|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
28.9.2010 23:25:17   
tintara
Oooooooo, kaj to meni računalnik dela???? KAr sam od sebe??? SE OPRAVIČUJEM!!!!!

Ma, čist me je zjezil. Grem mal naokrog, morda pol kaj napišem.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
28.9.2010 23:40:08   
tintara
Ok, zdaj je že bolje. SAj vem, da vam ni nič jasno, ane.

Računalnik mi je ravnokar kar sam od sebe poslal celo stran citirano, vse kompletno. No, pol sem se zjezila, pol sem se pa šele spomnila, da lahko urejam. No, saj najbrž vam še vedno ni jasno.user posted image

Torej, čakam, da se napeče kruh. Se mi je kvas mal usul, pa čakam, če bo čez ušel, da ne bo gorel.

Ma, Vane je ravnokar začel spet smrkat. Kašlja zaenkreat še ne, dihanje super fajn, sam občutek v trebuhu pri meni pa ni preveč fajn. Ah, te skrbi. Upam, da se tokrat izide brez bronhiolitisa. Je komaj dva tedna od zadnjega (še izvida nisme dobila).

Ninča. čestitike za podaljšanje. Ti privoščim in mislim, da si ga kar fajn zaslužiš. Kolko časa si pa čakala odgovor? Jaz moram tudi poslat, pa čakam še zadnji izvid iz bolnice, pa so mi vmes štrajkat začel.user posted image

Upam, da se tudi jaz oglasim s podobnim rezultatom. Sicer sploh ne vem kaj bom. Čez zimske mesece ga bo treba nekam dat, za v vrtec ali privat varstvo on ni. Tašča ga neče čuvat, moja mama še dela. Obstaja tudi opcija, da ne grem delat, ker mi itak poteče pogodba takrat. Če bi se dal zmenit za tri mesečni odlog, kaj jaz vem, al pa kak neplačan dopust. Ma ne vem, vem pa, da bova sicer preveč časa v bolnici, da bi se splačalo it delat. Tak al tak bi bila skoz na bolniški.

Jupi, kruh je mal upadel, je bilo že kritičnouser posted image

Mmmmmmm, skoz po malem berem, pol pa ne vem zdaj kaj moram odgovarjat. Sorry.

Shopgirl, to sme si zapomnila. Bravo za kobacanbje in vstajanje.

No, grem spet kruh čekirat. Še pol ure, pa grem loh spat. ČAu

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4177
29.9.2010 7:27:46   
evangelie
ojla!

Morm hitr povedat, da sem včeraj izvedela, da bom teta. Ok, vse lepo in prav, izvedela sem 1., dete pa pride na svet že čez dobre 3 mesece! Nč jasno...1 teden ji je zamujala M in ker je imela ravno redni letni pregled, je še to omenila...In ginekologinja ugotovi, da je v 24. tednu!!! So ji naredili morfologijo, dobila je PDP in slikico...Si lahko predstavljate brata, ko ga kliče, da naj pride po njo, ona pa v 6. mesecuuser posted image Trebušček je sicer imela res malenkost večji, ampak je izgledalo, kot da se je malo bolj najedlauser posted image U glavnem, Vitan bo postal veliki bratranecuser posted image
Sej sem verjetno hotla še kaj pokomentirat, pa mi je ob tej novici vse ušlo iz glaveuser posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
29.9.2010 7:54:02   
tulpika
čestitke evangelie user posted image user posted image user posted image . Sem se pa vedno spraševala, če je to sploh možno, da si tolk noseč pa da ne veš user posted image . Sej se tak otroček že kar premika po trebuščku... user posted image . No, kakor koli....naj bo dete živo in zdravo in Vitan najboljši bratranček user posted image .

Tintara....skor ne dvomim, da tebi tudi ne bodo podaljšali. Držim pesti, da bo pozitiven odgovor.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
29.9.2010 7:57:38   
marusi
tulpika: BLAGOR vam,. da vam ne nosi vsega v usta! naš nosi VSE; RAZEN RANE. čeprav je včeraj malo krompirčka odnesel v usta, se nakremžil in ven pljuni:) zato pa vse ostalo roma rirektno v usta...
bo že ugotovil tudi, da je hrana z v usta. meni so svetovali, naj mu pokažem: še sama sama dam tisto v usta in delam mmmmmmmmmmmm... poskusi... večkrat, seveda:)

ja, pa dobro jutro vsem!

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4180
29.9.2010 8:07:44   
araz
Dobro jutro

Evo, eno kavico častim user posted image za lepši dan.

Čestitam vsem za opravljene preglede, sploh pa za razna napredovanja, nove zobke, obmesečnice ...

da vam zdej napišem kaj se je včeraj zvečer zgodilo.

Po zelo dolgem času sva šla z mojim sama na sprehod. No v bistvu sva psa peljala na sprehod. Mama pa je na vsake tolko časa šla pogledat, če je z Zojo vse ok. Ponavadi se, ko za spi nikoli ne zbudi pred polnočjo.
A ni hudič se je to ravno včeraj zgodilo. In mama sploh ni slišala. V bistvu šele, ko sva že midva prišla domov. Zoja se je pa tko histerično jokala, da se je skoraj zadušila od sline. Hitro sem jo vzela iz posteljice, jo ornila na trebuh in ji malce pritisnila na trebuh. Jest sem se tko začela trest, ker mi je pol še ful bruhala. Sem se ful vstrašla, če  se je kam fejst udarila v posteljici in da zaradi tega bruha. Čist sem bila panična. Eno uro je nismo mogli pomirit.
No hvala bogu ni bilo nič hujšega. Očitno seje nekaj ful ustrašila (mogoče celo mame, ker je ni navajana, da je zvečer pri njej).
Vglavnem celo nič nisem nič spala, ker sem jo skoz opazovala. Pa še nos je imela skoz zabasan.

Danes pa je že čist ok. Že veselo kobaca po stanovanju user posted image . V tem tednu pa se je začela tud na nogice postavljat user posted image .

Tulpika - z Zojo imata pa enako težo. Čeprav mi ni čist nič jasno, ker Arne poje sigurno še 1x več kot Zoja user posted image . Očitno Arni tolk več porabi ob branju knjig user posted image .

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
29.9.2010 8:32:31   
bugimajstr
dobrzutrej..:)
naš peterček je pa dns dubu sestrično..evico...sam tok za info..
no naš pero tuk dirka po bajti pa cvili in bevska zravn da se mu moraš smejat.je taka faca d ga je treba z lučjo iskat..user posted image
drgač je pa spet začel mal štrajkat z hrano..user posted image ma pa ful zatečeno zgoraj trojkice...a je možno d bi mu že trojke poganjale??pa skus grize tisto grizalo k je tako zavito d mu doseže čez use dlesni..usako reč rine na zadnje zobke pa grize k norc...aja s prvimi pa tko ugrizne d ti skor kožo predre na prstu ko mu kruh daš u usta...
no to bo to za zdej..grem po uradih mal..

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4182
29.9.2010 8:38:39   
ROmama
Koščki hrane - jaz ji dam v roke kuhan korenček, polovičko banane, kruh, krhelj jabolčka, včeraj sem ji dala tudi kuhano rdečo peso, saj se bolj namaže, pa podrobi kot poje, je pa fajn, ko sama poizkuša.
Moram napisat, da mi ponoči po 1,5 ure ne spi, oziroma spi v naročju, kakor jo odložim pa v jok.

Srečanje - dajmo se zmenit, najoljše da kak datum določimo, pa se pofočkamo, če ste za.

Včeraj je pa meni Luka dvakrat tako čudno padel, enkrat tako čudno na glavo, potem mi pa še reče, da je tema,naj lučko užgem, sem bila čisto panična. No, potem je bilo vse v redu, ko se je pomiril.
Ema se je pa včeraj tudi davila, vem da sta oba z Lukom drsala z rokico po živi meji. Nisem pa videla, da je eno rastlino odtrgala in dala v usta, to pa se ji je očitno zataknilo v grlu. Je skoraj bruhala.
Evangelie - kako lepo za bratrančka, prav zanimivo. Moja mama pri bratu tudi ni vedela, da je noseča, šele ko je zamigal, skoraj pri 5 ih mesecih.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
29.9.2010 8:49:28   
tulpika
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Tulpika - z Zojo imata pa enako težo. Čeprav mi ni čist nič jasno, ker Arne poje sigurno še 1x več kot Zoja user posted image . Očitno Arni tolk več porabi ob branju knjig user posted image .

Ja, Araz zgleda da bo to zarad branja...sej veš kolk kalorij porabi ob branju user posted image . Ta naš mali bo sigurno kak bibliotekar k je skoz za knjigam user posted image .

Marusi....a Maj tudi ne daje piškotkov in žemljic sam v usta?

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4184
29.9.2010 9:16:55   
marusi
tulpika. mene je strah mu dati celo žemljico v usta... se kar davi, tako, da mu jo nadrobim, in piškot tudi... pa male koščke krompirčka mu pustim na mizici. pa ne gre v usta... samo vozi jih po mizici
no, šibam, ker se pritožuje

lep da vsem! pa čestitke za bratrančke/ sestrične in bodoče bratrančke/sestrične!

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
29.9.2010 13:38:26   
zajtam
ojla,

mi smo pa prehlajeni, obema z malim tako teče z nosa, da je kriza. Jaz se še tako zrihtam, ta mali je pa bogi tak da ga gledat ne morem, ko ma poln nosek. Sej mu pomagamo kolko se le da s fiziološko pa s sesalcem (s tistim nastavkom za nosek pucat se razume, da ne bo kdo mislil da ga mučim s sesalcem user posted image ). Bogi je kr ne more jest, pa spat ne, ker ne more dihat skozi nosek. Upam da čimprej mine ta prehlad. Je bil včeraj tako smešen, je  kihnil pa mu je iz noska smuknil smrkeljček, iz katerega se mu je pol tak mehurček na nosku naredil, jaz sem se moral tako smejati user posted image . Sem malo nesramen ko se mu smejim on pa trpi, če je pa tak cartl mali.

To je to, lepo se mejte, greva midva še ven na sončka dokler je še...

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
29.9.2010 14:21:31   
Puffy
Dan, končno malo sončka user posted image  Ful je toplo danes, sploh ne vem kako naj naju s Kajčko oblečem.

Ste že gledale kaj za prve čeveljčke? Prej sem šla v Ciciban, me kar neki dni že mika da bi ji kupila ene, se bom še odločila. Ob opori že fajn hodi, tako da bi rada da se počasi navadi na čeveljček. Za roke je sploh ne vodim, se mi ne da se sklanjat dol in si lomit hrbta. Moj jo vsake toliko prime za rokice, da ona hodi, pa mu skoz pravim da ne sme...ne posluša, kaj čmo user posted image

So mi poslali izvid iz bolnice, je mela akutno vnetje sečil in na drugem listu pa nekaj omenjajo E.coli...zdej popoldne bom šla do pediatrinje nest izvid, pa bom malo prašala kaj in kako. Jo moramo 2x na teden kopat v hipermanganu tud piše.

Grem si kuhat kafe, lep dan vsem user posted image

(odgovor članu zajtam)
Neposredna povezava do sporočila: 4187
29.9.2010 15:22:10   
ShopGirl
Dan!

Midve sva ble tut na sistematskem učeri in je blo prav fino. Denverjev test sva super opravili in jst sm bla prav vesela da je to za nami. Kaja lepo napreduje, je velika 72 cm in težka 8.030g user posted image  

Kajino današnje kosilo:
- pire krompir, špinača, malo kisle smetane in masla, četrtinka rumenjaka in žrebiček (zmazzzala celo porcijo)

tulpika: a kdaj jeste skupi? Jst bi poskusla čimveč obrokov jest z njim oz. da te opazuje pri jedi. Konec koncev nas posnemajo in če bo tebe gledal kako daješ žemljico v usta jo bo slej ko prej tut sam dal user posted image  Ko midva jeva dava Kajo kar v stolček in k nama k mizi, da naju gleda. Tut če je sita jo zamika kakšen kruhek...poskusi, če še nisi.

Tintara:user posted image user posted image user posted image  za tvoj začetni post in "še pol ure pa grem loh spat"user posted image  hvala hvala...važn da si se mojga posta spomnila, hihi.
Drugače pa - noro tile prehladi. Sem prepričana da ti bojo mal podaljšali porodniško. Če ti je pa slučajno ne bi, pa iskreno upam da se boš uspela nekako zmenit v službi brez tega da bi jo zgubila. Probaj jim nekako obrazložit...če so taki da jim je kaj mar. Pa res upam da ni spet bronhiolitis pri Vančku in da je sam mini prehlad.

ooo evangelie! What a nice surprise a ne?user posted image user posted image user posted image  woohooo, čestitke!

hehe tulpika, mogoče je mislila da ima prebavne motnje, ko se je dete premikalouser posted image  jst vsakič ko mi kej ropota pomislim "ojoj a to neki brca?" user posted image  sam če pa nisi bil noseč pa itak ne pomisliš na brcke.

araz: najbrž je bruhala od joka, nabrane sline in pa zamašenega noska...ubožica mala. Ni navajena da mami ne pride kadar joka... Bogi so zdele. Ločitvena faza in touser posted image  

bugimajstr: čestitke za sestričnicouser posted image  lahko da bo res še trojkica pokukala...se mi zdi da jih loh včasih ful dolg matra preden zobek zraste - bogi so.

ROmama - OMG, vso noč samo v naročju? Ja ti boga reva, kako pa funkcioniraš? A vsaj čez dan z njo spiš? No mi smo bli 2 dni nazaj pokonc od dveh do štirih zjutri (ni mogla nikakor zaspat, podojit je pa nism hotla, ker jo odvajam od dojenja ponoči. no spala je od 4h do pol osmih - tok o tem kok je rabla dojenjeuser posted image ), in sm bla tko podrta naslednji dan user posted image  Zato se sprašujem kako uspeva tebi. Pa dej ne mi zamerit, ampak morm ti to napisat... ne podpirat tega da tko spi... res. Kakšno spanje v naročju pri 9m...ni šans. Tko kot tole dojenje ponoči... Najprej se sama odstavi, zdej jo pa spet matra da bi pila ponoči. Očitno se je moje vztrajanje poplačalo ker smo tole noč spali od pol osmih do petihuser posted image  Zato... vztrajaj in naj spi v posteljici. Pa res dobronamerno tole pišem, don''t hate me pls.

marusiuser posted image  ti se ful bojiš da bi se zadavil s hrano, ane? Jst sm mela enak strah, ampak sem ga premagala tako, da sm bla skos zraven ko je kaj grizljala in ko sm vidla da je odgriznla mal večji košček žemljice sem prav počakala da vidm kaj bo nardila. In se je začela mal davit, pol pa zakašljala in pljunla ven. Tko da... niso več tko nebogljeni. Če bi se ti pa zdelo da ne bo ven pljunil pa s prstom vse ven dobiš. Vsaj jst.

zajtam: tut jst se smejim kadar se marsikdo ne biuser posted image

Puffy: oo kmal bomo mel prvo decemebrko ki bo hodila, očitnouser posted image  bravo bravo... A si kej gledala Robeezove čeveljčke? Men so tok všeč. V cicibanu sem sam na hitr bla, v Geoxu tut, pa me niso glih prepričal. Ampak to je blo še takrat, ko je mela Kaja komi 4muser posted image
o kriza...tale vaš izvid,...user posted image

< Sporočilo je popravil ShopGirl -- 29.9.2010 15:26:46 >

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
29.9.2010 18:32:12   
Puffy
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl
Puffy: oo kmal bomo mel prvo decemebrko ki bo hodila, očitnouser posted image  bravo bravo... A si kej gledala Robeezove čeveljčke? Men so tok všeč. V cicibanu sem sam na hitr bla, v Geoxu tut, pa me niso glih prepričal. Ampak to je blo še takrat, ko je mela Kaja komi 4muser posted image
o kriza...tale vaš izvid,...user posted image

Ah ni nujno no, sej ni edina od decembrk k malček raztegne noge ob opori user posted image  Par korakov naredi, pol se pa kar usede po tleh - zgleda da se ji še ne da matrat kej preveč in raje gre po vseh 4ih naprej. Lenuh moj mali...

A vaši držijo sami flaško? Kaja ni šans, pa tud če bo ful lačna / žejna in da ji jo jaz spustim naj si kao sama pomaga...sploh ne prime in jo kar pusti da pade dol user posted image

Prvič slišim za to znamko čevljev a veš user posted image  V Geoxu sem bila malo prej, nič izbire spet, pa una tam skoz obljublja, da zdej zdej pričakujejo nove pošiljke. Pomojem jih bom šla kar v Ciciban kupit.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4189
29.9.2010 18:35:04   
Tinca***
Pozdravljene,

tudi moja Tjaša je decemberski biserček. Očasno sem vsa spremljala z branjem, pisala do sedaj nisem...
Sedaj pa mamo problem z zobeki in ne vem več kaj naj. Imamo spodnji enici. Cel mesec imamo občasno vročino in jokanje ponoči. Takrat ji dam žličko Calpola, dlesni ji mažem z Gengigel in Dologel a se mi zdi da ni učinka.  Nekje sem zasledila za ene kapljice, imena ne vem.... Kako ste vam vašim malim junakom pomagale pri bolečih dlesnih?
Hvala že  vnaprej za vse odgovore.... In čim več mirnih noči z vašimi sončki :)

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4190
29.9.2010 20:34:43   
Ninča77
Tintara na odgovor za podaljšanje porodniške sem čakala kakšn teden, mogoče 10 dni, več pa ne. Za dodatek za varstvo in nego otroka pa sem čakala na odgovor 3 mesece, s tem da dobim pač zdej izplačano za nazaj.

Naš mali se kr dobro drži, je dobro zaenkrat odnesel s prehladom.No sitnari, to pomeni da moreva it spat. Lahko noč.

(odgovor članu Tinca***)
Neposredna povezava do sporočila: 4191
29.9.2010 21:14:56   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

ROmama - OMG, vso noč samo v naročju? Ja ti boga reva, kako pa funkcioniraš? A vsaj čez dan z njo spiš? No mi smo bli 2 dni nazaj pokonc od dveh do štirih zjutri (ni mogla nikakor zaspat, podojit je pa nism hotla, ker jo odvajam od dojenja ponoči. no spala je od 4h do pol osmih - tok o tem kok je rabla dojenjeuser posted image ), in sm bla tko podrta naslednji dan user posted image  Zato se sprašujem kako uspeva tebi. Pa dej ne mi zamerit, ampak morm ti to napisat... ne podpirat tega da tko spi... res. Kakšno spanje v naročju pri 9m...ni šans. Tko kot tole dojenje ponoči... Najprej se sama odstavi, zdej jo pa spet matra da bi pila ponoči. Očitno se je moje vztrajanje poplačalo ker smo tole noč spali od pol osmih do petihuser posted image  Zato... vztrajaj in naj spi v posteljici. Pa res dobronamerno tole pišem, don''t hate me pls.

Sej sem že jamrala kak mesec nazaj, kako se naš mali nadebudnež samo še dojit hoče ponoč... No, in to se je samo še stopnjevalo... Danes ponoči mi je pa prekipelo in sem mu skoz turila flaško soka v usta, ko se je hotel dojit... Sej bolj da ne govorim, kolk je protestiral in kakšen zombi sem že cel dan danes... Pa tud podnev noče več zaspat drugač kot na joški in sem tud začela striktno ukinjat... Danes sva se 3 ure - da ne govorim, kolk je bil zmatran - pestovala in sem ga noskala gor pa dol in mu pojčkala... Ampak... on ni in ni hotel zaspat (bil je tko zaspan, da si je skoz mel učke, pa da jih je mel skoz napol zaprte), ampak zaspat pa ne!!! Potem sem pa rekla - dost, ga odnesla v dnevno in se je čist zaspan neki igral z igračkami... Ob sedmih sem ga pa dala spat, seveda na dojki (tega ne bom še ukinila) in je zaspal v 2 minutah...

Upam, da se mi ne utrga... ker tole je pa že čist preveč... Sem glih danes govorila z varuško in mi je rekla, da je bistveno, da ima otok naspano in spočito mamico in pol sem se ornk zamislila... Kaj od tega ima moj cukrček? Nič!!! Zakaj? Ker mu popuščam!!!!!! In namesto da bi midva podnevi uživala, sem jaz čisti zombi, ker mu popuščam ponoči... Torej, upam, da bom speljala tole vse skupaj... In da ne bom popustila mojemu malemu manipulatorčku...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4192
29.9.2010 21:21:32   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca***

Pozdravljene,

tudi moja Tjaša je decemberski biserček. Očasno sem vsa spremljala z branjem, pisala do sedaj nisem...
Sedaj pa mamo problem z zobeki in ne vem več kaj naj. Imamo spodnji enici. Cel mesec imamo občasno vročino in jokanje ponoči. Takrat ji dam žličko Calpola, dlesni ji mažem z Gengigel in Dologel a se mi zdi da ni učinka.  Nekje sem zasledila za ene kapljice, imena ne vem.... Kako ste vam vašim malim junakom pomagale pri bolečih dlesnih?

Tinca, težko rečem... ker je naš Gašperček čist neboleče dobil prvi enki spodaj, sedaj pa ni na vidiku še noben zobek... Vročine pa tudi nimamo... Tko da ne bi vedla svetovat... user posted image

(odgovor članu Tinca***)
Neposredna povezava do sporočila: 4193
29.9.2010 21:22:09   
Lenč.i
Hej,
super za male sestrične in bratrance. Je tako lepo, če je družina velika.
Dnevnik tudi jaz pišem že od vsega začetka. V porodničnici sem ga skoraj vsak dan - tam se je marsikaj dogajalo, smo bili en mesec v Lj. Zdaj pa že kar dolgo tale sporočila tja prekopiram. No, ne vsa le najbolj zanimiva. Pa še kakšen članek o izrednih dogodkih dodam (poplave, izbruh vulkana), da je še bolj pestro.
Jaz tudi upam na podaljšano  porodniško - bom tako šla v službo šele maja - po dveh letih user posted image .
Je pa tudi naša user posted image  prehlajena - nagaja nos in očke so malo gnojne. Mogoče bo že jutri bolje.
Strigli še nismo, nimamo kaj. No ja, jaz bi morala že zdavnaj po novo frizuro.
Naša flaško sama drži - je končno začela malo več pit. Sam jo pa tud na tla vrže, kot vse druge stvari. Potem pa gleda, kam pristanejo. Najbolj všeč ji je če kaj fajn zaropota.
Lahko in mirno noč vsem.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 4194
29.9.2010 23:01:06   
blondy_81
Ojla, kako ste kaj? Vam sončki že vsi spijo? user posted image user posted image

Pri nas ni več sledu o trmi, glede katere sem vas spraševala zadnjič. Očitno je bila res polna luna oz. nek drug faktor. Zadnje par dni je bila tako zelo pridna, da kar nisem mogla verjet. Jo moram pa vedno bolj pazit, ker samo še vstaja non stop. Sicer se je naučila zelo lepo tudi vsest nazaj na tla, tako da sploh ne pade več. Karkoli najde, ona vstane in se premika. Če jo pa primem za roke, potem pa sploh koraka ko en tavelik. Samo tega se skušam izogibat. Ampak me vseeno včasih kar mal premami pa jo primem, da naredi par korakov. Včeraj sem ji kupila en lesen voziček, ki je ravno toliko veli, da ga lepo drži in prav stabilno stoji, ga drži in ga je že mal začela sama porivat in naredila par korakov.
Danes sem pa sedela na stopnicah in ko me je vidla, je po kolenih takoj prišibala do stopnic in prvič sama prelezla 2 stopnici user posted image

Dnevnik: jaz dnevnik od rojstva dalje pišem. Ni to kot nek klasičen dnevnik, ampak si v računalnik vnašam glavne posebnosti (kaj se je novega naučila), potem podatke iz pregledov, zdravsteno stanje, če je bilo kaj posebnega. Ne pišem po dnevih kaj se je dogajalo, ker to bi mi po moje preveč časa vzelo in nisem toliko disciplinirana, da bi to delala, ampak za vsak mesec posebej si zapisujem posebnosti. In seveda za vsak mesec izberem par njenih najbolj kjuti fotk.

Striženje: strigli je mi še nismo, ampak glede na to, da ima spredaj še par prvih laskov, ki niso odpadli in so precej daljši od ostalih in ji včasi lezejo čez oči, ji moramo to postriči. Ampak bo za to prosila mojo frizerko, ker je preveč živa, da bi to sama šla delat.

Držanje flaške: Manca flaško zna zelo lepo držat sama in pit iz nje. Ampak pije pa sama takrat, ko se njej zahoče, drugače je pa itak lažje, če ti samo sediš ali ležiš in ti nekdo drug drži flaško...ti pa samo piješ user posted image user posted image Najbolj ji je pa zabavno pred spanjem, ko jo še mal pocrkljam v naročju, ji dam za pit, ona pa prime flaško in mal popije, potem jo da ven iz ust in jo pomoli meni in potem se jaz delam kot da pijem, potem ona spet pije in spet da meni, da malo "popijem". In to se ji zdi blazno zabavno, da mamica tudi iz njene flaške "pije".

Spanje: spimo pri nas zadnje čase po celo noč, tudi po 12 ur skupaj. Je pa problem glede tega kdaj spat. Moram jo prav motivirat in zabavat tam nekje od pol šestih dalje, ker takrat bi ona najrajš mal zaspala. Pa tud če samo za 10 min. Ampak teh 10 min jo tako spočije, da ni šans, da zaspi do enajstih zvečer. Zadnjič, ko je bil dež, je že skoraj zaspala ob šestih zvečer. Takrat sem jo šla samo na hitro oblečt, sem jo dala v nahrbtnik in sva šli ven, da se je zbudila. Če bi šli z vozičkom bi zaspala, v nahrbtniku ji je blo pa tako zanimivo, da se je popolnoma zbudila. Ob pol osmih sem ji dala večerjo, ob osmih je že spala. zaspala je manj kot v minuti in spala do 8h zjutraj. Niti pisnila ni v teh 12 urah. Tako da moram prav pazit, da mi ne zaspi pozno popoldan, ker drugač si nafila baterije in je čist na spidu.

Aja pa čestitke za podaljšane porodniške. Jaz sem ugotovila, da so mene v službi hoteli mal naokrog prinest glede dopusta. Rečeno mi je bilo, da ker kao ne bi v letu 2010 delala 6 mesecev, mi potem ne pripada ves dopust, ampak mi ga 10 dni propade. Potem sem šla pa gledat zakon in ugotovila, da mi pripada ves dopust, le da ga moram do konca leta 10 dni izkoristit, ostalo se mi pa prenese v leto 2011 in ga moram do konca junija pokoristit. Tko da letos ga bom pokoristila 14 dni, 10 dni pa pustila in grem delat šele okrog 8.12. user posted image user posted image user posted image Se pravi 1 mesec in 1 teden po Mančinem 1. rojstnem devu user posted image user posted image

Nič zdej pa šibam user posted image pod tuš. Lepo spite in mirno noč vsem user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4195
29.9.2010 23:15:19   
mala bejba
Dober večer mamice in atiji...
Pri nas tud čakamo četrti zobek,je tko boga revica,drugač tko mal joka,zdj pa kr sredi igranja zajoka.kt da bi jo zabolelo,pa se prec pomiri.Rase nam pa zgoraj zobek bolj pri strani,ne vem kako se mu reče ker se ne spoznam na to,v glavnem glede na to da prednjih dveh še nima,bo zgledala kot mali vampirčekuser posted image .
Vsa ponosna sm dons k je začela hodit ob kavču gor pa doluser posted image ,če pa slučajn vidi mobitel pa se kr z eno roko spusti pa tko hitr leti...je tok hecna.Se pa ob opori ne drži več z rokicami,ampak se naslanja s trebuščkom,da ma prosti roki za igračke.
Ja,čeveljčke smo mi kupili od cicibana,sam so res trdi čeprav so iz mehkejše linije Softy.Kr ne zna hodit v njih.Mamo pa že od začetka od Geoxa,že prej za v voziček in so prav super,tko da jih uporabljamo še naprej,tudi za hojo.
A kera še nosi otročka v kengurujčku? Jst sm jo dala pa sm mislila da mi bo križ odpadu...Voziček je zakonuser posted image .
Še mal pa bomo šle v službo...men kar pri srčku boli ko pomislim da se od petka do nedelje popoldan ne bomo nč videleuser posted image .Sj bo v zelo dobrem varstvu sam vseen.Zjutraj bo pri atiju,ob enajstih gre h teti,ob dveh ba h babici in dediju,dokler ati ne neha delat.Drugo leto pa v vrtec,pri nas zaenkrat še ni težav s prostorom tko da mislim da ne bo panike.
Ko vas berem da delate že na drugem otročku,pa nekaj novih nosečk mi je tok hudo k naš ati pravi da pa še ne bi meli...no ja mogoče si premisli.Drugače pa vsem nosečkam čimlepši buši,tistim pa k delate na tem pa da se vas čimprej prime.
Akatera že čisto zobeke?Jst sm naši kupla ščetkico k je od šestih mesevev naprej od Orala,pa mi jo spuli iz rok in pol jo seveda po ustih premetava.
Sara spančka že od osmih,ati tud,mislim pa da je čas da grem še jst.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4196
29.9.2010 23:18:49   
mala bejba
Vedno kej pozabim.Mene je na zdravniškem opozorila da zdj je pa že čas da bi sama držala flaško,pa sm jo prašala kaj ji nej dam v roke glede na to da flaške ne mara,pijemo pa po slamici oz vodo Jano kids iz nastavka.Kakšna ideja?
Naša pa tko rada sama je,zjutraj skupaj zajtrkujemo,ji dam pol žemljice,narežem salamo pa jo pustim da se sama pomatra.Smo se pa včeraj smejali kr smo ugotovili,d če ji damo salamco u stke pol jo vn plune,če si jo pa sama da,jo pa poje.
Zdej pa res grem v miževo.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 4197
29.9.2010 23:32:53   
Puffy
Sem malo slabo in prehitro prej pisala - večino časa flaško kar spusti, zelo redko jo pa prime in kaj popije...največkrat in najraje z njo tako opleta okrog, da je vse mokro. In če ji pa uspe malo popit iz nje, se mi pa začne prav butasto smejat user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

Spanje: spimo pri nas zadnje čase po celo noč, tudi po 12 ur skupaj. 

Aaaaa zamenjamo za eno noč? Mama bi se rada naspala user posted image user posted image  Mi imamo še vedno borbe ponoči - pa pade duda iz ust, pa je treba pit, pa jest....razen v bolnici je kar solidno spala vse 3 noči, sem upala da se bo njeno spanje popravilo, ma kaj ko smo prišli domov in je spet isti drek.

Dnevnika ne pišem (je pa ful dobra ideja, škoda ker ste me spomnili šele zdej user posted image ) , pišem in lepim slike pa v knjigico "To sem jaz" in še eno imam od Mladinske knjige, pa mi sploh ni všeč, ker ni tako osebna kot To sem jaz. Tako da je niti nisem začela pisat še.

Strigla je Kajo prvič frizerka par mesecev nazaj (smo jo kar istočasno z nami peljali h frizerju, ji je postrigla spredaj, pri uhih in zadaj) in dvakrat smo jo pa kar mi spredaj - smo prijeli in zavili laske v čopek in kar ostrigli. Zdej jo bo treba spet. Zaenkrat ji dajem kar špangice kadar se spomnim, je tako lepa z njimi user posted image

Kenguruja smo pa rabili celih 2x ali 3x...škoda denarja.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 4198
30.9.2010 8:06:05   
marusi

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca***

Pozdravljene,

tinca, živijo!
nam pomaga samo calgel, i pa ga do nedavnega ni bilo za dobiti v slo. meni so ga prinesli iz tujine. sicer pa reci pediastru, pa ti bo napisal recept za neko tinkturo. mi smo jo imeli. v lekarni ti jo zmežajo.

FLAŠKA: naš jo je držal, zdaj se pa igra z njo in jo grize, spamice in magičnega lončka pa ne dojame... no, grize kot vse ostalo...

PORODNIŠKA: jaz bi tudi kar doma ostala... mi je tako lepo...

uživajte!

LPM

(odgovor članu Tinca***)
Neposredna povezava do sporočila: 4199
30.9.2010 9:03:35   
tintara
OOo, Evangelie, tako bi bila pa tudi jaz noseča. Še kak mesec dalj, prosim,. pol še enega in pol stiosneš in hopa, gremo rodit. Mi je nekrat ena razlagala, da je rodila, pa ni vedela, da je noseča. Rodila je nekaj prej, da so ji potem rekli, da v 7 mesecu, ampak vseeno. Pa ji verjamem, ker sem ji med pripovedjo gledala v oči in res ni lagala. Je pa bila že starejša, z dvema puncama na faksu ali nekaj takega in dojenčkom nato. Pravi, da je rodila doma na kavču, minutka hude bolečine, pol pa panika, k je bila sama doma. Noro, v glavnem. Je rekla, da se tri leta ni mogla sprijaznit, da je to njen otrok, da jo je tolk presenetu.

Evo, naš prehladek je šel na pljuča, se sliši, da ima mal zabasana, ampak zaenkrat kar dobro funkcionira. Je že danes vse razbrskal, zmetal ene tri predale cunj na tla, pa internet povezavo uničiluser posted image . Tak ta prav, v glavnem. Upam, da tako ostane.

LP, T

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?