|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del
14.9.2010 8:01:21   
gapii27
dan

reby upam, da je kaj boljše

no mi-Jakob je pa dobil svoj čisto prvi zobekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mami pauser posted image user posted image user posted image   se bo treba kr navadit po dolgem cajtuuser posted image

< Sporočilo je popravil gapii27 -- 14.9.2010 8:14:02 >

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 751
14.9.2010 9:30:06   
ledenka
Reby user posted image user posted image user posted image  za vse 3!

gapii user posted image user posted image user posted image  za zobek! za user posted image  malo manj...

biba, kake so mere velikega junaka?

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 752
14.9.2010 13:31:03   
Reby
Dan. Danes sva z možem že malo bolje.
Dobr, da smo T-ja cepili, če ne, ne vem, kako bi bilo, če bi bil takšen kot mi2, ziher bi pristal na infuziji.
Jaz sem imela še danes psihološke teste za novo službo in upam, da sem jih glede na situacijo uspešno nardila. Zdej me čaka še najbrž zdravniški.
Grem kuhat za T-ja špinačo, midva imava pusti riž.
Vas drugič pokomentiram. 

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 753
14.9.2010 13:42:01   
Goldy
Oj!
A mene pa nič ne pogrešate?user posted image user posted image

biba - čestitke za LB - ima lepe mere. Sem poškilila na FB. user posted image

reby - roj pikepok za vse 3. user posted image user posted image user posted image

ajsi - kako kaj M?

gapi - user posted image  za zobek.

Mi smo prehlajeni vsi 3 - A je bila včeraj doma, danes je šla pa v vrtec, zdajle gre očka po njo.  Jaz prav nemarno kašljam. A nima težav, ko jo pustimo v vrtcu, hudo je potem po spanju, tako da bomo poskusili hoditi po njo okrog pol 2, če bo le zneslo.
Včeraj je kr plesala.

Bila včeraj pri svoji G.  Ko naju je zagledala na hodniku (moj me je peljal), je rekla, ja kaj pa vi2 tu?? Smo se pohecale, vzela mi je bris, malo sva počvekali. Je mislila, da sem že user posted image . Vse jo je zanimalo, kakšna je A (sem ji slikco pokazala), zaželela uspeh v novem postopku, da se kmalu vidimo. Ful fajn je blo.user posted image  Res se je splačalo it za njo...

Pa smo 4!!!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 754
14.9.2010 14:28:03   
biba007
Rebiček, madona nouser posted image . Samo ... mi pa ni jasno. T. je bil cepljen, pa je vseeno bogi .... a sta se potem vidva solo nalezla? A v vrtcu? Sploh nisem vedela, da so odrasli tudi rizičniuser posted image . Jah nič, se gre malo podučit in posvetovat z atom Gugl. Držim pesti, da hitro mineuser posted image .
Uf, skoraj spregledala - nova službica? Tile psihološki testi so vedno špasni, kaj?

Goldy, Bibon te je pogrešal mučomačo. Vidim, da je projekt zasledovanja G. obrodil sadoveuser posted image . A je že čas za akcijo?

Gapi, user posted image ZOBEK. Junaki ste!

Naš mali je bil tudi včeraj junak: dobil špikico, rekel AU (ne zajokal!) in se v istem momentu prav ljubeznivo posmejčal zdravnici. Jo ima očitno srčno rad (hvala Ajsiuser posted image ). In, mimogrede, prišla od zobozdravnika in je potrjeno: - mami raste modrostni zobuser posted image . Pri mojih letihuser posted image . Pa morajo mame res vedno deliti usodo svoje deceuser posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 755
14.9.2010 15:32:15   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Dan. Danes sva z možem že malo bolje.
Dobr, da smo T-ja cepili, če ne, ne vem, kako bi bilo, če bi bil takšen kot mi2, ziher bi pristal na infuziji.
Jaz sem imela še danes psihološke teste za novo službo in upam, da sem jih glede na situacijo uspešno nardila. Zdej me čaka še najbrž zdravniški.
Grem kuhat za T-ja špinačo, midva imava pusti riž.
Vas drugič pokomentiram. 

sem prav prišla gor pogledat kako ste, pa spraševala sem se, če ni bil T cepljen, ker sem tudi jaz Živo.....takrat sem se odločila, ker je bilo govora prav o teh zadevah infuziji in bolnicah user posted image ...hitro ozdravite in pestke za službo!

Bibek, pri teh letih pA TI RES NE PRIPADA , ups caps lock, modrostni zob, ali pa? user posted image

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 756
14.9.2010 16:06:31   
Reby
bibon - sem prebrala, da je virus v zraku, torej če otroček bruha in gre virus iz te izbruhanine v zrak in če samo vdihneš ta zrak, si pečen. Kot pravim, jo je T super odnesel, mi2 slabo. Jp, tile psihološki so res špasni, baje sem zelo natančna, zdej pa ne vem, al je to vredu al slab znak user posted image  Tale modrostni zob je pa ziher prispeval LB-jček in materinstvo user posted image
Goldy - uff, favš za vrtec in da Alja uživa tam, mene je kr groza jutr spet it tja. Bom preizkusila Lučkine recepte. Super za tvojo G - nekako sem spregledala, kam si šla za njo? V Velenje? Pa pikapoke za smrkavčke, da se čimprej pozdravte.
gapii - čestitke za 1. zobek, pa ste ga le dočakali user posted image
ajsi - hvala, kako je M, kaj boljša situacija v vrtcu?
obi - jp, smo na isti hrani kot ste bli vi. Zdele se mi je pa zaluštal kavice in paše, še pa še. A ste vi tudi vsi zboleli?
lučka - tut bobi palčke smo papcal, oglje pa pri Roti ne priporočajo. V glavnem prepečenec, metin čaj po požirkih, pust riž, kuhan korenček.
bitka - kako je velik vaš cuker. Upam, da ga kmalu vidim tudi v živo.
anci - upam, da se pozdraviš čimprej. Pa zakon slikce s poroke user posted image  In super za nov postopek. Naj bo tudi tokrat uspešno.

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 757
14.9.2010 22:12:19   
Goldy
bibon - user posted image Thanks! Še letos bo akcija...kmalu.

reby - hura, da ste bolje. Držim pesti za T, da se bo imel fino v vrtcu.user posted image user posted image  Jap, šla v Velenje za svojo G.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 758
15.9.2010 9:30:49   
gapii27
jutro

jooooj  kak smo danes slabo spali....porka m......   sn tak jezna, da joj... celo noč je bil J pokoncuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 759
15.9.2010 17:46:07   
kimsy
gapii - če te kaj tolaži, mi skoz slabo spimo. Naša je ponoči grozna, se mi zdi, da je čedalje slabše. Pa jst bi še kaj pomizi udarila, pa jo pustila ene 3 noči jokat, pa oči ne pusti, da bi blo njegovi punčki tako hudo! user posted image  Da bi pa on ponoč dežural bi bla pa skoz v najini postelji, jst pa sm proti! In tako vstanem tud 30x na noč!

Sm mal brala o vrtcih, mene tud že zvija, ker gre januarja... Sej bo kar držalo, da smo mamice bolj občutljive kot otročki! Jst bom vrjetno kar očija poslala na uvajanje.

Nč grem, danes mi je že cel dan full slabo!

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 760
15.9.2010 21:44:20   
Goldy
Kje ste babe žabe in žabon?

To vam še nisem povedala, da smo Aljo včlanili v knjižnjico.user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 761
16.9.2010 9:11:06   
gapii27
dan

no danes smo lepo spali user posted image

bravo za nove knjižnje moljeuser posted image user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 762
16.9.2010 10:21:14   
Reby
gapii - super za spanje
goldy - bravo za novo članico knjižnice
kimsy - upam, da se vam spanje popravi. Poskusi po tvoje in pusti jo malo, naj se joka, zdaj ve, da boš takoj priletela, ko se oglasi

Mi smo imeli danes cepljenje, brez jokca, mali ful priden. Pokazal je, kako hodi, povedal vse, kar zna (ata, mama, čelada, barbapapa, miš, šest, a b c, Ajka, babi, ajs), dal papa, naju je pohvalila, kako je priden, brihten, pravi mali sonček in da se vidi, da se veliko ukvarjamo z njim.
Aha, mere so pa: 80 cm in 11.050 g :)

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 763
16.9.2010 17:26:56   
hermy1
...in ima naša pupica že en mesec, ne morem verjeti user posted image !!

Danes sva imeli prvi pregled in je vse super, pediatrinja navdušena nad našo deklico, kako je vse tako kot mora biti...mami pa potem še bolj user posted image user posted image user posted image !! Tehtamo 4100g in smo 55 cm dolgi.

Seveda se pridno dojiva,...kar obe obožujeva in sem presrečna, da je vse tako, kot mora biti.

Je bilo pa krasno spet videti pediatrinjo, kajti imela je že obe prvi dekleti in je bila navdušena, da imamo še eno. Tako lepo je biti tako toplo sprejet...sta me s sestro do solz ganili user posted image user posted image user posted image !!!

Vas pridno spremljam...za pisat sem pa bolj lena user posted image user posted image user posted image ...se ta čas mojčkam s pupico!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 764
16.9.2010 22:24:39   
obayifo
gapi, user posted image jakobu za zobek! o spanju pa.. naš se pri 12m še vedno ni odločil, ali je bolje zbujat se 2x ali 6x na noč...
reby, ste zdravi? vaš T je pa res korenjak. mi še 10 kg nimamo... kako bo s službo?
goldy, super, za tako fino G! ino za malo bralko user posted image
biba, empatija brez primere, da si takole omisliš zrast še en zob user posted image
hermy, čestitke za 1m in za prijazne sestre in zdravnico. mi gremo vedno objokani od naših.. pa ne od sreče

mamo pa težave.. no ja, mami jih ma. mam čist fuč joške.. ko je mali mel drisko, je posledično cel teden visel na joškah, kar je pustilo posledice. in ker se še zdaj doji po 4x na noč pa še čez dan, se nima časa pozdravt, tako da je revček dopoldan zaspal, ga odmaknem in je bil čist krvav.. ne vem več, kaj naj.. ne bi pa rada nehala dojit zarad tega.
sva šla včeraj na sprehod mim vrtca okol 15.h, ko so starši prhajal po svoje male sončke in še dobr, da sm mela sončne špegle gor, ker sem mela čist solzne očke, kako bo šele, ko bo moj mali E pustil mamo, da gre po svoje... pa sploh sem nekaj jokava. danes se popoldan zbudi in me začne klicat, pa ga grem iskat in prej mal potrkam po vratih, se oglasi in spet potrkam in se oglasi in potrkam in... in pol odprem vrata in se je tako nasmejal, ko me je zagledal, da so se mi solze kar usule.. hujš, k če bi bla noseča user posted image

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 765
17.9.2010 7:22:17   
gapii27
jutro

spanjeuser posted image   

dežuje dežuje dežuje

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 766
17.9.2010 7:30:15   
Goldy
gapii - a spet ni bilo nočke pri vas???user posted image

obi - boga, boga...Za vrtec pa - trkam, razen, da smo prehlajeni, da tam malo manj je (čeprav se tudi to popravlja), nimamo nekih groznih težav. Sploh ne z jokom.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 767
17.9.2010 8:39:55   
gapii27
nič nočke..sta oba mela žurke skos... joj kdaj bojo vsi zobu vune?user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 768
17.9.2010 8:40:50   
Goldy
obi - no, to sem hotla prej napisat, da ni nujno, da bodo težave, sploh ne hude težave. Je pa verjetno vse skupaj odvisno od spleta okoliščin (otrok, vzgojiteljica, starš...) Sej bo!user posted image  Že trkam, da bo pri nas še naprej ok!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 769
17.9.2010 9:02:32   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: obayifo
hermy, čestitke za 1m in za prijazne sestre in zdravnico. mi gremo vedno objokani od naših.. pa ne od sreče

mamo pa težave.. no ja, mami jih ma. mam čist fuč joške.. ko je mali mel drisko, je posledično cel teden visel na joškah, kar je pustilo posledice. in ker se še zdaj doji po 4x na noč pa še čez dan, se nima časa pozdravt, tako da je revček dopoldan zaspal, ga odmaknem in je bil čist krvav.. ne vem več, kaj naj.. ne bi pa rada nehala dojit zarad tega.

To je pa res šit, če maš tako P user posted image !!

Zdej bom pametna...ampak verjetno si že poskusla joškice pozdravt z Multi-mam lanolinom...men to kar pomaga. Moja namreč premal odpre usta (ker se mudi) in ko jo potem vlečem stran je hudo user posted image , pa še odstrant ni treba, preden dojiš. Je pa res, da ni blo še tko hudo, kot praviš ti. Upam, da jih hitro pozdraviš!!!

user posted image

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 770
17.9.2010 9:35:28   
Reby
Jutro user posted image
Jaz ne morem več vozit malega v vrtec. Pa je samo po 2 uri tam, psihično tega ne zmorem user posted image  user posted image  user posted image
Takoj ko prideva tja, se že joče in rokice steguje k meni. Potem mi pa še varuška danes reče, veste, uvajanje je že mimo, ne morete biti več nič tukaj zraven njega, morate kar iti, pa sem rekla, da bom ostala kake pol urce. Ker je bil zaspan, sem ga dala tam spat, kakšen jok, ihtenje, potem je končno po 20 minutah zaspal in jaz sem šla, solze so lile iz mene vse do doma in sploh ne morem priti k sebi. Bošček moj, kako bo, ko se bo zbudil nekje drugje in mene ne bo?
Že razmišljam o em, da bi ga dala ven in plačevala eno varuško, da bi prišla k nam domov. Res ne vem, kaj naj. Kakšen nasvet? Lučka?

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 771
17.9.2010 10:08:22   
Serendipity
hermy - Brina (juj, mi je še vedno eno najlepšejših imen user posted image ) je lepotička od glave do petke! Kakšno čudovito detec! user posted image

obi - jaz sm Z počasi odvajala od dojenja. Ni šlo in ne gre brez joka. Zaspala je samo z dojenjem. Najprej sem jo začela odvajat pri dopoldanskem spancu - sem počakala, da je bila fajn zaspana, sve šle v sobo vzele njeno Roziko (eno pliš ovčko) in Pujsa (tak plišek), ju dale spat. Ju je dala dol - jima govorila ajaj, ju spoljubčkala, nato pa sem rekla, da bo še Z ajala in se je legla zraven njiju malce zajokcala in zasapala. Hm, no potem je bilo parkrat vmes kriza - joka in stoka. Ampak, sem ležala zraven nje, jo stiskala k sebi, pela pesmice, jo božala in je zaspala. Sčasoma se je navadila na to. Potem je bilo na vrsti popoldansko spanje (tega zdaj tak že ven izpušča) in večerno uspavanje. Večerno uspavanje zgleda tudi tak. Isti ritual - najprej gresta Rozi in Pujs spat, potem pa Zarja malo cartat pri mami in zaspi. Včasih še joka, ampak se carta ob meni in vem, da ji nič ne majka, da je to faza, ki jo bove morale prej ali slej prebroditi. Čeprav bi včasih še jaz zajokala zraven. Če jo pa da mož spat ali pa babica pa je joka pol man oz skoraj nič. Zdaj se dojive le še ponoči in zjutraj. Vendar sem čudna - imam full slabo vest, ker ji jemljem to. Pa pogrešam to najino cartanje... user posted image user posted image Se je pa začela na nov način cartat pri meni - ali mi s prstek rine v popek in si momlja poooopiiiii, ali pa rine rokico med prsi oz včasih (zadnje čase kar pogosto user posted image ) pa kar pod modrc in potem, ko jih najde tam (in ugotovi, da še niso nikamor pobegnile) se blaženo nasmeji user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in nasloni glavico name...

Ehm, sem napisala cele litanije - v glavnem - poskusi počasi odvajat, da si vsaj od ene faze dojenja bradavice odpočijejo. Vmes si dajaj te obkladke gor kot je napisala hermy (full pomagajo) in še maži z Bepanthenom. Ker če dojenje ni več mamici prijetno je boljše, da zminimaliziraš. Še posebej, ker zdaj ni več tako nujno potrebno za hranjenje (ok, vitamini in hranilne snovi so itaq tu zakon) ampak gre bolj za cartanje mamica in otroka. In če en ne uživa ...

Reby - hm -  ne vem, no. Mislim, da če sta se odločila z vrtec vztrajajta še vsaj en čas. Kdo pravi, da naslednje uvajanje ne bo isto tako kritično. Verjamem, da je pa zelo težko. Še posebej, če se te otrok oklepa in joka. Pri nas ponavadi vzgojiteljice počakajo pri garderobi, zamotijo otroka, ga prevzamejo in gredo z njim v igralnico. Seveda jokajo, ampak kmalu jih tudi to mine. MIslim, da to zna trajat kak mesec, največ dva. Je pa mogoče vzgojiteljica imela po svoje prav. Pri nekaterih otrocih mogoče dolgo uvajanje, prisotnost mamice zgolj škodi kot koristi. Škodi v smislu, da se navadijo na njeno prisotnost tam in jo stalno pričakujejo zraven. Mogoče ne bi bilo slabo ali res nehat z uvajanjem ali pa se vmes malo poigrat z drugimi otroki (kot je že Lučka napisala).
Ko je Zarja pri babici v varstvu ji povem, da gre k njej, da se bosta tam z babico igrali, gledali tinkybinkija (je nora na telebajske user posted image ), ker mora mama to in to, pa da pridem po njo. In tudi joka včasih, ampak jo babi zamoti. Je pa res, da ne gre vzporejat vrtec (tuje, novo okolje z novimi osebami) in babice (domače okolje, znane osebe).
Drži se! *objemčki*

bit - šele zdaj videla slikco! Iiiiiiiiiiiiiiiiiii user posted image Joj, lani je bila naša mala miss tak mičkena .. ma, spet solze in spomini, kak čas hiti user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 772
17.9.2010 10:46:24   
lana70
Ojoj, še mene stistne pri srcu, ko berem kako uvajate otročke v vrtec user posted image user posted image user posted image , božčki.... pri nas je trajalo kar en teden.

Drugače sem pa drugi teden od ponedeljka zjutraj do srede zvečer na Bledu, če ima katera čas za kavo....

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 773
17.9.2010 12:27:37   
gapii27
oooojojojojo reby in vse, ki iamte probleme z vrtciuser posted image   valda se bo ja to pomirilo.... je moja sestrična tudi cele dneve jokala, ko je tamallo tam puščala...se je sicer tudi navadla tamala kr hitro, tak da vsaj tu ni blo problema...
bogi T... men gre k na jok ko tole beremuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   kaj če še počakaš kak dan, če ne bo bolše pa probaj omenjeno varianto

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 774
17.9.2010 14:09:02   
ledenka
Reby, najprej razčisti pri sebi - vrtec da ali ne. Ker naši mali črmlji izkoristijo našo neodločnost, in če vidi, da je tebi hudo, bo njemu tudi. Jaz žal vidim precej minusov pri individualnem varstvu, vsaj pri nas se ni obneslo, ker je preveč živahen, zahteven in rad v družbi, seveda je pa to popolnoma odvisno od otroka. kaj pa če ati pelje T. v vrtec, ali pa tašča/tast? Sicer je M. tudi jokal... samo sem slišala, da se je po par minutah pomiril in je bilo ok (sem poslušala pri vratih user posted image ). Lahko pa začneš iskat varuško, pa če jo boš našla, ga izpišeš iz vrtca (ker najti dobro, zanesljivo varuško, ki ji zaupaš, je hud projekt...).

pa morda ne bi bilo odveč se pogovorit z vzgojiteljico, kakšni so njeni nasveti (je konec koncev profesionalka in bi morala imet ideje, kako bi se lahko pomagalo). pa na Lučkino mnenje čakam, to vedno rada preberem. user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.