Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam IZVIRNO SPOROČILO: nadinne Zdravstveno zavarovanje otroka...ne vem a smo o tem že kaj debatirale...mene je to danes med vožnjo prešinilo...kdaj se to ureja in kje oz. kako je otrok zavarovan? Po rojstvu greš na ZZZS in tam urediš. Dobiš pa eno potrdilo, katerega pokažeš pri zdravniku (če bi slučajno morala v tem času iti), dokler ne dobiš kartice. Predvidevam, da moraš imeti s sabo kopijo rojstnega lista, sicer pa jih lahko prej pokličeš in se pozanimaš kako in kaj. Jaz bom šla vprašat naslednji teden, ko grem nest za očka papirje na CSD (pri nas so v isti stavbi). Urediti je potrebno še osebno izkaznico, davčno pa mislim, da dobijo avtomatsko. Upam, da te megla ne zamori preveč oz. da se je že dvignila. Pri nas je tak lep sonček, aaaahhh. Danes dam še prat posteljnino od staršev in sestre, potem pa smo kompletni. Mater, pa kaj mi je z pranjem zadnje dni? Mi pa danes dobimo od Hoferja letak. Sem pa včeraj gledala par zadevic v Sparovem - toto krpice, kozmetika za , pleničke... Katere pleničke imate na zalogi za prve dni? Jaz 2 paketa najmanjših (2-5kg), potem pa bomo videli za naprej. Uf, jaz pa nimam rada, ko mi kdo reče, saj še maš čas za priprave. No, edino mama je obrnila ploščo in pravi, da bo treba počasi sobo pripraviti, itd. Drugače pa vsi, joj, saj maš še čas. Ne poslušam več nikogar, sem bolj ziheraš kar se tega tiče, pa še itak nimam vsega. Mamo pa "samo" še en mesec in par dni. Potem pa naj si izmisli, da pride prej, pa bo 123 zunaj. Danes se mi je sanjalo, da sem rodila pupo, potem pa bila totalno razočarana - kot da ni moja. Smotane sanje. Koliko plenic za široko povijanje naj imam v pripravljenosti? Naj jih kupim vnaprej ali raje pošljem očka, da jih kupi medtem, ko bova midva še v porodnišnici? zdravstveno zavarovanje- po rojstvu mati/oče pošlje/nese rojstni list otroka v službo in oni zredijo naprej zavarovanje prek enega od staršev, prvi mesec (dobiš nek list ) oz. velja tvoja zdravstvena kartica dokler ne dobi svoje. Davčno dobi prek pošte, tudi rojstni list pride po pošti, osebno greš urejat, ko jo rabiš... Jaz imam okoli 35 plenic, od tega 10 tistih potiskanih, ampak jaz jih ful uporabljam, še zdaj tavelko brišemo po tuširanju v njih... drugače jo dam pa povsod, 2 v posteljico (ena za glavico, na eni leži), eno imam na kavču, če tam leži, eno v ležalniku, 1 v lupinici, 1-2 v košari od vozička, za previjanje na podlogi za previjanje, pri bodo na začetku sigurno prav prišle, ko lulajo samo da daš plenico dol ..pa pri podiranju kupčkov, ko se slinijo, ko ga pestuješ, nosiš, da nisi ves od mlekca in sline...že to jih je 10
|