Jo@n
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Tak je vse drago, še posebej takšne drobne stvari, ki bi jih rada imela: - pumpica za prsi (od 40 evrov dalje - in to ročne) - AS (od 60 evrov dalje) - Angel Care - nadzor dihanja (100 evrov) - termometer na dotik (50 evrov) - vlažilec zraka (tudi od 60 evrov naprej) Punce, če lahko kot "že mamica" malce pomodrujem... Ne pokupit vsega, kar imajo v trgovinah, sploh če vam finance tega ne dopuščajo. Pumpico za prsi boste kupile, če in ko jo boste potrebovale. Jih ima vsaka lekarna, bo že očka skočil ponje, če jih boste rabile. Jaz je nisem kupovala pred porodom, sem bila trdno odločena, da se bomo dojili, ker po CR dojenje ni steklo, in ker sosede ki jo je imela za posodit, nismo priklicali na tefefon, sva jo kupila. Če bi dojenje steklo, bi se mi zapakirana valjala po omari. AS in AC potrebujete, če komplicirate in ste rade vedno in povsod 100%. AS je (brez zamere) potešitev firbca, če bo otroček iz zdravstvenih razlogov potreboval nadzor dihanja, ga boste dobile že v P. Itak pa boste čekirale malo štručko non stop, če je vse v redu, če diha, če je pokrita, če... (verjemite, je mamicam v genih). Termometer, digitalni se dobi cenejši, ne vem za kaj bi potrebovale takega na dotik, naš izmeri v pol minutke in pridno počaka. Če smo mi zrastli gor ob živosrebrnih na 10 minut, bodo tudi naši škrati na digitalnih. Ušesnega pa je treba znat uporabljat in iz izkušenj vem, da lahko izmerjena temperatura zelo variira. Sterilizator? Midva sva takrat, ko je bila v uporabi flaša za dodajanje (prvi mesec) flaše lepo pomila s prilom in vročo vodo in jih občasno prekuhala na štedilniku. Pa ne, da si sterilizatorja ne bi hotela privoščit, preprosto ne želim nepotrebne navlake... Se pa da sterilizacijo opraviti tudi v MW ali s posebnimi tabletami. ko pa detece preraste prve dni, pa tudi starši nehajo komplicirat in uživajo v novi vlogi. Pač, Moje mnenje...
|