Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.9.2010 21:08:09
|
|
|
|
**erika**
|
zivjo punce..no moja tecka je prsla vceraj po tednu dni zamude..no nemorem reci da grem v nove boje ker sva si rekla da ce bo ratalo pa bo,ker mi ni zanimivo z dragim samo zaradi ..bova izklopila te misli (se bova potrudila ) in uzivala skupaj... tko da srecno vsem in se oglasim se kj
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 27.9.2010 13:46:39
|
|
|
|
Eva19
|
hej! razgovor je mimo, ampak še ne vem kako pa kaj, mi sporočijo, čeprav nimam lih nekega fajn občutka. No ampak itak sem si rekla,da se mi ne mudi, mam še dva meseca časa, ker tok časa še dobivam prihodek, če se bomo pa v tem času selili, bom pa sploh verjetno še eno leto doma s tamalo. Mogle bi it danes spet na uvajanje, v varstvo, ampak je nekaj prišlo vmes, tko da greva jutri. Potem imava pa jutri še zdravnika, bom končno dobila nove mere naše princeske, v petek imava pa še prvič zobozdravnika. Drugače pa naša princeska, če ima dober dan naredi že en korak al pa dva čisto sama je tko napredvala v tako kratkem času, sem čist ponosna počasi pa razmišljam kako bom pripravila praznovanje njenega rojstnega dne bo še luštno... witch stiskam pesti zate, da ti kmalu uspe, prav tako zate-erika ostalim srečkam nosečkam pa veliko zdravja še naprej, da bojo pikci pridno rastli
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.9.2010 13:39:02
|
|
|
|
anity_1
|
IZVIRNO SPOROČILO: AinR IZVIRNO SPOROČILO: anity_1 IZVIRNO SPOROČILO: AinR Anity_1, a si že nehala s tabletkami? AinR, uh ja, sem že nehala.. Že kakšne tri mesece ne jem več, če ne celo več.. Ne štejem Ravno zdaj v teh dneh pričakujem še zadnjo M, potem pa veselo v akcijo kako pa je? mislim...m redna? kakšne težave s kožo? kakšne druge spremembe? M je bila kar redna.. najprej na 26 dni, potem na 30, pol pa na 29 dni.. tako da ja - nekje tam je Upam pa, da je oktobra ne zagledam in potem še naslednjih 9 mesecev ne Težave s kožo pa sem opazila edino mozolje po vratu Sem si jih pridno stiskala, tako da imam prav "lepe" flekce gor.. Cjoo.. Ampak kaj hočeš, ne morem iz svoje kože, da si ne i mozoljev stiskala.. Kaj pa ti, AinR, kako pa gre tebi? Hmm.. ravno razmišljam, če imamo tu kakšen seznam.. Sem ga iskala par strani nazaj, in ga ni in ni.. Tako da sem že malo pozabila.. Če ima katera to preko, ga lahko da zdaj na to stran, da malo spremnljamo, prosim
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.9.2010 13:47:35
|
|
|
|
anity_1
|
Naj pa še povem, da pridno jemljem Elevit. ker za prehrano, ki vsebuje veliko sadja in zelenjave, jaz nisem ravno takšen tip, sem se pač poslužila teh pripravkov.. Sem pa opazila,d a elevit ne vsebuje joda.. Kaj naj bi to pomenilo? Ali moram potem jesti malo bolj soljeno hrano, ali morda kaj drugega, ki vsebuje jod? Videla sem tudi, da vsebujejo eni drugi pripravki tudi kao vse za nosečnico, tam pa je tudi jod.. Kaj ve jeste? Pri meni je pa ravnokar čas za O, nekaj me špika tam spodaj.. Sma pa z mojim dragim kar pridna, lepo telovadiva Tako da res upam, da zagledamo čimprej..
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.9.2010 14:29:31
|
|
|
|
AinR
|
jaz jih sedaj ne jemljem približno en teden - novosti: čutim jajčnike in to, da se spodaj nekaj dogaja, pa en mozolj se mi je naredil drugega pa še nič... anity_1 držim pesti da čimprej zagledaš mi bomo pa še malo pazili....
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.9.2010 15:02:11
|
|
|
|
Eva19
|
hej! evo naju od zdravnika, da malo poročam...pri 10 mesecih ima Lia 72 cm in 9700 kg. mejčken jo je še testiral zdravnik. je mogla dat papa, bravo bravo, s kockam se je igrala, sedela, kobacala, vstajala, skratka vse ok. Kri so ji vzeli in tudi izvidi so bili ok, tko da zaenkrat smo super zdravi. tolk od mene zaenkrat, zdej pa šibamo ven, dokler je tkole lepo... lepo mejte
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.9.2010 15:13:02
|
|
|
|
Eva19
|
hahaha kaj sm to napisala-9700 gramov ima lia-ne kg-se razume :))
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.9.2010 20:42:23
|
|
|
|
egleria
|
anity jaz sem jemala centrum materna. drugače pa ni to toliko nujno jemat. brez skrbi posledice jemanja tabletk so se pa meni pokazale šele dobre tri mesece po prenehanju. in potem so se samo stopnjevale. še zdej se otresam nekaterih posledic
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.9.2010 20:42:55
|
|
|
|
egleria
|
eva čestitke Lii za manekenske mere
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.9.2010 5:56:56
|
|
|
|
anity_1
|
IZVIRNO SPOROČILO: egleria posledice jemanja tabletk so se pa meni pokazale šele dobre tri mesece po prenehanju. in potem so se samo stopnjevale. še zdej se otresam nekaterih posledic Kakšne posledice pa imaš recimo po prenehanju jemanja KT? Me prav zanima.. Mogoče imam jaz tudi, pa sploh ne vem.. Drugače pa Eva19, luštno, luštno, da ste lepi, pridni in zdravi! Super, sem vesela Jaz sem pa nekaj fejst zbolela.. Nahodna sem itak že, zdaj pa si merim še vročino, upam, da je ni.. Ampak se nekaj čudno počutim, tako da čisto možno, da je.. Pa še tam spodaj me kar fejst špika.. Sicer so moji dnevi ovulacije verjetno.. Ampak z mojim dragim kar pridno , tak da mogoče lahko upam, da je pa že kaj... Bomo videli..
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.9.2010 11:49:49
|
|
|
|
egleria
|
ciklus se mi je začel daljšati, skos sem mela neka vnetja, bla sem pri G vsaka dva meseca (se me je že naveličala), mozolji takšni da sem zgledala kot da bi me cel čebelnjak napadel. no ciklus se mi je po porodu uredil, vnetja so se malo umirila (ne še čisto), mozolji me pa še kr napadajo ampak ne v tako hudi obliki. sem pa šla k osebni zdravnici, dermatologinji, kozmetičarki in nobena mi ni mogla čist nič pomagat. osebna zdravnica je celo rekla da mi nič drugega ne bo pomagalo kot to da začnem spet jemat tabletke. mozolji so bli pa čist neke svoje vrste - če sem jih stisnala je ven pritekla prozorna tekočina (veliki tako kot komarji piki ko si ga spraskaš) in potem mi je ta tekočina vse razžrla okoli in sem mela krasto premera 0,5 cm. oropala sem pa vse drogerije, lekarne (tudi sami so mi eno kremo namešali po navodilu dermatologinje) in čist noben izdelek mi ni pomagal. no zdej sem pa končno odkrila eno naravno zadevico ki mi nekoliko pomaga. upam da se teh nadlog za vedno znebim.
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.9.2010 12:23:34
|
|
|
|
BabyKitty
|
anity_1 glede teh prehranskih dodatkov se ne obremenjuj... na izi si vzemi... ker več kot je te sintetike vnešene v tvoje telo slabše je... z otrokom ne bo čisto nič narobe če teh tablet sploh ne ješ... Sama sem jih jemala skoraj vsak dan samo od ovulacije naprej... ker če ne bi lahko v letu in pol bankrotirala... ne nasedaj vsem tem marketing potezam, ker je v nosečnosti še mnogo huje... in lahko zapraviš miljone za neke nedokazljive zadeve... in moraš vedeti, da se vitamini v sintetični obliki ne morejo primerjati z vitamini v naravni obliki... in edina varianta, ki jo jaz jem zaradi slabokrvnosti že leta so alge... in nobene predpisane tablete mi niso tako pomagale kot alge... pa sem bila vegeterijanka 8 let in to vegeterijanka ki ne mara solate skratka ne nasedaj reklamam! Glede stranskih učinkov tabletk sem sama dobila endometriozo, torej močan rjav izcedek tudi do 2 tedna pred menstruacijo, potem sem se zredila za cca. 3 kg, obraz kot pubertetnice, pa čeprav v puberteti nisem nikoli imela mazoljev, seveda nereden ciklus, zelo boleče menstruacije, ipd ipd... Eva19 fejst punco maš že... še malo pa bo šola **erika** sej veš... otročka naredi ljubezen in ne na ukaz... tko da vi2 samo uživejta pa bo kmal rezultat Jaz sem pa zaključila z MŠ... in moram rečt da je bil totalen polom vse skupaj... Na eni strani komplicirajo do amena, na drugi strani jim pa dol visi... Vsaka predavateljica pove nekaj stvari ravno obratno kot ena prej... Vglavnem novega nisem izvedela praktično nič... razen tisto držanje novorojenčka, ki bi ga drugače tako ali tako osvojila v porodnišnici, saj se čez en mesec ne bom več spomnila, kaj so rekl Vglavnem kup enega kompliciranja za brez veze... povedali so sto načinov kako lahko otroka uničiš, z dudo, ko ga narobe držiš, ko ni v posteljici točno tako kot pravijo... o sami vzgoji in učenju pa niso povedali NIČ... kar se pa meni zdi bistveno... samo fiziološke potrebe otroka (ki so tako ali tako samoumevne) in čisto nič čustvenih, ki se mi zdijo pa bolj bistvene kot to, ali bo imel dudo ali ne... no sem mogla malo spluvat
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.9.2010 14:20:09
|
|
|
|
pinky86
|
Babykitty sej veš, da zdravstvo išče in zdravi samo fizične simptome...notranje - psihične in čustvene vzroke, pa moraš iskati sam. Še dobr, da smo mladi tako polni energije in željni novih spoznanj...če ne ne vem kaj bi bilo z nami - totalni družbeni zmazki Kar se vzgoje tiče, ti svetujem (pa tudi drugim) knjige Jesperja Juula in knjigo "Mala knjiga za velike starše" od Zorana Milivojeviča. Pa verjetno bi se še kakšna našla, jaz imam zdaj namen prebrati te. Imam pa tudi nekaj super člankov iz šol za starše iz vrtca. Če katera želi ji jih lahko pošljem na e-mail. Po tabletkah pa jaz HB nisem imela nobenih posledic, sem pa vseeno čist proti. Sem bila pa čustveno čist razdražena med jemanjem, zato sem jih tut nehala jemat, še predno sva se odločila za naraščaj. pa-pa
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 30.9.2010 11:59:07
|
|
|
|
BabyKitty
|
pinky86 se mi zdi ful škoda za ta predavanja... ampak kaj čmo... Vglavnem danes smo končnoooo izvedeli, da bo decembra k nama prišel mali fantiček torej tako kot sem slutila že od začetka nosečnosti, pa čeprav mi vsi govorijo da bo punčka se je tako lep lulček narisal na ekranu, da sploh ni dvoma Dobila sem pa tudi tako lepo slikco, na kateri se že prov vidi, da je mali podoben očkotu Velik je že cca. 41 cm in ima okoli 1600g... velik fant naš je pa le ena težava, namreč da je posteljica malo kalcinirana... to naj bi bilo pogosto pri kadilkah... ampak nihče daleč okoli mene ne kadi... tko da očitno to ni razlog... skratka trenutno me kar razganja od energije... tok je lušn filing končno vedet kaj imaš pod srčkom... pa še slikica joj
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 30.9.2010 12:37:56
|
|
|
|
BabyKitty
|
Sam še slikco pokažem
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 30.9.2010 13:48:34
|
|
|
|
zaljubljena23
|
babykitty, čestitke za razkritje spola
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 30.9.2010 15:25:00
|
|
|
|
witch
|
BabyKitty bravo za fantička
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 30.9.2010 20:58:00
|
|
|
|
egleria
|
babykitty čestitke za fanteka drugače pa ne skrbi zaradi kalcirane posteljice - to ni ne vem kaka redkost
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 30.9.2010 21:14:25
|
|
|
|
BabyKitty
|
Hvala vsem za čestitke tudi jaz sem vesela za maminga sinkota egleria me ne skrbi... sem se malo pozanimala okoli in če je vse ostalo OK, torej rast štima tako kot bi morala ni panike... in glede na to da me je ginekologinja naročila šele čez en mesec, se verjetno tudi njej ne zdi omembe vredno...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 1.10.2010 10:13:02
|
|
|
|
pinky86
|
Same fantke smo zaplodili očitno Sem šla k januarkam malo pokukat, pa je na seznamu tut skoraj vse modro. Babykitty ful lepa slikica, res pa se je malček le odločil, da se vama pokaže malo prej, lepo Evo jaz grem pa danes na 1. predavanje MŠ, brez velikih pričakovanj...Za dobro jutro spijem 30ml "železa" na tešče "njami" Drugače sem se pa končno lotila pisanja diplomske, pa ponavadi ko se nečesa lotim tut dokončam, tko da optimistično upam, da bom po treh mesecih že pri vezavi
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 1.10.2010 10:47:56
|
|
|
|
BabyKitty
|
pinky86 diplomsko boš že spacala brez skrbi kakšno raven hemoglobina pa imaš, da ti je predpisala železo? Ker meni je včeraj rekla, da je raven sicer padla v primerjavi s prej, ampak, da je to v teh mesecih normalno... je pa tudi res, da sem malo šparala s svojimi algami ker zaloga za mesec in pol stane 35 EUR se vidi da sem se na gorenjsko preselila Glede MŠ pa ti želim obilico smeha in ne vzemi vsega preresno no upam, da bo pri tebi bolj realno...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 1.10.2010 11:00:24
|
|
|
|
pinky86
|
Ah saj me ne skrbi tooook Sam spravit se je problem....tri tedne sem "hodila" do knjižnice, pa mi je včeraj končno ratalo Je zeloooo daleč - hecam se Ta sirup mi je predpisala, ko sem imela hemoglobina 114 (15ml/dan), zdaj mi je pa še padu na 107 Tko, da mi je povečala dozo. Spodnja meja je drugače 120, za nosečnice pa ne vem do koliko še tolerirajo, predno ti kaj predpišejo?! Jaz imam s slabokrvnostjo drugače težave že od prej...no težave, sej ni nič groznega, samo zaradi pretoka kisika se gre. Pa res je, da nisem ne vem kakšen mesojedec...sem bila tudi vegi nekaj časa...zelenjavo imam pa zelo rada, samo se prav vidi, da tut zelenjava ni več kar je bila, vsaj kar se hranil tiče Alge pa ful pohvalijo, sam cena je pa res huh Drugače pa pravijo ribezov sok, suhe slive, kakav ima ful železa - tko da prava čokolada = zakon Za MŠ pa itak ;)) bo treba informacije malo filtrirat Sporočim...
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 2.10.2010 5:42:18
|
|
|
|
anity_1
|
BabyKitty, ja čestitke za fantka!! Superca je to ja!! Pa si le izvedela .. Sem pa gledala enkrat eno tabelo, da je odvisno od starosti matere in časa oploditve, kateri spol bo.. Da so to že stari kitajci izračunali.. Ampak jaz nekako temu ne verjamem najbolj.. Hja, mogoče se pa le izkaže kot pravlna izračunica .. Drugače pa je pri nas tako, da se pridno trudimo, da bomo proti koncu oktobra nalulali .. Zdaj sem nekako po izračunih v času O, in me res nekaj špika in boli tam spodaj.. Sem pa imela včeraj tudi rjavkast izcedek po odnosu.. Hmm.. In se malo sprašuje, kaj bi to lahko bilo.. Mogoče je od ovulaije, je pa res,da sva ridna že od konca M, tako da bi to tudi lahko bila vgnezditvena? Ker lahko takoj po koncu M tudi zanosiš po neki teoriji? No, ne bom se preveč obremenjevala s tem,bomo videli.. Ker zanimivo pa mi je to, da rjavega izcedka med ciklom nisem imela že doolgo.. In takrat ko sem imela, sem potem zamenjala KT.. Zdaj pa KT pač ne jem, in ne vem, kaj si naj mislim, kaj bi naj ta izcedek pomenil.. Bomo videli.. Aja, BabyKitty, lepa in zanimiva je tale slikica. Je pa mali problem, da sem jo gledala in gledala in še jo gledam, pa nekako ne morem videt, kje bi bilo kaj Kaj šele, da bi luleka videla .. Morda pa jo gldam pri preveliki velikosti.. Jo grem še zmanjšat in pogledat..
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 2.10.2010 10:25:27
|
|
|
|
egleria
|
anity lahko da je ovulacijska krvavitev. jaz sem ji imela dva meseca zapored v času ovulacije, ta tretji mesec je pa nisem mela in takrat sem tudi zanosila. ni pa to nobeno pravilo ampak hecno naklučje pa to se je eni moji kolegici isto naredilo vgnezditvena je pa ponavadi roza barve kolikor sem slišala od drugih punc. jaz je nisem mela aja po kitajski tabeli bi jaz mogla bit fantek, moj tamali pa punčka
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 2.10.2010 11:13:08
|
|
|
|
pinky86
|
Anity, na slikici od Babykitty je samo obrazek od tamalega Včeraj na MŠ sem imela pa mal slabo izkušnjo...na sredini predavanja se mi je začelo tako vrteti (šumenje v ušesih, zamegljen vid), da sem morala ven...očitno je bil ful slab zrak notri zunaj so celo paniko nardili, nosečka, ki se ji vrti jao heheh so me dali ležat, pa pritisk izmerili...ampak je bilo vse ok sem bolj občutljive sorte in če ni dovolj kisika v sobi pa še tiste videe nazorne so nam kazali, kako vstavijo EA - kombinacija mi očitno ni pasala
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?