|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
17.9.2010 11:07:49   
Tina1
Daisye, ali! in vse ostale: midva sva se pozanimala o marsičem. govorila sva s kar nekaj
pari ki so posvojili iz Ukrajine. Vsi so povedali isto zgodbo. Midva sva bila pripravljena
na to, da so otroci tudi hudo bolani, vedela sva da naj nama bi ponudili pet map.
Pa kaj ko je bilo vse drugače: z nama na urad je šla samo prevajalka, ki je komaj kaj znala
angleško. Pa kljub temu se je zelo potrudila. Za dva otročka so celo poklicali v sirotišnice,
ker so na uradu bili mnenja, da naj sploh ne  bi bila bolana. Po pogovoru z direktorico
sirotišnice nama je prevajalka sama odsvetovala ta dva otročka. Midva naj bi dobila
pet map. V torek so nama pokazali otroke stare od 4-6let. Nisem preštela vseh map,
ampak številka je šla čez 30. Na koncu je prevajalka prijela kup map in rekla: vsi ti otroci
so zelo hudo bolani. Ok, sva si rekla, mogoče bo v četrtek boljše. Včeraj so nama
pokazali mape otrok starih od 1,5-4let. Isto, na koncu je prevajalka rekla, tako kot
v torek vsi so zelo bolani.
Bolezni so res zelo hude: aids, cerebralna, paraliza nog in rok, en fantek je bil brez mišic
v trebuhu, epilepsija itd.
Kar se pa odvetnika tiče sva pa bila zelo razočarana: videla sva ga samo v ponedeljek
za cca 15min.  Obljubil je, da pridev torek na urad, pa ga ni bilo, je prevajalka rekla da
pride včeraj na urad pa ga ni bilo. Skratka z odvetnikom drugega kontakta kot 15min v
ponedeljek nisva imela. Videla ga bova še danes, da mu plačava stanovanje.
Počasi bova spakirala, potem pa proti letališču in domov v deževno slo. Tukaj v  Kijevu
je pa tako lepo, sonček.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
17.9.2010 11:51:39   
mismis
ajajaja Tina, kako hudo se tole bere, mislim cela ta situacija z vama, na drugi strani pa zelo, zelo ubogi otročki. Tale svet res ni fer, da se rojevajo otročki s tako hudimi boleznimi, da morajo biti brez staršev in po sirotišnicah...kako bi bilo lepo, ko bi vsak otrok imel svoje starše in edina stvar, ki bi ga morala skrbeli je, kako se bo igral user posted image user posted image user posted image user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
17.9.2010 14:33:35   
gigi1
Tina user posted image  user posted image  user posted image  joj kako mi je tole kar na dušo padlo. Srce, držita se. Žal mi je, da se je tako obrnilo. Čimprej si naberita moči in poskusita kakšno drugo državo.
Kot vidim je zadeva v Rusiji še najbolj transparentna.

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
17.9.2010 14:37:29   
DaisyE
Oj Tinca, oprosti, če je izpadlo, kot da se delam neki pamento, ni bil moj namen, saj dejansko o Ukrajini nimam pojma, samo toliko vem, kolikor sem prebrala v tistem članku. Sem tako napisala, ker kar nisem želela, da bi blo že vsega fertik, pa kar mislila sem si, da mora bit okej, da se stvari nekako morajo razrešit. Saj veš, upanje umere zadnje.. Eh drek, bom raj nehala, ker itak ne vem, kaj bi rekla. izkoristi še tisto malo sončka, ki ga je v Kijevu, pa miren let domov. Tule bodo menda poplave.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
17.9.2010 14:52:56   
bela.kava
Uhh Tina1, a to je potem vse z Ukrajino ali sledijo še obiski tam in še več map? Srečno pot nazaj, malo prespat, pretuhtat in dalje.

Sicer pa mislim, da je sklep tega našega foruma itak jasen ... Rusija.
Jaz moje izkušnje nikomur  ne privoščim, zato tudi o tem pišem, tako da bo v prihodnje vse manj naivcev. Kdor pošlje dol dokumente, ve kaj ga lahko čaka. Z Wendy sva že dve, koliko parov imajo pa v tem trenutku v postopku mučenja, pa se nam najbrž niti ne sanja. In kaj vse to pomeni za otroke ... ah ...

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 17.9.2010 15:00:15 >

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
17.9.2010 14:56:20   
Tanja55
Tina1, hudo je tole prebrat. Ce bosta se poskusala z Ukrajino, mi sporoci, morda lahko pomagam s prijateljico, ki je Ukrajinka in odlicno govori anglesko.
Drzta se. user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
17.9.2010 16:42:15   
Iza12345
Ojoj Tina, tole pa res.... nič kaj dobra izkušnja. Kako pa naprej? Čakata na novo vabilo? Kako gre naprej???? Držim pesti.

Rusija, ja, je transparetno, a tudi tu ne gre brez zapletov. Pari znajo povedati marsikaj. No, mi smo imeli kar dobro izkušnjo. Le zdaj, po vrnitvi domov je spet tu zgodba..... sem bila že 3x na Rus ambasadi, pa še kar čakamo na priglasitev otroka, to zna narediti samo eden od tipov tam????, pa je trenutno na dopustu???? Halo. No, tako, se zavleče urejanje dokumentov, tamali je še vedno ruski državljan, nima urejenega zavarovanja, itd itd.... grrrrrrrr

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
17.9.2010 18:57:35   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Zdaj pa še... TRIKRAT HURA ZA NAŠGA POŠTARJA! user posted image user posted image user posted image

Dokazal je, da se tud Makedonci znajo hitro premikat. Krasen dečko! In fino je vedet, da vsaj ena stvar v Neverlandu deluje tako kot mora! Jupi. Kofič, v kakšnih časovnih okvirjih se zdaj gibljemo? Kolk tednov rabi teti, da pošlje predlog na komisijo (jati mrhovinarjev)? Jaz intenzivno navijam. Ma saj vedno.

Časovni okviruser posted image user posted image user posted image

Zdaj si me pa nasmejala, no in sicer ... teta socialka je rekla, da bo včeraj ali danes dokončala predlog ... no potem pa naslednji teden ne bo še nič pošiljala najbrž, ker gre na odmor, ker imajo svadbauser posted image ... ko bo predlog le na ministrstvu ga bodo takoj kar potrdili......................ha ha ha sigurno si verjela ....potem se začne šele uganka, ker sedaj domnevno spadava pa pod nov zakon, ki še ni implementiran zaradi tehničnih težav in lahko traja še mesece in mesece in mesece preden bo to delovalo. Sicer mi je jasno, da je to z zakonom spet ena od laži (isto kot so lagali nekaj mesecev, da komisija ne dela, ha ha ha)... tako pač izgleda posvojitev, če na nagradno vprašanje, kako boste pa vi prepričali komisjo, le debelo gledaš ... sedi ena.

PS Ker tole berete nekateri, ki vas tema zanima tudi po uradni dolžnosti, tole sporočilo je tudi za vas ... prosim, ne podaljšujte Sporazuma, ne glede na to, koliko EU plača za takšno lepo sodelovanje z državami izven EU, saj so še druga področje za "sodelovanje", kjer je najbrž manj škode, a ne? Prosim, prosim, prosim (še cepetam zrave, a se ne vidi)?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
17.9.2010 19:16:47   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

PS Ker tole berete nekateri, ki vas tema zanima tudi po uradni dolžnosti, tole sporočilo je tudi za vas ... prosim, ne podaljšujte Sporazuma, ne glede na to, koliko EU plača za takšno lepo sodelovanje z državami izven EU, saj so še druga področje za "sodelovanje", kjer je najbrž manj škode, a ne? Prosim, prosim, prosim (še cepetam zrave, a se ne vidi)?

pomagam pri cepetanju! še po mizi udarim, če je treba1

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
17.9.2010 19:20:01   
Iza12345
tudi jaz, tudi jaz, zbijam in ropotam.....................

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
17.9.2010 21:22:36   
Tia-na
dober večer :)

Tudi mi smo nazaj, je bilo precej divje poletje, ki smo ga danes uradno zaključili, spakirali kufre in se za letos poslovili od morja. Vidim, da se kar precej dogaja, sem samo par zadnjih strani pošrek prebrala, bo pa vnaprej več časa, ker ne bom več sama z našima žabama.  Novičke so lepe in manj lepe ...

BK, še naprej držimo pesti in kmalu bo ves trud in predvsem vstrajnost poplačana - DVOJNO user posted image user posted image user posted image

Iza uživa v prvih dneh materinstva ... ne pozabi jest pa pit vmes, mene je v prvem mesecu čist pobralo, sam sem se že okrepila in manjko dobila nazaj user posted image

Tina, žal mi je, da sta morala doživeti tako slabo izkušnjo. Te pa zelo razumem, saj sva enako oz. podobno doživela tudi midva v mesecu decembru. Ne se vdat, svet se sicer v trenutku podre, vendar potem se najde nova pot in me borke gremo naprej. Midva sva dobrega pol leta po tem, ko sva obupana in "praznih rok" prišla domov iz Rusije, domov pripeljala dva sončka. Sicer ne vem, kako potekajo stvari v Ukrajini, midva sva se takrat odločila, da "poskusiva" še enkrat in rezultat je znan user posted image user posted image

Dejzi, ti pa v novem boju. Čestitam za pogum :) Moj je sicer ene parkrat omenu, če bi šla še kdaj poskusit s kakim postopkom pa sva hitro končala debato. Mogoče, ko bosta tamala na svojem ... user posted image user posted image user posted image

Pa nova fronta se odpira ... Kosovo. Krasno.

No, grem še mal za nazaj prebrat, da bom lahko še kaj pokomentirala.

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
18.9.2010 5:50:56   
Tina1
Punce dobro jutro iz domačega stola, ob kavici!
Hvala vam za vse dobre in vzpodbudne misli, vsakič ko sem vas brala iz Ukrajine
mi je šlo na jok, ker človek ve da ni sam. Res iskrena hvala vsemuser posted image
DaisyE, nikakor nisem iz tvojega pisanja razbrala karkoli slabega. Nasprotno, samo
dobro.
Ko sva odšla v Ukrajino, sva mislila da sva se dobro pozanimala. Dobila goro informacij iz
različnih koncev, različnih parov, ki se med seboj ne poznajo. Pa vendar sva doživela
slabo
izkušnjo. Še celo ženska, ki nama je tukaj pommagala, pozna razmere v Ukrajini zelo
dobro, preko nje je kar nekaj parov izpeljalo postopek. Vsi v prvo. Pa ni mogla verjet, da
se je to dogajalo. Sploh, da odvetnik ni šel z nama. Stvari so se zelo spremenilo, žal
pa ne v korist otrok, ampak v korist odvetnika in vseh ki na račun otročkov služijo.
Še ena zanimivost, ki sva jo doživla: v Ukrajini je  praksa taka, da imaš na dokumente,
ki so pri njih vloženi tri obiske v sirotišnici. Potem je treba dat vlogo z novimi svežimi
dokumenti. Vsaj mislila sva da je tako in tudi ženska tukaj v Lj. nama je tako povedala.
Včeraj smo pa vsi doživeli šok: imava samo še en obisk, saj se nama zgleda po novem
šteje obisk urada in ne obisk sirotišnic.
Kako naprej: žal še ne vem. Ta teden se dobiva z žensko, ki nama  pomaga, potem
bomo videli kako in kaj. Kar se novega termina tiče je tudi zanimivo: Ponavadi je tako
da te obvestijo o novem datumu. Včeraj je bilo celo tako, da sva se lahko na uradu
dobesedno pogajala, kdaj bi lahko prišla. Zaenkrat imava datum 14.10. Kako se bova
odločila še ne vem, bova vse skupaj prespala, se pogovorila in se odločila.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
18.9.2010 10:54:43   
Matejčika
Tina user posted image user posted image

Dejzika, ti si zakon, veš! user posted image user posted image user posted image Dobra si, da si sploh zbrala toliko moči in dala skozi 6 postopkov. Jaz se že po drugem ne grem več. Kot si sama rekla, zaradi tega sem zamudila že preveč življenja!user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
18.9.2010 11:22:24   
1ali
Tina1, žal mi je, da si morala dati skozi še nekaj slabega, novega ... Pa vendar nisi sama. Zelo podobno se je v Ukrajini že dogajalo, vendar jim je uspelo. Tudi tebi bouser posted image . Poznaš kakšen par, ki je obupal v Ukrajini? Jaz samo take, ki so se slej ali prej vrnili z otrokom.

Nobena od posvojiteljskih zgodb ni enaka, skoraj vse neverjetne pa naj gre za Ukrajino, Rusijo ali Makedonijo, a najbolj vztrajni smo srečni starši.

Kolikor sem te lahko spoznala po tvojem pisanju, ne boš kar tako vrgla puške v koruzo, zato boš prišla do ciljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Držimo pesti.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
18.9.2010 17:25:51   
Matejčika
Eva, a zdaj si dobila ZS?

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
18.9.2010 18:21:24   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Tina1

Zaenkrat imava datum 14.10. Kako se bova odločila še ne vem, bova vse skupaj prespala, se pogovorila in se odločila.

Pa da ne boš pozabila sporočiti odločitve, sej veš kako rade navijamo tukajuser posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
18.9.2010 18:23:42   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

Kolikor sem te lahko spoznala po tvojem pisanju, ne boš kar tako vrgla puške v koruzo, zato boš prišla do ciljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Držimo pesti.

1ali, mislim, da je že Matejčika s svojim podpisom vse o puškah in koruzi povedalauser posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)"

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
18.9.2010 18:32:55   
Wendy

Za božjo voljo vsi uradniki, ki še vedno mislite, da ste dobro naredili s tem sporazumom. NIKOLI in NIKDAR več ne podpisujte nobenih dogovorov, kjer so v igri življenja ljudi. Pogovorite se z osebami, ki resnično imajo izkušnje, ki poznajo kulturo ljudi s katerimi sodelujete in ne počnite tega samo zato, da bo narejeno. Prosim, lepo prosim. Ko bi le lahko zavrteli čas nazaj ... tako, zdaj pa jaz tudi cepetam, brez heca!

Neposredna povezava do sporočila: 3018
18.9.2010 18:35:41   
Wendy
BK kateri novi zakon si imela v mislih? A tisto zadevo z registrom, kjer naj bi nas vse tuje posvojitelje postavili v vrsto?  user posted image

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
18.9.2010 19:34:34   
Matejčika

IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

1ali, mislim, da je že Matejčika s svojim podpisom vse o puškah in koruzi povedalauser posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)"

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hihihihi B.K, sem glih misla it to ponovno napisat oz. poudarit!

Neposredna povezava do sporočila: 3020
18.9.2010 19:49:35   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Wendy

BK kateri novi zakon si imela v mislih? A tisto zadevo z registrom, kjer naj bi nas vse tuje posvojitelje postavili v vrsto?  user posted image

Torej maja letos so sprejeli nov zakon in ostalim pogojem (zakonski, stan, zdravje, finance, izobrazba ...) dodali še držaljanstvo in čas čakanja na otroka. In sicer je stvar zamišljena takole: vsi pari in otroci so vodeni elektronsko. Sedaj je center izbral za otroka en par in to poslal na komisijo, ki je predlog potrdila (ali ne). Sedaj bi moral vsak center računalniško izbrati pet najprimernejših parov za določenega otroka (pri čemer so upoštevani vsi parametri, tudi državljastvo in čas čakanja). Nato pa teh pet poslati na komisijo. Komisija med petimi pari izbere najprimernejšega.
Tudi komisja naj bi bila določena elektronsko, torej naj bi bilo 15 članov komisije, na dan seje od teh računalniško določijo 5 članov, da bi zmanjšali možnost korupcije.

Seveda še nič od tega ne deluje in globoko dvomim, da kdaj bo. kakšen program bo lahko upošteval vseh sedem ali koliko parametrov je že ... zamišljeno je bilo tako, da se zmanjša možnost korupcije ... AMPAK, kdo se slepi, dokler bodo podatke v računalnik vnašali isti ljudje, ... če se je sedaj dobiček delil med pet članov in še koga, se bo pač sedaj med 15 ... Torej, zakon ki to določa je že v veljavi. Hkrati pa nimajo tehničnega suporta, da bi to delovalo. Gospa socialna piše predlog za naju, torej dela po starem, saj po novem bi rabila še 4 kandidate, ki bi jih računalnik vrgel ven ... zdaj pa je tu še en kup čejev, ali si vsi ti štirje pari želijo dva otroka (otrok se ne deli), ali imajo zavore glede etične pripadnosti ... Kako bodo vse te parametre stlačili noter, da bo v najboljšem interesu otroka ... ne vem.

Moje osebno mnenje ... je popolnoma vseeno kar napišejo, ker delajo izključno to, kar jim paše. Za punčki so napisali predlog (izbrali naju) aprila. Pol leta je za otroka zelo veliko časa, ampak tam ji to prav nič ne zanima. Tudi je določeno v kolikem času naj bi komisija kaj obravnavala, nama pa so na misnistrstvu dva meseca razlagali, da ni komisije, ker se je kasneje izkazalo kot laž.

Mislim, da so podpisniki Sporazuma tudi na naši strani vedeli kaj se dogaja tam doli ... mogoče je bila res prisotna želja, da bi se kaj uredilo. Ampak, sedaj ko IMAJO DOKAZE kaj se dogaja, bi bilo pošteno, da ga ne bi podaljšali.

Zakaj vem, da je vse skupaj brezveze ... ker je ista oseba, ki bila med pobudniki tega  pravičnejšega sistema, ki bo zmanjšal korupcijo, naju spraševala kako bova prepričala ... vemo nadaljevanje. Kaj vse človek najde na internetu, ko je že prepozno user posted image  

dopolnitve zakona pa so tukaj ...
http://www.sobranie.mk/ext/materialdetails.aspx?Id=6c15be1e-b5fc-4119-83f2-a105c6cc1e39

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
18.9.2010 20:15:59   
marta82
Tina, žal mi je za takšno slabo izkušnjo. Prespita in z dvignjeno glavo naprej. Me bomo pa navijale.user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

Neposredna povezava do sporočila: 3022
18.9.2010 20:57:44   
Luna*
Tina tudi meni je izredno žal da sta morala čez tako izkušnjo. Pod tisto "preizkušnjo", ki sem jo v prejšnjem meilu mislila, sem si bolj predstavljala, da so vaju pošiljali od vrat do vrat, da so vam prestavljal datume, vi2 pa sta imela letalske karte, kdaj morata nazaj...ne pa takih stvari. Ampak kot so ti rekle druge. Ne obupat. Še vedno mislim, da je to bila neke vrste "selekcija" zato toliko bolj odločno drugič gor. Do takrat pa se mejta fino in še bolj poskrbita en za drugega.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
19.9.2010 11:53:06   
Iza12345
To pa res... pazite se matejčkinega kombajnauser posted image user posted image ... V glavnem. Življenje piše težke zgodbe. Posvojiteljska tudi ni lahka, zato navijamo naprej za našo Tinko, pa belo kavo, pa Wendy in vse ostale... Mi smo z IVF zaključili in se ne gremo več tega... Mogoče nas pa kak sonček kar tako preseneti:). Danes nisem prav preveč dobre volje. Naši sosedje so te dni pričakovali naraščaj, včeraj pa kruta novica, da je otroček umrčkal v maternici. Kako je to možno. Zakaj niso en dan prej sprožili poroda... zakaj zakaj zakaj... Noro. Kakšne zgodbe piše to naše življenje.

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
19.9.2010 15:52:10   
Pija76
Tina user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?