glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica Flower, Glu, Majuska in RR-jevka: hvala vam za odgovore, ampak moti me to, da nimajo neke garancije oz. nekaj tega bi se dalo preprečiti s kondomi ipd... Moj mož je apriori rekel ne, pri takih stvareh se ne maram kregati z njim in ker ne gori voda, cepimo jo lahko do 26. leta oz. najbolje bi bilo do začetka spolnih odnosov, bom še malo počakala. V enem letu ali dveh bom pa malce bolj napela ušesa in se odločila. Mimogrede: res, ampak res ne poznam žensk, ki bi imele raka MV ali pa virus HPV. Vidve sta prvi, pa delam že celo življenje v ženskem kolektivu. Hvala, ker sta to delili z mano. Hvala vseeno za vaš čas, ki ste si ga vzele za odgovor. Saj sem vedela, da moram tule napisat in voila, ve imate vedno odgovore. neboglasnica, jaz imam tudi tako kot flower, sem imela 1x okoli 21 leta in o tem nisem razlagala nikomur (poleg tega, da mi res ni jasno kako sem to dobila, edino, če me je moj takratni resni fant s katerim sva bila že 2 leti res kaj prevaral), najbrž ne poznaš primerov zato, ker se o tem ni govorilo. Ko sem se pa jaz začela pogovarjat sem pa itak ugotovila, da sem imela zelo lažjo obliko, ki se na srečo še ni ponovila, brise sem pa tudi imela vedno ok. Zanimivo je, da so v vseh primerih, ki jih poznam možje proti temu, ampak to je res ženska bolezen in mislim, da bi morali popustiti, če mama čuti, da bi bilo smiselno hčerko cepiti. Pa še letos ima Sara zastonj to cepljenje, potem pa ne bo imela več zastonj. Drugače ti pa kondom baje pri tem bolj slabo pomaga, ker ne pride do okužbe samo pri občevanju ampak lahko že pri stiku kože s kožo.
|