j.b.
|
Živjo punce, že dolgo se nism javila, mi je crknu računalnik, zdej imam pa nekega nadomestnega (starega 10 let od brata), tolk da za silo lahko kej nardim. Južno kuham, dans bo smukavc in ocvirkovca, mmmm Nč čudnga de mamo dost mleka, ko pa mami tak dobro je No, dni nazaj, ko je bil Matic star točno 4 mesece, me zjutraj pokliče babca, in se najavi za obisk. Pa pride, pa mi pove nekaj zadev od GH, in je rekla da nej kar začnem devat. No, pa ker je vidla, da sem imela jabolka tam na pultu, mi je rekla da mu lahko kar skupaj prvič malo dava. In res, jabolko sem prerezala na pol, in je babca malo z žličko postrgala, in dala Maticu u usta. Kar surovo. Neki se je kremžu, in na koncu le pogoltnu. Učeri 2 kavni žlički jabolka, danes 3, jutri 4, naslednji dan pa mu moram u jabolčno kašo naribat za 1 žličko surovega korenja in mu dat, in tako naprej. No, sestra u posvetovalnici mi je pa rekla da naj začnem dajat GH ob 5,5 meseca. Ne, da je to zdravstvo različno v regijah, tudi v istem ZD se ne morjo zmenit med sabo, da bi enako svetovali Aja, pa ker se je zbujal 2x na noč, mi je babca rekla naj zvečer kar dam riževo kašico. In res, prvi večer je bolj pljuval ven kot ne, včeraj pa je že zmazal 50 ml. Je ugotovil da je okusno. Točno tako kot k_a_t_i, tudi mene zanima koliko se sploh lahko da??? Pa da se še pohvalim, po tako obilnem obroku (seveda je dobil tudi joško), je prespal v kosu celih 9 ur Bravo riževa kašica Ker je imel skoz mrzle nogice, sem mu dans dala gor copatke iz volne, in je tak cukrček z njimi, pa še prijetno tople nogice ima Aja, pa še glede UZ kolkov, mi smo imeli pri 3 m (postojna), moja sestrična pa ima datum, ko bo mali star 6 m (kranj)??? Zanimivo ... nusi, žal ti neznam pomagat glede zaprtja, mamo pokakano vsako drugo pleničko. Kaj pa če ti ješ kaj takega ki zapira? In se prenese na tamalga. Zdej pa greva malo u kengurujčka in veeeeen, da se malo zmatrava. Fejst bodite, pa upam da bom imela kej za brat kasneje Pa-pa
|