mišice prstov na rokahuser posted image user posted image user posted image user posted image , da niti ne govorim o riti in nogah in hrbtu in trebuhu in, da skorajda rok ne morem dvignit user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bilo je pa naravnost superrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image user posted image

grem frčafelco pripravit pa nekaj vsem dat za jest in potem spet gas v novi dan.

aja likanje??!! se ni še nič premaknilouser posted image user posted image user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
5.10.2010 8:19:09   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: bridget3
Športni del v vozičku: prerasli smo košaro, žal (mislim, da ima še kakšnih 5-10cm prosto, kar mi je že malce natrpano), zato smo danes prvič šli v športni del (čez 6 dni bo 4.mes - glavico drži, med dojenjem jo že nekoliko dviguje , ko ga spustim na roko).
user posted image Ali menite, da je narobe, če je v športnem delu, ki se ne da spustiti čisto dol - je tako polsedeč položaj in ne kaže, da bi ga kaj motilo, lepo spi notri , ko pa bedi pa čveka in ne kaže nezadovoljstva)
Mislim, da ni več problema, če pri 4m ni res popolnoma ležeč. Konec koncev tudi v jajčki ne ležijo vodoravno.

Hranjenje in spanje:
Nismo vse tako srečne! user posted image

O, ja, enkrat bo bolje, se tudi jaz tolažim. user posted image Naš mulček je začel proti 1 letu celo noč spat (tudi uvajanje večernih mlečnih kašic ni kar takoj čudežev naredilo), ampak kaj, ko imamo zdaj pri 2 letih občasno še večjo anarhijo ponoči zaradi njega kot ta male! user posted image Pa tudi jaz ti predlagam, da ostaneš zaenkrat samo pri dojenju tudi zvečer, sploh, če imaš itak dovolj mleka. Drugače pa tudi pri nas vstajamo 2-3× na noč, so bili že veliko lepši časi kak mesec ali dva nazaj. user posted image

Plavanje: tisti, ki ste že plavali z dojenčki na tečaju;
user posted image kako to poteka? Je to kak poseben način? In koliko stane ta stvar? Malce smo kar obremenjeni finančno, zato me zanima, kako to poteka ... ali naj gremo ali pač sami hodimo tu in tam v bazen...
Z Zaro začneva s tečajem januarja, ker je jesenski tečaj že v teku, ona pa še nima 4m. Sem hodila s ta večjim, ko je bil dojenček. Več info pa najdeš na http://www.plavanje-dojenckov.com/. Na teh tečajih se plava s Fredovimi obroči. Z otrokom je v vodi en starš (lahko tudi oba) in potem delaš z njim "vaje", poješ pesmice, se igraš... Cena je mislim da malo čez 100€ (vključuje 10 vstopov na bazen z 1 staršem), če katera bolj natančno ve, me lahko popravi. Lahko tudi sami komot hodite na bazen. Meni je bilo fino, ker je tam več otrok in se ta mali še malo "socializirajo", pa vaje vidiš, pa predvsem "prisilijo" te, da vsak teden greš z malim plavat user posted image .

Posvetovalnice: mi smo imeli zdaj 3 posvetovalnice. Na zadnji še drugi odmerek proti Rotavirusu in pikec v stegnenico proti daviti, tetanusu itd. Naslednjič so naju naročili čez 6 tednov na ponovno cepljenje. VMES PA NIČ.
user posted image Tudi vi po tretjem mesecu greste šele takrat?
Posvetovalnice so pri 1m, 3m, 6m, 1 letu... Vmes je samo pri 2m kontrola rasti in pa eventuelno še kakšno cepljenje.

< Sporočilo je popravil gajka -- 5.10.2010 8:25:29 >

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
5.10.2010 8:23:45   
gajka
sonček user posted image upam, da alergije čim prej minejo! user posted image

misar - super za vadbo! user posted image Mogoče bi si tudi jaz mogla kaj takega umislit, bi me vsaj prisililo v miganje, ker drugače sem orng lenivec postala. user posted image

Likanje - sem tudi jaz v klubu "nelikaric". user posted image Likam samo srajce od user posted image in občasno kakšne hlače, če res ne gre drugače. Prejšnji teden sem končno zlikala tiste likanja potrebne cunje, ki so se nabrale v zadnjih 2 mesecih. user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
5.10.2010 8:36:26   
Maxica
Jutro, danes spet malo bolj normalna noč, medtem ko včeraj sva se dojili na eno uro celo noč. user posted image  Ne vem, kaj jo daje za ena lakota, ali je samo suh zrak v stanovanju, pojma nimam. Kje so časi, ko je pri enem mesecu spala že do petih. user posted image
Pa vedno bolj se name veže, ko si zamisli, ni šans, da jo kdo drug prime, ker sicer je taaaaak jok.
Pa še to vreme, kaj bomo zgnili? Jaz bi šla malo na sončka, na sprehod, na svež zrak. Eh ja...
Zdaj pa najprej na kavo, da mi možgani začnejo delat, pol se pa še kaj beremo. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
5.10.2010 8:38:21   
meymey
hm, preberem vse, pol pa prazna glava... ne vem kaj komentirat.

Plavanje - midva še ne greva ke ŠE VEDNO nisva prišla do fizioterapevta :(. Tole naše zdravstvo...

Likam ne več od Tomijevega 1 meseca, lah bi se mi direkt zmešalo v nasprotnem primeru, ker sama sebe in njega preoblačim po 4x in več na dan.

Gibanje - čestitam vsem, ki spravijo svoje ritke v gibanje user posted image . Jaz se poskušam naročiti v Bolero na plesni tečaj. Sem že hodila pred nosečnostjo - se mi noben ne oglasi na mail?!?

Glede spanja pa se res ne smem pritoževat. Zdaj je začel delat usluge očiju in se namesto ob 5.30 ali 6.30 (oči dežura od 5ih do 7ih) začel zbujati ob 7ih oz. 7.30. Še ga moram vprašat kaj je obljubil Tomiju user posted image .

Drugače pa smo še vedno bolani. Tomi ima zamašen nosek in kašlja, jaz imam hudičevo vneto grlo, pa tudi moj je neki bolan... v četrtek pa moram v MB na pogreb, ker mi je nepričakovano umrl stric :(. Upam, da nam bo uspelo, ker se mi zdi osebna prisotnost ob takem žalostnem dogodku res nujna za družino.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
5.10.2010 9:17:46   
meymey
Še dva vprašanja.

Meni je počil film in zdaj še ta teden dobimo sušilni stroj. Prosim za vaše izkušnje, predloge. Morda je kje kaka akcija? Gledam kvaliteten SS, čim višjega energijskega razreda. Cena max 600 eur :(.

Stol za hranjenje. Nas sicer čaka trip trap stolček, vendar se mi ne zdi primeren za Tomija,ki še ne sedi samostojno. Kupila sem riževo kašico zgolj zato, da se začneva navajat na uporabo žličke in sem razmišljala če bi prišel bolj v poštev kak oblazinjen, z nakoni... kaj pa vem. Predlogi?

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
5.10.2010 9:24:07   
nikcaa
hei,hoi...
mi nazaj panckamo..............tako da je mamica na casu....user posted image

soncek in poletje-upajmo na najboljse s temi alergijamiuser posted image user posted image user posted image nam se vedno niso nic ugotovili... mal se mu je nazaj pojavilo... naslednji teden je rekla alergologinj naj jo poklicem.. pa bomo nazaj testirali....

likanje- zaenkrat se veselo likam use....koliko casa se....?hmmmuser posted image

...mi se še vedno borimo s tem dojenjem... cez dan je lepo jedu pri meni.. brez dodajanja..
ponoci pa ni in ni hotu jest.. tako da sm mu mogla dat flaso...user posted image
upajmo da bo danes spet sibalo dojenje...

GrEm... MejTe Seeee

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
5.10.2010 9:34:16   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: meymey

Še dva vprašanja.

Meni je počil film in zdaj še ta teden dobimo sušilni stroj. Prosim za vaše izkušnje, predloge. Morda je kje kaka akcija? Gledam kvaliteten SS, čim višjega energijskega razreda. Cena max 600 eur :(.
Jaz imam že 2 leti tegale od Gorenja. Zaenkrat lepo dela, sem tudi takrat skoraj diplomirala na teh strojih user posted image . Je pa res B razred, sušilce mislim, da dela A razred samo Bosch user posted image , ampak je tudi cena primerno višja. Enkrat sem v Financah brala članek o smotrnosti nakupa aparata iz A energijskega razreda in temu primerno višje cene. So delali analizo, kaj se dejansko splača in prišli do zaključka, da glede na dejansko življenjsko dobo aparatov je nekje finančno isti šmorn, a kupiš dražji A razred in potem porabiš malo manj štroma, ali pa cenejši B razred in potem porabiš malo več štroma.
En nasvet - naj ima zaklepanje tipkovnice, ker se bo našim palčkom kmalu zdelo fino razne gumbke pritiskat! user posted image

Stol za hranjenje. Nas sicer čaka trip trap stolček, vendar se mi ne zdi primeren za Tomija,ki še ne sedi samostojno. Kupila sem riževo kašico zgolj zato, da se začneva navajat na uporabo žličke in sem razmišljala če bi prišel bolj v poštev kak oblazinjen, z nakoni... kaj pa vem. Predlogi?
Pri Roku smo s trip trapom začeli nekje pri 6m in sem ga nekaj časa (dokler ni sam dobro sedel) po navodilih fizioterapevtke ob straneh zalagala z brisačo, da ni mogel "opletati" s trupom. Prej sem ga pa kar v ležalniku futrala, ker imamo takega, ki mu lahko naklon precej dvigneš. Če pa ne želiš delati investicij do takrat, ko bo trip trap uporaben, si ga pa predse na kolena posedeš (prekrižaš nogi, na ta nižjo posedeš otroka, s hrbtom ga nasloniš nekako med svoj trebuh in dvignjeno nogo in potem futraš...), ali pa, če ti ga nekdo ta čas drži, ali pa ga v jajčko posadiš, ali pa v dvignjen voziček... Malo škoda bi bilo za 2 meseca delat dodatno investicijo v nek oblazinjen stolček. user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 5.10.2010 9:39:52 >

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
5.10.2010 10:13:07   
Kiya
Sušilec Mi smo ravno 2 tedna nazaj kupili Boschev A+ sušilec, saj moj ni hotel niti pogledati razred B. Smo pa kupili tudi vezni del, ker je zaradi pomanjkanja prostora sedaj na pralnem stroju. Naročili smo ga mimovrste tako, da ni bilo treba skrbeti za prevoz, ga je poštar pripeljal do vrat user posted image

Likamo pa samo tetra plenice in krpice, ker jih ponavadi perem na 60 stopinj pa so kar pogosto pobruhane saj naša punca kar nekajkrat na dan polijeuser posted image

Žitne kašice sem kupila od Milupe zdrobovo  in bananino ter babylove riževo ampak še čakajo v omari, ker čakam da mi drug teden P da še kakšno informacijo s čim začeti user posted image sem čisto zgubljena ker nekateri pravijo z mlečnimi kašicami, drugi zelenjava in šele nato sadje in tretji da s sadjem user posted image
No sej imajo tudi P ločena mnenja kdaj začeti z GH, predvsem ker je Julija nedonošenka in potem eni pravijo da gledati korigirano starost drugi ne user posted image , RA pravi 4,5 kor. starosti tako da bom kar njo poslušala user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
5.10.2010 10:23:05   
mumu
IZVIRNO SPOROČILO: meymey

Še dva vprašanja.

Imam Bosch, sem super zadovoljna, in sem zdajle gledala na mimo vrste in ga dobiš za ta denar. Kar se pa energijskega razreda tiče pa jaz vem samo za Miele da ima A, ampak je pa tudi cena da padeš dol. Mi imamo dvotarifni števec za elektriko in vedno perem in sušim stvari samo ponoči in čez vikend, razen ko je sila zelo velika.

Imam Peg perego Prima papa diner in sem super zadovoljna, hčera je stara dobre dve leti in pol pa je še vedno noter, uporabljati sem ga pa začela ko je bila stara 5 mesecev. Res da je bil malo dražji ampak je že sedaj svoje odslužil.

Tit že kar kakšen teden dobiva po en obrok GH in ga hranim v ležalniku (se spreminja naklon).

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
5.10.2010 10:26:33   
gajka
Kiya - jaz predlagam, da začneš s kakšno riževo kašico (pač malo mleko zgostiš). Zdrobove naj bi malo kasneje, ker pšenica vsebuje gluten (alergen), ovsene imajo npr. že nižjo vsebnost glutena... Potem pa sem jaz po nasvetu patronažne začela z zelenjavo in kasneje s sadjem - razlog: sadje je sladko in ga otroci veliko raje sprejmejo kot zelenjavo; če pa daš najprej zelenjavo, se pač nanjo lepo privadijo, s sadjem pa tako ali tako ne bo problema. Naš mulček zdaj pri 2 letih brez problema poje vse vrste zelenjave in sadja. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
5.10.2010 10:42:27   
Kiya
A zdrobova obstaja tudi brez glutena? ker zdele pa res ne vem kaj sem vzela user posted image

Se izobražujem z Veliko paparico ampak toliko informacij naenkrat je kar težko predelati user posted image

za gluten pa eni pravijo po 6 mesecu eni prej in spet kako veš kaj je prav?

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
5.10.2010 11:18:40   
gajka
Meni je P pri prvem rekla, da naj z glutenom kak mesec po začetku GH počakam... Zdrob, če je pšenični, ima gluten. Koruzni pa mislim, da ne. user posted image Aha, preverila... user posted image Gluten vsebujejo pšenica, rž, ječmen... Glutena pa ne vsebujejo riž, koruza, ajda, proso, soja... Jaz sem se takrat pravzaprav samo pšeničnim zadevam na začetku malo bolj izogibala.
Kaj pa je prav in kaj ni, se pa itak vsake par let spremeni! user posted image Mislim, da je najbolje po filingu in počasi, pa otroka opazovat (reakcije)...

< Sporočilo je popravil gajka -- 5.10.2010 11:21:25 >

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
5.10.2010 11:29:51   
Bonnie_RR
Dan.

Za nami je katastrofalna noč. user posted image Tud naša se je namreč pridružila klubu prehlajenih user posted image (včasih tud malo pokašlja), zato se je ponoči skoz zbujala. Malo sva čistili nosek, malo se priklapljali. Pojma nimam, kako naj ji takole sredi noči pomagam, ko ima vse zamašeno. Do sedaj sem poskušala s fiziološko in babyvacom (tega itak že skoz uporabljamo), dvignjenim vzglavjem, verjetno pa bom poskušila še s piskrom kamilic ob postelji.

Drugače pa spanje, ja. Včasih se mi zdi, da gre spet malo na bolje, pa hitro ugotovim, da se mi res bolj zdi, kot kaj drugega. Včasih smo lepo spali že celo noč do pol 6h ali 6h, zdaj pa kar naprej neko vstajanje...user posted image user posted image

sušilec... Pojma nimam. Ga nimam.

stolček za hranjenje...
pri prvem smo imeli najprej PP (kot mumu), šele kasneje (nekje pri letu ali letu in pol) pa smo ga dali v trip trapa, ki smo ga dobili. Sedaj bo enako, ker je bilo tako čist fajn.

uvajanje GH... Pri prvem sem začela pri 4m s sadjem, pa nekje vzporedno tud malo riževe kašice v flaško, nato z zelenjavo, mesom, mlečnimi izdelki ipd. Kot dojenček je vse rad jedel, sedaj je pa ful zbirčen. Solate, nekatera zelenjava, namazi in verjetno še kaj zelo težko dol spravi.
Js mislim, da ima tu veliko vlogo zgled. Pri nas je ati bolj zbirčne sorte in zakaj ne bi bil še mali, ne...user posted image

vreme... Eh, kaj čem komentirat. Včeraj sem imela tak fajn namen lepo z vozičkom po tamalega v vrtec, potem začne pa pol ure prej deževat. Me je kar minilo...user posted image Danes je pa pri nas tako že skoz nekaj usrano vreme.user posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 5.10.2010 11:32:51 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
5.10.2010 11:32:42   
mamimo
Hoj!

Po dolgem času se tudi jaz malo javljam. Saj vas berem, ampak enostavno nimam energije in časa pisati...

Pa še depresivno je vsak dan brati, kako vam otroci spijo po 10 -12 ur v kosu, naš pa ne spravi skupaj več kot 3 ure v kosu, pa še to samo prvo rundo, potem se lahko zbuja tudi vsako uro, ob 5.30 je pa itak vsega konec... user posted image user posted image user posted image . Ob tem pa na cesti še naletiš na kakšno naspidirano mamico, ki ti jamra, da je takooo utrujena, ker se njihov mali ob 2.00 enkrat zbudi in da je danes čez dan spal samo 3x po eno uro v kosu, običajno pa spi dvakrat po 2-3 uri user posted image user posted image user posted image

No, pa sem se spihala! Ampak res bi bila vesela, če bi se občasno oglasila tudi kakšna izčrpana mamica, da vsaj ne bi imela občutka, da sem edina na svetu...

Ja, nič, sicer pa pridno rastemo. Zaenkrat gre dojenje super, faza zviranja na joški, odklanjanja ene joške in obremenjevanje s tem, kaj delam narobe je mimo. Naučila sem se, da je mleko prav VSAKE mamice dovolj hranljivo in da imajo otroci občasno neke muhe. Tako nekaj dni ni hotel piti iz desne joške. Ko sem zamenjala položaj - dala sem ga v položaj nogometne žoge, je pa iz nje mirno pil.user posted image

GH: začela bom pri dopolnjenem 5. mesecu in sicer z zelenjavo, s kuhanim korenčkom. Delala bom tako kot pri prvem, ki na srečo nima nobene alergije. Novo živilo sem uvajala tedensko in se kar lepo držala priporočil : sprva nič žitaric z glutenom, postopno uvajanje v majhnih količinah, najprej zelenjava nato sadje, žitne kašice sprva z mojim mlekom šele nato z vodo, itd. Na začetku je težko, nato pa dobiš ideje za tisoč in eno kombinacijo oz. recept.

Hranili smo se mi najprej kar v ležalniku z dvignjenim naklonom, ko pa je stabilno sedel, pa je dobil trip-trap, ki je za moje pojme najboljši stol. Lahko se ga da k družinski mizi, enostavno se obriše, daje dovolj opore...

Sušilec: ja, tistih razreda A je res malo in so tudi precej dragi. To je edini aparat, ki ga imamo, da je B -razred.

Likanje: likam le nujne stvari (srajce in ostale mečkljive cunje), pa še to mi je nočna mora...

Menstruacija: prvič sem jo dobila, ko je mali začel bolj konkretno jesti GH in se je že manj dojil - po 7. mesecu.

Plavanje: mi ne bomo. Že zdaj ima ves čas poln nos, ker mu večji pridno nosi bacile iz vrtca user posted image

Pa dovolj za danes.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
5.10.2010 11:39:09   
ninkica
Hojla
Kok ste napisale, ogrooomnooo sem mela za prebratuser posted image user posted image

sonček upam,da se vam uredijo zadeve z alergijouser posted image user posted image user posted image

sušilni stroj mi ga zaenkrat nimamo,ampak neki razmišljamo v tej smeri.

misar/gajka ne vem katera je napisala da se kupi v Mullerju riževa kašica,da se zmeša z dojenim mlekom.To se ,da na celoten obrok al ,da si npr. stisnem nekaj mleka cca 50ml in potem zmešam s tem in ji dam al celoten obrok.Nimamo nobenih problemov glede spanja,spi nam celo noč in čez dan je zlo pridna.Samo začela bi malce uvajat.

GH mi bomo drug teden stari 4 mesece in ji bom začela malce dajat,ampak nič kaj konkretnega.Začela bom pa z zelenjavo.Bom ji pa dajala samo za okus,da bo malce pokusla oz polizala.

likanje likam in  perem sproti.user posted image

bridget men se zdi Tim res dolg kot pondelkuser posted image

user posted image  tudi jaz se moram odpravt po test zato,ker imam že nekaj časa slabosti zjutraj in lahko,da bi bla nosečkauser posted image bomo vidli,sicer sem brez zaščite in samo dojimuser posted image

stolček za hranjenje jaz imam od Lemija in ga še nismo razstavli tko,da ne vem kakšen sploh je razen po barviuser posted image

Midve sva bli že malce uznuaj zdej pa Leja spi ,jaz grem pa cunje obesit
lp

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
5.10.2010 11:54:29   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: ninkica
misar/gajka ne vem katera je napisala da se kupi v Mullerju riževa kašica,da se zmeša z dojenim mlekom.To se ,da na celoten obrok al ,da si npr. stisnem nekaj mleka cca 50ml in potem zmešam s tem in ji dam al celoten obrok.Nimamo nobenih problemov glede spanja,spi nam celo noč in čez dan je zlo pridna.Samo začela bi malce uvajat.

Ta kašica je brez mleka, zato jo lahko pripraviš s svojim mlekom (ali pa AM). Po mojih izkušnjah se kašica v materinem mleku nekako kar stopi, ne znam opisat, ampak lahko jo narediš gosto, pa potem čez par minut postane tekoča (pri uporabi AM ostane enako gosta kot jo na začetku narediš)... Itak za uvajanje ni treba celega obroka na žlico pojest. Lahko par žličk bolj tekoče (na začetku itak ne more "žgancev" jest), ali pa npr. kar flaško redke kašice (tako redke, da gre komot čez cucelj, se pa itak dobijo cuclji za gostejšo hrano, Avent vem, da ima ene take z zarezami in 3 stopnjami pretoka). Lahko daš tudi najprej malo kašice, potem pa dojiš do polnega obroka; enim otrokom pa bolj paše, da se najprej malo dojijo, da se potem preveč lačni še z žličko ne spopadajo... Pač slediš temu, kaj otroku bolj ustreza.

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
5.10.2010 12:04:44   
gajka
Sem preverila na netu... So malo pakungo spremenili. Gre za Milupine kašice brez mleka (Milupa Bio Getreidebrei):
- riževa, brez glutena (http://www.milupa.si/bzk_riz.htm)
- 7 žit, z glutenom (http://www.milupa.si/bzk_7zit.htm)
- zdrobova, brez glutena (http://www.milupa.si/bzk_zdrob.htm)
- ovsena, z glutenom (je ni na tej spletni strani)

Pa obstajajo tudi drugi proizvajalci kašic, ki nimajo mleka in jih lahko s svojim mlekom mešaš.

< Sporočilo je popravil gajka -- 5.10.2010 12:06:18 >

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

eko perilo
majch

Ste pripravljeni odšteti nekaj več denarja za perilo iz eko/organskega bombaža?

ne (50%)

da, vsekakor (15%)

da, če je tudi dizajn dober (35%)

Število vseh glasov: 215

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!