|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
22.9.2010 8:35:45   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

a za povijanje morjo bit točno 80x80?

evo,pa sm zvedla da naj pridem na pregled (voda,teža,pritisk) v pon. torej NP 27.9.
upam da bo vse vredu, pa da ne bom predolgo čakala, glede na to da nimam ure user posted image
danes sem dopovnila 34 teden. tk da potem pa upam da bom mela bol pogosto preglede. no saj bi tut zdaj bil v roku 1.tedna, ampak zdravnika ni blo. 

ja, pa ko jih zložiš morajo biti določene velikosti da daš med noge...tudi tosamine niso vse enake..npr. tiste v oranžnem paketu so za široko povijanje (so poentlane, zarobljene in debelejše), tiste v modri al vijola vreči so pa bolj za brisanje bruhcev... (so drugače zarobljene in tanjše)

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
22.9.2010 9:00:33   
škorpijonček_
Če ostnaeš na pamperskah, itak ne rabiš teh plenic druga kot za brisanje bruhcev, pri dojenju, pokrivanju itd... al se motim? No, razen, če bi zaradi kolkov kaj spremenilo?

Jst sem kr za pamperske oz. take za enkratno uporabo, pa se mi zdi, da v tem primeru je pa dovolj 10 tetra plenic.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
22.9.2010 9:07:00   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_

Če ostnaeš na pamperskah, itak ne rabiš teh plenic druga kot za brisanje bruhcev, pri dojenju, pokrivanju itd... al se motim? No, razen, če bi zaradi kolkov kaj spremenilo?

Jst sem kr za pamperske oz. take za enkratno uporabo, pa se mi zdi, da v tem primeru je pa dovolj 10 tetra plenic.

sej pri širokem povijanju ima spodaj še vseeno pamperskouser posted image ...plenica pa mora imeti določeno dolžino in širino (ko je zložena, tudi zlaga se na poseben način) zato da so kolki v pravilnem položaju)

Glede na to da v LJ P trenutno ne delajo UZ kolkov bom jaz kar široko povijala do prvega UZ pregleda (tamala ga je imela pri 3 mes)

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
22.9.2010 9:57:24   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
Zdravstveno zavarovanje otroka...ne vem a smo o tem že kaj debatirale...mene je to danes med vožnjo prešinilo...kdaj se to ureja in kje oz. kako je otrok zavarovan? 

Po rojstvu greš na ZZZS in tam urediš. Dobiš pa eno potrdilo, katerega pokažeš pri zdravniku (če bi slučajno morala v tem času iti), dokler ne dobiš kartice. Predvidevam, da moraš imeti s sabo kopijo rojstnega lista, sicer pa jih lahko prej pokličeš in se pozanimaš kako in kaj. Jaz bom šla vprašat naslednji teden, ko grem nest za očka papirje na CSD (pri nas so v isti stavbi). Urediti je potrebno še osebno izkaznico, davčno pa mislim, da dobijo avtomatsko.

Upam, da te megla ne zamori preveč oz. da se je že dvignila. Pri nas je tak lep sonček, aaaahhh. Danes dam še prat posteljnino od staršev in sestre, potem pa smo kompletni. user posted image  Mater, pa kaj mi je z pranjem zadnje dni? user posted image

Mi pa danes dobimo od Hoferja letak. Sem pa včeraj gledala par zadevic v Sparovem - toto krpice, kozmetika za user posted image , pleničke... Katere pleničke imate na zalogi za prve dni? Jaz 2 paketa najmanjših (2-5kg), potem pa bomo videli za naprej.

Uf, jaz pa nimam rada, ko mi kdo reče, saj še maš čas za priprave. No, edino mama je obrnila ploščo in pravi, da bo treba počasi sobo pripraviti, itd. user posted image  Drugače pa vsi, joj, saj maš še čas. Ne poslušam več nikogar, sem bolj ziheraš kar se tega tiče, pa še itak nimam vsega. Mamo pa "samo" še en mesec in par dni. Potem pa naj si user posted image  izmisli, da pride prej, pa bo 123 zunaj. user posted image

Danes se mi je sanjalo, da sem rodila pupo, potem pa bila totalno razočarana - kot da ni moja. user posted image  Smotane sanje.

Koliko plenic za široko povijanje naj imam v pripravljenosti? Naj jih kupim vnaprej ali raje pošljem očka, da jih kupi medtem, ko bova midva še v porodnišnici?

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
22.9.2010 10:10:29   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
Zdravstveno zavarovanje otroka...ne vem a smo o tem že kaj debatirale...mene je to danes med vožnjo prešinilo...kdaj se to ureja in kje oz. kako je otrok zavarovan? 

Po rojstvu greš na ZZZS in tam urediš. Dobiš pa eno potrdilo, katerega pokažeš pri zdravniku (če bi slučajno morala v tem času iti), dokler ne dobiš kartice. Predvidevam, da moraš imeti s sabo kopijo rojstnega lista, sicer pa jih lahko prej pokličeš in se pozanimaš kako in kaj. Jaz bom šla vprašat naslednji teden, ko grem nest za očka papirje na CSD (pri nas so v isti stavbi). Urediti je potrebno še osebno izkaznico, davčno pa mislim, da dobijo avtomatsko.

Upam, da te megla ne zamori preveč oz. da se je že dvignila. Pri nas je tak lep sonček, aaaahhh. Danes dam še prat posteljnino od staršev in sestre, potem pa smo kompletni. user posted image  Mater, pa kaj mi je z pranjem zadnje dni? user posted image

Mi pa danes dobimo od Hoferja letak. Sem pa včeraj gledala par zadevic v Sparovem - toto krpice, kozmetika za user posted image , pleničke... Katere pleničke imate na zalogi za prve dni? Jaz 2 paketa najmanjših (2-5kg), potem pa bomo videli za naprej.

Uf, jaz pa nimam rada, ko mi kdo reče, saj še maš čas za priprave. No, edino mama je obrnila ploščo in pravi, da bo treba počasi sobo pripraviti, itd. user posted image  Drugače pa vsi, joj, saj maš še čas. Ne poslušam več nikogar, sem bolj ziheraš kar se tega tiče, pa še itak nimam vsega. Mamo pa "samo" še en mesec in par dni. Potem pa naj si user posted image  izmisli, da pride prej, pa bo 123 zunaj. user posted image

Danes se mi je sanjalo, da sem rodila pupo, potem pa bila totalno razočarana - kot da ni moja. user posted image  Smotane sanje.

Koliko plenic za široko povijanje naj imam v pripravljenosti? Naj jih kupim vnaprej ali raje pošljem očka, da jih kupi medtem, ko bova midva še v porodnišnici?

zdravstveno zavarovanje- po rojstvu mati/oče pošlje/nese rojstni list otroka v službo in oni zredijo naprej zavarovanje prek enega od staršev, prvi mesec (dobiš nek list ) oz. velja tvoja zdravstvena kartica dokler ne dobi svoje.

Davčno dobi prek pošte, tudi rojstni list pride po pošti, osebno greš urejat, ko jo rabiš...

Jaz imam okoli 35 plenic, od tega 10 tistih potiskanih, ampak jaz jih ful uporabljam, še zdaj tavelko brišemo po tuširanju v njih... drugače jo dam pa povsod, 2 v posteljico (ena za glavico, na eni leži), eno imam na kavču, če tam leži, eno v ležalniku, 1 v lupinici, 1-2 v košari od vozička, za previjanje na podlogi za previjanje, priuser posted image  bodo na začetku sigurno prav prišle, ko lulajo samo da daš plenico doluser posted image ..pa pri podiranju kupčkov, ko se slinijo, ko ga pestuješ, nosiš, da nisi ves od mlekca in sline...že to jih je 10user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
22.9.2010 10:18:47   
aleunam
Zaenkrat jih imam 20, razmišljam še o teh potiskanih, so malo lepše, pa bodo za v jajčko, posteljico... Moram pa preveriti velikost tistih dvajsetih, za široko povijanje torej morajo biti 80x80? Pa še neka posebna se dobi za prko tega, ko jo zavežeš, ne? Malo mi spomin peša, je bilo le 7 let nazaj, da smo nabavljali za sestrico. user posted image  Koliko pa teh, če moraš povijati široko?

Neposredna povezava do sporočila: 1181
22.9.2010 10:20:03   
Renesme**
plenice- jaz imam za začetek Pampers št.1 (2-5kg), ene 3 tamale paketke, pa 1 paket št.2, pol bomo pa videli....mi je pa smotano, ker ne vem če se bo mojmu dal it v Mullerja po Pampers plenice, on je bolj komot in bo šel v najbližjega Merkatorjauser posted image , sicer se pa ne sekiram, da bi imela preveč plenic št. 1 ker idealno pašejo na rit od otroških dojenčkov in včasih imam občutek, da jih od Tinkare Anabella porabi več kot pravi dojenčekuser posted image - hec, kar bo ostalo bo z veseljem ona vzela (sicer so pa prave pamperske cenejše od tistih plenic za igračeuser posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 1182
22.9.2010 10:27:41   
Renesme**

Zaenkrat jih imam 20, razmišljam še o teh potiskanih, so malo lepše, pa bodo za v jajčko, posteljico... Moram pa preveriti velikost tistih dvajsetih, za široko povijanje torej morajo biti 80x80? Pa še neka posebna se dobi za prko tega, ko jo zavežeš, ne? Malo mi spomin peša, je bilo le 7 let nazaj, da smo nabavljali za sestrico. user posted image  Koliko pa teh, če moraš povijati široko?

povijalne plenice, ja...zdaj imajo take, ki jih ni treba nič zlagat (tisto čudo izpred 20 letuser posted image ) in so prav fine...dobiš jih pa v BC, Pikapolonici....

http://www.recinko.si/povijalne-plenice-p-2327.php tole so

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
22.9.2010 10:38:43   
nadinne
renesme in aleunam...hvala za info o zavarovanju. Kaj pa če slučajno ni noben od naju zaposlen oz. vmes zgubi službo? No saj najbolje da pokličem na ZZZS in vprašam.

tetra plenice...jaz imam tiste od Tosame v oranžnem paketu in sicer 2x po 10. Zaenkrat bo dovolj, če ne jih bomo pa dokupili. Potem so vredu te za široko povijanje? Zakaj pa ne delajo UZ kolkov v Lj? Sej "stavkat" so že nehali al ne? Lepo da na dojenčkih šparajo user posted image

malaneli...aha pol bo ene 20 plenic za začetek dovolj? Pa kak paket tistih za enkratno uporabo za rezervo. No si moram nekam zapisat, ker bom sigurno pozabila drugače...moj spomin je res grozen zadnje čase.

Mene pa moj user posted image  danes non stop neki brca user posted image  Tok lep občutek. edino se mi zdi da mi bo jetra pomečkal...me včasih prav zaboli pri strani...že sedaj nagaja, kaj bo pele ko pride ven user posted image

Priprave na user posted image ...jaz se bom vse lotila čez 14 dni, ko ne bom več v službi...sedaj enostavno nimam energije še za okol letat...pa še več ali manj sem popoldne sama, jaz pa rada vidim da to z mojim skupaj opraviva...sploh da bo seznanjen kaj vse user posted image  rabi in za kaj se kaj uporablja, ker o dojenčkih ne vem pa res nič...na začetku ni vedel niti kaj je to body, pa da obstajajo banjice za kopanje dojenčkov user posted image  No ampak se hitro uči.

pesjanarka...sem se nasmejala ob tvoji dogodivščini user posted image  No bolje prezgodaj kot prepozno user posted image  Si me spomnila na to, ko sem enkrat jaz vstala ob 2h zjutraj in hotela v šolo...sem že prišla na avtobusno postajo in se čudila da nobenega ni...potem pa slišim da bije zvon na cerkvi in da je ura 3 ponoči user posted image  HB da me ni nihče videl zunaj...kako gazim po snegu sredi noči v šolo user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1184
22.9.2010 10:45:10   
Bumbolina
Pozdravljene!

U madona, ste lepo načvekale kar nekaj straniuser posted image . Sem komaj uspela vse prebrati....

Glede novega družinskega člana se tudi mi ogromno pogovarjamo, beremo knjigice, tako da se mi včasih celo zdi, da preveč.... V bistvu tudi ne želim, da se zdaj vse vrti okoli dojenčka in da je to edina tema pogovorov. Menda bomo že zvozili brez večjih pretresov, se bomo potrudili, da se ne bo počutil zapostavljeno.

Torej kolikor berem, imate vse že bolj kot ne nabavljene stvari za dojenčka? Kaj pa za vas???

Lep dan...

Neposredna povezava do sporočila: 1185
22.9.2010 10:54:55   
tejci1981
Dobro jutro!

Kako ste kaj?
Na štajerskem smo se prebudili v krasno jutro, spet bo lep sončen dan!

Včeraj zvečer se me je lotila neka čudna omotičnost, user posted image user posted image user posted image user posted image sem šla prej v vodoravni položaj, pa me je do jutra hvalabogu minilo!!!!

Danes popoldan imam pregled in uz, da vidimo kako se naš lulček razvija,..... upam da me nebo spet kregala zaradi kg user posted image ...... v 4 tednih 2 kg+, tako da sem skupno na +10,5 kg!

Tudi midva greva jutri v Hofer po te pisane pleničke, imam pa že 6 pisanih iz Kik-a, okoli 30 za previjanje pa mi jih bo dala kolegica, tako da jih ne rabim nabavit.
Za začetek sem kupila Pampers  (2-5kg), v paketu jih je 78, pol bomo pa tako sproti nabavljali!
Pa gazice še nam falijo, pa nepremočljiva podloga za jogi,.....pa še kake malenkosti,.....user posted image user posted image user posted image
Včeraj oprala posteljnino, se suši, pol pa horuk na peglanje user posted image
V četrtek pa po cotike....

Moram še nabavit kak paket vložkov zame,....imam 3,sam ne vem če bo dovolj user posted image !
Za mrežaste hlačke in kremico za bradavice mi je kolegica razlagala, da naj si ekstra ne kupujem, da naj v porodnišnici gnjavim in si zalogo za domov naredim, sam kaj pa če bojo "šparali"????
Bi jaz to vseeno raje preventivno prej nabavla, saj, če mi kaj viška ostane nebo nič narobe!

Joj je še dela user posted image user posted image user posted image , čas pa kar beži!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1186
22.9.2010 10:55:40   
phelps
Dobro jutro!

Ni malo prezgodaj za gnezdenje user posted image   H e c a m   s e user posted image Očitno nas malo dajejo hormoni. Mene moj od sobote naprej (Ikea) heca, da posteljice ne bo sestavil, ker imamo itak za začetek zibelko... Pa tako zelo je jasno, da bi jaz rada uredila sobico za dojenčka do potankostiuser posted image . Ampak to je samo hec, zato mu ne zamerim... Me je ravno včeraj vprašal, zakaj se kar naprej smejim, pa sem mu odgovorila, ker sem srečna. In potem je šel veselo sestavit stol za dojenje user posted image

Plenice, jaz imam 10 bombažnih belih od To To, 3 potiskane iz Kika in 3 povijalne, potiskane iz BC-ja. In ne bom več kupovala, ker mislim povijati s tistimi za enkratno uporabo, te pa moram še nabavit, enkrat oktobra, bodo pa iz Hoferja, ker jih moje prijateljice zelo pohvalijo.

Sicer sem ok, zadnje dni ful dobro in veliko spim (10 ur), dnevi doma mi minevajo ful hitreje kot v službi, vsak dan skuham kosilo in vsak dan nekaj naredim, kar sem imela splanirano, da bom naredila pred prihodom user posted image . In seveda počivam, ko je potrebno. Čutim, da se mi telo intenzivno spreminja, zato mi je veliko lažje doma kot v službi. Šele sedaj vem, koliko sem si zadala postoriti preden pride user posted image in v tistih 4. tednih, ko bi imela porodniški dopust še v enem kosu, tega gotovo ne bi bila zmožna, oz. bi morala hiteti. Tako pa lepo počasi, vsak dan nekaj in kar je najpomembneje, zadovoljna sem z opravljenim.

Phelps brca kot nora, včeraj zvečer tako zelo, da nisem mogla zaspat. Je potem moj dal roko na trebuh in se je umirila user posted image

Punce, do kdaj boste pile Magnesol? Jaz ga bom počasi nehala, danes sem nastopila 35. teden.

Daya in Tory78 se že ful dolgo časa nista oglasili user posted image , upam, da sta obe ok user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
22.9.2010 11:06:03   
Bumbolina
tejci1981, jaz sem v prvo samo v porodniškici uporabljala mrežaste spodnje hlače (jih dobiš tam), doma pa svoje normalne in vir vložke. ni bilo potrebe po mrežastih, sem pa si jih tudi ful nabavila. tokrat bom brez njih...

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
22.9.2010 11:08:10   
zori82
Dobro jutro

za mano je super prespana noč, niti 1x nisem šla ponoči na wc - no vsaj zdi se miuser posted image user posted image

široko povijanje js sm tud slišala da baje v lj po novem več ne slikajo kolkov, zato bom kar široko povijala (pa tud lažje je user posted image primit). Kako bote pa ve široko povijale (tiste ko bote)user posted image Pampers+1 pralno pleničko al kakouser posted image user posted image user posted image

pralne/sušilne kroglice
a jih katera uporablja, kako se obnesejo?

no danes grem v nabavo po stvari, ki jih še nimam (pleničke, kozmetika,...). Bom raje prej vse pripravla, ker predvidevam da se mi kasnej ne bo dalo več hodit in skakat po trgovinah. Pa tud ostale stvari sem začela počasi pripravljat, ker se nikol ne ve če se bebica odloči prej na svet, pa še oblubla sem si da bom zadnji mesec samo za počitek user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
22.9.2010 11:19:18   
lottyka
Dobro jutro,

Pri nas je še vedno megla, upam da se kmalu razkadi in da posije kakšen sonček.

Super da ste začele o tem kateri papirji so potrebni za uredit po rojstvu. Ampak mislim da je poleg zdravstvene potrebno uredit še za otroški dodatek. A katera kaj ve kdaj se to ureja?

Očetovski dopust - Jaz papirje nesem danes na CSD. Mi je pa prejšnjič razložila, da dobimo v porodnišnici en list, katerega oče prinese po rojstvu in takrat zapišejo tako v moje papirje, kot njegove in se takrat tudi zapiše manjkajoči podatki o tem kdaj začenja očetovski dopust.

Priprave - Jaz sem mislila da bom že sedaj uredila in z Oktobrom zaključila ampak imam preveč vsega trenutno. Tako da glavno imamo, samo še kozmetika, flaške, dudice in plenice pa smo ready. No pa kompletek za iz porodnišnice, pa pranje oblekic me še čaka. Sicer pa če bom že zdej vse naredila, mi bo pa Oktobra dolgčas user posted image . Rodit pa še nimam namena, tako da lahko še mal počaka. Ampak še vedno čakam na ureditev spalnice, moj kar ne najde časa. Sem mu rekla da meni je vseeno, da če ne bo pravi čas bo pa on namesto da bi 3 dni praznoval, 3 dni sobo urejal in pral ter likal oblekce user posted image . Tako da zdej čakamo da nam malar sporoči, kdaj pride.

Zase pripomočke bom ravno tako nakupila začetek Oktobra, po plači. Nekaj že imam, rabim dokupit deodorant (baje ta, ki ga imam sedaj ni primeren), vložke, mrežaste hlačke in nove copate za mojo dušo user posted image . Je pa tako, da jaz ravno veliko na zalogo ne bom kupovala, ker sem doma kakšen kilometer od Tosamine trgovince in gre moj vedno lahko dokupit ko bo zmanjkalo. Ampak vseeno sem rekla da bom kupila vsaj 10 paketov vložkov in pa ena dva paketa tistih, ki jih je mislim da Ljubljana priporočila, vatiranci če sem si prav zapomnila. Ker za vložke, v paketu jih je 10, baje daješ vsaj 2 naenkrat not se pravi je to za 5x, zamenjaš vsakič ko greš na wc, torej porabiš skor 2 paketa na dan. Naj me kakšna popravi če razmišljam narobe. Torej je 10 paketov za 5-7 dni. Ker baje v LJ porodnišnici dobiš samo 1 paket, jih bom jaz še ene 5 paketov nesla s sabo.

Magnesol jaz spijem sem ter tja še. Imam pa samo še 4 tabletke, potem pa nove ne bom kupila.

Jaz sem zadnje čase sam leteča še, upam da se mi kmalu umiri. Imam 2x na teden dekompresijo, 2x materinsko šolo, v ponedeljek začnem še z fizioterapijo, pa še urejam nekaj za mojega in skačem po občini in ostalih uradih. Tako da še malo, pa se umiri, potem pa s pripravami naprej.

Zdej imam pa še ravno urco predno moram it, tako da si dam pogret juhco vmes pa poiskat kako se izklopijo tele posodobitve na RR, ker sploh ne morem prebrat kaj sem napisala. Lepo preživite dan.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
22.9.2010 11:36:30   
lottyka
Upam da Oktoberke ne bodo jezne, sem ravnokar videla post in ga bom kar skopirala.

Sem spraševala za dokumente po rojstvu - evo, sem malo pobrskala, če bo še kateri pomagalo:
Rojstni list:
otrokove podatke bo upravni enoti, ki bo izdala rojstni list, posredovala porodnišnica. Povedati boste morali otrokovo ime in ime očeta. Če sta ime in priimek sestavljena iz več besed, boste morali povedati tudi, katero ime bo otrok uporabljal v pravnem prometu. Rojstni list boste prejeli v dveh do treh tednih. Če z otrokovim očetom niste poročeni, pa bo moral slednji najprej na Centru za socialno delo ali na upravni enoti potrditi očetovstvo, rojstni list pa boste prejeli naknadno.
Zdravstvena kartica:
rojstni list izročite delodajalcu, ki bo uredil prijavo v zdravstveno zavarovanje. Če ste samozaposleni, boste prijavo morali urediti sami na območni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Predložiti morate izpolnjen obrazec M-DČ in otrokov rojstni list. Zdravstveno kartico boste priporočeno prejeli na dom. Vmes lahko zdravstvene storitve uveljavljate na podlagi začasnega potrdila, ki ga boste prejeli ob prijavi v zdravstveno zavarovanje.
Davčna številka:
po tem, ko boste že imeli rojstni list, za davčno številko zaprosite na krajevno pristojnem davčnem uradu. Dobili jo boste čez kakšen mesec po oddaji vloge.
Potni list:
Zanj zaprosite na pristojni upravni enoti. Predložite svoj in otrokov identifikacijski dokument oziroma izpisek iz matičnega registra o rojstvu, če otrok dokumenta še nima, ter njegovo fotografijo (velikost 3,5 x 4,5 cm). Za otroka do štirih let velja samo dve leti.
Osebna izkaznica:
Tudi zanjo zaprosite na upravni enoti, predložite identifikacijski dokument otroka oziroma izpisek iz matičnega registra o rojstvu, če dokumenta še nima ter njegovo fotografijo (velikost 3,5 x 4,5 cm). Za državljane do 18 let velja samo 5 let.
Ne pozabite pa še na vlogo za otroški dodatek in pozanimajte se, kako je v vaši občini urejena enkratna denarna pomoč ob rojstvu (če morate vložiti kakšno vlogo - pri nas ni potrebno).

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
22.9.2010 11:41:46   
zori82
o joj punce a ste prebrale da je ena septembrka rodila kar v avtu...uh svaka častuser posted image user posted image

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
22.9.2010 12:08:15   
lottyka
IZVIRNO SPOROČILO: zori82

o joj punce a ste prebrale da je ena septembrka rodila kar v avtu...uh svaka častuser posted image user posted image

Sem ravnokar prebrala, hudo user posted image . Mojega bi taka panika zgrabla da pomoje sploh ne bi mogel vozit normalno. Njemu je edina nočna mora le to, da kaj če slučajno ne prideva pravi čas do porodnišnice.

No pa mi je uspelo spraviti nazaj na staro RR user posted image .

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
22.9.2010 12:12:15   
simonmojca
kako ti je pa ratalo, ker mene zelo moti, ker mi samo 3/4 črk kaže

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
22.9.2010 12:22:20   
lottyka
Pod Moja Ringaraja - Testiranje sem še enkrat obkljukala "ne želim" in sedaj dela po starem user posted image .

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
22.9.2010 12:31:21   
simonmojca
jejjjjj   tudi meni ratalooooooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
22.9.2010 12:31:45   
november2010
hej hej!

Sem šla brat septembrke - kok hudo, kr v avtu rodila.... mojmu bi se po moje zmešal :)))

Drgač se pa meni zdele že dva dni popolnoma nič ne da, v ponedeljek sem šla popoldan mal počit (načeloma res ne maram popoldan hodit počivat, ker mi že tako ali tako dnevi hitro minevajo, če grem pa še spat popoldan se mi pa zdi, da gre kar vse mimo mene... user posted image ) v glavnem me je zmanjkal za dve uri kamot.... včeri sem trmasto vztrajala in nisem šla počivat, danes pa že zdele v službi za računalnikom dobesedno komiram....se očitno res pozna da gremo proti koncu.... Mali pa po cele dneve in noči brca :) To bodo žurke ko ven pride.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
22.9.2010 13:08:05   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: phelps
Daya in Tory78 se že ful dolgo časa nista oglasili user posted image , upam, da sta obe ok user posted image

Sem ravno včeraj razmišljala, da se jih kar nekaj ne oglaša, tudi tiste, ki so bile v začetku aktivne... Malo se nam javite ali je že katera rodila? user posted image

Meni pa kuhinja prijetno diši, dušim zrezke, zraven pa bo kruhova rulada (sem porabila ostanke kruha) in zelena solata. Danes se mi da kuhati (v bistvu ni nekega dela s tem).

Jaz mam zase vložke (5 kom VIR80, pa mislim, da bo treba še), kremo za bradavice, blazinice za bradavice, spodnje hlačke (bombažne), copate, higijenske pripomočke (zobno ščetko, pasto, šampon, gel, deodorant, labelo, glavnik). Manjka mi še pižama, modrc za dojenje, mrežaste sp. hlačke (3kom, za rezervo), mleko za telo. Ko boste ostale naštevale, se bom spomnila še česa, to je zdaj "na pamet". Oblačila za iz P bodo ista kot v P, ampak jih bom prvi dan dala domov, da mi jih mama opere, sploh hlače, če bi slučajno bile mokre od odtekanja vode.

Magnesol - še dobro, da sem ga kupila samo enkrat. Dala enkrat več zanj kot za Krügerjeve Mg tablete, pa še zdelo se mi ni, da bi pomagale. In ko pogledam vsebnost Mg ugotovim, da ga imajo Krügerjeve malo več. Zakaj ga naj ne bi več pile?

Vau, rodila je v avtu? user posted image  Moram prebrati. Sem pa zadnjič mojemu razlagala, da ma srečo, da so v avtu usnjeni zici, če slučajno pride do kakšnega "izlitja". user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
22.9.2010 13:31:13   
emma83
Dober dan,

jaz pa danes čajčkam, me nekaj v grlu praska in upam, da s čajem preprečim kakšen prehlad ali virozo, ker se mi ne da biti bolna zdaj, pa si itak pol čist povožen.

Jaz zase nimam še čisto nič, modrčke za dojenje sem naročila iz otto.si, upam da sem zadela številko (sicer sem se izmerila po tisti njihovi tabeli ampak nikoli ne veš, če ne bodo v redu, romajo nazaj), 2 komada prideta 30€ z dostavo, zadnjič sem jih gledala v DMu in v Mullerju pa mi niso bili všeč, po plači grem še v nakup vseh toaletnih pripomočkov (vložki, mrežaste spodnjice, vatiranci,...).

Za user posted image mi manjka še banjica, plenice, kozmetika, toto krpice za umivanje, pa verjetno še kakšna malenkost. Danes je moj odnesel papirje za očetovski v službo, tako da greva v petek dopoldne, če bo po sreči, vse oddat in urediti očetovstvo.

Meni tašča tudi skozi trobi, da imam še ful časa za vse, da se nikamor ne mudi ampak na eno uho noter na drugo ven.

Magnesol - še dobro, da sem ga kupila samo enkrat. Dala enkrat več zanj kot za Krügerjeve Mg tablete, pa še zdelo se mi ni, da bi pomagale. In ko pogledam vsebnost Mg ugotovim, da ga imajo Krügerjeve malo več. Zakaj ga naj ne bi več pile?

Ker baje ustavljajo popadke, itak magnezij sprošča mišice, nisem pa 100%, če to drži.

Drugače je pa v petek v materinski babica rekla, da bo preverila kako je z UZ kolkov v porodnišnici LJ in nam danes sporoči, upam, da res, ker je ženska vztrajala, da naj bi se še vedno normalno delal UZ.

Aha še tole me zanima: kaj se dobi v darilnem paketu v ljubljanski P? Kakšni testerčki verjetno a ne?

Pred materinsko pa skočim še v Hoferja po tiste nalepke, ki jih je Aleksa omenila, sem že gruntala kje bi jih dobila, ker bova midva tudi to nalimala po stenah.

< Sporočilo je popravil emma83 -- 22.9.2010 13:32:15 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
22.9.2010 14:46:04   
MalaNeli
evo če katero zanima porodna zgodba septemberke:

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

Moja porodna zgodba,ker je tak mož ze vsem povedal.Jaz sem htela prikrit.

Začelo se je 8.9. ponoči sem slabo spala,zbudim se ob 5h preden gre moj v službo in mu rečem,da imam neki čuden občutek v trebuhu,da me nekaj šraufa,da bi znalo to bit to,da ne vem,če naj gre v službo.Pol pa on meni,da se mi ne bodo v službi smejali,če bom doma za brezveze.In jaz njemu,da ne vem,če bom zdržala do 18h ko pride iz službe.No,je ostal doma.Grem dalje spat,pa vmes na wc.Ob 8h se začnejo blagi popadki,ki jih kar stoje prediham.Glede na to,da sem prvič dobila umetne popadke,ki so me zelo boleli,to ni blo nič.Tak pač čakam doma in pripravljam vse za zraven,še za dominika obleke,ker bo pri babi medtem.Popadke sem imela na 20min,okoli 9h že čutim vročinske navale ,pa nisem vedla,da se že pripravlja na porod.Ob 10 pa popadki nevzdržni,bolečina 1:100.in pojavljati so se začeli na 3 min.panika.Moj hitro znosi v avto vse stvari,parkira avto pred vhodom,jaz medtem že popadke za pritiskat,grem lulat in se mi odlušči čep in malo plodovnice mi odteče.Moj mi pomaga,da se preoblečem in obujem,vmes popadki,komaj sem prišla po stopnicah dol,vmes še prediham dva popadka naslonjena na steno in komaj prilezem do avta.Se napol vležem na zadnjih sedežih in spet hud popadek,ko začutim,da je nekaj zlezlo iz mene.Mislila sem,da je blato,pol pa je kar lezlo in čez nekaj minut me nekaj konkretno zapeče in čez čas zaslišima jok.še večja panika.ker sem rodila v avtu.pred p pa zapornica dol in avto pred nama,ga je hitro ročno spustil naprej vratar ,moj je letel do zdravnikov,da  sem rodila v avtu,so vsi zelo hitro prileteli,razrezali hlače,vmes mi je še plodovnica odtekla,celi sedež moker in so odpeljali hitro nadjo not.hvala bogu je bilo vse vredu,niti podhlajena ni bila in nobenih drugih poškodb.jaz sem se malo raztrgala in sem dobila par šivov,drugače pa tudi pri meni vse ok.
tak se je moja nadja odločla da pohiti iz popadkov na 20min in še to ne močnih do odpiranja.tak da ni merila,s tem popadki na10 ali 5 min.

to je moja porodna zgodba.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?