![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 9:03:28
|
|
|
|
Ploha
|
dobro jutro! Mam mal časa, ker ena še spi, druga se pa s povštrom kušuje, ker misli, da je kej za cuzat... kere face doharji, pokličem v šolsko amb. da se naročim na pregled in ugotovim, da sem brez zdravnika , tko da sem pol poklicala na letališče če me uzamejo...in me je pa še fuuul prjazna dohtarca u glavnem, ja mastitis mam, sam ne vem kaki je to mastitis, ko me pa boli, samo če prtisnem na dojko, pa mehke dojke mam dobr naj bo kar hoče...zdej sem veliko boljše, ker jem lekadole in AB... manca je sicer pridna, ampak bom šele zdaj ugotovila kaj pomeni imet otroka kaj pomeni zvečer uspavat, kaj pomeni skos nekaj animirat in ga nosit tko da sm včeraj po hitrem postopku sling naročila. meta ma mal izpade ljubosumja, ampak pomoje samo pozornost išče, ker to dela ravno takrat ko previjam ali futram manco. Tko da nekaj bo za ukernit drgač mi je pa ostala ena sama kilca od prednosečnostjo z manco oz. žal 5 kg od prednosečnosjo z meto ma dobr, ker sem skos nekaj lačna, bo šlo tud teh 5 kil dol...ampak pomoje imam teh 5 kil sam na trebuhu, če bi vidle moj trebuh, ajooj...katastrofa, tolk odvečne kože mi je ostal, da je kr groza. Mal še počakam, pol pa trebušnaki na polno.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 9:15:06
|
|
|
|
Zvezdica
|
jutro vstala ob 4ih, ker se je sin odločil, da ne bo spal. Slabe volje še zarad drugih reči,.... mah... Plohca ...za mastitis . A manca se še doji? pocajtaj se... pa za meto en . Kr crkljajo jo. grewm se uredit,mam eno reč potem pa v kak šoping, da bom bolje
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 9:16:36
|
|
|
|
Ploha
|
zvezdica: ne nič več, itak mam zdej take AB da se že zarad tega ne more... kaj te tare? Posel?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 9:19:58
|
|
|
|
Ploha
|
jst bi tuuud šoping
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 10:25:38
|
|
|
|
Zvezdica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha jst bi tuuud šoping pridi v lj, greva skupaj
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 10:25:47
|
|
|
|
Najki
|
Plohca a po AB se bosta lahko naprej dojili? Najbrz se cist da nadaljevat sam bi morala pumpat, da ne usahne.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 11:51:43
|
|
|
|
rubica
|
ojla krasen dan . Plohca sam, davse poštimaš, da te ne boli, kako pa meeta kaže ljubosumje? mene je sam tega mal strah ko bomo same, ker zna bit naša gaja precej svojeglava. kje si naročila sling? sonček gaje nismo nič dodatno zavarovali. v pon, dobim odločbo če so mi podaljšali bol., držte pesti. kaj danes kuhate jaz nima idej zadne cajte, tako da bo danes za kosilo rižev narastek , ker imamo prazen hladilnik, riž pa mleko pa jajca pa imamo, dragega itak ne bo doma, gaja je mela v vtrcu kosilo jaz pa lahko jem mleko cel dan. nč grem sem lenaaaaaaaaa, da se mi tut tipkat ne da. lep dan
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 12:26:32
|
|
|
|
Ploha
|
rubica: http://www.mojskratek.si/default.asp?mid=sl&pid=modul_it&wID=304 sm pa vzela maya wrap sling, rahlo oblazinjen, mislim, da ma jancci tazga mah meta ma včas take, prejle je manco začela po nogi grist, k nikol ni grizla, pol ko nism dovolila je pa mene začela,...al pa meče igrače po tleh oz. vse kar dobi pod roke, pa tega načeloma ni počela prej. Al pa tepe manco....itd. pa saj načeloma manco tisti moment spustim iz rok pa potem meto cartam. Sam vedno se pa tega ne da. Sploh pa ker manca vedno manj spi, bi rekla da je ogromno pokonci čez dan (HB vsaj ponoči spi) in če je pokonci skos nekaj jokca, pa dudo bi pa jo ven flikne. Ampak ji raj dudo dam, ker roko in prste je že v porodnišnci vlekla in to je prav histerična če ne dobi nekaj v usta, pol se pa umiri k bi bla zadeta k dobi dudo...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 13:07:35
|
|
|
|
kiara24
|
oooo noro je bilo tole včeraj, skoz okrog doktarjev zaradi bolniške, sedaj pa čakam na odločbo od komisije če mi jo podaljšajo.... Ja pa pozabila sem vam povedat da sedaj pa že en teden čutim mojo bebiko in ima notri pravi žur, včasih, ker tolk skače in nabija ali pa se mus koz kolca, revčku. Moram se naročit na UVZ, pa sem danes 1 uro klicarila pa je bilo skoz zasedeno pazi to ob 8mih pa se mi je oglasil odzivnik in sem čist popenla kako , se naj prijavim če ne morem notri. Plohca- joj mastitis, no upam, da bo hitro mimo. A pri tem dobiš AB to pa še nisem slišala. Milsim da se ti kar dobro znajdeš z dvema otorčkoma in da nimaš večjih porblemov. Kg- ji bodo šli pa tudi dol , pa saj si glih rodila pa bi rada že bila tako kot prej. Rubica- zakaj pa si ti na bolniški?, Jaz sem čisto pozabila. je pa res da je ful štala sedaj s temi bolniškami, po enem mesecu os.zdravnik ni več dovolj amapak moraš imeti potrdilo od ginekologa da kaj zaleže. Sva pa z mojim ful, ampak res ful slabe volje, ker je Merkur tolk v k**** če ste kaj slišale in bo cela štala lahko da ostane brez službe.... malo naju je strah kaj bomo pol delali, pa glede na to da rabiva še veči avto bo cela štala.... nimam pojma kako in kaj bo. Jaz bi mogla it delat, ne pa da bluzim .... imam zelooo slabo vest, ker nič ne morem. V gl. pa še tale vreme me dela depresivno. Čez eno urco, grem že po Klaro, da bo več z nama sedaj. Za kosilo nič ne bom kuhal bo mami, danes .
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 15:26:54
|
|
|
|
farfala
|
kiara to vreme tud mene živcira , se mi zdi, da sploh ni bilo poletja, razen takrat, ko smo bili na morju Sranje, da se morata zdaj sekirat še za njegovo službo . Upam, da se izcimi dobro za vaju Naš mali že 2 noči nekaj bluzi, se malo predrami, zajamra ali zajoka in zaspi za par minut potem pa spet ponovi vajo.In premetava se non stop. Mogoče poje preveč grozdja, mogoče trojke, mogoče vreme.... kaj pa vem. Jaz pa takoooo zaspana, bi potrebovala eno veliko dozo sonca in toplote. Mogoče grem jaz danes tud malo po trgovinah rubica včeraj sem naredila polnjene paprike (kvinoja, riž, bučka, korenček), danes pa boranjo in puding, mi je fajn, ker je vsa zelenjava domača
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 15:27:29
|
|
|
|
Ploha
|
kiara: ja dobiš AB. Če se prijavlaš na UZ v P KR, potem začni klicat točno ob 7 in ko prekineš, takoj spet zavrti telefonsko, eno za drugim, ker vem kaka znanost je to! najki: verjetno sploh ne bom več dojila. no ne vem še. Če bo manca želela vlečt z veseljem, če pa ne pa pač ne bom. V manco pa mal dvomim, da bo vlekla...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 18:16:39
|
|
|
|
Ploha
|
o jezus marija in vsi svetniki, a je to normalno, da manca še danes ni nič spala, ona je že od 6 zutri pokonci zdej se tolažim s krtekxx terijo in gleda, in dudla in joka in se hoče nosit, ceeeeel ljubi dan... to pri nas ne poznamo
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 18:21:37
|
|
|
|
sonček33
|
Plohca, saj veš tista teorija...otrok ni enak otroku ... velkam tu d klab kje je khurde????????? pa jancci? pa marta?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 19:30:20
|
|
|
|
ronja
|
o jezus marija in vsi svetniki, a je to normalno, da manca še danes ni nič spala, ona je že od 6 zutri pokonci Za mojidve popolnoma normalno. Samo da je Lejla vstajala ob 4.30. Kaka pa je krtexx teorija? in se hoče nosit, ceeeeel ljubi dan... Welcome to the club. Jaz sem mela dve taki, če te kaj potolaži . NO, ne vem, zakaj pišem v pretekliku, danes je tak dan, da obe non stop na meni visita!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 19:36:29
|
|
|
|
Ploha
|
ja mamce sej vem smo jo dali na trebuh spat in ona je zaspala v sekundi, a ni tko da naj ne bi spali na trebuhu?? krtekxx teorija: naj ona pove..je pa nekaj z možgani, da se bolj razvijajo al kaj vem, da so potem bolj pametni otroci...mislim da je tko...krtekxx popravi me.
< Sporočilo je popravil Ploha -- 17.9.2010 19:37:51 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 19:37:22
|
|
|
|
sonček33
|
ploha, če ji paše
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 19:39:03
|
|
|
|
ronja
|
Ma, če si zraven, lahko spi tudi na trebuhu - to je bolj nevarno ponoči, ko je ne gledaš, ker spiš. In če bruhajo, se lahko zadušijo. Pa ker še nimajo dovolj močnih mišic, da bi glavo obrnili, se lahko zadušijo, če se obrnejo dol. Ampak če si zraven, boš to ja vidla. POdnevi naj spi kakorkoli, sam da spi - saj si zraven.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 19:39:45
|
|
|
|
Ploha
|
ok in teli slingi so do 16 kg, in ja itak 16 kilskega otroka bom nosila okoli, ja pa jade p.s. drug let me prašte
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 19:40:59
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ma, če si zraven, lahko spi tudi na trebuhu - to je bolj nevarno ponoči, ko je ne gledaš, ker spiš. In če bruhajo, se lahko zadušijo. Pa ker še nimajo dovolj močnih mišic, da bi glavo obrnili, se lahko zadušijo, če se obrnejo dol. Ampak če si zraven, boš to ja vidla. POdnevi naj spi kakorkoli, sam da spi - saj si zraven. ma to bo zdej nočno spanje, niti pod razno je ne mislim zbudit za jest...tud na kraj pameti mi ne pade...sej jo bom magari okol zasukala, itak pa na boku ne obstane ampak se kuj zrita na hrbet.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 19:42:26
|
|
|
|
Ploha
|
tud mene zanima kje so vse???
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 20:23:10
|
|
|
|
khurde
|
jaz sem tu počas bom nehala s skladiščenjem ozimnice itd., pa bom imela spet mal več časa. jem čokolino. ravno odspala dobro uro z I. dons je vreme za en k* in sem sama sebi mal odveč. nizek pritisk. imela pregled in ctg, beležil nekaj popadkov, ampak niso tisti čist ta pravi. otrok zelo nizko. počas bo že. sam upam, da še ene 10 dni zdrži not, da vse počas zrihtam. razmišljam o P kranj in mi je G rekla, da če je vse ok, mi ni treba na rok na amnioskopijo tja, da lahko par dni počakam. vsaj neki. k se mi ne da gor pa dol vozit. eh. niti za net nimam časa. kaj šele bo moram drobnjak dat v skrinjo. pa fižol mam kuhan. sam neki ga bom v juho spremenila. pa blitvo še na vrtu. pol pa ne vem, če ne bi "osnovo" za krompirjev golaž naredila. sam dons se mi ne da več. aja. pa tržaško. ma, konc poletja mam vedno kup dela. zdej pa še perem, likam, gnezdim, whatever... zraven in mi zmanjka par ur na dan. sem v klubu s krtekxx in ronjo, očitno. aja. pa ena rumena buča me čaka tu na mizi, ogromna, da jo na kockice narežem in v skrinjo vržem. sonček, una hokaido je pri nas na tržnici skor celo zimo prisotna, ker se jo baje ful lepo skladišči. tko da mal povprašaj pri vas, če bo pozimi tudi. ploha, I je pogosto čez dan sam v slingu spala. tut po par ur skupaj. sam v postelji pa ne, če nisem zraven ležala. sam se mi zdi, da vam kar luštno laufa. kiara, upam, da se vam dobro izteče s službo za bolne sej ne vem več, kaj še napisat. se verjetno še kaj oglasim. zdej mi pa rumena buča ne da miru
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 20:25:19
|
|
|
|
sonček33
|
khurde, pridna si ful moram drobnjak dat v skrinjo kAKO GA DAŠ?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 20:53:06
|
|
|
|
Najki
|
Danes je koncala akcija za narocilo imunoglukana 2 za ceno enega, sem danes izvedela, na hitro narocila, potem pa pozabila se vas obvestiti, ker sem laufala ven =[. Zdejle sem pogledala tja, pa je akcija ze zakljucena, ceprav naj bi 17.9. se veljala, ma zgleda da se ozirajo na delovni cas . Mi je prav zal, verjetno bi kateri prav prislo.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 21:19:22
|
|
|
|
khurde
|
sonček, jaz sem ga samo na drobno narezala in v posodico dala. pa malenkost osušila, da se ne sprime skupaj, pa da ga lahko po delčkih ven jemljem. sem prvič dala drobnjak not, bomo videli. sem pa brala v - se mi zdi - merkurjevi knjigi o zeliščih, da se zelišča lahko da v posodice za led in malo vode zraven, da skup drži. ko zamrzne, se jih pa strese v eno večjo posodo ali vrečko in jemlje ven po potrebi. gledam za avto naš dons noče vžgat, je sicer ena starina, pa bi bilo treba itak menjat, ampak a ravno zdej a kaj
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 17.9.2010 21:24:27
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: farfala kaj marta je šla na operacijo, da se nič ne javlja??? Ne Marta je tu. Operacija bo prvi teden v novembru. Malo je bila gužva ta teden. Pa nič kaj pametnega nimam za napisat.
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiOdlog vpisa v prvi razredStarši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.