Serendipity
|
hermy - Brina (juj, mi je še vedno eno najlepšejših imen ) je lepotička od glave do petke! Kakšno čudovito detec! obi - jaz sm Z počasi odvajala od dojenja. Ni šlo in ne gre brez joka. Zaspala je samo z dojenjem. Najprej sem jo začela odvajat pri dopoldanskem spancu - sem počakala, da je bila fajn zaspana, sve šle v sobo vzele njeno Roziko (eno pliš ovčko) in Pujsa (tak plišek), ju dale spat. Ju je dala dol - jima govorila ajaj, ju spoljubčkala, nato pa sem rekla, da bo še Z ajala in se je legla zraven njiju malce zajokcala in zasapala. Hm, no potem je bilo parkrat vmes kriza - joka in stoka. Ampak, sem ležala zraven nje, jo stiskala k sebi, pela pesmice, jo božala in je zaspala. Sčasoma se je navadila na to. Potem je bilo na vrsti popoldansko spanje (tega zdaj tak že ven izpušča) in večerno uspavanje. Večerno uspavanje zgleda tudi tak. Isti ritual - najprej gresta Rozi in Pujs spat, potem pa Zarja malo cartat pri mami in zaspi. Včasih še joka, ampak se carta ob meni in vem, da ji nič ne majka, da je to faza, ki jo bove morale prej ali slej prebroditi. Čeprav bi včasih še jaz zajokala zraven. Če jo pa da mož spat ali pa babica pa je joka pol man oz skoraj nič. Zdaj se dojive le še ponoči in zjutraj. Vendar sem čudna - imam full slabo vest, ker ji jemljem to. Pa pogrešam to najino cartanje... Se je pa začela na nov način cartat pri meni - ali mi s prstek rine v popek in si momlja poooopiiiii, ali pa rine rokico med prsi oz včasih (zadnje čase kar pogosto ) pa kar pod modrc in potem, ko jih najde tam (in ugotovi, da še niso nikamor pobegnile) se blaženo nasmeji in nasloni glavico name... Ehm, sem napisala cele litanije - v glavnem - poskusi počasi odvajat, da si vsaj od ene faze dojenja bradavice odpočijejo. Vmes si dajaj te obkladke gor kot je napisala hermy (full pomagajo) in še maži z Bepanthenom. Ker če dojenje ni več mamici prijetno je boljše, da zminimaliziraš. Še posebej, ker zdaj ni več tako nujno potrebno za hranjenje (ok, vitamini in hranilne snovi so itaq tu zakon) ampak gre bolj za cartanje mamica in otroka. In če en ne uživa ... Reby - hm - ne vem, no. Mislim, da če sta se odločila z vrtec vztrajajta še vsaj en čas. Kdo pravi, da naslednje uvajanje ne bo isto tako kritično. Verjamem, da je pa zelo težko. Še posebej, če se te otrok oklepa in joka. Pri nas ponavadi vzgojiteljice počakajo pri garderobi, zamotijo otroka, ga prevzamejo in gredo z njim v igralnico. Seveda jokajo, ampak kmalu jih tudi to mine. MIslim, da to zna trajat kak mesec, največ dva. Je pa mogoče vzgojiteljica imela po svoje prav. Pri nekaterih otrocih mogoče dolgo uvajanje, prisotnost mamice zgolj škodi kot koristi. Škodi v smislu, da se navadijo na njeno prisotnost tam in jo stalno pričakujejo zraven. Mogoče ne bi bilo slabo ali res nehat z uvajanjem ali pa se vmes malo poigrat z drugimi otroki (kot je že Lučka napisala). Ko je Zarja pri babici v varstvu ji povem, da gre k njej, da se bosta tam z babico igrali, gledali tinkybinkija (je nora na telebajske ), ker mora mama to in to, pa da pridem po njo. In tudi joka včasih, ampak jo babi zamoti. Je pa res, da ne gre vzporejat vrtec (tuje, novo okolje z novimi osebami) in babice (domače okolje, znane osebe). Drži se! *objemčki* bit - šele zdaj videla slikco! Iiiiiiiiiiiiiiiiiii Joj, lani je bila naša mala miss tak mičkena .. ma, spet solze in spomini, kak čas hiti
|